Top 3 beste elektrische tandenborstels 2021


beste elektrische tandenborstel

De een poetst maar één keertje per dag en de ander na elke maaltijd. Dat het moet gebeuren is een feit. Tandenpoetsen is een van onze dagelijkse bezigheden, of je het nu leuk vindt of niet. Om het tandenpoetsen wat makkelijker te maken of om het nog efficiënter te doen zijn er verschillende tandenborstels op de markt. Een van de meest populaire tandenborstels is wel de elektrische tandenborstel, maar waarom nu precies? Ben jij ook van plan om een elektrische tandenborstel aan te schaffen, maar weet je nog niet welke? In dit artikel lees je wat onze top 3 beste elektrische tandenborstels is. Daarnaast leer je meer over het belang van tanden poetsen en waar je op moet letten bij de aanschaf van een elektrische tandenborstel.  

  

Waarom is tandenpoetsen belangrijk?  

Ik denk dat ik je niet hoef uit te leggen dat gaatjes in je tanden geen pretje zijn. Mondhygiëne is daarom een bezigheid die elke dag terug moet komen in onze routine tot persoonlijke verzorging. Als je een keer je tanden niet hebt gepoetst en veel of veel zoetigheid hebt gegeten, dan voel je al gelijk een vies laagje op je tanden. Dit laagje kun je vaak niet zien, maar het zit er toch echt. Dit heet tandplak en het zit op, maar ook tussen onze tanden en kiezen. Tandplak zit vol met bacteriën en het komt uit de suikers en zetmeel in ons eten. Dit kun je verwijderen door goed je tanden te poetsen.  

Onze mond zet de tandplak op onze tanden om in zuur. Je kunt wel begrijpen dat zuur niet echt bevorderlijk is voor ons gebit. Als dit zuur te lang op onze tanden zit, dan kan het zorgen voor gaatjes. Daarnaast is het zo dat als je het plak niet weghaalt, dat dit kan veranderen in hard tandsteen. Hierdoor kan ons tandvlees ontstoken raken. In het ergste geval trekt deze ontsteking door tot in ons kaakbot waardoor tanden los kunnen gaan zitten. Dit geeft wel weer aan hoe belangrijk het is om je tanden te poetsen en om de zoveel tijd naar de tandarts te gaan voor controle.  

beste elektrische tandenborstel  

Hoe gebruik je een elektrische tandenborstel?  

Om je tanden nog beter van dienst te zijn, en stiekem ook jezelf, kun je gebruikmaken van een elektrische tandenborstel. Dit is niet alleen beter voor je gebit, maar kost je ook nog eens minder moeite met poetsen. Onder de elektrische tandenborstels zijn twee verschillende soorten. De eerste soort is een roterende borstelkop en de tweede soort heeft ook sonische technologieën.   

Een elektrische tandenborstel gebruiken kan in het begin een beetje wennen zijn, dit omdat je normaal zelf een poetsbeweging maakt. Bij een elektrische tandenborstel is dat niet nodig. Het is van belang dat je de ronde borstelkop goed om elke tand en kies heen draait. Oefen hierbij niet te veel druk uit, zodat het tandvlees niet geïrriteerd raakt. De tandenborstel doet vervolgens de rest voor je. Begin achterin bij de kiezen en ga zo elke tand langs. Zorg ervoor dat je deze poetsvolgorde elke keer herhaalt. Op deze manier weet je zeker dat je het volledige gebit hebt gehad. Vergeet ook niet de binnenkant van je tanden en het achterste stukje van je kiezen.   

Wat is het verschil tussen een normale en een elektrische tandenborstel?  

Elektrische tandenborstels zijn niet voor niets uitgevonden. De grootste reden hiervoor is dat je hiermee veel meer tandplak kunt verwijderen dan met een normale tandenborstel. Dit komt omdat een elektrische tandenborstel roterende en trillende bewegingen maakt wat met een normale tandenborstel nooit zal lukken.  

Daarnaast zijn veel mensen geneigd veel te hard hun tanden te poetsen. Dit kun je meestal herkennen aan een tandenborstel waarvan de haren helemaal uit elkaar staan. Het harde poetsen van de tanden is ontzettend slecht voor je tandvlees. Daarnaast kun je met zo’n scheve borstel natuurlijk nooit goed op alle plekjes komen. Met een elektrische tandenborstel drukken mensen gemiddeld 100 gram minder hard op de tanden. Hierdoor kunnen beschadigingen aan het tandvlees voorkomen worden.  

  

Hier moet je op letten bij het kopen van een elektrische tandenborstel  

Als je graag een elektrische tandenborstel wilt kopen, dan zijn er een aantal dingen waar je goed op moet letten. Niet per se omdat de tandenborstel anders slecht is, maar meer omdat je zo de perfecte tandenborstel voor jouw gebit kunt uitkiezen. Denk bijvoorbeeld aan welke soort opzetborstel je wilt gebruiken. Wil je gaan voor een ronde borstelkop of voor een ovale borstelkop. Daarbij kun je ook nog letten op de richting waarin de haren staan. Een borstelkop waarbij ook schuine haren zijn gebruikt, kunnen gemakkelijker tussen je tanden komen.  

We hebben het er net al even over gehad, maar ben jij nu iemand die vaak te hard gaat tandenpoetsen? Kijk dan goed of je een elektrische tandenborstel kunt vinden met een poetsdruk sensor. Deze sensor zorgt ervoor dat je een seintje krijgt zodra je te hard aan het poetsen bent. Hierdoor voorkom je schade aan het tandvlees.  

  

Top 3 beste elektrische tandenborstels  

Het uitkiezen van een goede tandenborstel is niet altijd even makkelijk. Er zijn er best veel te verkrijgen waardoor je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Als je graag een goede elektrische tandenborstel wilt vinden, dan kun je een kijkje nemen in onze top 3 beste elektrische tandenborstel hieronder. Wellicht zit er een tussen die perfect bij jou past.  

  

Oral-B Pro 2 2500  

Een van de nadelen van een elektrische tandenborstel kan zijn dat je deze moet opladen. De Oral-B Pro 2 2500 mag daarom niet in deze top 3 ontbreken. Deze elektrische tandenborstel hoef je namelijk maar elke 2 weken op te laden. Ja, echt waar, 2 weken. De ronde borstelkop zorgt ervoor dat je tanden veel beter schoon worden dan met een normale tandenborstel. Niet alleen schone tanden, maar ook gezonder tandvlees wordt gerealiseerd met deze tandenborstel. Daarnaast beschikt deze elektrische tandenborstel over poetsdrukcontrole om je tandvlees te beschermen. Zodra je te hard poets, dan krijg je hier een melding van. 

beste elektrische tandenborstel

 

De opzetborstels zijn ontworpen samen met tandartsen. Door ook gebruik te maken van schuine borstelharen kun je beter tussen de tanden poetsen. Met de ingebouwde timer kun je de aanbevolen 2 minuten poetsen en krijg je een melding zodra deze voorbij zijn. Zo weet je zeker dat je je tanden lang genoeg hebt gepoetst. Deze elektrische tandenborstel beschikt over 2 poetsstanden. Een voor de dagelijkse reiniging en een voor gevoelig tandvlees.  

  

Philips Sonicare 2 series HX6232/20 Special Edition  

Je weet nu dat tandplak verwijderen een van de belangrijkste dingen is voor onze mondhygiëne. Met de Philips Sonicare 2 serie verwijder je tot 7 keer zo veel tandplak dan met een normale tandenborstel. Door de gebogen nek van deze elektrische tandenborstel kun je beter bij je kiezen komen. Ook deze tandenborstel beschikt over een timer van 2 minuten, zodat je weet hoelang je al hebt gepoetst. Elke 30 seconden geeft de tandenborstel een melding. Hierdoor weet je dat het tijd is om een ander gedeelte van je gebit te poetsen.   

Deze elektrische tandenborstel beschikt over een ovale borstelkop. Door de sonische trillende poetsbeweging maakt de tandenborstel tot wel 31.000 bewegingen per minuut. De tandenborstel beschikt over een EasyStart-functie. Hierdoor wordt in de eerste 14 dagen de sterkte van de trilling aangepast, zodat je kunt wennen aan de tandenborstel. Deze elektrische tandenborstel maakt zachte bewegingen. Hierdoor is het geschikt voor onder andere beugels, implantaten en facings.  

  

Oral-B Vitality 100 CrossAction 

Ben je geen fan van alle poespas van bovenstaande tandenborstels, maar wil je wel graag overstappen op een elektrische tandenborstel? Dan is de Oral-B Vitality 100 CrossAction perfect voor jou. Deze tandenborstel bied je namelijk alle gemakken van een elektrische tandenborstel, zonder lastige functies. Ook deze tandenborstel geeft je een seintje als de 2 minuten poetstijd erop zitten en geeft aan wanneer je een ander gedeelte van je gebit moet poetsen.   beste elektrische tandenborstel

Deze elektrische tandenborstel beschikt over een ronde borstelkop. Deze roteert en vibreert. Hierdoor kun je meer tandplak verwijderen als met een normale tandenborstel. De tandenborstel maakt wel 7600 bewegingen per minuut. Andere gebruikers geven aan dat deze elektrische tandenborstel fijn in de hand ligt en ruim 6 dagen meegaat voordat je deze opnieuw moet opladen.  

 

HardwareUnlimited.nl

Bij Hardwareunlimited.nl - ademen we TECH. We vinden het ontzettend leuk om jou alles te vertellen over problemen die kunnen ontstaan met apparaten, maar ook welke nieuwe gadgets er op de markt komen. Ons steen is continu op zoek naar de nieuwste gadgets en tools en voorzien jou van alle belangrijke informatie.

Ook Interessant!