beste elektrische tandenborstel

Top 3 beste elektrische tandenborstels 2022!

De een poetst maar één keertje per dag en de ander na elke maaltijd. Dat het moet gebeuren is een feit. Tandenpoetsen is een van onze dagelijkse bezigheden, of je het nu leuk vindt of niet. Om het tandenpoetsen wat makkelijker te maken of om het nog efficiënter te doen zijn er verschillende tandenborstels op de markt. Een van de meest populaire tandenborstels is wel de elektrische tandenborstel, maar waarom nu precies? Ben jij ook van plan om een elektrische tandenborstel aan te schaffen, maar weet je nog niet welke? In dit artikel lees je wat onze top 3 beste elektrische tandenborstels is. Daarnaast leer je meer over het belang van tanden poetsen en waar je op moet letten bij de aanschaf van een elektrische tandenborstel.  

Dit zijn de top 3 beste Elektrische tandenborstels van 2022!

Top 3 beste elektrische tandenborstels  

Het uitkiezen van een goede tandenborstel is niet altijd even makkelijk. Er zijn er best veel te verkrijgen waardoor je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Als je graag een goede elektrische tandenborstel wilt vinden, dan kun je een kijkje nemen in onze top 3 beste elektrische tandenborstel hieronder. Wellicht zit er een tussen die perfect bij jou past.  

1. Philips Sonicare Prestige 9900

De Philips Sonicare Prestige 9900 is een hoogwaardige elektrische tandenborstel met een superieure reinigende en wittere werking. Deze geavanceerde tandenborstel is voorzien van een geavanceerde sonische technologie die trilt met een krachtige snelheid van 30.000 slagen per minuut voor een grondige reiniging van tanden en tandvlees. Hij bevat ook eersteklas borstelkoppen met diamantvormige borstelharenvoor extra reinigingskracht en verbeterde plakverwijdering.

De Philips Sonicare Prestige 9900 is eenvoudig en handig in het gebruik, met functies als een slimme timer die je helpt de aanbevolen poetstijd te halen voor optimale resultaten. De Sonicare Prestige 9900 wordt geleverd met een handig oplaadstation, zodat je de tandenborstel gemakkelijk kunt opbergen en opladen wanneer je deze niet gebruikt. Er wordt ook een luxe reisetui meegeleverd, zodat je de tandenborstel ook onderweg schoon en beschermd kunt houden.

Als je op zoek bent naar een elektrische tandenborstel met superieure reinigings- en witmakende resultaten, dan is de Philips Sonicare Prestige 9900 de perfecte keuze voor u. Bestel hem vandaag nog en geniet van een stralende glans,elke dag.

2.Oral-B iO 9N

De Oral-B iO 9N is een krachtige elektrische tandenborstel die ontworpen is om je gebit te reinigen en te verzorgen.

Deze tandenborstel heeft een slank zwart design en is zowel stijlvol als functioneel. Hij biedt geavanceerde reinigingsmogelijkheden en verschillende instellingen en standen voor verschillende mondhygiënebehoeften.

Of je nu op zoek bent naar een dagelijkse tandenborstel of een voor meer specifieke behoeften, is de Oral-B iO 9N een geweldige keuze. Deze tandenborstel wordt geleverd met vier verschillende borstelkoppen om aan je behoeften te voldoen, en hij heeft ook een oplaadbasis en reisetui om hem gemakkelijk op te bergen en mee te nemen. Als je op zoek bent naar een elektrische tandenborstel die superieure reiniging en mondverzorging kan bieden, dan is de Oral-B iO 9N is een goede optie.

  3. Oral-B Pro 3 3500

De Oral-B Pro 3 3500 is een krachtige elektrische tandenborstel die ontworpen is om uw tanden effectief te reinigen en witter te maken.

Met zijn gekruiste borstelharen die in een hoek van 16 graden staan, zorgt deze tandenborstel voor een diepe reiniging van alle moeilijk bereikbare plekjes in je mond.

Bovendien heeft deze tandenborstel een ingebouwde timer die je helpt om de aanbevolen twee minuten te poetsen, terwijl de druksensor je waarschuwt wanneer je te hard poetst. Als je op zoek bent naar een effectieve en handige manier om je gebit gezond en fris te houden, dan is de Oral-B Pro 3 3500 zeker het overwegen waard.

  

Waarom is tandenpoetsen belangrijk?  

Ik denk dat ik je niet hoef uit te leggen dat gaatjes in je tanden geen pretje zijn. Mondhygiëne is daarom een bezigheid die elke dag terug moet komen in onze routine tot persoonlijke verzorging. Als je een keer je tanden niet hebt gepoetst en veel of veel zoetigheid hebt gegeten, dan voel je al gelijk een vies laagje op je tanden. Dit laagje kun je vaak niet zien, maar het zit er toch echt. Dit heet tandplak en het zit op, maar ook tussen onze tanden en kiezen. Tandplak zit vol met bacteriën en het komt uit de suikers en zetmeel in ons eten. Dit kun je verwijderen door goed je tanden te poetsen.  

Onze mond zet de tandplak op onze tanden om in zuur. Je kunt wel begrijpen dat zuur niet echt bevorderlijk is voor ons gebit. Als dit zuur te lang op onze tanden zit, dan kan het zorgen voor gaatjes. Daarnaast is het zo dat als je het plak niet weghaalt dat dit kan veranderen in hard tandsteen. Hierdoor kan ons tandvlees ontstoken raken. In het ergste geval trekt deze ontsteking door tot in ons kaakbot waardoor tanden los kunnen gaan zitten. Dit geeft wel weer aan hoe belangrijk het is om je tanden te poetsen en om de zoveel tijd naar de tandarts te gaan voor controle.  

  

Hoe gebruik je een elektrische tandenborstel?  

Om je tanden nog beter van dienst te zijn, en stiekem ook jezelf, kun je gebruikmaken van een elektrische tandenborstel. Dit is niet alleen beter voor je gebit, maar kost je ook nog eens minder moeite met poetsen. Onder de elektrische tandenborstels zijn twee verschillende soorten. De eerste soort is een roterende borstelkop en de tweede soort heeft ook sonische technologieën.   

Een elektrische tandenborstel gebruiken kan in het begin een beetje wennen zijn, dit omdat je normaal zelf een poetsbeweging maakt. Bij een elektrische tandenborstel is dat niet nodig. Het is van belang dat je de ronde borstelkop goed om elke tand en kies heen draait.

Oefen hierbij niet te veel druk uit, zodat het tandvlees niet geïrriteerd raakt. De tandenborstel doet vervolgens de rest voor je. Begin achterin bij de kiezen en ga zo elke tand langs. Zorg ervoor dat je deze poetsvolgorde elke keer herhaalt. Op deze manier weet je zeker dat je het volledige gebit hebt gehad. Vergeet ook niet de binnenkant van je tanden en het achterste stukje van je kiezen.   

Wat is het verschil tussen een normale en een elektrische tandenborstel?  

Elektrische tandenborstels zijn niet voor niets uitgevonden. De grootste reden hiervoor is dat je hiermee veel meer tandplak kunt verwijderen dan met een normale tandenborstel. Dit komt omdat een elektrische tandenborstel roterende en trillende bewegingen maakt wat met een normale tandenborstel nooit zal lukken.  

Daarnaast zijn veel mensen geneigd veel te hard hun tanden te poetsen. Dit kun je meestal herkennen aan een tandenborstel waarvan de haren helemaal uit elkaar staan. Het harde poetsen van de tanden is ontzettend slecht voor je tandvlees. Daarnaast kun je met zo’n scheve borstel natuurlijk nooit goed op alle plekjes komen. Met een elektrische tandenborstel drukken mensen gemiddeld 100 gram minder hard op de tanden. Hierdoor kunnen beschadigingen aan het tandvlees voorkomen worden.  

 

Hier moet je op letten bij het kopen van een elektrische tandenborstel  

Als je graag een elektrische tandenborstel wilt kopen, dan zijn er een aantal dingen waar je goed op moet letten. Niet per se omdat de tandenborstel anders slecht is, maar meer omdat je zo de perfecte tandenborstel voor jouw gebit kunt uitkiezen. Denk bijvoorbeeld aan welke soort opzetborstel je wilt gebruiken. Wil je gaan voor een ronde borstelkop of voor een ovale borstelkop. Daarbij kun je ook nog letten op de richting waarin de haren staan. Een borstelkop waarbij ook schuine haren zijn gebruikt, kunnen gemakkelijker tussen je tanden komen.  

We hebben het er net al even over gehad, maar ben jij nu iemand die vaak te hard gaat tandenpoetsen? Kijk dan goed of je een elektrische tandenborstel kunt vinden met een poetsdruk sensor. Deze sensor zorgt ervoor dat je een seintje krijgt zodra je te hard aan het poetsen bent. Hierdoor voorkom je schade aan het tandvlees.  

 

Vergelijkbare berichten