Wat is de beste pianoles voor beginners?

Heb je ambities om piano te gaan spelen? Weet je alleen niet op welke manier je het beste lessen kunt gaan volgen?

Ik ben niet voor niets met de website muzieklesclub.nl begonnen; op deze website wil ik je graag zo uitgebreid informeren over het leren pianospelen. Met behulp van dit artikel wil ik je dan ook graag helpen met jouw ambities om piano te gaan spelen. Na het lezen van dit artikel weet je exact op welke manieren je zoal piano kunt gaan leren spelen.

Ook vind je aan het einde van dit artikel nog een handige tip terug. Ik heb namelijk de allerbeste pianoles voor jou! Ben je nieuwsgierig geworden? Pak een lekker glas drinken erbij, zoek een comfortabele zitplek en lees het artikel op je gemakje door.

Welke mogelijkheden heb je zoal?

Ik heb hierboven reeds verklapt dat je meerdere mogelijkheden hebt als beginnend pianist. Het is echter onwijs belangrijk dat je voor de juiste mogelijkheid kiest. In dit artikel laat ik je dan ook graag kennismaken met twee verschillende mogelijkheden:

  • Je kunt online pianolessen volgen
  • Je kunt pianolessen bij een muziekschool/privé docent volgen

Je vraagt je nu wellicht direct af: welke mogelijkheid is de beste mogelijkheid? Om op die vraag antwoord te geven, is het van belang om naar het totaalplaatje te kijken. Je moet hierbij namelijk naar de voordelen, maar ook de bijbehorende kosten kijken.

Een muziekschool brengt zeker enkele voordelen met zich mee. Je weet namelijk zeker dat je van een ervaren en vakkundige pianist les krijgt. Daarnaast ben je ook verzekerd van leuk samenspel met andere pianisten; je bent immers niet de enige die de pianolessen krijgt. Met jouw medegenoten kan je dan ook perfect samenspelen, plezier maken en gezellige lessen beleven.

piano akkoorden spelen

Aan de andere kant brengt een muziekschool ook de nodige nadelen met zich mee. Zo is het een feit dat je allesbehalve flexibel bent. Je moet de lessen op afgesproken tijdstippen volgen. Ben je er niet? Dan heb je in feite ‘pech’. De andere leerlingen uit jouw groep zijn namelijk wel bij de lessen aanwezig en zijn dus bij de volgende les al in een verder gevorderd stadium. Bij een muziekschool ben je dus min of meer verplicht om bij alle lessen aanwezig te zijn.

Deze lessen vinden altijd op specifieke tijdstippen plaats, zodat je zeker niet flexibel bent. Bijkomend nadeel is dat een muziekschool behoorlijk prijzig is. Je betaalt een behoorlijk hoog bedrag om als beginnend pianist de kneepjes van het vak onder de knie te krijgen. Zeker in vergelijking met online pianolessen is een muziekschool onwijs duur.

Dat is overigens wel logisch. Een muziekschool moet namelijk de docent betalen, alle piano’s waar op gespeeld wordt moeten betaald worden en er moet ook nog huur voor het pand betaald worden. Door al deze kosten is het logisch dat een muziekschool behoorlijk duur is. Uiteraard is dat voor een beginnend pianist zeker niet wenselijk.

Mijn advies is dan ook om je bij een online pianocursus aan te melden. Je vindt tegenwoordig meerdere van deze cursussen. Wat de beste online pianoles is, vind je aan het einde van dit artikel. Het mag in ieder geval duidelijk zijn dat online pianolessen meerdere unieke voordelen met zich mee brengen. Zo is het een feit dat je onwijs flexibel bent.

Je bepaalt namelijk zelf waar en wanneer je de lessen volgt. Het enige wat je nodig hebt, is een piano waarop je kunt gaan oefenen. Eventueel is het zelfs mogelijk om de online pianolessen met behulp van een keyboard te volgen. Dit ligt maar net aan het soort pianoles en de diepgang van de les. Hoe dan ook: met een online pianoles profiteer je van meerdere voordelen. In de volgende paragraaf wil ik graag deze voordelen met jou bespreken.

Wat zijn de voordelen van online pianolessen?

Persoonlijk ben ik onwijs fan online pianolessen. Een van de belangrijkste voordelen heb ik reeds hierboven genoemd; de flexibiliteit. Je hoeft niet, zoals bij een muziekschool, op afgesproken tijdstippen de pianolessen te volgen. Nee, je kunt de lessen zelf in plannen. Heb je in een week behoorlijk veel vrije tijd? Dan volg je in die week iets meer lessen dan normaal. Je kunt volledig zelf jouw programma bepalen en dat spreekt mij, en veel andere mensen, onwijs aan.

Een ander voordeel heeft met het kostenplaatje te maken. De lessen bij een muziekschool zijn tamelijk duur, terwijl dat bij online pianolessen het tegenovergestelde is. Ik ben op de hoogte van enkele pianolessen die absoluut niet veel geld kosten.

Meer informatie over Pianoles van René? Klik hier. 

Eén van die pianolessen kan je aan het einde van dit artikel vinden. Doordat je veel minder geld voor de lessen hoeft te betalen, worden de lessen eigenlijk nóg leuker. De stap om je voor de lessen aan te melden, is hierdoor bovendien een stuk makkelijker te maken.

Je kunt er snel voor kiezen om de pianolessen te volgen, aangezien het niet de hoofdprijs kost. Ook als je de pianolessen toch niet leuk vindt, verlies je niet in één keer een behoorlijk kapitaal. Dat is bij de pianolessen bij/op een muziekschool wel iets anders.

Tot slot wil ik ook graag nog benoemen dat de pianolessen op een onwijs leuke manier gegeven worden. Veel van deze lessen zijn namelijk in de vorm van video’s opgesteld. Je kunt de video’s perfect volgen, aangezien je hierdoor ook direct beeld hebt bij datgene wat de muziekdocent uitvoert.

Uit ervaring weet ik dat dit een stuk makkelijker leert. Ik durf dan ook wel te stellen dat je relatief snel de fijne kneepjes van het vak onder de knie krijgt dankzij de online pianolessen. Het enige wat je nog moet doen, is de juiste pianoles zien te vinden. Gelukkig help ik je daar ook een handje bij!

Hoe kan je de beste pianoles vinden?

Nu je eenmaal weet dat het beter is om voor online pianolessen te kiezen, is het tijd om verder te kijken. Het aanbod van online pianolessen is namelijk behoorlijk uitgebreid geworden. Dankzij dit uitgebreide aanbod heb je meer dan genoeg keuze en is het soms ook lastig om te kiezen. Bij het uitzoeken van de beste pianoles moet je dan ook op verschillende aspecten letten.

Het eerste waar je goed op moet letten, zijn de recensies van andere gebruikers. Ga via het internet op zoek naar de meningen van overige gebruikers van de online pianolessen. Je krijgt dan al snel een betrouwbaar en reëel beeld van de cursus.

Daarbij is het ook aan te raden om op de opbouw van de lessen te letten. Aangezien je een beginner bent, moet de cursus ook echt vanaf niveau nul beginnen. Is dat het geval bij een specifieke pianocursus? Dan is die pianocursus voor een beginnend pianist op het lijf geschreven.

Ook is het aan te raden om goed op het prijskaartje van de pianolessen te letten. Je wilt immers niet te veel betalen. Vergelijk daarom de verschillende pianolessen met elkaar en let daarbij op het totale prijskaartje. Besef wel dat je thuis ook een keyboard/piano moet hebben staan om zelf te kunnen oefenen.

Je kunt eigenlijk de online pianolessen niet volgen zonder een geschikte piano. Vergelijk daarom goed de piano’s die geschikt voor beginners zijn. Op basis van die vergelijkingen kan je uiteindelijk de juiste keuze maken.

Tot slot wil ik je nog aanraden om nader onderzoek te doen naar de ontwikkelaar van de pianocursus. Zijn de lessen opgesteld door een ervaren pianist? Heeft deze pianist bijvoorbeeld zelf ooit ook een opleiding gevolgd? Als je je voor online pianolessen aan gaat melden, wil je uiteraard wel les van een vakkundig persoon krijgen. Doe daarom altijd even onderzoek naar de maker van de desbetreffende pianolessen.

Beste pianoles: Pianoles van Rene

Zoals beloofd heb ik aan het einde van dit artikel de beste pianoles voor jou benoemd. In mijn ogen kan je het beste voor de online pianolessen van Rene gaan. Deze online pianolessen staan bekend onder de naam ‘Pianoles van Rene’. Naar mijn mening heeft Rene een uitgebreide, logische en hoogwaardige pianocursus op weten te zetten. Als je op het internet naar recensies van andere gebruikers gaat zoeken, kom je ook louter positieve recensies tegen. Ook dat is één van de redenen waarom ik deze online pianocursus van harte aan kan raden.

Voor een beginnend pianist is het altijd lastig om de eerste stappen te zetten. Je weet namelijk ook niet of je het weel 100% leuk vindt om piano te spelen. Bijkomend voordeel is dan ook dat de pianolessen van Rene relatief goedkoop zijn. Ondanks het lage prijskaartje hoef je je geen zorgen over de inhoud van de cursus te maken. Rene is namelijk al meer dan 25 jaar een ervaren pianoleraar. Hij heeft tijdig de kracht van het internet gezien en heeft daar perfect op in weten te spelen. Het gevolg is dan ook deze online pianocursus. De lessen kan je allemaal vanuit huis volgen; je kunt je eigen tempo aanhouden en je hebt al snel resultaat mét veel speelplezier.

Klik hier om direct naar de pianolessen van Rene te gaan >>

Vergelijkbare berichten