Racestoel voor de ultieme race-ervaring? – Dit zijn de 3 beste racestoelen!

Er zijn op de wereld enorm veel gamers. Iedereen heeft hierin dan weer zijn of haar persoonlijke voorkeuren. De één speelt namelijk liever op de PC, de ander weer op de Playstation. Dan zijn er ook nog ontelbare games, waar iedereen weer zijn eigen favoriete genre heeft. Eén van deze genres is racing. Racespellen zijn altijd al erg populair geweest en over de laatste jaren zijn ontwikkelaars bezig geweest om de race-ervaring bij het spelen van een racespel zo realistisch mogelijk te maken. Denk dan bijvoorbeeld aan racesturen.

Mocht jij met alleen een stuur geen genoegen nemen, kan jij ook besluiten om een racestoel aan te schaffen; een zogenaamde playseat. Op die manier kan het racen zo goed mogelijk worden nagebootst. Omdat dit nogal een investering is, wil jij er natuurlijk zeker van zijn dat de playseat die jij koopt van goede kwaliteit is. Daarom kijken we in dit artikel naar de top-3 beste racestoelen!

Ik ben zelf een enorme fan van racen. Een grote hobby van mij is dan ook om te karten. Een andere hobby van mij is gamen. Het komt dan ook vaak voor dat ik deze twee hobby’s als het ware combineer, door middel van het spelen van racespellen. Ik ben dan ook een grote fan van de Formule 1 en speel dan ook het officiële videospel van de sport. Ik durf te zeggen dat ik soms wel een hele dag dat spel kan spelen.

Toen ik echter begon met het spelen van racespellen, had ik door dat het spelen met een gebruikelijke controller niet heel leuk was. Het was in ieder geval verre van de ultieme ervaring. Daarom heb ik na verloop van tijd besloten om een racestuur aan te schaffen. Hierdoor werd de ervaring tijdens het racen al een heel stuk beter, alleen was ik nog steeds niet voor de volle honderd procent tevreden.

Daarom ben ik gaan kijken of ik de race-ervaring tijdens het gamen nog verder kon optimaliseren. Vervolgens kwam ik uit bij racestoelen. Dat is een hele investering, maar voor mij is dit zeker het geld meer dan waard. Daarom heb ik toen besloten om een playseat aan te schaffen. Sindsdien ben ik niet meer weg te slaan van de racestoel en durf ik te zeggen dat ik echt de optimale game-ervaring heb bij het spelen van racespellen.

[[showindex]]

Waar moet je op letten bij het kopen van een Racestoel?

Een racestoel koop je niet zomaar omdat het best een investering is. Daarom gaan we nu kijken naar factoren waar je naar zou kunnen kijken bij het kopen van een playseat.

De eerste factor is misschien wel de allerbelangrijkste. Dan gaat het natuurlijk om ruimte. Een playseat past niet zomaar in iedere kamer. Daarom moet jij er eerst voor zorgen dat je de stoel überhaupt ergens kwijt kunt zonder dat jij je bed op moet offeren.

Daarnaast is het belangrijk om te kijken of je bij de stoel ook een stuur en pedalen geleverd krijgt. Het is namelijk vaak zo dat jij enkel de stoel krijgt bij aankoop. Je moet dan dus nog een racestuur met pedalen extra aanschaffen. Toch zijn er ook enkele bundels beschikbaar. Als jij dus alles in één wilt hebben, is zo’n bundel aan te raden.

Verder is het nog belangrijk om goed te kijken naar de vorm van de stoel. Daarbij is de hoogte misschien nog wel het meeste van belang. Sommigen zijn hier wat realistischer gebouwd, terwijl anderen op poten staan waardoor je alsnog op dezelfde hoogte zit als bij een normale stoel. Als je een zo realistisch mogelijke stoel wil, moet je kiezen voor een stoel die lag bij de grond staat en waar jij je benen languit kan strekken. Deze stoelen nemen dan wel weer meer ruimte in beslag.

Tenslotte kan je nog letten op of de playseat beschikt over een slider. Als dit het geval is, kan je hem verschuiven naar persoonlijke voorkeur. Vaak vallen dit soort racestoelen wel in de wat duurdere prijscategorie.

Top-lijst Racestoelen

Nu zijn we aanbeland op het punt dat we daadwerkelijk gaan kijken naar de beste racestoelen. Dit wordt gedaan in de vorm van een top-3. Er zal rekening worden gehouden met de factoren die hierboven zijn genoemd. Hoe dan ook, laten we snel beginnen.

Playseat Evolution Seat Alcantara

De eerste racestoel op de lijst ziet er misschien een beetje standaard uit, maar kwalificeert zich toch echt als een erg fijne playseat. Door het materiaal dat voor de stoel is gebruikt, zit je tijdens het racen erg comfortabel. De stoel is speciaal ontwikkeld voor het creëren van een zo realistisch mogelijk gevoel tijdens het racen. De stoel is goed af te stellen, dus het maakt in principe weinig uit of je nu klein of lang bent.

Door de racestoel heb je als het ware een veel betere wegligging, waardoor je altijd een voordeeltje hebt ten opzichte van jouw concurrenten. Bij de stoel wordt geen stuur en pedalen geleverd. Deze zul je dus nog bij moeten kopen. De stoel is daarentegen wel compatibel met ieder type stuur en pedalen. Nadeel van de playseat is wel dat hij relatief zwaar is. Hierdoor is hij wat lastig te verplaatsen als je dat wil. Zoek jij dus naar een betaalbare, realistische en fijne racestoel, is deze echt iets voor jou.

 

Playseat® Playseat Project Cars

De volgende racestoel op de lijst is ook eentje die jou alle comfort biedt tijdens het online rijden. De racestoel is speciaal ontwikkeld voor fans van het spel Project Cars, maar ook bij andere spellen doet de playseat zijn werk. De stoel is namelijk uiterst comfortabel. Dit wordt onder andere mogelijk gemaakt door het materiaal van de zitting. Daarnaast zijn ook de stiksels van zeer hoge kwaliteit en zijn de kleuren op de stoel de officiële kleuren van Project cars.

racestoel

De bekleding is van zwart alcantara. Dit is het materiaal dat ook in echte racewagens wordt gebruikt. Dit is ook weer iets wat bijdraagt aan een erg realistische ervaring. De stoel is voor iedereen te gebruiken. Het maakt niet uit of jij nu klein of groot bent, de stoel is ook voor jou geschikt. Ook voor kinderen is deze stoel goed geschikt. Het ontwerp van de playseat is uniek en ook gepatenteerd.

Je kan de stoel opvouwen. Daardoor neemt hij ook niet onnodig veel ruimte in beslag wanneer je hem even niet gebruikt. Een leuk detail is dat de stoel is ontworpen samen met echte professionele coureurs. Zij weten namelijk als geen ander waar een goede racestoel aan moet voldoen. Zoek je een playseat van hoge kwaliteit en ben je een fan van het spel Project Cars? Dan is deze racestoel iets voor jou.

 

Playseat Challenge – Gamestoel

De laatste playseat op de lijst is zeker niet de minste. Ook deze stoel is namelijk in staat om jou optimaal comfort te bieden tijdens het digitale racen. De stoel is gemaakt met de bedoeling om een cockpit van een racewagen zo goed mogelijk na te bootsen. De playseat is ook opvouwbaar. Hierdoor ben je in staat om hem makkelijk mee te nemen, te verplaatsen en op te ruimen. Zo neemt hij niet onnodig ruimte in beslag. Hij past dan als hij opgevouwen is ook makkelijk onder de meeste kasten of banken en vaak kan je hem ook gewoon makkelijk opbergen in een kastje.

racestoel

De racestoel is compatibel met ieder racestuur en pedalen die beschikbaar zijn op de markt. Door het relatief lichte gewicht is de stoel extra makkelijk te verplaatsen. Je verwacht misschien dat de stoel door de eigenschappen die het heeft niet heel stevig is, maar het tegendeel is waar. De materialen zijn erg zorgvuldig uitgekozen waardoor de racestoel juist zeer stevig is. Al met al is dit dus de ideale racestoel die makkelijk is en jou een zeer goede race-ervaring kan bieden. Mocht deze stoel jou iets lijken, is hij hier te vinden.=

 

Conclusie

Als gamer wil je jouw game-ervaring zo goed mogelijk hebben. Als jij net als ik een liefhebber bent van racespellen, kan je dan denken aan de aanschaf van een playseat. Hierdoor is het mogelijk om een realistisch gevoel te krijgen tijdens het digitale racen. We hebben hierboven in dit artikel gekeken naar de beste racestoelen. Hiermee word jij gegarandeerd nog beter in sim-racen en wie weet treffen we elkaar wel een keer in een online lobby!

Vergelijkbare berichten