Stekker uit het stopcontact halen! Grote besparing op je energie!

Het is geen geheim meer dat de energiekosten steeds hoger worden. We gaan dus steeds meer betalen aan onze energierekening. Toch zijn er nog veel dingen die je zelf kunt doen om de energierekening wat omlaag te halen. Een van die manieren is het verwijderen van stekkers bij apparaten die je niet gebruikt.

Stekker uit het stopcontact halen blijkt een grote besparing!

Je kunt honderden euro’s per jaar besparen door gewoon de stekker uit het stopcontact te trekken, zo blijkt uit een nieuwe studie.

Uit het onderzoek, uitgevoerd door het Nederlandse Energiebesparingscentrum, blijkt dat een gemiddeld huishouden tot €230 per jaar op zijn energierekening kan besparen door de stekker uit het stopcontact te halen als het apparaat niet wordt gebruikt.

Volgens uit de studie blijkt dat de meeste apparaten in een doorsnee woning niet altijd worden gebruikt, maar toch op het stroomnet zijn aangesloten. Hieronder vallen zaken als televisies, dvd-spelers en computers.

Stand-by modus handig, maar een prijzig!

De stand-bymodus op apparaten zoals tv-ontvangers en spelconsoles mag dan handig zijn, maar er hangt wel een prijskaartje aan. Deze apparaten verbruiken veel stroom in de stand-bymodus, wat na verloop van tijd kan oplopen tot een aanzienlijke kostenpost. De oude Ziggo Mediabox blijkt bijvoorbeeld 34 watt per uur te verbruiken in de stand-bystand, wat bij de huidige energieprijzen 180 euro per jaar zou kosten. Een Xbox-spelconsole in stand-bymodus kan 11-13 watt per uur verbruiken, wat 70 euro per jaar kost. Hoewel de stand-bymodus handig kan zijn, is het belangrijk dat u zich bewust bent van de mogelijke kosten.

Conclusie

Door deze apparaten uit het stopcontact te halen wanneer ze niet worden gebruikt, kunnen huishoudens een aanzienlijk bedrag besparen op hun energierekening. Naast de financiële besparingen, kan het uittrekken van de stekker ook helpen om je ecologische voetafdruk te verkleinen.

Dus als je de volgende keer een apparaat niet gebruikt, haal het dan uit het stopcontact. Het kan je op de lange termijn veel geld besparen.