Beste akoestische drumstel

Op zoek naar het beste akoestische drumstel? Wij zochten het voor je uit!

Drumstel. Het is vaak iets waar we niet snel op letten tijdens het luisteren van muziek; de drums. Ondanks dat dit instrument vaak over het hoofd gezien wordt is het toch een van de belangrijkste dingen achter elke band of artiest.

We hebben het dan ook vaak over een “lekkere beat” tijdens een nummer. Deze wordt dan ook neergezet door de drummer. We knikken dan ook dagelijks met zijn alle mee op de meest catchy nummers.

Het kan goed zijn dat je hierdoor graag wilt leren drummen. Dat is ook niet gek. Een drumstel is toch een instrument waar je heerlijk los op kunt gaan. En ondanks dat je misschien niet de ster van de show bent tijdens een optreden, ben je absoluut onmisbaar.

Maar als je een drumstel wilt aanschaffen, waar moet je dan allemaal op letten? Wat zijn de beste drumstellen op de markt en waar moet je beginnen?

Op deze en andere vragen gaan we in dit artikel antwoord geven. Laten we beginnen!

[[showindex]]

Wat is een akoestisch drumstel precies?

Voordat we kunnen gaan kijken naar de beste drumstellen en wat je precies nodig zult gaan hebben, is het belangrijk om te weten wat een akoestisch drumstel precies is.

Een akoestisch drumstel bestaat namelijk uit aardig wat verschillende componenten. Deze zijn:

 •   Bassdrum: De grootste trommel die gekanteld op de vloer ligt. Deze bespeel je door gebruik te maken van het pedaal.
 •   Snaredrum: Dit is de zogenaamde ‘TAK!’ klank. De snaredrum zit op zij eigen standaard tussen de benen van de drummer. Samen in combinatie met de bassdrum          maken deze het grootste deel van de ritmes.
 •  High-toms: Dit zijn de trommels die hoger op het drumstel geplaatst zitten. Deze trommels worden vooral gebruikt om drumfills en andere ritmes mee te maken.
 • Floor-tom: Evenals de high-toms is de floor-tom een extra trommel die rechts van de drummer zit als deze rechtshandig is, en links van de drummer zit als hij linkshandig is. Ook deze wordt vooral gebruikt voor het spelen van drumfills en extra ritmes.
 • Bekkens: De bekkens zijn de koperen platen die rondom het drumstel hangen. Deze worden vaak gebruikt om effect toe te voegen aan de drumpartij en om het begin of    einde van een maat aan te geven.
 • High-hat: De high-hat bestaat uit twee kleinere bekkens die op elkaar geplaatst zijn. De bovenste van de twee zit vast met een zogeheten clutch aan de pin in het midden. Hierdoor kun je de high-hat open en dicht doen met behulp van het pedaal onderaan de standaard. De high-hat wordt vooral gebruikt om samen met de bas- en snaredrum de maat aan te geven.

Een van de charmes van een akoestisch drumstel is dat je het instrument zo groot of zo klein kunt aankleden als je zelf wilt. Wil je bijvoorbeeld gebruikmaken van vier high-toms? Dan is dat prima mogelijk! Liever maar een crash bekken? Ook dan kan!

Waar moet ik precies op letten?

Dit is misschien een van de eerst vragen die je te binnenschiet als je denkt aan het kopen van een drumstel. Dat is ook niet vreemd, je wilt niet veel te veel geld betalen voor een slecht product, toch?

 

Er zijn verschillende dingen waar je op zou moeten letten als je van plan bent een akoestisch drumstel aan te schaffen.

Koop een complete set

Dit klinkt misschien een beetje gek, maar als je erover nadenkt dan is het waarschijnlijk wel een beetje logisch.

Een drumstel bestaat, zoals we net al gezien hebben, uit veel verschillende componenten. Hierdoor kun je het instrument zo groot of klein maken als je zelf wilt.

Nu zijn de meeste drumstellen voor beginners compleet met alles wat je nodig hebt. Denk hierbij aan alle toms, bekkens, drumkruk en stokken. Mocht het zo zijn dat je een tweedehands drumstel of een verder gevorderd drumstel koopt, dan bestaat de kans dat je geen complete set koopt. Let er als beginner dus altijd op dat je een complete set te pakken hebt, of houdt er rekening mee dat je extra spullen zult gaan moeten kopen.

Begin simpel

Om even door te gaan op het punt van een complete set, weet niet bang om klein te beginnen. Er is niets mis mee om te beginnen met een beginner set die beschikt over slechts de basis dingen.

Het is natuurlijk leuk om achter een groot drumstel te zitten, maar hoe meer trommels en bekkens je voor je hebt, hoe meer je wilt gebruiken. En hoe meer je wilt gaan gebruiken hoe lastiger het wordt om goed te worden.

Zet dus niet meteen te hoog in en zorg ervoor dat je gemakkelijk en comfortabel kunt beginnen.

De drie beste beginners drumstellen!

Als je van plan bent om te gaan beginnen met drummen, dan heb je je er ook al op ingesteld dat het wat duiten kan gaan kosten. Drummen is namelijk niet echt een hele goedkope hobby. Hieronder hebben we de drie beste drumstellen voor beginners voor je op een rijtje gezet!

3. Fazley FDK-100 Spirit Plus

De beginnende drummer kan zijn lol op met de Fazley FDK-100 Spirit Plus! Deze volledige 5-delige drumkit is namelijk een perfect punt om op te starten.

drumstel

Het drumstel van het huismerk van Bax-shop.nl is compleet met alles wat de beginnende drummer zoekt. Hij komt dus met alle statieven, bekkens, bassdrumpedaal en zelfs een drumkruk!

De maten van het drumstel zijn:

–         Bassdrum: 20”

–         Snaredrum: 14”

–         High-tom 1: 10”

–         High-tom 2: 12”

–         Floor-tom: 14”

De set wordt geleverd met een 14” high-hat, 16” crash bekken en een 20” ride bekken die allemaal hun eigen standaard meegeleverd hebben. De maten van het drumstel zijn de maten van veel andere drumstellen. Hierdoor is de kans groot dat je bij je lessen les zult krijgen op een drumstel met dezelfde maten.

Wil je na een tijdje je drumstel toch uitbreiden met een extra bekken of tom? Dan kun je deze eenvoudig aanschaffen! De bekkens en toms van de Fazley zijn namelijk ook los aan te schaffen en variëren van maten. Hierdoor kun je op alle gemak je drumstel zo groot maken als dat je zelf wilt.

Met de samenstelling van dit drumstel kun je een solide start maken met jouw nieuwe drum carrière!

2. Yamaha RDP0F5 Rydeen

Wil je niet alleen een volledig drumstel, maar tegelijkertijd ook de show stelen ermee? Dan is de Yamaha RDP0F5 Rydeen misschien wel wat voor jou!

drumstel

 

Dit drumstel is compleet en komt ook nog in een erg stijlvolle kleur met glitters! Hierdoor zie je er gegarandeerd goed uit tijdens het spelen.

Gemaakt van duurzaam en stevig populierenhout is het drumstel voorzien van een prachtige toon. Het drumstel bestaat uit:

–         20” bassdrum

–         14” snaredrum

–         10” high-tom

–         12” high-tom

–         14” floor-tom

Het drumstel wordt ook volledig geleverd met bekkens van het bekende merk Paiste. Dit zijn een 14” high-hat, 16” crash bekken en een 20” ride.

Bij dit drumstel zul je zelf nog wel even een kruk moeten kopen, maar dat is verder ook geen hele ingrijpende aanschaf.

De Rydeen is een prima drumstel voor de beginnende drummer, maar kost wel wat meer dan de vorige op de lijst. Gelukkig is het drumstel gemakkelijk uit te breiden met andere producten van zowel Yamaha als Paiste, dus keuze genoeg!

1.     Gretsch GE2 Energy

Tot slot hebben we deze schoonheid van het wereldberoemde merk Gretsch. Al jaren staat het bedrijf bekend om het maken van de beste instrumenten, van drumstellen tot gitaren. En met de Gretsch GE2 Energy laten ze wederom zien waarom zij deze reputatie hebben.

drumstel

 

Het karakteristieke populierenhout is met een prachtige finish afgemaakt waardoor hij niet alleen mooi klinkt, maar dat ook oogt.

Het 5-delige drumstel bestaat uit:

 • –         20” bassdrum
 • –         14” snaredrum
 • –         10” high-tom
 • –         12” high-tom
 • –         14” floor-tom

Ook wordt het drumstel geleverd met een 13” high-hat, 16” crash en een 20” ride bekken van het wereldberoemde merk Paiste. Alle statieven voor de bekkens worden bij het drumstel geleverd.

Het drumstel komt compleet speelklaar minus drumstokken. Deze zul je even zelf moeten aanschaffen.

Het grote voordeel aan de Gretsch is dat er genoeg drumonderdelen te verkrijgen zijn. Hierdoor kun je gemakkelijk je drumstel zo groot of klein maken als dat je zelf wilt.

Conclusie

Er zijn erg veel verschillende mogelijkheden voor beginnende drummers. Maar bij zoveel verschillende mogelijkheden komen er ook veel valkuilen. Zorg er dus altijd voor dat je goed doorhebt wat je in huis wilt halen.

Hierboven hebben we een paar de beste beginners drumstellen voor je op een rijtje gezet. Alle drie deze drumstellen zijn van betrouwbare en duurzame merken die zichzelf over de jaren bewezen hebben.

Met een van deze drumstellen kun je gegarandeerd een spetterend begin maken aan jouw nieuwe muzikale droom!

Welke kies je?

 

Vergelijkbare berichten