Piano spelen en reuma

Wil je graag piano spelen maar ben je bang dat je er reuma van krijgt in je vingers? In dit blogbericht ga ik je meer vertellen over reuma en piano spelen. Het komt namelijk veel minder voor dan je nu denkt.

Piano spelen en reuma

Als je van plan bent om piano te gaan spelen heb je vast wel eens gehoord dat het mogelijk is om een kromme rug te krijgen of reuma. Natuurlijk zijn dit dingen die je allemaal leest. Maar in werkelijkheid komen deze klachten helemaal niet zo vaak voor. Als je zeker wil weten dat jij deze klachten niet gaat ervaren, is het belangrijk dat een aantal dingen onthoudt wanneer je gaat piano spelen.

Of je echt reuma kan krijgen van piano spelen is natuurlijk aannemelijk. Maar vaak wordt reuma niet direct veroorzaakt door piano spelen. Maar door andere lichamelijke kwaaltjes.

Tip 1: Zorg altijd voor de juiste houding

Het is heel belangrijk om direct als je gaat beginnen met piano spelen de juiste houding aan te leren. Veel mensen slaan dit gedeelte over omdat ze denken dat het niet belangrijk is, waardoor ze op langere termijn klachten als rugpijn krijgen van het piano spelen. Naast de juiste houding is het ook belangrijk dat je goed let op je vingersetting. Als je dit verkeerd doet kun je ook last krijgen van je vingers. Hierbij gaat het dan meestal om overbelasting.

Tip 2: Oefen niet te lang

Als je vervelende klachten wil vermijden die je kunt krijgen bij het piano spelen, is het belangrijk dat je niet te lang door gaat. Als je maximaal 2 uur oefenen per dag aan houdt is dat een goed streven. Ook is het belangrijk om tussendoor voldoende pauzes te nemen.

 

Wil jij piano spelen op de juiste manier leren?

Als je jezelf gaat aanleren om piano te spelen, loop je al snel tegen een aantal beginnersfouten aan. Zo zit je met je vingersetting helemaal verkeerd waardoor je niet snel genoeg naar het volgende akkoord kan verspringen.

Ook zie ik dat veel beginners die eerst voor zichzelf piano gaan spelen over het algemeen helemaal geen goede houding aannemen tijdens het spelen en daar kun je op latere leeftijd of zelfs direct last van gaan krijgen.

Daarom is het vooral als je nog maar net begint belangrijk om in ieder geval en aantal basis lessen te nemen. Zo leer je direct basis op de juiste manier en zorgt dat over het algemeen voor een grote voorsprong op mensen die dat niet doet. Ook leer je met de juiste houding en techniek veel sneller nieuwe liedjes dan wanneer je alles zelf zou doen.

Vroeger moest je tussen de 10 en 30 euro betalen voor privéles van een half uur tot een uur. Maar sinds het internet zo is uitgegroeid, is het nu ook mogelijk om online lessen te volgen. Dit kun je helemaal in je eigen tijd doen op je eigen tempo en het is ook nog eens veel goedkoper.  Ben jij benieuwd hoe zo een online les eruit ziet? Bekijk dan hieronder de eerste les gratis.

Download gratis de eerste les op papier

Wil je meer weten over de lessen? Bekijk dan hier alle lessen.

Vergelijkbare berichten