beste-wasmachine-prijs-kwaliteit-1170x500

Wasmachine kopen? Dit zijn wasmachines met de beste prijs-kwaliteit!

Zijn jullie op zoek naar een nieuwe wasmachine voor het hele gezin? Wil je graag een nieuwe wasmachine kopen met een goede verhouding tussen zijn prijs en de kwaliteit? Of ben je misschien op zoek naar je allereerste wasmachine en weet je niet goed dewelke je moet kiezen? Dan zal dit artikel je zeker op weg helpen!

Wasmachines bestaan er in allerlei prijscategorieën, je vindt er zowel hele goedkope als hele dure. Maar dewelke is het meest geschikt voor jouw situatie? Heb je echt alle functies nodig van een duurder toestel, of is een goedkoper toestel misschien wel voldoende? Wel, in dit artikeltje gaan we samen met jou op zoek naar wasmachines die hun kostprijs zeker waard zijn. Op die manier betaal je nooit meer te veel en haal je het meeste uit jouw nieuwe machine.

Om te beginnen zullen we eens kijken naar enkele factoren die de kwaliteit van een wasmachine bepalen. We zullen proberen om jullie een beter inzicht te verschaffen in de prijs van wasmachines. Wat bepaalt de prijs van een machine en is een bepaalde machine zijn prijs ook echt wel waard? Om te eindigen zal ik voor jullie enkele wasmachines bespreken die beschikken over een prima prijs-kwaliteit verhouding en die je bovendien online kan kopen.

Wat bepaalt de kwaliteit van een wasmachine?

De kwaliteit van een wasmachine wordt gekenmerkt aan de hand van meerdere factoren. Een van de belangrijkste factoren, of misschien zelfs de belangrijkste factor, is de energiezuinigheid van het toestel. Een wasmachine maakt bij elke wasbeurt gebruik van enkele liters water en een redelijke hoeveelheid elektriciteit. Het hoeft dan ook niet te verwonderen dat je energiefacturen erg kunnen oplopen indien je niet beschikt over een zuinig apparaat. De hoogste energieklasse die je vandaag de dag kan vinden is A+++ 40%. De 40% wijst op het feit dat zo’n toestel nog eens veertig procent zuiniger is dan een toestel van de klasse A+++. Door het toenemende milieubewustzijn, hebben ook de fabrikanten van wasmachines en van andere huishoudelijke apparaten, extra geïnvesteerd om hun toestellen duurzamer te maken. Dat scheelt voor het milieu, maar zeker ook voor je portemonnee!

Naast het energielabel, speelt ook het merk een enorm belangrijke rol. Ieder merk heeft zo zijn eigen sterktes. Samsung en AEG bijvoorbeeld, proberen vooral in te zetten op betaalbaarheid. Miele daarentegen staat niet gekend voor zijn lage prijsstrategie, maar wel voor de lange levensduur van hun producten.

Een Samsung toestel zal zo’n 5 à 10 jaar meegaan, maar een wasmachine van Miele zou zo’n 20 jaar moeten meegaan. Vroeger hoorde je wel eens zeggen dat een Miele een heel leven meeging, maar die tijd is nu ook wel voorbij. Voornamelijk door de snelle innovatie, kan het soms beter zijn om eens een nieuw toestel aan te schaffen, zelfs als het oude niet helemaal versleten is.

Tot slot, wordt de kwaliteit ook bepaalt door het gebruiksgemak en door de mate waarin het toestel voldoet aan je verwachtingen. Deze zaken zijn natuurlijk eerder subjectief en zullen voor iedereen verschillend zijn. Zijn jullie met z’n vijven thuis, dan is een grote trommel waarschijnlijk belangrijk voor jullie. Wil je daarentegen liever investeren in slimme technologie, dan is het voor jou evident dat je de machine kan verbinden met een app.

Op zijn beurt, bepaalt de kwaliteit ook de prijs van de machine. Hoe energie efficiënter een toestel is, des te meer je ervoor zal betalen. Dit geldt daarnaast ook voor het merk en voor de aanwezigheid van technologische snufjes. Je moet er rekening mee houden dat een wasmachine waar veel in geïnvesteerd is, ook veel zal moeten opbrengen. Met deze informatie in je achterhoofd, ben je nu klaar om een nieuw toestel aan te schaffen.

Waarom zou je online een wasmachine kopen bij Coolblue of Bol.com?

Online een nieuwe machine kopen brengt enkel voordelen met zich mee. Ten eerste hoef je je geen zorgen te maken over het transport. Beide bedrijven leveren de wasmachine af voor je deur of brengen ze zelfs voor jou naar binnen. Heb je daarnaast ook een oude machine staan die niet meer werkt? In de meeste gevallen nemen ze deze kosteloos voor je mee. Zo hoef jij je er geen zorgen om te maken en kan ze correct gerecycleerd worden. Bovendien geniet je steeds van de beste klantenservice die consumenten zich kunnen wensen! Als dat niet ideaal is!

Kwaliteit aan een betaalbare en correcte prijs

Hieronder zal ik enkele wasmachines voorstellen, die over een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding beschikken.

AEG L7FENQ96 ProSteam

Indien je het jezelf niet graag moeilijk maakt, dan kan je maar beter kiezen voor een wasmachine die beschikt over allerlei handige snufjes. Vind je het ook altijd vervelend om te bepalen hoeveel wasproduct je moet gebruiken? Wel, met deze AEG machine heb je dat probleem niet meer. De AutoDose functie van AEG bepaalt zelf hoeveel wasmiddel en hoeveel wasverzachter er in de machine moet worden toegevoegd. Op die manier gebruik je altijd de juiste dosis, waardoor jouw wasgoed veel langer kan meegaan!

Daarnet heb ik jullie proberen uitleggen dat de kwaliteit van zo’n apparaat grotendeels afhangt van het energieverbruik. Bij het selecteren van de beste wasmachines met een goede prijs, heb ik me dan ook voornamelijk hier op gefocust. Dit toestel is 30% zuiniger dan toestellen met een A+++ label, wat een tamelijk hoge score is. Volgens de berekeningen zou je dan ook al snel 200€ besparen op energie, gedurende de levensduur van dit toestel.

AEG L7FENQ96 ProSteam AutoDose Main Image

AEG heeft ook een extra functie ontwikkelt, voor mensen die het strijkwerk wat willen verlichten. Een ingebouwde stoomfunctie zorgt ervoor dat er weinig tot geen kreuken overblijven in het wasgoed. Bovendien zorgt de stoom er ook nog eens voor dat jouw kledij altijd fris ruikt! Gedaan met muffe geurtjes die uit de wasmachine komen!

Omdat we vinden dat iedereen recht heeft op een eigen mening, hebben we ook even naar de reviews van anderen gekeken. Wat vinden zij van dit toestel? Vooreerst valt ons op dat ze enorm enthousiast zijn over de grote trommel van 9 kilogram. Daarmee doe je makkelijk de was van heel het gezin! Daarnaast lees je ook vaak dat de wasmachine erg stil is, zelfs wanneer ze in een kleine berging staat. Je merkt ook echt dat de mensen de gebruiksvriendelijkheid van deze machine weten te appreciëren!

Wil je dit toestel meteen bestellen? Dan kan je dat doen via de website van Coolblue

Beko WTE10744XDOS

Nog een wasmachine die automatisch de dosering regelt, is dit toestel van Beko. Jij hoeft alleen maar af en toe het reservoir op te vullen en de machine doet de rest voor jou! Een voordeel dat ik hierboven nog niet had genoemd, is dat je op deze manier ook enorm kan besparen op wasmiddel. Mensen hebben namelijk snel de neiging om te veel wasproduct te gebruiken. De wasmachine daarentegen, is zo geprogrammeerd dat ze steeds de juiste hoeveelheid gebruikt. Op die manier is een wasmachine eerder een investering dan een kost.

Deze Beko wasmachine beschikt daarnaast ook over een heel arsenaal aan wasprogramma’s. Het toestel beschikt over maar liefst zestien verschillende standen, waarmee je makkelijk alle soorten kledij kan wassen. Zo is er een extra voorzichtige stand voor hemden of andere dure kledij.

Beko WTE10744XDOS - Autodose - Wasmachine

Ook beschikt dit toestel over een stand waarmee je heel snel kan wassen. Mensen die dagdagelijks moeten gaan werken hebben veel aan hun hoofd. Het hoeft dan ook niet te verwonderen dat men soms eens iets vergeet te wassen. Door middel van een speciaal programma op dertig graden, kan je met deze Beko machine op slechts 28 minuten de was doen. Zo kan je die avond toch nog jouw favoriete T-shirt aantrekken!

Ook wat betreft de energiezuinigheid presteert dit toestel geweldig! Deze wasmachine beschikt over een energielabel A+++ 20%, oftewel 20% zuiniger dan een A+++ toestel. In vergelijking met het vorige toestel, verbruikt dit toestel dus net iets meer, maar dat is bijna verwaarloosbaar.

Deze wasmachine beschikt daarenboven ook nog eens over een enorme trommel, waarin je maar liefst 10 kilogram wasgoed tegelijk kan wassen. Zo is het toestel ideaal voor grote gezinnen of voor mensen die graag veel beddengoed tegelijk willen wassen. Doordat de trommel 1400 toeren per minuut kan maken, komt de was nooit meer kletsnat uit de machine.

Wil je dit toestel graag bestellen? Dan kan je dat doen bij onze partner Bol.com> 

Miele WCI 330 PowerWash XL

Ben je op zoek naar een machine die zo goed als alles aankan? Wel, dan is deze wasmachine van Miele waarschijnlijk ideaal voor jou! Zoals eerder al gezegd, is Miele een toonaangevend merk in de wereld van huishoudapparaten. Ook wanneer je op zoek bent naar een toestel met een faire verhouding tussen kwaliteit en prijs, is Miele uiterst geschikt! De aankoopprijs van het toestel is ietwat hoger dan die van de andere toestellen, maar dat zal je zeker terugverdienen gedurende de levensduur van het toestel.

Miele was op zoek naar een systeem, waarmee ze nog meer water en energie konden besparen. Daarvoor ontwikkelden ze PowerWash. Door het water van bovenaf op het wasgoed te sproeien, blijkt de machine nog veel zuiniger. Deze Miele WCI 330 beschikt zelfs al over de tweede versie van dit systeem. Dit is één van de redenen, waarom deze machine beschikt over het beste energielabel, het A+++ 40% label.

Miele WCI 330 PowerWash XL Main Image

Het toestel is heel eenvoudig te bedienen. Via het gebruiksvriendelijke bedieningspaneel, kies je zelf welke stand je wil gebruiken. Indien het snel moet gaan, kan je gebruik maken van de QuickWash functie. Daarmee kan je 5 kilogram wasgoed gewassen krijgen in minder dan 1 uur! Ook de SingleWash functie kan handig zijn. Wil je slechts één hemd, of een tweetal T-shirts uitwassen? Dan selecteer je deze stand. Via dit programma is de was zelfs gedaan op minder dan 40 minuten en past de machine ook automatisch haar verbruik aan!

Zoals de meeste toestellen van Miele, haalt ook deze wasmachine een enorm hoge score op de reviews. Met bijna 9,5 punten op de tien, haalt deze wasmachine één van de hoogste scores binnen zijn categorie. Mensen weten vooral de gebruiksvriendelijkheid en de lange levensduur van het toestel te waarderen. Daarnaast blijkt ook de ruime trommel een enorm pluspunt. Wat je ook vaak ziet terugkomen, is dat het toestel zeer weinig lawaai maakt, zelfs wanneer de trommel goed geladen is.

Wil je graag eens kijken of deze machine iets voor jou is? Dan kan je dat doen via de website van Coolblue>

Welke wasmachine lijkt ons absoluut de beste?

Na lang wikken en wegen, zijn we toch tot de conclusie gekomen dat de beste wasmachine van ons hele lijstje de AEG L7FENQ96 is. Bij dit toestel is de verhouding prijs-kwaliteit echt optimaal! Vooral het extreme gebruiksgemak, is de factor die ons over de streep heeft getrokken. Het feit dat de machine zelf de dosering van het wasproduct regelt, is erg handig. Daarnaast heeft AEG ook een app gemaakt, waarmee je toegang krijgt tot nog meer extra wasprogramma’s. Om echt efficiënt te kunnen werken en niet te veel tijd te verspillen met het strijken, is de ProSteam technologie absoluut een must. Strijken gaat op deze manier veel vlotter en sommige zaken hoeven zelfs niet meer gestreken te worden.

Tot slot heeft ook de energiezuinigheid van het toestel een belangrijke rol gespeeld om ons oordeel te vellen. Zowel voor het milieu, als voor onze portemonnee is deze AEG-wasmachine een geschenk uit de hemel! Wil je de wasmachine graag meteen bestellen? Dan kan je dat doen via onze link. Indien je graag wat meer informatie had over de andere wasmachines, dan kan je gerust doorklikken op de links hierboven!

Vergelijkbare berichten