Smartwatches: Probeer één van deze drie toppers


Beste Smartwatch

Iedereen maakt tegenwoordig gebruik van allerlei technologie. Je staat er eigenlijk niet meer bij stil hoe vaak je er gebruik van maakt. Denk bijvoorbeeld eens aan de televisie die elke dag urenlang aanstaat. Of wat dacht je van je mobieltje, waar je soms niet van af te slaan lijkt? Je gebruikt het iedere dag veelvuldig, maar je staat er niet meer bij stil. Het lijkt allemaal zo gewoon geworden. Een horloge was vroeger ook helemaal hip. Je had de tijd altijd bij je en kon deze simpelweg controleren met een simpele blik richting je pols. Horloges zijn in de loop van de jaren steeds geavanceerder geworden. Steeds meer horloges hebben veel functies. Veel horloges zijn tegenwoordig bijvoorbeeld waterdicht en ga zo maar door.

Sinds enkele jaren is er een nieuw soort hype ontstaan rondom horloges. Zoals bij ieder product het geval is, staat bij horloges de ontwikkeling ook niet stil. Tegenwoordig zie je steeds vaker en de kans is groot dat je wel iemand weet te noemen die er gebruik van maakt. Ik heb het hier over het gebruik van smartwatches. Deze horloges zijn multifunctioneel en bieden je veel meer dan alleen het kunnen zien van de tijd. Lees snel verder en ontdek in dit artikel allerlei handige dingen over smartwatches. Aan het eind van dit artikel vind je ook een top 3 met drie zeer goede smartwatches.

 

https://youtu.be/E-p2nAwnz20

Wat is een smartwatch?

Smartwatches zijn de laatste jaren steeds populairder geworden. Veel mensen maken er gebruik van en de kans is zeer groot dat iemand in jouw omgeving ook een smartwatch heeft. Uiteraard is het nog steeds wel mogelijk dat je niet weet wat een smartwatch is. Dat is helemaal niet erg, want je kan natuurlijk ook niet alles weten. Voor de mensen die niet weten wat een smartwatch is zal ik nu eerst een korte uitleg geven over wat het product precies inhoudt.

Een smartphone is een horloge, maar met veel meer functies dan een normaal horloge. Je kan een smartwatch vergelijken met bijvoorbeeld je mobiele telefoon. Het verschil is dat je de smartwatch aan je pols bevestigt en niet net als een mobieltje in je hand houdt. Een smartwatch kan zeer veel verschillende functies hebben. Welke functies de smartwatch heeft is per smartwatch verschillend. De ene smartwatch kan dus meer dan de andere.

Waar je op moet letten bij aankoop van een smartwatch

Een smartwatch kan je leven misschien een stuk leuker maken. Je moet dan echter wel zeker zijn van het feit dat je een goede smartwatch koopt. Als je met een product opgescheept zit dat maar amper werkt dan heb je er eigenlijk nog steeds helemaal niets aan. Zo zijn er nog wel meer dingen waar je rekening mee moet houden. Hieronder staat een lijst met een aantal punten waar je op moet letten bij de aankoop van smartwaches. Door extra te letten op deze punten kan je voorkomen dat je een miskoop doet en ben je verzekerd van het kopen van de beste smartwatch.

Functies

Je hebt net al heel even iets in het kort kunnen lezen over de functies van een smartwatch. Daardoor weet je nu dat de functies per smartwatch verschillend zijn. Als je een smartwatch wilt gaan kopen dan is het belangrijk om voor jezelf te weten wat je belangrijk vindt. Het wordt uiteindelijk jouw horloge, dus het moet aan jouw wensen voldoen. Als je niet veel geeft om veel functies, dan kan je daar rekening mee houden. Dat kan natuurlijk ook als je juist wel veel functies wilt hebben. Je kan bij iedere smartwatch wel vinden wat de functies zijn. Lees deze functies goed door en je weet of de smartwatch voor jou geschikt zal zijn.

Kleur

Net als een normaal horloge heeft een smartwatch een kleur. Je kan bij bijna iedere kleur wel een smartwatch vinden. Het is natuurlijk zo dat niet iedereen dezelfde kleur leuk vindt. Daarom zul je zelf goed moeten kijken, voordat je de smartwatch koopt, welke kleur de smartwatch heeft. Als je niet van roze houdt dan heb je natuurlijk niets aan een smartwatch met een felle roze kleur. De kleur van de smartwatch is altijd wel aangegeven. Hierdoor is het dus eigenlijk best moeilijk om een smartwatch met een verkeerde kleur te kopen, maar alles is natuurlijk mogelijk.

Vorm

Je zult misschien niet meteen denken aan de vorm van een horloge als je deze gaat kopen. Toch is het iets wat voor sommige mensen een behoorlijk groot verschil kan maken. Bij de vorm gaat het met name om de vorm van wat bij een normaal horloge de wijzerplaat zou zijn. Bij een smartwatch gaat het dan om het stuk waar je alles mee kan doen met de smartwatch, met andere woorden het touchscreen. Er zijn verschillende vormen beschikbaar. Hierbij kan je onder andere denken aan vierkant, rond en rechthoekig.

Prijs

Dit aspect is misschien nog wel het belangrijkste van allemaal. De prijs is vaak de doorslaggevende factor of je een product wel of niet koopt. Bij een smartwatch is dit niet anders. De prijs van een smartwatch kan ook best verschillen per smartwatch. Dit heeft dan weer met allerlei dingen te maken, zoals de functies van de smartwatch en het merk. Het is natuurlijk zo dat hoe meer functies de smartwatch heeft, hoe meer je ervoor zult moeten betalen. Per merk kan de prijs ook verschillen, want niet ieder merk is even populair. De erg grote merken zullen vaak duurder zijn dan de wat kleinere merken.

Merk

Het merk van het horloge is ook erg belangrijk. Dit kan ook van belang zijn voor als je je smartphone wilt koppelen aan je smartwatch. Let er dan ook goed op of dit allemaal mogelijk is.

De top 3 smartwatches

Je bent nu aangekomen op het punt waar je waarschijnlijk het meest nieuwsgierig naar bent. Het gaat dan natuurlijk om de top 3 smartwatches. Met alle informatie die je hiervoor hebt gekregen ben je nu wel toe aan een leuke top 3. Ik zal je niet langer bezighouden. Lees snel verder voor de top 3 smartwatches.

Fitbit Versa 3 – Smartwatch – Zwart

De eerste smartwatch op de lijst is meteen een zeer goede. Deze smartwatch is geschikt voor zowel iOS als Android, waardoor de smartwatch voor vrijwel iedereen geschikt is. De smartwatch kan zeer veel en heeft veel functies die een smartphone ook heeft. Je kan er mee bellen, berichten versturen en betalen. Naast al deze functies heeft deze smartwatch nog een aantal zeer handige functies. Deze functies dragen bij aan het hebben van een beter leven.

smartwatches

Zo houdt de smartwatch bij hoeveel stappen je hebt gezet, wat je hartslag is en kan de smartwatch je monitoren in je slaap. Dat laatste houdt in dat het horloge je verschillende slaapfases gaat registreren. Aan het eind van je slaap krijg je een score te zien. Hierdoor kan je jouw slaap beter begrijpen en kan je zorgen voor een betere nachtrust. De Fitbit Versa 3 smartwatch is in verschillende kleuren te verkrijgen. Zoals je misschien al hebt gelezen in de titel van dit stukje tekst, is deze smartwatch te verkrijgen in de kleur zwart. Daarnaast zijn er nog twee kleuren waar je uit kunt kiezen. Hierbij gaat het om de kleuren clay en blauw. Zo is er genoeg keuze voor jou en zit er vast wel iets tussen. De Fitbit Versa 3 is absoluut een goede smartwatch en je zult geen spijt krijgen van de aankoop ervan.

Te koop bij: 

  1. Bol.com
  2. Coolblue.nl 
  3. MediaMarkt.nl

Apple Watch SE – Smartwatch – 40mm – Spacegrijs

We vervolgen de lijst met een goede smartwatch van Apple. Dit merk kan en mag natuurlijk niet ontbreken op een lijst als deze. Je zult er wel rekening mee moeten houden dat deze smartwatch enkel geschikt is voor iOS. Dat wil dus zeggen dat je er niet zoveel aan hebt als je gebruikmaakt van Android bij je mobiele telefoon. Op deze smartwatch kan je kiezen uit een grote hoeveelheid work-outs. Zo draagt de smartwatch ook bij aan een gezonde levensstijl.

smartwatches

De smartwatch meet namelijk ook je slaap. Naast deze functies is de smartwatch uiteraard een soort verlengstuk voor je iPhone. Je krijgt bijvoorbeeld berichten binnen op deze smartwatch en nog veel meer. Wat zeer handig is aan deze smartwatch is dat er een valdetectie en een SOS-melding inzit. Deze registreert wanneer je hard ten val bent gekomen en zal zodra je niet meer in beweging komt een melding sturen naar de hulpdiensten. Deze functie is natuurlijk erg handig en kan misschien zelfs wel levens redden. De Apple Watch SE is te verkrijgen in de kleuren goud, spacegrijs en zilver.

Te koop bij: 

  1. Bol.com
  2. Coolblue.nl 
  3. MediaMarkt.nl

Samsung Galaxy Watch3 Zilver 41 mm + Siliconen Bandje Zwart 20mm

We sluiten de top 3 af met nog een merk dat niet mag ontbreken op een lijst als deze. Het gaat dan om een smartwatch van het merk Samsung. Deze smartwatch valt goed te gebruiken in de sportschool. Je kan het bandje makkelijk schoonmaken als deze vies is geworden of bijvoorbeeld onder het zweet zit na een middagje sporten. Net als bij andere smartwatches ben je de hele tijd op de hoogte van wat er om je heen gaande is.

smartwatches

Je krijgt namelijk allerlei meldingen op deze smartwatch binnen. Je mist dus helemaal niets. Ook kan je met deze smartwatch makkelijk binnenkomende oproepen opnemen. Doordat de smartwatch beschikt over een hartslagmeter en bloeddrukmeter kan je ook een betere kijk op je gezondheid krijgen. Let er wel op dat de bloeddrukmeter eerst gekalibreerd moet worden. Hiervoor kun je een normale bloeddrukmeter gebruiken. Deze smartwatch is te koop in de kleuren zwart, zilver en goud. Voor iedereen zit er dus wel iets tussen.

Te koop bij: 

  1. Bol.com
  2. Coolblue.nl 
  3. MediaMarkt.nl

Conclusie

Dat een smartwatch zeer handig is en je leven een stuk makkelijker kan maken is inmiddels wel duidelijk. Je hebt zeer veel verschillende smartwatches en er zullen er ook steeds meer bij gaan komen. Welke smartwatch je ook kiest, het is altijd handig om eerst een aantal punten af te gaan. Hierbij is het verstandig om sowieso de punten uit dit artikel langs te gaan, maar als er nog andere dingen belangrijk voor je zijn dan moet je daar natuurlijk ook rekening mee houden. De drie smartwatches uit dit artikel zijn alle drie erg goede aankopen, als je besluit om één van de drie te kopen. Hopelijk heb je iets aan dit artikel gehad en kan je binnenkort genieten van een leuke smartwatch.

Mobile

HardwareUnlimited.nl

Bij Hardwareunlimited.nl - ademen we TECH. We vinden het ontzettend leuk om jou alles te vertellen over problemen die kunnen ontstaan met apparaten, maar ook welke nieuwe gadgets er op de markt komen. Ons steen is continu op zoek naar de nieuwste gadgets en tools en voorzien jou van alle belangrijke informatie.

Ook Interessant!