Tips voor piano spelen

Tips voor piano spelen – Zo krijg jij meer plezier in piano spelen!

Of je nu een beginnend of gevorderd pianospeler bent, zodra je vingers de toetsen raken is het genieten en optimaal ontspannen vaak direct begonnen. Steeds meer mensen kiezen ervoor om piano te spelen. Toch gaat het niet altijd van een leien dakje en is het lastig om te zien hoe je het kunt aanpakken in de toekomst. Daarom dat je in dit artikel tips voor piano spelen krijgt.

Een aantal tips voor piano spelen zijn: onderzoek doen naar een goede piano, de piano aanschaffen die bij jou past, je pianospel wekelijks herhalen, je successen vieren, de lat niet te hoog leggen en door pianolessen volgen.

Kan jij wel wat tips gebruiken voor piano spelen omdat je zoekt naar een goed begin of gewoon naar wat meer motivatie? Geen probleem, want deze vindt je namelijk allemaal op een rijtje in dit artikel. Wellicht heb je wel heel veel baat bij de tips en krijg jij op deze manier weer wat meer plezier in het piano spelen.

https://www.youtube.com/watch?v=ye0DBQeMAng

Tips voor piano spelen

Piano spelen gaat niet altijd om het mooi of goed spelen. Belangrijk is dat jij plezier hebt in het spelen en dat je het oefenen vaak herhaalt. Misschien loop jij op dit moment wel een beetje vast en kun je wel wat tips gebruiken voor piano spelen. Verassing: daar kan ik je bij helpen.

De onderstaande tips kunnen jou helpen om het plezier in piano spelen wat meer terug te krijgen of juist motivatie geven om het weer te gaan oppakken. Ik kan natuurlijk niet met zekerheid zeggen dat de tips een garantie tot succes zijn, want dat is niet zo.

Wel hoop ik dat je hier wat gemotiveerder door word en dat jij je plezier weer helemaal terug kan vinden. Daarnaast zijn de tips ook een mooi opstapje om als beginner te gaan beginnen met pianospelen.

Doe van tevoren uitgebreid onderzoek naar een goede piano

Vaak is het kiezen van een piano een lastige opgave. Tenslotte is er genoeg waar je je keuze uit kunt gaan maken. Zeker als beginnend pianospeler kan er veel op je af komen wat dat betreft. Het beste advies is dan ook om van tevoren altijd uitgebreid onderzoek te doen naar een goede piano.

Maak voor jezelf een lijstje waar de piano aan moet voldoen en wat je ermee wilt bereiken. Ook als gevorderd pianospeler is het nooit verkeerd om wat vooronderzoek te doen voordat je een piano gaat aanschaffen voor jezelf.

Kies vervolgens de piano die bij jou past

Nadat je genoeg en uitgebreid onderzoek hebt gedaan naar een goede piano, kun je eindelijk overgaan tot aanschaf. Je hebt inmiddels gemerkt hoe belangrijk het is om onderzoek te doen en hoeveel baat je daarbij kun hebben.

Tenslotte is het laatste wat je wilt een miskoop begaan met het gevolg dat je piano ergens in een hoekje staat te verfstoffen. Neem in dit geval geen genoegen met minder.

Er zijn verschillende piano’s waar je uit kunt kiezen. Van akoestisch tot aan digitaal. Houd ook altijd rekening met de ruimte. Zorg ervoor dat je genoeg plek hebt om de piano neer te zetten. Het mag best een pronkstuk worden in de kamer of ruimte.

Tips voor piano spelen

Herhaal wekelijks je pianospel

Bij het bespelen van een instrument is herhaling vaak de sleutel tot succes. Zo is dat ook bij piano spelen. Ook gevorderde piano spelers oefenen meer dan wekelijks hun spel.

Een tip voor piano spelen is dus om dit wekelijks te blijven oefenen en te blijven herhalen. Op deze manier merk je al vrij snel dat je vooruit gaat en dat je het onder de knie krijgt. Dat is vaak ook een kwestie van discipline hebben.

Vaak denk je er al te makkelijk over of maak je er simpelweg geen tijd voor. Zeker als het om werk of studie gaat, dan schiet het piano spelen en vrij snel bij in. Eigenlijk is dat doodzone. Tenslotte heb je niet voor niks met veel moeite een piano aangeschaft. Je vindt het leuk om te doen en je wilt er graag beter in worden.

Sta altijd even stil bij je successen

Je mag jezelf af en toe beetje moed in praten en jezelf belonen wanneer je een mooie prestatie hebt behaald. Is het je eindelijk gelukt om dat lastige nummer te spelen? Of heb jij het noten lezen een beetje onder de knie gekregen?

Daar mag je beste even bij stilstaan om het te vieren. Het betekent namelijk dat je weer een stapje verder bent en dat het oefenen zijn vruchten afwerpt. Een mooie bevestiging voor jezelf en hoogstwaarschijnlijk een grote motivatie om door te gaan met pianospelen. En, je houd het ook leuk voor jezelf.

Leg de lat nooit te hoog voor jezelf

De lat hoog leggen voor jezelf, dat is altijd een beetje verraderlijk. Zeker als jij een bepaald nummer in je hoofd hebt dat je graag wilt spelen, dan wil je dit natuurlijk wel vlekkeloos doen en het liefst zonder al te veel foutjes.

Ongemerkt ga je de lat te hoog leggen voor jezelf en word ieder foutje extra pijnlijk of zelfs frustrerend. Je plezier wat betreft piano spelen is in dit geval verder te zoeken dan ooit. Uiteraard is dat helemaal niet de bedoeling. Piano spelen mag natuurlijk wat uitdagend zijn, maar gefrustreerd erover worden is niet helemaal de bedoeling.

Leg daarom de lat wat lager voor jezelf. Zeker als je net begint. Begin met wat makkelijke nummers en focus je niet te veel op ieder foutje dat je maakt. Dat heeft geen zin.

Weleens aan pianoles gedacht?

Je kunt thuis, helemaal zelf, al een hele hoop doen aan je pianospel. Je kunt filmpjes op internet volgen of bladmuziek uitprinten. Er bestaan mogelijkheden genoeg om je pianospel te oefenen en bij te houden.

Toch kunnen pianolessen een groot verschil gaan maken voor jou. Op deze manier heb je een stok achter de deur om te oefenen en leer je steeds weer iets nieuws erbij. Er zijn zowel beginnende als gevorderde pianospelers die nog steeds wekelijks naar pianoles gaan.

Toch kan ik me goed voorstellen dat naar les gaan niet helemaal in jouw wekelijkse schema past. Vaak moet je werken, naar school of heb je andere sociale activiteiten. Pianolessen volgen, dat wil niet altijd passen.

Gelukkig bestaan er een goed alternatief waardoor jij doordeweeks je eigen ding kan doen, maar toch pianolessen kan volgen. Wil jij weten hoe je dat kunt doen? Lees het artikel verder om daarachter te komen.

Tips voor piano spelen

Geen tijd voor pianoles volgen? Dit zou jou kunnen helpen!

Over pianolessen gesproken. Pianoles volgen kan een groot verschil maken tijdens het spelen van piano. Dat geld voor zowel de beginnende als voor de gevorderde pianospeler. Vrijwel iedereen heeft wel baat bij pianolessen.

Echter is het probleem dat veel mensen denken dat pianolessen uitzonderlijk duur zijn. Over het algemeen word pianospelen afgeschilderd als een dure hobby. Zeker in combinatie met het aanschaffen van de piano zelf en de bijhorende lessen daarvoor. Wist je dat daar een goede oplossing voor is?

Zou kunnen online pianolessen de uitkomst bieden. Niet alleen vallen de kosten hiervan een stuk lager uit, ook heeft het aanzienlijk meer voordelen dan fysieke pianolessen. Zo kun je de lessen in je eigen tijd volgen en kun je dit ook vanuit huis doen. De lat om te blijven oefenen met piano spelen word op deze manier een stuk lager voor je gelegd.

De online pianolessen van René zijn voornamelijk gericht op beginnend pianospelers, maar een gevorderde speler kan hier vast zijn of haar draai in vinden. Via video’s word het piano spelen uitgelegd en aangeleerd. Nog niet zoveel ervaring met spelen? Dat moeten geen problemen gaan opleveren.

Conclusie – Heb jij iets aan de tips gehad?

Tips voor piano spelen zijn bij jou vast altijd welkom. Na het lezen van de tips ben jij misschien wel weer wat gemotiveerder om het pianospelen te gaan oppakken of om het wat serieuzer te gaan aanpakken.

Ben jij een beginnende pianospeler of denk jij er over om te gaan starten? Dan kunnen de tips jou vast een eindje op weg helpen. Tenslotte is het een mooie voorbereiding en weet je wat je kunt verwachten.

Mocht jij nog op zoek zijn naar een alternatief voor pianolessen volgen, dan kunnen de online pianolessen van René hetgeen zijn waar jij naar op zoek bent.  

Vergelijkbare berichten