Lenovo Chromebook C340-15 81T90008MH Review

Het uitkiezen van een nieuwe laptop is absoluut geen gemakkelijke opgave. Het aanbod van laptops is immers tegenwoordig immens. Bovendien hebben al deze laptops verschillende specificaties en eigenschappen. Waar moet je dan op letten? Welke eigenschappen zijn het belangrijkste? En wat is de belangrijkste laptop voor jouw specifieke situatie? Dit zijn allemaal belangrijke vragen waar je het juiste antwoord op moet zien te vinden. Bij Hardware Unlimited geven we deze antwoorden graag aan jou. Dat doen we onder andere door de verschillende laptops aan een strenge keuring te onderwerpen. In dit geval hebben wij onze pijlen gericht op de Lenovo Chromebook C340-15 81T90008MH. Deze laptop heeft bijzonder veel in zijn mars en heeft, op papier, prima specificaties. Maar; is de aanschaf van deze laptop ook daadwerkelijk aan te raden? Of kan je beter verder kijken naar een andere/vergelijkbare laptop? Het antwoord op die vragen lees je in deze uitgebreide Lenovo Chromebook C340-15 81T90008MH review.

Wat zijn de belangrijkste kenmerken van de laptop?

Het is allereerst goed om te weten dat een chromebook een specifieke variant van een laptop is. Een chromebook draait namelijk niet op Windows, maar op Chrome OS. Dit is een ander besturingssysteem; ontwikkeld door Google en zodoende ook geoptimaliseerd op de programma’s c.q. diensten van Google. Een van de belangrijkste kenmerken van deze chromebook is het beeldscherm. Lenovo heeft bij deze laptop voor een 15,6 inch beeldscherm gekozen.
Dit beeldscherm is ruim genoeg om bijvoorbeeld twee programma’s/schermen naast elkaar geopend te hebben. Het beeldscherm is glanzend; dit betekent dat je van felle kleuren kunt genieten, maar dat je mogelijkerwijs wel last van reflectie kunt krijgen. Een ander opvallend kenmerk is de mogelijkheid om deze laptop met een touchscreen te bedienen. Je kunt de laptop op jouw schoot neerzetten en vervolgens de volledige laptop met jouw vingers bedienen. Dit werkt in feite hetzelfde als de bediening van een smartphone of tablet. Ook dat zijn touchscreen beeldschermen. Bovenstaande kenmerken vallen direct op bij de Lenovo Chromebook C340-15 81T90008MH. Voor het overzicht hebben we ook andere, belangrijke kenmerken in onderstaand lijstje opgesomd:
 • Beeldschermdiagonaal: 15,6 inch
 • Soort scherm: Touchscreen, glanzend
 • Processor: Intel Core i3
 • Intern werkgeheugen: 4 GB
 • Videokaart chipset: Intel UDH Graphics 620
 • Type opslag: Flash
 • Geleverd inclusief voedingskabel, adapter en handleiding
Bovenstaande kenmerken c.q. eigenschappen zijn mogelijkerwijs niet direct door jou te begrijpen. Hieronder bespreken we dan ook de belangrijkste voor- en nadelen van deze chromebook. Bij het bespreken van deze voor- en nadelen worden bovenstaande kenmerken direct een stuk duidelijker.

In welke situaties is deze chromebook geschikt?

Graag willen we je eerst nader kennis laten maken met deze chromebook. Dat doen we door te kijken naar de situaties waarin deze chromebook uitermate geschikt is. In onderstaand rijtje hebben wij enkele situaties opgesomd waarin je optimaal kunt genieten van deze chromebook van Lenovo:
 • De chromebook is geschikt voor mensen die veel onderweg zijn.
 • De chromebook is geschikt voor mensen die behoefte aan een lange accuduur hebben.
 • De chromebook is geschikt voor scholieren/werkenden die regelmatig aantekeningen moet maken.
 • De chromebook is geschikt voor mensen die graag (eenvoudige) games spelen.
 • De chromebook is geschikt voor mensen die graag in de ‘cloud’ willen werken.
 • De chromebook is geschikt voor mensen die af en toe foto’s willen bewerken. Hiervoor kan je één van de apps uit de Play Store voor gebruiken.

Wat zijn de voordelen van deze chromebook?

Ben je op zoek naar een nieuwe laptop? Dan moet je zoals gezegd de keus maken uit een uitgebreid aanbod van allerlei soorten laptops. Door voor een chromebook te gaan, kies je voor een specifiek soort laptop. Deze laptops hebben namelijk hun eigen besturingssysteem. Een besturingssysteem is eigenlijk verantwoordelijk voor het aansturen van alle onderdelen/componenten van een laptop. In dit geval heeft Lenovo voor het Chrome OS besturingssysteem gekozen. Dit besturingssysteem is ontwikkeld door Google en brengt zodoende onwijs veel mogelijkheden met zich mee. In onze ogen is het dan ook een voordeel dat je bij deze laptop een Chrome OS besturingssysteem hebt. Dit besturingssysteem zorgt er namelijk voor dat alles continue bijgewerkt en geüpdatet wordt. Hierdoor hoef je je nooit zorgen te maken over jouw veiligheid en de bescherming van jouw laptop. Eén van de absolute voordelen van deze laptop is de veelzijdigheid. Je kunt deze laptop namelijk in- en uitklappen. Klap de laptop uit en je hebt een beeldscherm en een laptop; dat is eigenlijk de reguliere variant zoals je een laptop kent. Je kunt echter ook het toetenbord naar achter klappen. Als je dat doet, leunt de laptop op het toetsenbord en heb je min of meer een tablet tot je beschikking. Handig voor als je bijvoorbeeld ’s avonds op de bank ligt en nog even online wilt shoppen. Bijkomend voordeel is dus dat je niet zowel een laptop als een tablet hoeft te kopen. Met de Lenovo Chromebook C340-15 81T90008MH vang je eigenlijk twee vliegen in één klap. Hier zijn wij, bij Hardware Unlimited, absoluut over te spreken. Het is niet alleen onwijs praktisch dat je de chromebook op twee manieren kunt gebruiken, maar het is ook nog eens kostenbesparend. Dat spreekt ons onwijs aan en mogelijkerwijs jou ook.
Ook het beeldscherm brengt veel voordelen met zich mee. Dankzij het touchscreen is het namelijk bijzonder makkelijk om de laptop te bedienen. Je kunt in feite alles op deze laptop met jouw vingers uitvoeren. Het opstarten- en afsluiten van programma’s, het typen, het navigeren tussen verschillende programma’s en het in- en uitzoomen gaat allemaal met behulp van jouw vingers. Dit zorgt er al met al voor dat je altijd de optimale controle over de laptop hebt. Wil je ook wel eens ’s avonds laat nog even jouw laptop gebruiken? Dan heeft deze Lenovo chromebook een zeer handige functie; het verlichte toetsenbord. Met dit verlichte toetsenbord heb je ook in het donker perfect zich op het toetsenbord. Handig voor mensen met oogproblemen, handig voor in de avonduurtjes en handig voor ruimtes waarin je niet al te veel licht hebt. Je kunt al met al continue gebruik maken van deze laptop dankzij het verlichte toetsenbord. Over de specificaties van deze laptop kunnen we redelijk kort zijn: die zijn dik in orde. De laptop is snel, de videokaart is van het gewenste hoge niveau en je hebt voldoende intern werkgeheugen. Bij deze laptop heb je wel weinig opslagruimte. Het opslaan van grote bestanden en dergelijke kan je dan ook het beste doen in de cloud. Dat is eigenlijk ook het doel van een dergelijke laptop. Je hoeft al jouw bestanden niet meer op de harde schijf van de laptop op te slaan. Nee, maak gebruik van één van de opslagdiensten van Google en heb overal en altijd toegang tot deze bestanden. Deze bestanden bevinden zich namelijk in een online omgeving. Je kunt op elke laptop met je Google account inloggen en vervolgens toegang tot jouw privé online omgeving krijgen. Dit betekent dat je onwijs flexibel bent en te allen tijde over al jouw bestanden kan beschikken. Tot slot willen we nog de accuduur van deze chromebook aanstippen. Als je veelvuldig een laptop gebruikt, wil je deze niet continue aan het stroom hebben liggen. Je wilt op een flexibele en prettige manier van de laptop gebruik kunnen maken; dat is zeker mogelijk bij de Lenovo Chromebook C340-15 81T90008MH. Deze chromebook heeft namelijk een onwijs lange accuduur. Je kunt, zonder enige problemen, tot 10 uur lang van één acculading gebruik maken. Dit zorgt er ook voor dat de chromebook onwijs geschikt is voor mensen die veelvuldig op reis zijn. Ook dan heb je niet altijd de beschikking over een stopcontact, terwijl je wel van jouw laptop gebruik wilt maken. Dankzij de perfect accu in deze chromebook is het mogelijk om tot 10 uur lang gebruik te maken van één acculading. Is de accu volledig op? Dan laad je deze behoorlijk snel weer op. Hiervoor kan je de meegeleverde accu en voedingskabel gebruiken.

Wat zijn de nadelen van deze chromebook?

Het mag duidelijk zijn dat deze chromebook de nodige voordelen met zich mee brengt. Bij Hardware Unlimited vinden we het belangrijk om jou over het totaalplaatje te informeren. We hebben dan ook enkele nadelen van deze chromebook hieronder nader toegelicht. Een van de nadelen is dat je geen gebruik van Windows Office programma’s kunt gebruiken. Programma’s als Word, Excel en Powerpoint zijn simpelweg niet te gebruiken op deze chromebook. Dit is aan het begin behoorlijk wennen, maar daarna ga je ook de programma’s van Google koesteren. Die garantie durven wij wel te geven. Het nadeel heeft dan ook niet zo zeer betrekking op de afwezigheid van deze programma’s, maar juist op het feit dat je hier aan moet wennen. Dit kan mogelijk enige tijd in beslag nemen, waardoor je niet direct vanaf het begin 100% blij met de laptop bent. Met behulp van Android Programma’s zoals Office en Excel kan je alsnog gebruik maken van vergelijkbare programma’s. Ook is het bijzonder spijtig dat je niet alle programma’s op deze laptop kunt gebruiken. Nee, je kunt alleen de programma’s gebruiken die in de Chrome Web Store of Google Play Store te verkrijgen zijn. De kans is groot dat je voor het eerst met deze online winkels aan de slag gaat; ook daar moet je dus even aan wennen. Bovendien heb je in deze online winkels de mogelijkheid om betaalde programma’s te downloaden. Let hier bijzonder goed op; zonder dat je het doorhebt, kunnen de kosten namelijk behoorlijk hoog oplopen. Download dan ook alleen de programma’s waar je écht wat aan hebt. Tot slot is het in onze ogen ook jammer dat het beeldscherm glanzend is. Enerzijds brengt dit een voordeel met zich mee: het beeldscherm heeft fellere kleuren. Anderzijds brengt dit een belangrijk nadeel met zich mee: je hebt last van reflecties in het beeldscherm. In onze ogen was het beter geweest als Lenovo voor een mat beeldscherm gekozen had. Met een mat beeldscherm heb je immers geen last van reflecties en overige weerkaatsingen van bijvoorbeeld zonlicht.

Wat is de prijs van deze chromebook?

Wat zijn tot nog toe jouw bevindingen van deze laptop? Je hebt in deze uitgebreide review héél veel voordelen kunnen vinden en enkele nadelen. Wat dat betreft heeft Lenovo dus goed werk afgeleverd. Een ander belangrijk kenmerk is uiteraard het prijskaartje. De adviesprijs van deze laptop is normaliter € 579,00. Onze partner, Coolblue, stunt echter regelmatig met de prijs van deze laptop. Zodoende kan je de laptop soms ook voor € 499,00 aanschaffen. Vanuit Hardware Unlimited vinden wij het belangrijk dat jij te allen tijde een eerlijke prijs betaald. Bij ons kan je dan ook altijd de laagst mogelijke prijs vinden. Op die manier is het mogelijk om alsnog wat geld te besparen op de aanschaf van deze chromebook.

Deze laptop kopen bij Coolblue

We zijn alweer aanbeland aan het einde van deze Lenovo Chromebook C340-15 81T90008MH review. Het mag duidelijk zijn dat we behoorlijk positief over deze chromebook zijn. Wel kunnen we voorstellen dat veel gebruikers eerst moeten wennen aan het nieuwe besturingssysteem. Deze chromebook heeft immers geen Windows besturingssysteem, waardoor alles nét iets anders werkt. Uit ervaring weten wij in ieder geval dat dit, over het algemeen, erg snel went. https://www.youtube.com/watch?v=XcpzrDv3gX8 We kunnen dan ook concluderen dat de aanschaf van deze chromebook aan te raden is. De laptop brengt veel voordelen met zich mee, heeft een fraai verlicht toetsenbord en is op meerdere manieren te gebruiken. Dat je deze laptop óók als tablet kunt gebruiken, spreekt ons bijzonder aan. Je bent hierdoor flexibel en kunt de laptop veelzijdig inzetten. Ook het prijskaartje spreekt ons aan; je koopt al met al een laptop met een prima prijs-kwaliteitsverhouding. Heb je interesse in deze laptop? Je bent bij Coolblue aan het juiste adres om de Lenovo Chromebook C340-15 81T90008MH voor een eerlijke prijs aan te schaffen. Klik hier om direct deze chromebook aan te schaffen!

Vergelijkbare berichten