Piano leren spelen als volwassene

Ook als volwassene kun je natuurlijk leren om piano te spelen. Hoewel beweerd zal worden dat je op volwassen leeftijd minder snel kunt leren bewijs ik graag het tegendeel. Het enige dat je nodig hebt om piano te leren spelen is goede begeleiding. Daar help ik je graag bij! Zodat je snel de eerste basis al onder de knie hebt. 

Zijn pianolessen de moeite waardEen piano is een lastig instrument om te leren, daar geef ik je gelijk in. Maar je hebt het snel onder de knie met de juiste begeleiding. Je kunt hiervoor natuurlijk terecht bij muziekles in de buurt, bijvoorbeeld bij muziekscholen. Maar je kunt het ook online leren. Zo vind je op deze website een leuke video cursus. Je leert daarmee stap voor stap de eerste tonen, in je eigen tempo, wanneer het jou echt uitkomt. Van de houdingen tot een gezond portie motivatie. De cursus zorgt ervoor. Je zult tijdens de pianolessen merken dat de werkwijze ontzettend fijn van stof is. Zelfs als je voor het eerst de piano toetsen aanraakt raak je gemotiveerd door René. Die je met online video’s toegang tot meer dan 25 jaar ervaring, kennis maar ook enthousiasme geeft. Zo ga jij als volwassene probleemloos piano leren spelen. 

Er maken inmiddels meer dan 2800 mensen gebruik van de online lessen. Dat is niet voor niets. Ze willen het leren aan de hand van de beste kennis. Precies waar René voor staat met zijn video’s. Het grote voordeel is dat je de video’s zo vaak kunt bekijken, luisteren of spelen als je wilt. Zeker in het begin is dit ontzettend handig. Een voordeel dat je niet hebt tijdens muzieklessen.

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om elke week een half uurtje te oefenen onder begeleiding van een muziekleraar. Maar waarom niet onbeperkt leren van een echte professional. Zo vaak of lang als je dit zelf wilt. 

Welke voordelen heeft fysieke pianoles?

Je bent bij fysieke pianolessen afhankelijk van wat de muziek leraar of lerares je wilt leren. Je hebt hiervoor ook nog eens beperkte tijd. Je kunt je voorstellen dat tot je eerste resultaat komen hierdoor langer duurt dan je zou willen. Je hebt zelfs de kans om je motivatie te verliezen, wat natuurlijk enorm zonde zou zijn. Daarnaast kosten fysieke pianolessen vaak veel geld. Natuurlijk is dit het in sommige gevallen zeker waard, maar dat is niet altijd het geval.

Natuurlijk heeft het voordelen wanneer een leraar over je schouders meekijkt. Maar je moet jezelf dan wel realiseren dat piano leren spelen vaak een jarenplan kan zijn. 

Dat is precies wat René ook stoort. Het zien worstelen van mensen die voor fysieke pianolessen hebben gekozen. Het maakt van piano leren spelen een onnodig jarenplan. Terwijl de kosten elke les opnieuw terugkomen. 

Als je het aan René vraagt zijn strenge pianolessen, saaie oefeningen, beperkte vrijheid in de lessen maar ook elke keer de liedjes spelen die je niet wilt spelen verleden tijd. 

Dat geeft mensen het gevoel dat piano leren spelen niets voor hen is. Dat ze het niet in zich hebben of gaan twijfelen aan hun kunnen. Dat is toch reuze zonde. Jij kunt piano leren spelen als elk ander. Het enige waar jij naar op zoek bent is motivatie, plezier, goede kennis maar zeker zo belangrijk een leraar die het je allemaal wilt leren. 

Waarom geeft René online pianolessen?

Je kunt begrijpen dat René niet iedereen fysieke les kan geven. Om toch een groot publiek van zeer geïnteresseerde maar vooral gemotiveerde mensen te vinden besloot ik mijn pianolessen online aan te bieden. De eerste klanten die al van mijn plan gehoord hadden stonden al te trappelen om aan de slag te mogen. Binnen de kortste keren waren er duizenden klanten die les wilde. Al die mensen had ik nooit kunnen bereiken tijdens fysieke pianolessen. 

Dat ik zoveel mensen weet te bereiken kan maar een reden hebben. Wij zitten op een lijn. Want al deze mensen willen iets moois leren, precies wat ik ze kan geven, namelijk pianolessen.

De online pianolessen zijn vrijwel gelijk aan de fysieke die René je zou geven. Hij weet precies waar hij op moet letten. Wat hij kan verwachten maar vooral hoe hij je moet leren om piano te spelen. Dat weet lang niet iedereen. Zelfs bij fysieke lessen ontbreekt het hier vaak aan. Je hebt het misschien al eens meegemaakt. Je moet iets spelen waar je echt niet op zit te wachten. Vaak ook nog iets wat niet in deze tijd past. 

Een pianoles moet je aanspreken. Het moet je aanspreken maar ook een bijzonder gevoel geven waarbij je volledig in het spel kan opgaan. Die ervaring kun je magisch noemen. 

Wat heb ik nodig om als volwassene piano te leren spelen?

Het belangrijkste is natuurlijk een gezond portie plezier. Want je moet het natuurlijk wel leuk vinden als je ermee aan de slag gaat. Een piano is niet zomaar een instrument die je even aanraakt zodat er muziek uitkomt. Je hebt te maken met toetsaanslagen, het pedaalspel maar zeker ook kracht. Je zult dus veel moeten leren. Wat als het aan René ligt geen enkel probleem is.

Alles in het leven is inmiddels een eerste keer. Of dit nu over praten, lopen, fietsen of autorijden gaat. Dan maakt het geen verschil of je kind bent, de puber of volwassene. 

Hoe begin je met piano spelenDe pianolessen bestaan uit de introductiecursus, beginnerscursus, vervolgcursus tot de notencursus. Waarom ik zeg tot, omdat je daarnaast toegang krijgt tot coaching, exclusieve informatie maar ook seminars die je kunt volgen. Dat samen maakt de piano leren spelen met de online cursus veel beter dan fysieke lessen bij de muziekschool in de buurt. 

Kun je binnen twee tot zes weken al iets spelen?

In een overgroot deel kunnen online cursisten zeker al wat noten spelen. Je zult je verbazen hoe snel dat allemaal gaat met de leukste online piano lessen. Je leert zo snel, je raakt snel gemotiveerd om er mee door te gaan. 

De een speelt in twee weken al een eerste refrein, de ander laat al een basis van een volledig muziek stuk horen. Daaraan merk je dat het werkt, dat je video’s, inmiddels meer dan 200 van grote waarde zijn om daadwerkelijk piano te leren spelen. Daarnaast spelen de extra’s een grote rol. Ze nemen je mee in een stukje extra ondersteuning. Het zijn stuk voor stuk mooie toevoegingen.

Wat zijn de échte voordelen van pianoles voor volwassene?

Het echte voordeel voor volwassene zit vooral in de dremel. Je gaat zonder kennis niet aankloppen bij een muziekschool in de buurt. Je kunt je afvragen waarom dan niet. Maar beter kun je vragen naar wat er nog meer mogelijk is. Ik denk dat de online piano cursus daarin een groot voordeel heeft. Echt iedereen kan er mee beginnen. De vraag waar je voor vreest “of je al iets weet van de piano” waarna vaak een diepe neerbuigende zucht klinkt is niet aanwezig. Met de online lessen is iedereen gelijk. Je zult het merken.

De lessen die je kunt volgen bestaan uit kleine duidelijke stappen. Er worden elke keer een of slechts enkele handelingen toegevoegd. Zo werk je met de online lessen toe naar een compleet geheel. Dat is voor volwassene belangrijk. Je wilt uiteindelijk iets kunnen, dat krijg je met de online lessen zeker.

Een ander voordeel dat dat je altijd kunt oefenen. Je bent niet beperkt tot dat half uurtje of uurtje in de week. Het leren spelen van piano is dus geen jarenplan. Maar kun je gewoon doen wanneer het je echt uitkomt. De ervaring leert dat de meeste online cursisten daardoor elke dag wel bezig zijn met de online lessen. Zeker bij volwassene is dat een voordeel, je blijft hierdoor in het ritme, dat wat je gisteren hebt geleerd hoef je niet nogmaals helemaal uit te vogelen. 

Is de online pianoles iets voor mij om te doen?

De online pianolessen zijn afgestemd op de echte beginner. Als jij nog nooit achter een piano hebt gezeten kun je het vrijwel direct leren vanaf de eerste stap. Door direct aan de slag te gaan geeft dat ook een stukje motivatie. Je wordt bij de eerste lessen al meegenomen in het spel. Dat is zeker voor piano belangrijk. Het gevoel krijgen waarom het draait. Dat jij het instrument aanvoelt.

Hoe kun je piano leren spelen op een keynboard 1Ben je al eerder begonnen met pianolessen? Dan is er natuurlijk ook een vervolg. Je kunt dus ook door na het afronden van de lessen. Hoewel dat vanaf het begin vaak nog wel even duurt is het wel fijn om te weten. Omdat de lesstof van de online lessen naadloos aansluit op hoe het eerder ging. Hoe je leert verandert dus niet bij de vervolglessen. 

Op de cursuspagina vind je praktische informatie, zelfs voorbeelden vanuit de praktijk. Ik weet zeker dat het je motiveert om de stap te maken. Je leest wat anderen vinden van de cursus waar ze soms nog mee bezig zijn. Al die betrokkenheid maar ook vernieuwingen in de cursus zodat het actueel blijft is belangrijk om bij de huidige tijd te passen. 

Laat je ook overtuigen van online pianolessen. Je zult zien dat het je echt wat moois gaat brengen.

 

Vergelijkbare berichten