mini laptop windows 10

De beste mini laptop met Windows 10 – De beste keuzes op een rijtje!

Vandaag de dag is de laptop een zeer populair en veelgebruikt product. Voor bijna alles kan het apparaat vrij makkelijk worden gebruikt en worden ingezet. Ze zijn er in bijna alle soorten, maten, merken en kleuren te vinden. Hoe compact een laptop ook kan zijn, een grote uitvoering is alles behalve praktisch. Wat dacht je van een kleinere versie? In dit blogbericht gaan we op zoek naar de beste minilaptop Windows 10.

Onder al die verschillende laptops zijn er ook verschillende besturingssystemen. Onder deze systemen is Windows 10 nog steeds de meest gewilde.

Puur omdat het bekend staat om de gebruiksvriendelijkheid en het geschikt is voor vrijwel iedere laptopgebruiker. Zowel professioneel als hobbymatig. Logisch dus dat een laptop in een miniuitvoering mét Windows 10 het meest geschikt zou zijn.

Ben jij nu op zoek naar een kleine laptop met Windows 10 voor het werk, de studie of voor de hobby? Dat is precies waar we in dit blogbericht naar op zoek gaan. Lees deze gewoon even tot het einde en je weet precies waar je naar moet kijken.

Waarom word het een mini laptop genoemd?

Een minilaptop. Of je daar nu direct enthousiast van word, dat blijft de grote vraag. Waarschijnlijk zie je direct een apparaat voor je dat veel te klein is en veel te weinig specificaties beschikbaar heeft.

Een laptop in een miniuitvoering hoeft niet zo slecht te zijn als je van tevoren denkt. Want dat deze mini of klein word genoemd, hoeft niet direct te betekenen dat het slecht uitpakt.

Waar de standaard laptops vaak 15 inch zijn, betreft de kleine uitvoering 9 tot 12 inch. Hierdoor zijn ze een stuk compacter, wegen ze minder en zijn ze dus ook makkelijker om mee te nemen.

Het draagt op deze manier wat comfortabeler en ze nemen een stuk minder ruimte in beslag. Dat deze laptops voor mini worden aangezien, dat heeft vooral te maken met het aantal inches.

Waarom kiezen voor een kleine laptop?

Er zitten wel degelijk voordelen aan een kleine laptop. Van deze voordelen kun je optimaal profiteren wanneer je ervoor kiest om deze aan te schaffen. Welke voordelen dat dan zijn? Die staan voor jou op een rijtje.

  • Een kleiner formaat betekent automatisch comfortabeler reizen. Voornamelijk omdat het een hoop scheelt in gewicht en omdat er voldoende ruimte overblijft in de tas.
  • Reis jij veel? Denk je eens in hoeveel gesjouw het gaat schelen. Zeker als je veel op dagelijkse basis reist.
  • Waar eerst minder mogelijk was met de kleine laptop, is dat inmiddels een ander verhaal en bevatten ook deze kleinere uitvoeringen voldoende specificaties.
  • Het is nooit een garantie, maar sommige merken hanteren een aanzienlijk lagere prijs voor de miniuitvoeringen van de laptop. Dat is al mooi meegenomen.

Waarom kiezen voor Windows 10?

Een miskoop doen, dat kan weleens gebeuren en dat hoeft niet altijd een complete ramp te zijn. Echter is dat met aanschaffen van een laptop wel anders. Het is een flinke investering die je doet en het zou meer dan zonde zijn wanneer deze ongebruikt in de kast komt te liggen.

Logisch dus dat je uitgebreid onderzoek wil doen naar wat er mogelijk is. Bij het kiezen van een laptop in een miniuitvoering, is het een dik pluspunt wanneer deze ook nog eens Windows 10 bevat. Waarom is dat eigenlijk?

Samen met Apple is Windows bij vrijwel iedereen bekend. Tussen deze twee systemen zit wel degelijk een aanzienlijk groot verschil.

Toch word Windows nog steeds bestempeld als de makkelijkste en de vriendelijkste. Dat is dan ook de grootste reden waarom het besturingssysteem zo populair is.

Makkelijk in gebruik en dus geschikt voor vrijwel iedereen. Of je nu verstand hebt van computers of juist niet.

Het systeem heeft al heel wat ontwikkelingen doorgemaakt en is uiteindelijk uitgekomen op Windows 10. Deze versie heeft zich voornamelijk gericht op de beveiliging van kwetsbare gegevens en op het gebruikersgemak.

De beste mini laptop met Windows 10

Een laptop mini met Windows 10 is het meest ideale scenario. Door het kleine formaat kun je deze makkelijk met je mee nemen, comfortabel op schoot nemen en Windows 10 is voor vrijwel iedereen toegankelijk. Dat heb je allemaal al kunnen lezen.

Nu rest nog de vraag: welke minilaptop mét Windows 10 is nu de beste keuze? Er zijn er tenslotte zoveel, daar kun je onmogelijk een goede keuze uit maken. In dat geval is de top 3 speciaal voor jou samengesteld.

1.      Acer Spin 1 SP111-33-C9FU

Door zijn 11,6 inch mogen we de Acer Spin 1 officieel bestempelen als minilaptop en heeft deze zijn plaatsje in de top 3 zonder enige twijfel verdiend. Is die 11,6 inch dan het enige voordeel aan deze Acer minilaptop Windows 10?

Mini laptop Windows 10

Er valt hoe dan ook nog veel meer te ontdekken aan dit compacte apparaat. Met een totale opslag van 64 GB is de laptop capabel genoeg om grote documenten op te kunnen slaan.

Ideaal voor bijvoorbeeld het werk of voor de studie. Daarover gesproken, door zijn kleine en vooral compacte formaat is Acer comfortabel mee te dragen. Erg handig voor in het openbaar vervoer.

Met een draaivermogen van 360 graden kan het beeldscherm van de laptop worden omgeklapt, om vervolgens als tablet te kunnen gebruiken.

Onder andere door het touchscreen word dat mogelijk gemaakt. Tenslotte is een stukje amusement of het spelen van een game geen overbodige luxe. Acer maakt vanzelfsprekend gebruik van Windows 10 en is daarmee zeer gebruiksvriendelijk.

Al met al is de Acer mini laptop niet voor niks bestempeld als de één van de beste. Ben jij ook al zo gecharmeerd van deze kleine laptop?

 

2.      Lenovo IdeaPad Flex 3

Onder de noemer kleine laptop, is deze laptop ook zeker een toppertje. Het gaat hier om de mini laptop van Lenovo, met uiteraard Windows 10. Gebruiksvriendelijk en compact. Wat wil je nu nog meer?

Nou, Lenovo heeft nog genoeg te bieden. Met zijn 1,5 kilogram aan gewicht is dit de lichtste laptop die je ooit gezien en gevoeld hebt. Letterlijk en figuurlijk mee te nemen onder je arm. Opnieuw kan ook deze laptop in de miniuitvoering omgeklapt en gebruikt worden als een tablet. Perfect tijdens het gamen, series kijken of voor het maken van aantekeningen.

Mini laptop Windows 10

Ook wat betreft documenten opslaan, sla je met de mini laptop de plank niet mis. Met een totale opslag van 128 GB zul je letterlijk alles kunnen opslaan en gaat belangrijke informatie niet gauw verloren. Met een batterij die de hele dag mee kan gaan hoef je niet direct in paniek te raken wanneer je de oplader per ongeluk vergeten bent.

 

3.       Microsoft Surface Laptop Go

Een kleine laptop met Windows 10 is in de meeste gevallen niet zo goed in multitasking. Meerdere dingen tegelijkertijd doen, daar heb je toch echt een groter formaat voor nodig.

Dat heeft vaak te maken met een ontbrekende i5 processor. Een laptop in mini formaat heeft simpelweg die capaciteit niet.

Laat deze kleine laptop van Microsoft dat nu net wél hebben. Deze uitvoering is nog steeds mini, maar beschikt dan weer wel over een i5 processor. Het essentiële stukje waardoor meerdere programma’s naast elkaar gebruiken geen enkele moeite kost.

Mini laptop Windows 10

Onder andere door de i5 processor en de 8 GB werkgeheugen kunnen ook zware programma’s opgestart en zonder hapering gebruikt worden. Vrij uitzonderlijk te noemen voor zo’n kleine uitvoering.

Foto’s of video’s bewerken bijvoorbeeld zal geen enkele moeite kosten en dat maakt de laptop direct geschikt voor de studie of voor het werk. En zeker wat betreft het kleine en lichte formaat. Ideaal.

Ook de Microsoft is een laptop mini met Windows 10 en kun je gebruiken zoals jij het altijd gewend bent. Ook wat betreft de behuizing van het apparaat heb je niks te vrezen, want doordat deze over aluminium beschikt hoef je je niet druk te maken over eventuele schade door een val of door een stoot. Al met al een toppertje. Wat vind jij?

Een mini laptop met Windows 10 aanschaffen? Jij weet nu hoe!

Laten we er eerlijk over zijn, waarschijnlijk waren we allebei wat sceptisch over een kleine laptop. Ze zijn aanzienlijk kleiner dan de standaard uitvoeringen en dat geld ook voor de specificaties. In de meeste gevallen is er toch minder mogelijk.

In dit blogbericht zijn we erachter gekomen dat het wel degelijk mogelijk is om een kleine uitvoering met Windows 10 te kunnen aanschaffen, zonder dat hier irritaties uit ontstaan.

Multitasking blijft een mogelijkheid en het lichte gewicht, dat maakt al een hele hoop goed. Zeker als je veel onderweg bent.

Wil jij een kleine laptop aanschaffen met het besturingssysteem Windows 10? Bekijk dan zeker één van de drie toppers die je in dit blogbericht hebt kunnen vinden.

Vergelijkbare berichten