Stappenplan: Laptop aansluiten op je tv

Het mooie aan een televisie is het grote beeld. Het aansluiten van je laptop op je televisie is dan ook geen verkeerd idee. Je kunt vanaf je laptop werken en op je televisiescherm kijken. Ik zelf vind dit altijd een prettige manier van werken. Het kijken naar een klein beeld kan vervelend zijn. Door naar een groot beeld te kijken krijg je minder rug- en nekklachten, bovendien is het beter voor je ogen. Genoeg redenen om je laptop aan te sluiten op je televisie.

Op welke manieren kan ik een laptop aansluiten op mijn t.v.?

Er zijn diverse manieren waarop je jouw laptop aan kunt sluiten op je televisie. Zo kun je jouw laptop aansluiten door middel van een kabel. Of je kunt gebruik maken van Bluetooth, Chromecast of Apple TV.

Waarom zou je jouw laptop aan willen sluiten op je televisie?

Er zijn genoeg mensen die zich afvragen waarom ze hun laptop op hun televisie zouden moeten aansluiten. Ze kennen de voordelen niet. Je hebt natuurlijk een laptop om mobiel te zijn. Niets mis mee en dit kun je ook zo houden. Een televisie beschikt immers over een groot beeldscherm en daar kun je makkelijker mee uit de voeten. Ik zal hieronder de voordelen opnoemen:

 1. Televisie beeldschermen beschikken over een scherper beeld. Dit is dus rustiger voor je ogen. Bovendien kun je zo nog beter die ene mooie foto bewerken.
 2. Je kunt vanuit je woonkamer werken. Op deze manier zit je gezellig bij de rest van de familie. Je hebt alles bij de hand en kunt van t.v. naar laptop overschakelen.
 3. Je kunt gelijk op het internet.

Hoe sluit je jouw laptop aan op je via een kabel aan op je televisie?

Ik heb je in het kort de voordelen vertelt van het aansluiten van je laptop op je televisie. Op deze manier profiteer je van de voordelen. Maar hoe sluit jij je laptop aan op je televisie?

Laptop, Apple, Macbook, Computer, Browser, Onderzoek

Stap 1: Controleer de ingangen

Voordat je jouw laptop aansluit op je t.v., moet je weten wat voor ingangen er op je televisie zitten. Vaak zitten er diverse ingangen zoals:

 • HDMI, Televisie ingang: HDMI, soort kabel is HDMI kabel
 • DVI, Televisie ingang:HDMI :soort kabel die je nodig hebt is DVI-HDMI kabel
 • DIVI,Televisie ingang:DVI:kabel die je nodig hebt is een DIVI-DIVI kabel
 • DVI,Televisie ingang:VGA :je hebt hiervoor een DVI VGA kabel nodig
 • VGA,Televisie ingang:VGA: hiervoor kun je een VGA-VGA kabel gebruiken
 • S-video,Televisie ingang:S-video: voor deze ingangen heb je een S-video kabel nodig
 • S-video, Televisie ingang:Scart: hier kun je een S-video kabel met Scart adapter voor gebruiken
 • Composiet,Televisie ingang:Composiet: je dient over een Composiet kabel te beschikken
 • Composiet ,Televisie ingang:Scart : hier heb je een Composiet kabel en Scart adapter nodig

Stap 2: Controleer of het beeld werkt

Controleer nadat je de kabels hebt uitgekozen en geplaatst of het beeld werkt. Dit doe je door naar de instellingen in het configuratiescherm te gaan en te kiezen voor scherminstellingen. Op deze manier kun je controleren of je alle goed het ingesteld.

Beste kabels om je televisie aan te sluiten op je t.v.

Je weet nu hoe je jouw laptop via een kabel aansluit op je televisie. Nu heb je wel een goede kabel nodig. In dit overzicht vertel ik je welke kabel het beste is en waar je deze kunt kopen. Op deze manier kun je jouw televisie met gemak aansluiten op je televisie en laptop. Ik heb hieronder een aantal kabels geselecteerd:

1.4 High Speed HDMI kabel – 1,5 m

Deze HDMI kabel is 1,5 meter en is gemaakt van hoogwaardige materialen, verder beschikt deze kabel over afgeschermde binnenkabels. Het staat op deze manier garant voor uitstekende storingsvrije beelden en goed geluid. Verder zorgt het ervoor dat je beeld nagenoeg storingsvrij is.

1.4 High Speed HDMI kabel - 1,5 m - Zwart

Het mooie aan de vergulde stakker is dat deze zorgt voor lage overgangsweerstanden en voor een betrouwbare signaaloverdracht. Zo is de kabel in staat om +100MB/s overdrachtsnelheden te halen. Dankzij de flexibele materialen beschikt de kabel over een verbeterde knikbescherming, dit voorkomt een kabelbreuk. Met deze kabel kun je genieten van HD kwaliteit met een hoge resolutie.

Scart naar HDMI Adapter

Wil jij een goede HDMi converter aanschaffen? kijk dan eens naar deze. Het mooie aan deze HDMI converter is dat hij van Scart naar HDMI schakelt.

Het mooie is dat deze HDMI schakelaar direct klaar is voor gebruik. Het formaat maakt het dat je hem makkelijk mee kunt nemen. Je kunt hem op diverse plaatsen aansluiten. Plaats de Scart-kabel in de HDMI schakelaar en verbindt deze met de HDMI-kabel.

Scart naar HDMI Converter - Scart Converter - 1080p Scart to HDMI - Scart Omvormer - Adapter - HD

Houdt je aandacht erbij en vergeet niet om de adapter in het stopcontact te steken. Je kunt hem direct gebruiken, voor installatie is niet nodig. Belangrijk om te weten is dat deze HDMI schakelaar alleen van Scart naar HDMI schakelt, andersom is niet van toepassing.

Hoe sluit je jouw laptop aan op je t.v.  via Chromecast?

De Chromecast is een handige manier om je laptop op je t.v. aan te sluiten. Met deze mediaspeler kun je jouw televisie omtoveren tot een smart t.v.. Deze manier is prettig, want het werkt snel en het is eenvoudig. Het werkt zelfs sneller dan een afstandsbediening en je kunt zelfs gebruik maken van je tablet of telefoon.

Het mooie hieraan is dat je met de Chromecast alles wat je op je laptop ziet kunt weergeven op je televisie. Sluit je Chromecast aan. Zet wel van te voren je televisie even aan. De Chromecast start zelf op.

Rechtsboven in je browser vind je drie puntjes. Klik daar op en er verschijnt een menu. Klik op ‘Cast’ en het streamen kan beginnen.

Beste Chromecast

Hieronder vind je een Chromecast waarvan ik denk dat deze op dit moment het beste is.

Google Chromecast Ultra – Media Streamer

Bekijk alles vanaf je laptop direct op je televisie. Of het nu gaat om films, series en documantaires, alles kun je bekijken. Ook is het mogelijk om muziek te luisteren en de clips te bekijken via YouTube.

De verwerkingssnelheid is perfect en je kunt in 4k Ultra HD- en HDR beeldkwaliteit alles bekijken. Met deze Chromecast heb je een snelle en complete vervanging van je afstandsbediening tot je beschikken. Hij werkt met iPhone, iPad, Chromebooks, Mac-book en alle andere Android apparaten.

Google Chromecast Ultra - Media Streamer

De verbinding kan zowel via kabel of Bluetooth. Het mooie is dat je er standaard een voedingsadapter bij geleverd krijgt en hij is voorzien en een Ethernetpoort. Zo sluit je de Chromecast makkelijk aan en kun je genieten van een stabiele verbinding.

Aansluiten via Apple TV

Toen ik het woord Apple TV hoorde dacht ik meteen dat Apple een eigen televisie omroep was begonnen. Dit lijkt echter anders te zijn. Het is namelijk een mediaspeler waarmee je heel eenvoudig YouTube filmpjes, series en films vanaf je laptop op je televisie kunt afspelen.

Apple TV is een complete mediaspeler met een zwartboxje en een afstandsbediening. Je kunt heel makkelijk alles besturen en ook via Siri kun je deze mediaspeler aansturen.

Op Apple TV kun je gebruikmaken van de volgende apps:

 • Netflix
 • YouTube
 • Vimeo
 • NOS
 • RTL
 • Pathé Thuis
 • Apple Music
 • iTunes

Maak gebruik van een HDMI-kabel om Apple TV aan te sluiten op je televisie. De mediaspeler voorzie je van stroom door middel van een aparte stroomkabel. Het is ook mogelijk om het aan te sluiten via een netwerkkabel of door gebruik te maken van je Wifi-netwerk.  Apple TV heeft geen speciale poort voor audio, hierdoor kun je alleen muziek afspelen via HDMI. Je televisie moet daarom altijd aanstaan als je muziek wilt apspelen.  Apple TV is vooral handig als je gebruik maakt van een MAC-book.

Wat is de beste Apple TV mediaspeler?

Om je wat opweg te helpen heb ik een aantal mediaspelers van Apple TV geselecteerd. Bekijk deze en kijk welke bij je past.

Apple TV 4K 64GB

De Apple TV 4K 64GB mediaspeler maakt het mogelijk om via jouw laptop films, series en foto’s te bekijken op je televisie. Deze mediaspeler beschikt over een hoge beeldkwaliteit van 3840 x 2160 pixels. Op deze manier bekijk je jouw films, series en foto’s in een hoge Full HD resolutie.

Apple TV - 4K - 64 GB - Wi-Fi Ethernet LAN - Zwart 4K Ultra HD

Dankzij de  High Dynamic Range (HDR)  kun je genieten van een rijke kleurweergave. Zo komt alles nog realistischer over. Gebruik je iPhone of de meegeleverde afstandbediening als controller. Wil je liever gebruik maken van spraakherkenning? Dan kun je gebruik maken van Siri.

Slotwoord

Er zijn veel manieren om jouw laptop op je televisie aan te sluiten. Ik zelf ben verbaasd over de vele mogelijkheden die er zijn. Ik zelf zou toch kiezen voor een HDMI kabel. Je maakt dan geen extreme kosten en het is eenvoudig om je laptop op deze manier aan te sluiten. Indien je een mediaspeler wilt aanschaffen, zou ik toch kiezen voor een Chromecast. Deze is net wat voordeliger dan Apple TV en je kunt er alles mee. Sluit je laptop aan op je televisie en geniet van de voordelen.

Vergelijkbare berichten