Tips om beter piano te leren spelen

Toen ik begon met piano spelen kon je nog niet zoveel met het internet. Ik moest daadwerkelijk pianoles nemen om te leren piano spelen. Sinds mijn zesde levensjaar ging ik elke week 1,5 uur naar pianoles. Hier heb ik in korte tijd goed piano leren spelen. Omdat we nu in een digitaal tijdperk leven waar je eigenlijk alles online kan vinden, wil ik je mijn belangrijkste tips delen als je gaat leren piano spelen.

Deze tips heb ik gekregen toen ik op pianoles zat, en hopelijk kun jij hiermee je voordeel doen.

De belangrijkste tips bij piano spelen

Toen ik begon met piano spelen werd me direct gewezen op het aannemen van een goede houding. Dit was volgens mijn piano instructeur belangrijk zodat ik op lange termijn geen last zou krijgen van mijn rug. Omdat dit vooral in het begin nog niet vanzelf ging werd ik hier steeds op aangesproken als ik geen goede houding aannam.

Maar nu je alles online kan leren, zal je toch echt zelf moeten zorgen dat je dat leert. Een goede manier omdat te doen is om ook in het dagelijkse leven gewoon altijd rechtop te gaan zitten. Zo wordt dat voor jou een gewoonte en zal het ook vanzelf gaan met piano spelen.

Oefen regelmatig

Een andere belangrijke tip die ik kreeg was om dagelijks te oefenen. Zo blijf je namelijk in het ritme en pak je nieuwe stof veel sneller op. Sinds ik elke dag ging oefenen ging het proces veel sneller en kon ik de liedjes die ik moest leren veel sneller spelen.

Als je online gaat lessen is het ook belangrijk dat je iedere dag minimaal een half uurtje gaat oefenen. Maak er gewoon dagelijks wat tijd voor vrij en je zal merken dat je heel snel beter leert spelen.

Leer akkoorden

Als je akkoorden leert spelen kun je eigenlijk de meeste liedjes van deze tijd wel meespelen. De meeste top 40 liedjes zijn allemaal makkelijk mee te spelen als je de akkoorden kent. Deze akkoorden kun je makkelijk opzoeken op websites die bladmuziek aanbieden.

Als je nog geen akkoorden kan spelen raad ik je aan deze cursus te volgen. Hier leer je namelijk binnen enkele weken moeiteloos akkoorden spelen, een rechte houding aannemen en hoe je je vingers op de juiste toetsen plaatst.

Leer noten lezen

Als je na het leren van akkoorden nog een stapje verder wilt, is het een goed idee om noten te leren lezen. Hiermee kun je namelijk muziek spelen van bladmuziek. Dat zorgt ervoor dat je muziek precies zo leert spelen zoals ze horen.

Noten leren lezen is in het begin even moeilijk. Maar als je het een beetje onder de knie krijgt is het net zo makkelijk als het lezen van dit bericht.

Direct een piano is niet belangrijk

Ik snap dat als je piano wil leren spelen dat je ook graag een piano in huis wil. Ook ik wilde dat heel graag. Maar toen ik erachter kwam dat je makkelijk een digitale piano kan aanschaffen die net zo mooi klinkt als een vleugel, was voor mij een piano helemaal niet meer belangrijk.

Sinds ik een digitale piano speel, wil ik niets liever en ben ik blij dat ik deze keuze gemaakt heb. Met deze piano spelen tips wordt het allemaal een stukje makkelijker. Maar de meeste tips bij piano spelen krijg je vooral als je gaat lessen of een online cursus gaat volgen. Hier leer je het meeste van.

Ga lessen of volg een cursus

Ja, je kunt natuurlijk alles gewoon zelf leren tegenwoordig. Maar het gaat allemaal een stuk makkelijker als je gestructureerd leert. Je leert alles dan precies in de juiste volgorde en je vergeet geen belangrijke stappen.

Piano lessen is over het algemeen best duur, maar gelukkig zijn er tegenwoordig online ook genoeg manieren om te leren spelen. Een daarvan is een online cursus die minsten zo goed is als piano les nemen en zelf vind ik deze cursus zelfs nog een stukje beter.

 [maxbutton id=”6″ ]

 

Vergelijkbare berichten