Beste Piano

Roland Digitale piano FP 30 review

Roland is een jong merk dat van origine uit Japan komt. Dit merk moest concurreren met merken als Yamaha en Kawai. Deze richtte zich net als Moog vooral op professionals. Roland zag een gat in de markt toen zij ontdekte dat er nog niet veel digitale piano’s en dergelijke voor hobbyisten en amateurs waren. Deze laatste partij worden juist professional, iedereen is beginner en moet bij het begin beginnen. Roland zag hier mogelijkheden in en ontwikkelde digitale piano’s voor deze groep.

Nu is Roland een bekend merk en kiezen veel mensen voor digitale piano’s van deze producent. Niet vreemd want als je naar de Roland Digitale piano FP 30 kijkt dan begrijp je meteen wat ik bedoel. Deze digitale piano is compact en beschikt over een prachtig pianogeluid. Doordat hij compact is kun je hem makkelijk overal plaatsen.

Ik speel zelf veel piano en ging op zoek naar een compacte piano. Ik kwam al snel bij de Roland Digitale piano FP 30 uit. Allereerst vanwege het formaat en gewicht, maar ook door de prijs/kwaliteit verhouding. Toen ik het geluid hoorde was ik helemaal verkocht. Ik vind het een pracht piano en raadt hem aan iedere beginner aan. Lees hieronder verder wat mijn bevindingen zijn.

Wat is de digitale piano voor een piano?

Deze digitale piano is in het bezit van een volledig klavier. Met zijn 88 toetsen kun je de Roland FP 30 een volwaardige digitale piano noemen. Het mooie aan dit klavier is dat het een PHA-4-klavier is, dit is de verbeterde opvolger van de Ivory Feel G. Verder is het voorzien van een zogenoemd ‘escapement’- mechanisme, net als een vleugel. Dit vind ik er ontzettend mooi aan. Je kunt op deze manier namelijk snelle toonherhalingen halen. Mede door het ivoor oppervlak heb je het idee dat je echt op een echte piano speelt. Dit brengt met zich mee dat het spelgevoel echt geweldig is. Ik twijfelde eerste over een digitale piano en wou toch een akoestische piano kopen. Vooral omdat ik bang was voor de toetsaanslag. Toen ik deze toetsaanslag van de digitale piano ontdekte was ik verkocht.

Ik twijfelde ook over het geluid. Een akoestische piano heeft zo’n kenmerkend geluid. Ik wou een echte maar plaatsgebrek en veel buren maakte dat ik opzoek ging naar een digitale piano. Roland maakt gebruik van een SuperNATURAL klankbron, in combinatie met de nauwkeurige imitaties en de mee resonerende snaren en het sustainpedaal maakte dat ik niet meer twijfelde.

Wie heeft het ontwikkeld?

Yamaha en Kawai zijn samen met Roland de bekendste wijnproducenten. Zij hebben allen kennis dan digitale instrumenten. Roland laat dit vanaf 1972 zien, zij zijn een redelijk jong bedrijf, maar vanaf begin af aan merk je al dat ze voor kwaliteit staan. Dit merk heeft snel de hele wereld veroverd en biedt diverse digitale piano’s, synthesizers, piano’s en audio apparatuur aan. In veel woonkamers vind je digitale piano’s van Roland. Niet vreemd want kwalitatief gezien zijn ze goed voor een mooie prijs.

Roland heeft zich in tegenstelling tot andere muziekproducenten altijd gericht op hobbyisten en amateurs. Hierdoor ontwikkelen zij digitale piano’s die geschikt zijn voor beginners en over voldoende capaciteiten en kwaliteiten beschikken.

Roland is een fabrikant die weet wat ze doen. Ze staan bekend om hun eenvoud en dit zie je ook terug in hun piano’s.  Bij de FP-30 zie je dit terug. Het is een digitale piano die zeer geschikt is voor beginners. De behuizing is licht en compact, je kunt hem makkelijk in huis plaatsen en hij is geschikt voor de moderne pianist die opzoek is naar een overtuigend piano geluid.

Wat is er zo goed aan deze digitale piano?

Deze digitale piano van Roland wordt zeer veel verkocht. Nu ik er zelf op heb gespeeld en hem nader heb bestudeerd snap ik wel waarom. Allereerst als je naar de kwaliteit kijkt dan begrijp je het al. Roland ontwikkeld elke digitale piano met zorg, maar wil een lage prijs behouden. Ze richten zich immers op de hobbyist en amateur. Zij weten als geen ander hoe belangrijk een goede prijs/kwaliteit verhouding is. Je merkt dit al aan de toetsaanslag. Je wilt een echte piano maar dat is de FP 30 niet. Toch is er veel zorg besteedt aan de toetsaanslag.

De klank van deze piano is werkelijk prachtig. De dag dat ik voor het eerst op de FP 30 speelde opende een hele nieuwe wereld voor mij. Ik had verwacht dat er een mechanisch geluid uit zou komen. Mensen hoorde mij spelen en dachten dat ik op een echte piano aan het oefenen was. Er is merk ik veel aandacht besteedt aan dit aspect en dat vind ik een prettig gegeven.

Het feit dat je er los nog eens drie pedalen op kunt monteren of deze weg kunt laten is goed. Zo laat je de keuze bij de klant. Op deze manier richt de fabrikant zich op een breedt publiek en leven zich goed in. Daarom vind ik de FP 30 een goede keuze omdat er naar jou als klant is gekeken. Waardoor de FP 30 van Roland goed bij jouw wensen aan zal sluiten.

Voor wie is de digitale piano geschikt?

Dit is geen digitale piano voor professionals. Het zou wel kunnen gezien de kwaliteit. Desondanks kun je wel merken dat dit echt een piano voor amateurs is. Er is met deze digitale piano vooral op beginners gemikt. Jij als beginner zult echt genieten van deze digitale piano. Vooral omdat de klank zo echt is. Aangezien jij nog maar net begint zit je niet te wachten op een digitale piano die een rip uit je lijf kost. Je kunt hier nog lang van genieten als je weet wat de voordelen zijn.

Wat vinden andere van de Roland FP 30?

Na het lezen van diverse reviews en gedegen onderzoek dat ik zelf heb gedaan weet ik meer over deze digitale piano. Op het moment dat ik me in deze piano ging verdiepen, daar ik er interesse in had, wou ik ook de meningen van andere weten. Veel mensen zijn zeer lovend over de Roland FP 30. Met name vanwege het feit dat deze digitale piano over een goede prijs beschikt.

Er zijn veel klanten die aangeven dat ze deze piano een lust voor het oog vinden. Mede de lichte toetsen maken deze digitale piano tot een favoriet. Je kunt er een koptelefoon op aansluiten en dat vinden veel mensen prettig. Dit zorgt ervoor dat de buren niet mee kunnen genieten. Dit zorgt ervoor dat veel mensen ongestoord kunnen oefenen. Er zijn zelfs mensen die sinds de aanschaf van deze digitale piano meer zijn gaan spelen.

Sommige mensen geven aan vleugels gewend te zijn. Dit maakte de keuze voor een digitale piano moeilijker. Aan de hand van hun ervaring konden ze vergelijken. Ze geven aan dat het spelgevoel vergelijkbaar is. Je zult als je naar hun ervaringen luistert zeker geen spijt krijgen van de aanschaf.

Wat kost de Roland FP 30?

De prijs van de Roland FP 30 ligt tussen de €600,- en €900,-, dit is afhankelijk van de aanbiedingen, opties en extra’s die je erbij neemt. Het basismodel is als je een aanbieding pakt gemiddeld gezien €639,- . Bij Bax Shop vind je hem meestal wel voor die prijs. Wil je er een onderstel of extra pedalen bij? Houdt dan rekening met een hogere prijs. Je kunt natuurlijk ook altijd een tweedehands digitale piano halen. Deze zijn over het algemeen goedkoper, alleen heb je dan geen garantie. Bij deze wel. Ik vind dat je veel krijgt voor de prijs die je ervoor betaalt.

Is de Roland FP 30 digitale piano aan te raden?

Een digitale piano uitzoeken is niet eenvoudig. Zoveel soorten en merken. Dat allemaal voor zeer uiteenlopende prijzen. De kwaliteit scheelt ook enorm. Eerst was ik wat sceptisch, ik ben gewoon akoestische vleugels gewend. Nu moet ik zeggen de Roland FP 30 digitale piano heeft mij verrast. Dit is ook de reden van deze review. Op deze manier wil ik je vertellen waarom je deze digitale piano zou moeten aanschaffen. Het is lastig om een goede digitale piano te vinden. Dit zal je helpen bij het maken van je keuze.

De klank verraste mij in combinatie met het klavier het meest. Het lijkt net alsof je op een echte vleugel speelt. De toetsaanslag is zo levensecht. Dit zorgde ervoor dat ik echt genoot van een prachtig spel. Zeker voor beginners is deze piano aan te raden. Je koopt een kwalitatieve piano voor de juiste prijs.

Ik hoop dat je wat aan deze review hebt en dat jij nu weet waarom de Roland FP 30 zo geweldig is. Ik heb alles zorgvuldig behandeld en met zorg geschreven. Ik hoop dat je snel de trotse eigenaar of eigenaresse bent van deze geweldige digitale piano.

De Roland FP 30 digitale piano kopen bij Bax-Shop > 

Vergelijkbare berichten