Waardoor wordt een laptop traag

Waardoor wordt een laptop traag

Waardoor wordt een laptop traag? Een laptop wordt traag om verschillende redenen. Het kan zijn dat de laptop gewoon al redelijk oud is en niet meer mee kan komen met de nieuwe applicaties die worden ontwikkelt. Daarnaast kan het ook zijn dat je laptop gewoon een keer goed opgeschoond moet worden. Als je je laptop al een lange tijd gebruikt kan het zijn dat er veel oude bestanden opstaan die je laptop langzaam maken.

Waardoor wordt een laptop traag?

Er zijn verschillende oorzaken die ervoor zorgen dat je laptop traag wordt. Het kan zijn dat je al een lange tijd de zelfde laptop hebt en dat deze gewoon niet meer mee komt met alle nieuwe applicaties die er zijn. De applicaties vragen dan steeds meer van je laptop.

Als je een snelle laptop wilt is het belangrijk dat je regelmatig zorgt voor de laatste updates. Deze updates verbeteren de processen van je laptop. Ook moet je ervoor zorgen dat je regelmatig oude bestanden van je laptop verwijderd. Het is namelijk zo dat je laptop zonder dat jij dat ziet bestanden opslaat.

Je kunt deze oude onbelangrijke bestanden makkelijk verwijderen met schijfopruiming. Hiervoor ga je naar de eigenschappen van je harde schijf.

Als het opschonen van je laptop niet meer werkt is het waarschijnlijk een goed idee om een nieuwe laptop te kopen. Ook kun je nog een keer proberen om een nieuwe schone installatie van Windows te installeren.

Deze laptops worden nooit traag

Een groot voordeel van een Apple laptop is dat deze vrijwel nooit traag worden. Het besturingssysteem is namelijk zo gebouwd dat alles altijd goed blijft draaien. Natuurlijk betaal je voor een Apple laptop wel wat meer, maar ze gaan over het algemeen ook wat langer mee.

Een ander voordeel van een Apple computer is dat je vrijwel nooit last hebt van virussen. Het is namelijk heel moeilijk om een virus voor Apple te maken. Daarnaast zijn er nog steeds veel meer gebruikers van Windows waardoor het voor internet criminelen veel aantrekkelijker is om een virus voor Windows te maken.

Ook is de beveiliging van Apple veel beter. Als je dus een goede laptop wilt die lang mee gaat kun je veel beter kiezen voor een Apple laptop.

Waardoor wordt een laptop traag: wat kun je eraan doen

Als je niet wil dat je laptop snel traag wordt, kun je een programma genaamd C-cleaner downloaden. Hiermee kun je namelijk met een druk op de knop je onbelangrijke bestanden opruimen. Daarnaast is het belangrijk dat je de harde schijf waarop Windows is geïnstalleerd niet helemaal vol zet met applicaties.

Veel laptops hebben twee aparte partities op de harde schijf. Een voor alleen Windows en een voor alle applicaties. Zo blijft het gedeelte waarop je besturingssysteem is geïnstalleerd altijd optimaal draaien en krijg je geen last van een trage computer als je er te veel applicaties op zet.

Een veel gemaakte fout is ook dat alles wordt opgeslagen op de laptop zelf. Hoe meer je uiteindelijk opslaat hoe langzamer alles gaat werken. Om dit te voorkomen kun je gebruik maken van een externe harde schijf of een clouddienst zoals Dropbox of Onedrive.

Aan alles komt een eind

Je laptop gaat een keer aan zijn eind komen. De applicaties worden telkens vernieuwd en hier is je laptop nou eenmaal niet voor gebouwd. Als je je laptop al 3 of 4 jaar hebt, is het helemaal niet raar dat alles wat trager gaat. Daarom is het een goed idee als je alles al hebt geprobeerd, en je laptop blijft traag, je een nieuwe laptop gaat uitkiezen. Je kunt dan je oude laptop verkopen via marktplaats en het geld daarvan gebruiken voor een nieuwe laptop.

De ontwikkeling van nieuwe laptops gaan heel snel en de ontwikkeling van nieuwe applicaties ook. Dus als je graag een snelle laptop wil houden koop je een Apple laptop of een nieuwe Windows laptop. Dan kun je er weer een paar jaar tegenaan.

Vergelijkbare berichten