SAMSUNG SSD 850 EVO 4TB Interne SSD HD Hard Drive SATA 3 2.5

piano leren spelen met partituren? Dit maakt het makkelijker

Als je piano gaat leren spelen is het een goed idee om dat met partituren (bladmuziek) te doen. Door direct vanaf het begin al noten te leren spelen, leer je sneller je favoriete liedjes spelen.  Lees hier meer over piano spelen met partituren. 

Piano spelen met partituren

Als je gaat beginnen met piano spelen, ga je meestal eerst op zoek hoe je piano kan leren spelen met akkoorden. Dit is een goede manier om snel de basis van piano spelen te leren. Maar als je verder wil komen is het belangrijk dat je noten leert spelen. 

Door noten te leren spelen kun je namelijk liedjes spelen met partituren (bladmuziek). Hierdoor leer je liedjes precies zo spelen zoals het hoort. 

Als je alleen akkoorden leert kun je meespelen met de basis van het liedje en moet je zelf achterhalen welke melodie erbij hoort. 

Piano spelen op basis van akkoorden

Als je niet direct wil beginnen met de theorie van piano spelen, en liever direct je favoriete liedjes wil leren meespelen, is het verstandig om eerst de basis akkoorden te leren. Akkoorden worden in alle liedjes gebruikt. Hierdoor kun je op een leuke manier je favoriete liedjes meespelen zonder dat het te veel moeite kost. 

Maar als je echt wat wil maken van piano spelen is het een goed idee om wel noten te gaan leren zodat je partituren kan lezen. 

Wil jij eerst akkoorden leren? Bekijk dan eens de onderstaande video. Hier leer je direct al een beetje hoe het werkt. 

Klik hier om alle lessen te bekijken.

Welke manier is makkelijker? 

Noten leren lezen kost over het algemeen meer werk. Het is dus een stuk makkelijker om gewoon eerst akkoorden te leren zodat je snel leert hoe je moet spelen. 

In de bovenstaande cursus leer je ook welke houding je moet aannemen zodat je geen last krijgt van klachten. Daarnaast leer je ook direct hoe je vingersetting moet zijn. 

Wil je dus snel wat piano kunnen spelen is het beter om eerst voor piano spelen met akkoorden te gaan, maar wil je op lange termijn iets opbouwen is het een goed idee om direct te beginnen met noten leren lezen. 

Klik hier om aan de slag te gaan met akkoorden

Online les of prive les

Als je piano wil leren spelen kun je daarvoor privé les nemen maar je kunt het ook zelf online leren.  Vroeger moest je wel naar een privé les om piano te leren spelen. 

Tegenwoordig kun je het ook heel makkelijk vanuit huis leren met een online cursus. Je leert in principe het zelfde alleen je kunt het dan lekker op je eigen tempo doen. 

De meeste mensen vinden het ook fijn om ook gewoon zelf aan de slag te gaan omdat je dan niet direct een grote prestatie druk hebt of voor schut staat als het niet lukt. 

Je kunt gewoon voor jezelf gaan oefenen met de online cursus en zo steeds een stukje beter worden.  

Ook krijg je in een cursus gewoon begeleiding en kun je vragen altijd stellen aan de maker van de online lessen. 

Ben jij benieuwd wat je allemaal leert in online piano les? Bekijk de lessen dan op deze pagina. 

Vergelijkbare berichten