Beste tang

Tangen voor het klussen – Welke tangen zijn het beste voor jouw project?

Als jij een echte klusser bent weet jij hoe belangrijk en handig de juiste tangen kunnen zijn. Zelfs mensen die helemaal niet veel klussen of handig zijn, hebben verschillende tangen in hun gereedschapskist liggen. Maar toch is het niet altijd duidelijk welke tangen waardoor bedoeld zijn en welke tangen er allemaal zijn. Dat is nu verleden tijd met dit artikel.

In dit artikel lees jij alles over tangen, waar ze voor bedoeld zijn, welke er zijn en welke de beste op dit moment zijn.

Onderaan dit artikel vind jij tevens een makkelijk overzicht van de beste tangen op dit moment. Dat scheelt zoeken en zo kan jij sneller aan de slag met al jouw projecten!

Welke tangen bestaan er allemaal?

In de wereld van het klussen heb je van alle gereedschap meerdere soorten en uitvoeringen Of ze nou hetzelfde doel hebben maar er net iets anders uit zien, of ze hebben een heel ander doel maar zien er hetzelfde uit.

Soms is de wereld van het klussen hetzelfde als het lezen van een bouwtekening, een grote jungle van verschillende objecten die er allemaal hetzelfde uitzien. Maar geloof mij, na het lezen van dit artikel ben jij de nieuwe tangen expert!

Het is handig om van tevoren te weten welke tangen er allemaal bestaan voor jij tangen aan gaat schaffen. Wie weet koop jij wel de verkeerde of is er een andere tang op de markt die beter geschikt is. Daarom ze tik alle soorten tangen voor jou op een rijtje.

 • Combitang; deze tang kan worden gebruikt om te buigen, knippen en monteren
 • Zijkniptang; deze tang kan gebruikt worden om te knippen
 • Platbektang; deze tang kan gebruikt worden om objecten mee vast te pakken
 • Telefoontang; deze tang kan kleinere draden vastpakken zoals telefoon- en internetdraden
 • Nijptang; deze tang kan gebruikt worden voor het verwijderen van spijkers uit hout of het knippen van ijzerdraad
 • Waterpomptang; deze tang kan gebruikt worden voor het vast- en losdraaien van bouten en moeren en het vastzetten van materiaal
 • Combitang; kan gebruikt worden voor veel verschillende dingen
 • Striptang; deze tang kan gebruikt worden voor het strippen van elektra draden
 • Betonschaar; deze schaar hoort nog net bij tangen en kan gebruikt worden voor het doorknippen van dikkere, zwaarder materiaal
 • Geïsoleerde tang; dit is een tang waarvan het handvat geïsoleerd is en daarom gebruikt kan worden voor elektra werk
 • Moniertang; deze tang kan gebruikt worden voor het vlechten van ijzerwerk
 • Griptang; deze tang kan gebruikt worden voor het vastzetten van objecten
 • Punttang; deze tang kan gebruikt worden voor het vastpakken en buigen van kleinere objecten

Naast al deze tangen zijn er natuurlijk nog duizenden andere tangen maar dit zijn de meest voorkomende tangen.

https://www.youtube.com/watch?v=NL-7H0_P1cI&t=18s

Welke tangen zijn voor welke handeling?

Nu jij weet welke tangen er bestaan is het nog wel belangrijk dat jij weet welke tangen voor jouw klus geschikt zijn. Een aantal tangen zie je in elke gereedschapskist terug. Denk hierbij aan een waterpomptang, een combitang en zijkniptang.

Deze tangen kunnen voor veel verschillende klussen gebruikt worden en zijn daarom ook erg handig. Deze tangen zitten ook meestal in een tangen set.

Knippen

Heb jij een project waar jij veel moet knippen? Dan heb jij zeker weten een kniptang, zijkniptang, combitang en betonschaar nodig. Het is ook handig om eventueel een telefoontang of platbeektang in jouw gereedschapskist te hebben. Het ligt er natuurlijk aan hoe groot de draden zijn, welke tangen jij nodig hebt maar elke tang is altijd handig.

Spijkers verwijderen

Ga jij recyclen en moet jij daarvoor spijkers en moeren uit hout trekken? Dan heb jij een nijptang, combitang en zijkniptang nodig. Zo krijg jij alles goed weg en kan jij het hout weer gebruiken. Daarnaast kan jij de kniptangen goed gebruiken om hout en eventueel vastgeroeste spijkers af te knippen zonder dat jij er nog wat van ziet!

Elektra

Ga jij aan de slag met elektra/ Dan zijn een telefoontang en geïsoleerde tang de juiste tangen voor jou! Let goed op welke tangen jij gebruikt bij elektra want zij moeten wel de voltage aankunnen. Door geïsoleerde tangen te gebruiken ben jij beschermt tegen schokken en wordt de klus snel geklaard.

Voor Loodgieters

Of ga jij toch loodgieterswerk doen? Dan is niet alleen een waterpomptang, maar ook een combitang, zijkniptang, platbektang, telefoontang en griptang erg handig in jouw gereedschap verzameling. Zo houd jij alle goed vast en kan jij alles losdraaien of juist weer vastdraaien.

Ijzerwerk

Ben jij toch meer van het ijzerwerk, dan is een moniertang, nijptang en een platbektang een must in jouw gereedschapskist. Met deze tangen kan jij alles doen met ijzer, van vlechten tot vastpakken tot knippen. De klus wordt netjes en snel geklaard!

Naast deze werkzaamheden bestaan er nog veel meer soorten werk waarvoor jij een tang nodig kan hebbe. In dit artikel houden wij he top de standaard, meest bekende tangen. Houdt er rekening mee dat tangen altijd handig kunnen zijn en niet duur zijn. Het is dus verstandig om veel verschillende tangen in jouw verzameling te hebben.

 

Beste tangen van dit moment

Nu ben jij al langzaam op weg om de nieuwe tangen expert te worden. Maar een echte tangen expert heeft ook veel tangen. Daarom heb ik voor jou op een rijtje gezet welke tangen de beste zijn op dit moment. Ik heb gekozen voor verschillende merken en alleen maar tangen sets omdat je beter een tang te veel kan hebben dan er 1 missen. Jij wilt natuurlijk alleen kwaliteit, en dat bieden wij jou ook!

Stanley FatMax

Laten wij maar direct beginnen met echt een top merk. Stanley staat hoog aangeschreven en de FatMax uitvoering is speciaal ontwikkeld voor de zwaarste klussen waardoor de tangen lang meegaan.

In deze set zitten een telefoontang, combinatietang en zijkniptang waardoor deze set zeer geschikt is voor alle thuis-klussers en vakmannen. Met Stanley ben jij verzekerd van de beste kwaliteit en het beste resultaat.

Stanley VDE

Wij blijven nog even bi Stanley maar dan voor alle elektriciens en mensen die en uitgebreidere set zoeken. Dee tangen zijn geschikt voor werkzaamheden waar 1000 volt bij komt kijken.

In de set zit een combitang, zijkniptang, telefoontang en een striptang waardoor jij alles in 1 koffertje hebt voor jouw elektra klussen. En daarnaast zijn de tangen ook handig voor andere klussen. Met de garantie van Stanley kan jij nog wel even bezig en dat voor een mooie prijs!

Toolland

Dit is de tangen set voor iedereen. In deze 5-delige set zit een telefoontang, combitang, zijkniptang, waterpomptang en halfronde bektang. Daarnaast hebben de tangen soft grip handvaten waardoor ze prettig aanvoelen in de hand en ze geen pijn gaan doen bij langdurig gebruik.

Jij hebt nu echt alles wat jij nodig hebt voor veel verschillende klussen. En dat voor een super mooie prijs. Zo blijft klussen leuk!

Bruder Mannesmann

Als 5-delig nog niet goed genoeg is, dan is deze 8-delige set de perfecte set voor jou! De set beschikt over een zijkniptang, kopkniptang, rondbektang, combitang, vlakbektang, rechte telefoontang, spitsbektang en gebogen telefoontang waardoor jij echt alle klussen kan klaren. .

De tangen hebben een fijn antislip handvat en zijn veilig in gebruik. Daarnaast liggen ze fijn in de hand wat het klussen beter voor jouw handen maakt. En dat voor zo’n klein prijsje, dat is pas fijn!

Creotime 7 assorti

Als jij toch liever tangen hebt voor de kleinere objecten dan is deze set de beste match voor jou! Deze 7 tangen hebben ergonomische soft grip handvaten waardoor ze prettig in de hand liggen en het werk makkelijker maken.

Deze set beschikt over een nijptang, zijkniptang, 3 verschillende maten rondbektangen, en 2 platbektangen. Hierdoor is deze set zeer geschikt voor het maken van jouw eigen sieraden of andere werkzaamheden waar kleine objecten aan te pas komen. Ik zeg, knutselen maar!

Conclusie

Zo, jij bent nu officieel de nieuwe tangen expert. Met dit artikel ben jij alles te weten gekomen over welke tangen er allemaal bestaan en waar ze voor bedoeld zijn. Daarnaast weet jij precies welke tangen jij hoe dan ook in jouw gereedschapskist moet hebben liggen.

Jij kan nu al jouw vrienden advies geven over welke tangen het beste past bij kun project of klus. En daarnaast kan jij jouw vrienden direct laten zien welke goede tangen jij allemaal hebt. Laat ze jouw top tangen eens uitproberen en binnen no-time hebben zij ook een tangen set.

Let er goed op dat jij de juiste tangen voor de juiste klus hebt en gebruik geïsoleerde tangen bij elektra projecten. Daarnaast kan jij beter een tang te veel dan te weinig hebben. Dat wort nog eens makkelijk klussen!

Vergelijkbare berichten