Hoe kun je het beste liedjes leren spelen op de piano?

Wil je ook graag liedjes kunnen spelen op een piano? Dan is het van belang om op de juiste manier pianolessen te gaan volgen. De pianolessen vormen namelijk de basis van jouw toekomstige pianospel. Mijn advies is dan ook te allen tijde om pianolessen te volgen. Je denkt mogelijk dat je het prima zelf kunt, maar ik weet uit ervaring dat je nooit de gewenste resultaten op die manier weet te behalen. Mijn advies? Meld je aan voor een online muziekcursus of ga naar een professionele muziekschool om pianolessen te volgen. In feite zijn dat de enige twee mogelijkheden die je hebt; de online pianolessen of de pianolessen van een muziekschool/privé docent. In dit artikel wil ik je graag verder helpen. Je kunt in dit artikel namelijk het antwoord op de boven gestelde vraag vinden; hoe kun je het beste liedjes leren spelen op de piano?

De verschillende mogelijkheden

Je hebt hierboven reeds kunnen lezen dat je in feite twee mogelijkheden hebt. Enerzijds kan je ervoor kiezen om je aan te melden bij een online pianocursus, terwijl je je anderzijds ook in kunt schrijven bij een muziekschool. Als ik je alvast één tip mag geven: schrijf je in voor een online pianocursus. In mijn ogen zijn de online pianolessen namelijk dé manier om liedjes te leren spelen op de piano. Graag vertel ik je daar iets meer over.

Laat ik allereerst eens bespreken waarom je het beste online muzieklessen kunt volgen. Een van de voordelen hiervan is dat je volledig zelf jouw tijd kunt bepalen. Bij een muziekschool ben je gekoppeld aan een vast leerpatroon en vaste lestijden. Ben je ziek of ben je een weekje op vakantie?

Dan mis je al direct een les, waardoor je mogelijkerwijs al direct een achterstand oploopt. Daar heb je bij online pianolessen dus nooit last van. Je kunt immers volledig zelf bepalen waar en wanneer je de lessen volgt. Het enige wat je altijd nodig hebt, is een piano en een internetverbinding. Als dat in orde is, kan je altijd en overal de muzieklessen gaan volgen. Je bent baas van je eigen agenda en dat spreekt mij onwijs aan.

Daarnaast is het zo dat de online pianolessen tamelijk voordelig zijn. Zeker in vergelijking met een dure muziekschool kan je op deze manier behoorlijk veel geld besparen. Veel online muziekcursussen bieden daarbij ook nog levenslange toegang tot de cursus aan. Mocht je na enkele jaren het pianospelen weer op willen pakken, kan je dus altijd nog teruggrijpen naar de online muziekcursus.

Tot slot wil ik graag nog benoemen dat de pianolessen op een perfecte manier opgebouwd zijn. Als je specifiek voor een pianocursus voor beginners kiest, krijg je alles vanaf het nulpunt uitgelegd. Je begint dus écht op het niveau waarbij je nog geen kennis hebt en waarbij je nog niet al te vaak een piano aangeraakt hebt. De pianocursus brengt je zodoende de kennis stapje voor stapje bij; in mijn ogen is dat de beste manier om liedjes te gaan leren spelen op een piano.

Waarom moet je niet zelf aan de slag gaan?

Eigenlijk is er ook nog een derde variant voor het leren spelen op een piano: zelf aan de slag gaan. Door zelf aan de slag te gaan, kan je geld besparen. Het is echter absoluut niet aan te raden. Pianospel kan je namelijk met de bouw van een wolkenkrabber vergelijken. Een wolkenkrabber kan niet gebouwd worden zonder het juiste fundament.

Dit fundament zorgt ervoor dat de wolkenkrabber te allen tijde blijft staan. Dat is ook het geval bij pianospel; als het fundament (de basis) bij jou niet in orde is, kan je ook niet de vervolgstappen gaan nemen.

Je moet dus er voor zorgen dat de basis van het pianospel bij jou in orde is. Dat kan je maar op één manier voor elkaar krijgen: door professionele muzieklessen te volgen.

Door zelf aan de slag te gaan, kan je dus zeker geld besparen, maar het levert sowieso niet het gewenste resultaat op. Laat deze optie dan ook zo snel mogelijk schieten en besteed bij voorkeur een kleine hoeveelheid geld aan een online muziekcursus. Die investering krijg je in een later stadium dubbel en dwars weer terug.

Improviseren? Zeker doen!

De online muziekcursussen zijn op een logische manier opgebouwd. Meestal wordt allereerst de benodigde kennis met je gedeeld. Op die manier krijg je meer inzicht in hoe een piano werkt, wat akkoorden zijn en op welke manier muziek opgebouwd is. Door deze feitelijke kennis te leren, doe je al direct meer gevoel voor muziek op.

Je gaat op die manier mogelijk ook al direct inzien wat de gedachte achter muziek is. Muziek is de perfecte uitlaatklep voor veel mensen om hun emoties te delen. Bij een fraai pianostuk wil de pianist vaak dan ook een bepaald gevoel met jou delen. Dat moet je door zien te hebben en dat is mogelijk dankzij de eerste lessen bij een online muziekcursus.

https://www.youtube.com/watch?v=aEehPpisv9c

Als je eenmaal de kennis opgedaan hebt, is het aan te raden om te gaan improviseren. Volg wekelijks netjes de lessen en ga vervolgens deze lessen in de praktijk tot uitvoering brengen. Daarbij kan het zeker handig zijn om te gaan improviseren. Met behulp van improvisatie ben je namelijk relatief snel in staat om zelf liedjes te gaan spelen.

Je krijgt meer inzicht in de verschillende noten, de verschillende toetsen en de verschillende bijbehorende klanken. Met die kennis kan je vervolgens in de toekomst relatief makkelijk bekende muziekstukken gaan leren en die vervolgens zelf op de piano spelen.

Waar moet je rekening mee houden?

Wil je graag zelf liedjes op een piano kunnen spelen? Dan wil ik je graag aanraden om het nodige geduld op te bouwen. Het is namelijk niet zo dat je pianospel binnen één dag of binnen één week geleerd hebt. Een wolkenkrabber is tenslotte ook niet binnen één dag of binnen één week volledig gebouwd.

Eerst moet de fundering (de basis) gelegd worden en dat neemt vaak al de nodige tijd in beslag. Zorg er dan ook voor dat je te allen tijde voldoende geduld op weet te brengen. Ondertussen is het ook van belang dat je continue voldoende doorzettingsvermogen hebt. Het leren van liedjes op een piano is een langdurig traject waarin je mogelijk met de nodige obstakels te maken krijgt. Door veel doorzettingsvermogen te hebben én de juiste pianocursus te volgen, kom je al snel een heel eind. Maar, wat is nou de juiste pianocursus?

Mijn advies is om de verschillende pianocursussen goed met elkaar te vergelijken. Bepaal welke cursus jou het meeste aanspreekt en zoek op het internet verschillende recensies op. De mening van andere gebruikers is tenslotte altijd bijzonder waardevol. Daarbij wil ik je ook aanraden om op de prijs van de online muziekcursus te letten. Sommige online pianolessen zijn tamelijk voordelig, terwijl een andere variant weer iets duurder is. Staar je daarbij niet blind op alleen het prijskaartje.

Nee, je kunt het beste naar het totaalplaatje kijken. Daarmee bedoel ik dat je zowel naar de recensies, naar de inhoud van de cursus als naar het prijskaartje moet kijken. Uiteindelijk is het op die manier mogelijk om voor de online muziekcursus met de beste prijs-kwaliteitsverhouding te kiezen. Daarbij wil ik jou ook graag nog een handje helpen. Aan het einde van dit artikel kan je namelijk een suggestie vanuit mijn kant vinden.

In de afgelopen jaren heb ik onwijs veel ervaring opgebouwd met verschillende online pianocursussen. Ik weet nu dus exact welke pianocursussen populair zijn, welke pianocursussen je het beste links kunt lagen en welke pianocursus het beste is. Wil je graag direct informatie hebben over de beste pianocursus die je kunt volgen? Wil je graag snel en vakkundig liedjes op jouw piano kunnen spelen? Bekijk dan zeker het volgende hoofdstuk waarin ik de beste online pianocursus benoem.

De beste pianocursus: Cursus piano spelen

Net zoals veel andere gebruikers kan ik de ‘Cursus piano spelen’ van harte aanraden. Deze cursus is ontwikkeld door Steven; een ervaren en vakkundige pianist. Hij is zelf een begenadigd pianist en wilde graag zijn kennis met een groot publiek delen.

Om dat voor elkaar te krijgen, heeft hij deze uitgebreide en leerzame cursus opgebouwd.

Een cursus die écht bij het begin begint, zodat je op een ideale manier de fijne kneepjes van het vak onder de knie kunt krijgen. Je moet hier wel het nodige geduld voor opbrengen, maar dat komt zeker goed door de leuke, leerzame en vrolijke pianolessen van Steven.

Met deze cursus ben je in staat om de gehele fundering van pianospel onder de knie te krijgen. Na verloop van tijd ben je in staat om meer dan 100 populaire piano liedjes te kunnen spelen.

Ook leer je wat de meest gemaakte fouten zijn en hoe je deze fouten zo snel mogelijk kunt voorkomen. Al met al een prima uitgebreide cursus met een perfecte prijs-kwaliteitsverhouding. Wat wens je nog meer? Veel plezier met deze cursus!

Klik hier om direct naar de Cursus Piano Spelen te gaan >>

Vergelijkbare berichten