Samsung DV70M5020QW wasdroger review

De Samsung DV70M5020QW wasdroger kopen? Het huidige leven is behoorlijk hectisch en gehaast. Het is daarom wenselijk dat je binnen huis de juiste apparaten tot je beschikking hebt. Deze apparaten maken het huishouden daarmee een stukje gemakkelijker. Wie wilt dat nou niet?

Eén van de voorbeelden hiervan is een droger. Hedendaags heb je de keus uit ongelooflijk veel verschillende soorten droger. Deze verschillende soorten hebben ook allemaal hun eigen benaming gekregen. In dit artikel zoomen we nader in op de eigenschappen van de Samsung DV70M5020QW. Deze droger valt onder de noemer ‘Warmtepompdrogers’. Na het lezen van onderstaande plus- en minpunten, weet jij of dit een geschikte droger voor jou is.

Pluspunten

Bij een droger is het altijd prettig als je de keus uit meerdere wasprogramma’s hebt. Tenslotte hebben bepaalde stoffen en bepaalde kledij een specifieke behandeling nodig. Bij de Samsung DV70M5020QW hebben ze daar iets op bedacht. Bij deze warmtepompdroger heb je namelijk maar liefst 14 programma’s tot je beschikking. Hierdoor heb je altijd een geschikt programma voor je kledij. Met deze droger is het dan ook mogelijk om bijvoorbeeld synthetische, wollen en delicate kleding te drogen.

Een ander duidelijk pluspunt van deze droger heeft betrekking op de zogeheten verfris functie. Deze functie geeft, gedurende het drogen, een lekker geurtje aan je kleren mee. Als dat niet goed klinkt, weten wij het ook niet meer.

Ook heeft Samsung op het gebied van veiligheid enkele handige features bedacht. Zo is er sprake van een kinderbeveiliging op de Samsung DV70M5020QW. Hierdoor is het voor kleine kinderen onmogelijk om de droger, gedurende het droog programma, te openen.

Deze warmtepompdroger zit ook boordevol sensoren. Deze sensoren zorgen ervoor dat de kleding op de juiste manier perfect gedroogd wordt. Daarbij wordt ook de energiezuinigheid niet uit het oog verloren. Nee, in tegenstelling zelfs; hier ligt de nadruk op. Door continue de temperatuur en de vochtigheid te meten, kan deze droger op een optimale manier renderen. Dit is weer prettig voor jou energierekening, aangezien de droger de juiste hoeveelheid energie gebruikt. Dat klinkt prettig, niet waar?

Helaas hebben sommige mensen wel eens ervaring gehad met gekrompen kleding. Daar hoef je bij deze droger van Samsung absoluut niet bang voor te zijn. Nee, het zogeheten OptimalDry systeem voorkomt simpelweg dat de kleding niet kan/gaat krimpen. Je kunt dus als je lievelingskleren zonder enige twijfel in deze droger stoppen.

Tot slot willen we nog aanstippen dat deze droger op de juiste manier met water en vocht om gaat. Bij een droger heb je altijd te maken met condenswater. Dit water wordt echter direct afgevoerd via de afvoerslang. Hier heb je dus geen last van en ook geen omkijken naar. Daarnaast stoot deze droger in zijn totaliteit niet meer dan 10% vocht uit. Mede hierdoor kan je deze droger ook perfect in kleine ruimtes neerzetten.

Minpunten

De bovenstaande pluspunten laten in ieder geval duidelijk zien dat de Samsung DV70M5020QW een prettige warmtepompdroger is. Hebben wij dan nog minpunten weten te vinden? Ja! We hebben twee duidelijke nadelen weten te vinden.

Het eerste minpunt heeft betrekking op het vul gewicht van de droger. In deze droger kan namelijk zo’n 7 kilo aan kleding gedroogd worden per droog beurt. Dit staat gelijk aan een huishouden van 1 á 2 personen. Hierdoor is deze warmtepompdroger van Samsung niet voor elk huishouden geschikt. Hou hier goed rekening mee.

Het andere minpunt heeft betrekking op het onderhoud van de droger. De condensor maakt namelijk gebruik van een filter; helaas is dit filter niet zelfreinigend. Het gevolg hiervan is dat je dit filter dus zelf dient te onderhouden. Dit is een duidelijk minpunt, aangezien je dit tijd gaat kosten. Helaas heeft Samsung dit niet weten te door te voeren in deze warmtepompdroger.

Besluit

Samsung DV70M5020QWHet moge duidelijk zijn dat wij behoorlijk fan zijn van de Samsung DV70M5020QW. Deze warmtepompdroger combineert zeer prettige voordelen op de juiste manier met elkaar. De twee minpunten, waar je hierboven over kan lezen, wegen absoluut niet op tegen de vele pluspunten. Het is echter wel van belang om te beseffen dat deze droger met name voor kleine huishoudens geschikt is. Mocht je een groot gezin hebben, is het raadzamer om te kijken naar een warmtepompdroger met een hoger vul gewicht.

Bekijk de Samsung DV70M5020QW hier >>

Vergelijkbare berichten