Piano spelen zonder akkoorden? Akkoorden zijn belangrijk!

Lijkt het jou geweldig om piano te kunnen spelen? Ben je bereid om daar de nodige tijd voor vrij te maken en ook de nodige tijd te investeren in het volgen van een piano cursus? Dan ben je op deze website in ieder geval aan het juiste adres. Wij bespreken namelijk alles wat met piano spelen te maken heeft, waarbij wij ons met name op de beginnende pianisten richten.

Dit doen we aan de hand van informatieve blogs, maar ook aan de hand van verschillende reviews. In deze reviews bespreken wij onder meer verschillende piano’s, maar óók verschillende cursussen die je kunt gaan volgen. In de blogs bespreken wij eigenlijk allerlei verschillende onderwerpen, waarmee wij ons hoofdzakelijk ook op de beginnende pianisten richten.

Wij krijgen namelijk regelmatig vragen van beginnende pianisten binnen. Zo vragen veel mensen zich af wat nou de beste manier is om piano te leren spelen. Kan je het beste piano spelen mét akkoorden aan het begin? Of is het makkelijker/verstandiger om piano te spelen zonder akkoorden? Op die twee vragen geven wij in dit blogartikel een uitgebreid antwoord, zodat je voor jezelf de juiste keuze kunt maken.

Aan het einde van dit artikel vind je ook nog een handige tip met betrekking tot het volgen van een cursus. Hedendaags worden er behoorlijk veel verschillende piano cursussen aangeboden, waardoor je mogelijk door de bomen het bos niet meer ziet. Mede daarom hebben wij besloten om de beste cursus voor jou uit te gaan zoeken, waardoor jij niet meer zelf uitgebreid op zoek hoeft te gaan naar de beste pianocursus. Daarover vind je aan het einde van dit artikel dus ook nog iets informatie!

 

Hoe kan je piano leren spelen?

Als je piano wilt gaan leren spelen, heb je de keus uit meerdere mogelijkheden. Zo kan je er voor kiezen om puur met bladmuziek aan de slag te gaan; je richt je daarbij eigenlijk alleen op de noten en laat de akkoorden links liggen. Is dat het meest verstandige? Nou, in onze ogen ligt dat eraan. Het is aan de ene kant spijtig dat je de akkoorden links laat liggen, aangezien een pianoliedje zonder akkoorden eigenlijk geen echt liedje is.

Aan de andere kant is het wel een relatief makkelijke manier om de piano onder de knie te leren krijgen. Je leert hoe je de noten af moet lezen en je leert vervolgens hoe je deze noten om weet te zetten in de meest prachtige tonen. Daarbij maak je dus géén gebruik van akkoorden, maar dat kan je in de toekomst altijd nog gaan doen.

Dat is dan ook iets wat wij veel beginnende pianisten zien doen. Zij beginnen met het leren spelen op een piano met behulp van bladmuziek, waarna zij uiteindelijk de overstap maken naar piano spelen met akkoorden. Door eerst piano te spelen zonder akkoorden, komt de focus meer te liggen op de piano zelf. Je weet daarmee onder meer de juiste technieken onder de knie te krijgen.

Onder aan de streep kunnen wij echt wel aanraden om juist wel met de akkoorden aan de slag te gaan. Aan het begin is het wellicht ietwat aftasten, maar je kunt al veel sneller jouw favoriete liedjes op de piano gaan spelen. Als je dat eenmaal voor elkaar krijgt, ben je veel gemotiveerder om het piano spelen nóg beter onder de knie te krijgen!

Piano spelen met akkoorden; een aanrader

Al met al kunnen wij je absoluut aanraden om altijd vanaf het eerste moment de akkoorden te leren. Met deze akkoorden ben je immers sneller in staat om jouw favoriete liedjes geheel zelfstandig op de piano te gaan spelen. Daarnaast is het leren van de akkoorden ook niet al te moeilijk.

Aan het begin moet je wellicht even héél goed opletten, maar je bent al snel in om bijvoorbeeld de akkoorden uit elkaar te houden. Ook heb je al snel door wat de akkoorden nou precies inhouden en hoe dit zich verhoudt ten opzichte van datgene wat je op de piano moet doen. Je ziet al met al redelijk snel het verband in tussen de akkoorden en het spelen van een liedje op een piano.

Als je met de akkoorden aan de slag gaat, ben je ook relatief snel in staat om de Top 40 liedjes volledig mee te spelen. Deze liedjes maken hoofdzakelijk gebruik van basis akkoorden; dat zijn akkoorden die je voornamelijk met de witte toetsen dient te spelen. Als je deze akkoorden eenmaal onder de knie hebt, ben je dus al snel in staat om jouw favoriete liedjes mee te spelen!

Hoe kan je het beste piano leren spelen?

Lijkt het jou wel wat om piano te gaan leren spelen? Dan weet je nu in ieder geval dat je het beste kunt kiezen voor het leren spelen van een piano mét de akkoorden. Piano spelen zonder akkoorden is ook mogelijk, maar je mist dan eigenlijk de echte basis van een piano liedje.

Wil je graag piano met akkoorden gaan spelen? Dan moet je er eigenlijk alles aan gaan doen om de basistechnieken goed onder de knie te krijgen. Als je de basistechnieken eenmaal onder de knie hebt, kan je gaandeweg dieper en dieper op de materie in gaan. Zo is het aan het begin bijvoorbeeld van belang om een juiste zitpositie aan te nemen, om jouw handen op de juiste wijze op de piano neer te leggen en om te begrijpen hoe een piano nou eigenlijk werkt.

Om dit allemaal onder de knie te krijgen, heb je verschillende mogelijkheden. Je kunt ervoor kiezen om naar een plaatselijke muziekschool te gaan. Bij deze muziekschool werken ongetwijfeld ervaren pianisten en muziekdocenten, maar dat zie je dan ook duidelijk in het prijskaartje terug. Voor de pianolessen bij een gemiddelde muziekschool betaal je behoorlijk veel; daar gaat ongetwijfeld niet direct jouw keuze naar uit.

Daarnaast moet je je ook nog eens op vaste tijdstippen melden bij de muziekschool. Je geniet daardoor niet van al te veel flexibiliteit en kunt dus ook niet zomaar even op vakantie gaan. Ja, dat is wel mogelijk uiteraard, maar de groepslessen gaan gewoon door bij jouw muziekschool.

Je kunt er daarom veel beter voor kiezen om een online muziekcursus te gaan volgen. Met een dergelijke online cursus geniet je van de nodige flexibiliteit, kan je zelf jouw lessen inplannen en weet je een hoop geld te besparen. Bijkomend voordeel is dat het volgen van de lessen ook nog eens leuk is, aangezien dit bij de meeste online pianocursussen op een interactieve manier gaat.

Daarnaast is het een voordeel dat het niveau van de online pianocursussen echt héél hoog ligt. Dat is zeker het geval als je voor de Pianolessen van René kiest. Deze cursus is echt heel uitgebreid te noemen; je vindt aan het einde van dit artikel iets meer informatie over deze cursus.

Hoe kan je met een online cursus gaan starten?

Voordat je met een online cursus van start kunt gaan, is het van belang dat je de juiste piano aan gaat schaffen. Je hebt hierbij de keuze tussen allerlei verschillende piano’s, waarbij onze voorkeur absoluut uit gaat naar een digitale piano.

Door de jaren heen zijn de digitale piano’s steeds populairder geworden; dat is uiteraard niet zonder reden. Nee, deze piano’s zijn ideaal voor beginners, kosten niet overdreven veel, nemen niet overdreven veel ruimte in beslag en bieden je eigenlijk alles waar je maar naar op zoek kunt zijn.

Vind je het lastig om de juiste digitale aan te schaffen? Neem dan eens contact met onze partner Bax-shop op of lees alle reviews op onze website door. Je weet dan alsnog razendsnel de juiste digitale piano te vinden.

Heb je eenmaal de gewenste digitale piano aangeschaft? Dan hoef je eigenlijk nog maar één ding te doen; je voor de juiste online cursus aan te gaan melden. Voor welke cursus je het beste kunt kiezen? Dat geven we jou hieronder graag aan.

Wat is de beste online piano cursus?

Heb je voor jezelf de keuze gemaakt dat je graag piano wilt leren spelen mét akkoorden? Verstandige keus! Als je vervolgens ook nog direct de juiste technieken wilt leren, is het zeer verstandig om voor de Pianolessen van René te kiezen. Deze online cursus kan op onwijs veel positieve beoordelingen rekenen en dat is absoluut niet zonder reden.

Door de jaren heen is deze online cursus uitgegroeid tot één van de beste online cursussen in de wereld van piano spelen. De cursus weet zich onder meer te onderscheiden door duidelijke video’s, door een uitgebreide opbouw en door een prima prijs-kwaliteitverhouding. Voor niet overdreven veel geld krijg je levenslange toegang tot deze cursus, waardoor je ook continue jouw kwaliteiten bij kunt blijven schaven. Al met al is het op die manier absoluut mogelijk om op een snelle en juiste wijze te leren hoe je nou piano moet spelen.

Lijkt het jou wel wat om van deze online cursus gebruik te maken? Klik dan direct op deze link van Pianoles van René om je direct voor deze betaalbare en kwalitatieve cursus aan te melden. Veel succes en plezier!

Vergelijkbare berichten