Een rijstkoker, de beste manier om rijst te koken

Iedereen houdt ervan om een heerlijke avondmaaltijd op tafel te hebben staan, een rijstkoker helpt je hierbij! Rijst is ook in ons kikkerlandje erg geliefd. Als jezelf rijst moet koken moet je het eigenlijk altijd in de gaten houden. Je moet het water koken met een waterkoker en daarna de rijst op het gasfornuis laten staan.

Plakkende rijst, aangekoekte rijst of rijst wat nog niet gaar is. Alle drie de varianten eet jij met je gezin liever niet op. Een rijstkoker maakt jouw leven dan ook in een klap een stuk makkelijker. Je wil als het puntje bij paaltje komt geen plakkende rijst eten.

Wat kan een rijstkoker wat ik niet kan?

Een rijstkoker heeft altijd een groot voordeel. Jij maakt namelijk altijd de perfecte rijst klaar. Een rijstkoker kun je precies instellen op een bepaalde tijd. Terwijl jij de was ophangt of met de kinderen speelt, zal de rijst langzaam gekookt worden. 

Zonder dat je er naar om hoeft te kijken, heb je bij het avondeten rijst op je bord liggen. Hierdoor is dit veel makkelijker dan zelf alles moeten doen. Het is handig om met de volgende dingen rekening te houden:

  • Zit er een warmhoudfunctie op?
  • Is er een timer aanwezig op het apparaat?
  • Gaat de rijstkoker uit zodra de rijst gekookt is?
  • Hoeveel inhoud heeft het apparaat? 

De top 3 rijstkokers!

Als je online gaat kijken, zie je direct ontzettend veel rijstkokers. De keuze is enorm en je wilt uiteraard wel heerlijke rijst kunnen maken voor je man of kinderen. Hieronder bespreken we dan ook de top 3 beste rijstkokers.

Inventum RK140ZW

De eerste rijstkoker is direct een top apparaat. Hij heeft een standaard kookprogramma waar je snel gebruik van kan maken. Door de warmhoudfunctie blijft de rijst ook warm als het apparaat al klaar is met koken. Wanneer je met jouw kinderen aan het spelen bent hoef je geen haast te hebben. Hij schakelt niet automatisch uit. 

Deze Inventum RK140ZW heeft geen switch timer. Hij heeft dus geen instelbare functie. De rijstkoker heeft wel een indicatielampje dat aantoont wanneer hij klaar is. Hij heeft een inhoud voor het hele gezin van maar liefst 1,4 liter. 

Tristar RK-6126 rijstkoker

Deze rijstkoker heeft net als de bovenstaande een automatisch programma. Hierdoor is het kookprogramma niet instelbaar. Gelukkig kun je ook bij dit apparaat weg lopen, hij houdt je rijst toch wel warm door de warmhoudfunctie. 

Naast de warmhoudfunctie gaat de Tristar RK-6126 automatisch uit. Vooral met kinderen is dit erg veilig. Je hebt dan geen last van een heet apparaat wat aan blijft staan. Hij heeft geen switch timer, maar wel een lampje voor wanneer de rijst klaar is. Door de inhoud van 1 liter kun je makkelijk voor een gezin van vijf rijst koken!

Russell Hobbs 19750-56 Cook@Home

Dit is weer een hele andere rijstkoker, maar zeker een goede aanwinst voor in de keuken. Hij heeft een automatisch kookprogramma van twee verschillende standen. Met de warmhoudfunctie is dit een ideale combinatie voor in jouw keuken. 

De Russell Hobbs 19750-56 Cook@Home gaat automatisch uit, waardoor hij veilig in je keuken kan blijven staan terwijl de rijst gekookt is. Er is geen switch timer die afgaat, maar een indicatielampje waar je gebruik van kan maken. De inhoud is 1,8 liter wat goed is voor maar liefst 10 koppen rijst. 

Conclusie 

We kunnen concluderen dat er een hele hoop goede rijstkokers zijn. Mijn persoonlijke voorkeur gaat uit de Russell Hobbs 19750-56 Cook@Home. Voor mij persoonlijk zijn die twee verschillende standen zeker een aanwinst. 

Verder kun je er ontzettend veel rijst in kwijt, waardoor je maar een keer rijst hoeft te koken. Het gemak dient de mens met deze rijstkoker!