Welk keyboard is het beste om piano te leren spelen?

Je wil graag piano leren spelen maar je hebt geen ruimte voor een piano. Dan kun je altijd kiezen voor een keyboard of een stagepiano. Maar welk keyboard kies je dan om piano te leren spelen? In dit blogbericht gaan we daar dieper op in.

Piano leren spelen met welk keyboard doe je dat?

Als je net begint met piano spelen maakt het eigenlijk niet zo veel uit welk keyboard je kiest. Bijna elke keyboard met meer dan 41 toetsen is geschikt om te beginnen. Wel is het een goed idee om direct een keyboard te kiezen waarbij je ook een pedaal kan aansluiten. Door piano te spelen met een pedaal kun je namelijk de klanken laten doorklinken.

Niet elk keyboard heeft hier een aansluiting voor. Daarom is het een goed idee om daar direct al goed mee te beginnen.

Stagepiano om piano te leren spelen

Met een stagepiano pak je het direct goed aan. Een stagepiano gaat namelijk net even een stapje verder dan een keyboard. De meeste stagepiano’s hebben namelijk gewogen toetsen. Dat betekent dat de je de toetsen net zo zwaar moet indrukken als een piano.

Hierdoor krijg je direct het gevoel dat je echt piano aan het spelen bent. Een stagepiano is iets duurder dan een keyboard, maar geeft je wel veel meer mogelijkheden. De meeste stagepiano’s hebben 81 toetsen. Dat geeft voordelen als je verder komt met het leren piano spelen. Daarom raad ik het af om een keyboard te gebruiken.

Toch gaan voor een keyboard?

Je wilt niet veel geld uit geven en gaat toch voor een keyboard. Maar met welk keyboard kun je dan goed piano leren spelen? Zelf ben ik een grote voorstander van Yamaha keyboards de klank van deze keyboards zijn namelijk heel erg goed. Ook zijn bijna alle yamaha keyboards voorzien van een aansluiting voor een pedaal.


Zelf piano leren spelen

Wil je makkelijk en snel piano leren spelen op je eigen tempo? Dan heb ik de ideale cursus voor je. Hier leer je namelijk online piano spelen zonder dat je telkens naar pianoles gaat.

De cursus is zo ingericht dat elke beginner makkelijk kan leren spelen. Ook maakt het niet uit of je speelt op een keyboard of piano. De cursus is namelijk ingericht op leren spelen met akkoorden. Hierdoor leer je in No-time je favoriete liedjes meespelen. Ben jij benieuwd naar wat je allemaal leert in de cursus? Probeer dan hier de eerste les gratis

Vergelijkbare berichten