Piano toetsen leren gebruiken

Als je wil leren piano spelen is het belangrijk om te leren welke piano toetsen welke klank geven. Een piano heeft namelijk verschillende toonladders met allemaal de zelfde noten. Als je goed piano wil leren spelen is het dus belangrijk dat je weet hoe dat werkt. In dit blogbericht vertel ik je meer over de piano toetsen.

Piano toetsen leren kennen

Alle piano toetsen op de piano hebben een andere klank. Om te weten welke klanken bij welke toets horen is het een goed idee om te leren wat toonladders zijn. Een C toonladder bijvoorbeeld begint bij een C en eindigt ook weer bij een C. Dit heet een C majeur toonladder.

Daarnaast zijn er ook nog toonladders voor de toetsen A – B – C – D – E – F – G. Voor al deze toetsen bestaat een toonladder en je speelt ze allemaal op de witte toetsen.

Als je net begint met piano spelen kan ik me voorstellen dat je niet veel begrijpt van toonladders. Daarom wil ik je aanraden om gewoon aan de slag te gaan met akkoorden leren. Als je namelijk de akkoorden onder de knie krijgt, wordt het ook al veel makkelijker om toonladders te herkennen.

Akkoorden leren

Als je nog nooit piano hebt gespeeld kun je het beste eerst beginnen met akkoorden leren. Dit vormt namelijk de basis van elk lied dat je in de toekomst gaat spelen op de piano. Er zijn verschillende manieren om akkoorden te leren, maar persoonlijk heb ik het meeste gehad aan pianoles. Toen ik begon met piano spelen waren er nog niet zo veel mogelijkheden met online lessen. Anders had ik daar zeker voor gekozen. Maar tijdens mijn pianolessen leerde ik al snel akkoorden spelen, en kon ik daarmee snel met liedjes meespelen.

Meespelen met liedjes

Als je de meeste akkoorden kan spelen, kun je ook al met heel veel liedjes meespelen. Waarschijnlijk is de melodie in het begin nog te moeilijk om er bij te spelen, maar als je akkoorden kan spelen zou je al een zanger of zangeres kunnen begeleiden.

Daarom is het een goed idee om eerst zo snel mogelijk akkoorden te leren. Dan kun je sneller mee spelen met liedjes die je leuk vindt. Als je dan de akkoorden goed onder de knie hebt, kun je aan de slag gaan om ook de melodie mee te spelen tegelijkertijd met de akkoorden.

De melodie kun je ook makkelijk leren door gewoon op het internet naar bladmuziek met letters te zoeken. Als je het helemaal goed wil aanpakken is het een nog beter idee om noten te leren lezen.

Hier gaat in de meeste gevallen wel wat meer tijd in zitten. Maar als je dat eenmaal onder de knie hebt, wordt het leren van nieuwe liedjes een stuk makkelijker.

Piano les

Er zijn veel verschillende manieren om te leren piano spelen. Je kunt er voor kiezen om te gaan lessen bij een pianoschool, je kunt jezelf leren piano spelen via YouTube, maar je kunt er ook voor kiezen om online pianoles te volgen.

Zelf heb ik ook eens gekeken naar de online pianocursus en was ik verbaast over hoe veel je eigenlijk leert in een online cursus. Als ik vroeger de keuze had gehad om online te lessen had ik dat zeker gedaan.

Online piano les

Als je kiest voor online pianoles geeft dat direct heel veel voordelen. Zo kun je alles op je eigen tempo leren en kun je ook aan de slag gaan met piano les op je eigen tijd. Als je les neemt bij een piano leraar of lerares, ben je al snel beperkt met de tijden waarop jullie beide beschikbaar zijn.

Een ander groot voordeel van online pianoles is dat het echt veel goedkoper is. Toen ik pianoles volgde betaalde ik 15 euro per uur en nam ik 2,5 uur in de week pianoles. Daarmee kwam ik uit op een wekelijks bedrag van € 37,50 per week en dus pakweg 150 euro in de maand.

Inmiddels is het helemaal niet meer nodig om zo veel geld uit te geven om piano te leren spelen omdat het online vele malen goedkoper is om te lessen voor de cursus op onze pagina bijvoorbeeld, betaal je eenmalig 47 euro en leer je genoeg om goed piano te kunnen spelen.

Piano spelen is leuk en zeker de moeite waard om te leren. Als jij snel piano wil leren spelen maar er niet te veel geld aan wil uitgeven raad ik je aan eens te kijken naar de cursus op onze website.

Vergelijkbare berichten