Top 5 beste draadloze muizen

Ben jij opzoek naar de beste muis voor je laptop of iPad? Wellicht voor je werk of omdat je deze moet vervangen. Of omdat je een nieuwe laptop hebt aangeschaft of gewoon omdat het kan.

Met deze lijst beschrijf ik de beste draadloze muizen voor standaard gebruik. Muizen voor gamers of andere soorten worden hier niet besproken.

De meesten van ons besteden vaak tijd achter de laptop. Om het zo comfortabel mogelijk te maken, is het hebben van een goede muis nodig.

Waar je op moet letten voor de muis van jouw keuze!

Er zijn slechts een aantal eigenschappen waar je echt rekening mee moet houden als je een muis aanschaft:

Het besturingssysteem

Het is slim om in te kijken welk besturingssysteem het ondersteunt. Sommige producten kunnen alleen op macOS of Windows worden gebruikt, terwijl andere muizen beiden systemen ondersteunen. Het zal zonde zijn als je de beste muis koopt, maar je deze niet op je pc kan gebruiken.

Links of rechts?

Ook is het nuttig om te kijken of deze geschikt is voor een rechtshandige of linkshandige persoon. Er zijn universele muizen, die zijn beide links- en rechtshandig, maar niet elke muis is universeel.

De prijs

Zo’n product moet wel binnen jouw budget passen. Het is zonde om meer geld uit te geven dan dat het je waard is.

Het materiaal

Zo is het fijn om rekening te houden van welk materiaal het is gemaakt: kunststof of glas. Zeker als je wilt dat deze comfortabel voelt of robuust is.

De ondergrond

In de beschrijving van het product staat op welke ondergrond zo’n muis functioneert. Als je aan een houten of ijzeren bureau werkt, wil je wel dat jouw muis soepel over deze oppervlakte kan bewegen en dat deze hierdoor geen krassen krijgt. Het is aan te raden om een muismat te kopen omdat die hier altijd op werkt en niet op de ondergrond krast.

draadloze muizen

Het type muizen

De aansturing geeft aan hoe een muis via een sensor zijn opdrachten binnenkrijgt:

  • Een optische sensor is precies, omdat deze met een kleine camera registreert hoe te bewegen. Dit type is echter niet geschikt voor op een glazen ondergrond.
  • Daarentegen is een laser sensor wel geschikt voor een glazen ondergrond. De naam zegt het al: via een laser worden de bewegingen geregistreerd.
  • Een ergonomische muis zorgt ervoor dat je arm en vingers niet worden belast. Vaak heeft deze een trackball. Zo belast je belast je jouw polsen niet, omdat je aan een bal draait om de cursor te bewegen.

Je kunt draadloze muizen onderscheiden door de manier waarop ze verbonden zijn aan een laptop. Sommigen werken via Bluetooth. Die hebben dan meestal een ingebouwde batterij. Anderen kunnen met een USB (ook wel nano-ontvanger genoemd) worden ingeplugd. Bij dit type moet je zelf de batterij vervangen. Beide opties zijn prima. Het ligt eraan waar je voorkeur naar uitgaat.

Bediening

Wat vind jij functioneel? Via de knoppen en het scrollwiel, een touch muis of een trackball de muis bedienen. Als jij veel achter de laptop zit, RCI wilt voorkomen of juist RCI hebt, is een trackball muis de beste keuze. Wil je snel kunnen navigeren? Dan is een touch muis of muis meer dan twee knoppen een aanraden.

Top 5

Dit zijn de top 5 beste draadloze muizen

Logitech MX Master 3 de beste muis voor productiviteit!

De Logitech MX Master 3 wordt als een van de beste muizen gezien in de hele wereld, maar dit is ook de meest prijzig muis. Deze lasermuis is snel, comfortabel en ergonomisch ontworpen. Rechtshandigen kunnen hun arm en vingers hiermee ondersteunen. Een ergonomische muis zorgt er namelijk voor dat je jouw polsen niet belast, noch last krijgt van handkrampen. Voor dit vele geld krijg je er ook toffe functies bij. Zo heeft deze zeven programmeerbare knoppen en is deze met twee apparaten tegelijk te verbinden. De Easy-Switch is het programma waarmee je de apparaten tegelijk verbindt.

Logitech MX Master 3 Draadloze Muis Zwart linkerkant

 

beste draadloze muizen

Dit zijn enkele functies van de programmeerbare knoppen:

  • Terug- en vooruit knoppen
  • Gebaarknop
  • Duimwiel
  • Knop verbonden met de Easy-Switch
  • Shift knop voor het scrollwiel

 

Via de shift knop voor deze scrollwiel kun je schakelen tussen twee  functies:

  1. Snelle modus. Als je snel naar het einde van een document wilt komen, vliegt deze jouw erdoorheen.
  2. Gedetailleerde modus. Deze is handig om te gebruiken om regel voor regel van een document te lezen.

 

Je kunt de knoppen zelf naar jouw wensen instellen. Voor meer informatie over de knoppen kun je de handleiding lezen. Dus als jij veel mogelijkheden wilt hebben met jouw muis, is dit de perfecte muis voor jou.

 

De Logitech MX Master 3 wordt verbonden via de laptop met behulp van een nano-ontvanger. Die past in een USB A en USB C gleuf. Deze is via de batterij of accu binnen 1 minuut op te laden. Ook heeft deze Bluetooth. Daarnaast kan Logitech MX Master 3 op elke ondergrond worden gebruikt. Het is een lasermuis, dus deze is ook op glazen tafels te gebruiken.

De Logitech MX Master 3 kan worden gebruikt op zowel Windows als macOS. Bij aankoop moet je wel kiezen welk besturingssysteem je gaat gebruiken. Voor de Logitech MX Master 3 kun je alleen maar één besturingssysteem per muis hebben. Je kan kiezen uit de kleur zwart of grijs.

 

Satechi M1 de beste Bluetooth muis!

De Satechi M1 is een prettige en goedkope muis om mee te werken. Bovendien is het een pluspunt dat deze muis op Bluetooth werkt. Het heeft een ingebouwde oplaadbare batterij. Je hoeft deze slechts een of twee keer in het jaar handmatig op te laden.

Tevens kan deze optische muis op elk soort ondergrond worden geplaatst: hout, metaal, maar ook op zachte ondergronden zoals dekens.

Daarnaast is er nog een reden waarom de Satechi M1 zo’n fijne muis is: deze is bijzonder robuust. Hij gaat niet zo snel stuk.

Dit accessoire heb ik zelf in huis. En ondanks dat ik deze vele keren heb laten vallen, verkeert de muis nog steeds in een goede staat. Ik gebruik deze al anderhalf jaar.

De Satechi M1 is in het wit-grijs of zwart-grijs te verkrijgen.

 

Logitech M235 de beste muis voor alledaags gebruik!

De Logitech M235 is een goede budget muis. Dit product is door iedereen te gebruiken, omdat deze zowel macOS als Windows ondersteunt en daarnaast links- en rechtshandig is. Het heeft een comfortabele grip en is redelijk robuust. Net als de Satechi M1 gaat deze niet snel stuk. Ook is deze beschikbaar in drie verschillende kleuren: grijs, rood of blauw.

De Logitech M235 heeft geen bluetooth, maar kan wel worden verbonden via de laptop met behulp van een nano-ontvanger. Die past in een USB A en USB C gleuf. Deze is dus makkelijk aan te sluiten. Het is een kwestie van plug-in and play! De batterijen moeten om de gemiddeld zes maanden worden vervangen. Daarbij is het zo dat dit product op alle ondergronden kan worden gebruikt. Echter, deze beweegt wel stroever op zachte ondergronden dan op harde ondergronden.

 

Surface Arc Mouse de beste reis muis!

De Surface Arc Mouse is redelijk prijzig, maar daar krijg je wel een comfortabel en licht product voor die makkelijk op te bergen is. Dit accessoire heeft namelijk een unieke functie: je kunt deze plat vouwen. Dat maakt het eenvoudig om mee te nemen op reis. Ook schakelt deze automatisch uit als je hem plat vouwt en zet je deze aan als je hem buigt.

De Surface Arc Mouse is een touch muis. Je kan hiermee horizontaal en verticaal scrollen. Bovendien is het gemaakt voor links- en rechtshandigen. Het is een grote muis, dus deze is niet geschikt voor mensen met kleine handen. Dit product is verkrijgbaar in verschillende kleuren: roze, zwart, groen en grijs. Het is verbonden met jouw laptop via Bluetooth 4.0. Daarnaast is het belangrijk om te weten dat dit product alleen op Windows werkt.

 

Trust Fyda de beste muis voor comfort!

Dankzij de ergonomische vormgeving worden jouw duim en pink ondersteunt. Hierdoor zul je geen kramp krijgen in je vingers. Dit product is dus uiterst geschikt om comfortabel te willen werken. Vooral als je veel achter de laptop zit. Ook voorkom je hiermee arm- en polsklachten. Wel is de Trust Fyda alleen verkrijgbaar voor rechtshandig gebruik.

Trust Fyda Oplaadbare Draadloze Muis Zwart voorkant

beste draadloze muizen

De Fyda beschikt over een scrollwiel en zes knoppen. Dit product werkt via een nano-verbinding en heeft een oplaadbare ingebouwde batterij. Deze is verkrijgbaar alleen in het zwart.

 

Conclusie

Afhankelijk van je voorkeuren kan het makkelijk of moeilijk zijn om een laptop muis aan te schaffen. Daarnaast moet je duidelijk weten waaraan je muis moet voldoen. Zo moet je rekening houden met je budget, besturingssysteem en/of deze links- of rechtshandig is.

In deze lijst springt de Logitech MX Master 3 uit boven de rest. Toch zal de voorkeur niet voor iedereen naar deze muis uitgaan. Omdat het best een dure muis is, kan deze buiten jouw budget vallen. Gelukkig zijn er veel goede muizen beschikbaar in elke prijsklasse.

Als een van deze muizen je aanspreekt, kun je link naar de website van Bol.com of Coolblue.nl aanklikken. Wellicht heb ik met deze lijst uw keuze gemakkelijker gemaakt.

 

Vergelijkbare berichten