Wat als het toetsenbord van je laptop niet meer werkt?

Wat als het toetsenbord van je laptop niet meer werkt? Het kan gebeuren dat ineens het toetsenbord van je laptop ermee stopt. Het kan zijn dat je laptop gewoon wat oud is geworden, of dat je er per ongeluk water of drinken overheen hebt laten vallen.

Als je het toetsenbord van je laptop niet meer werkt kun je een paar dingen doen. In dit blogbericht lees je wat je kunt doen. Lees verder.

Wat als het toetsenbord van je laptop niet meer werkt?

Als het toetsenbord van je laptop niet meer werkt is dat natuurlijk heel vervelend. Je kunt je laptop dan direct niet meer gebruiken. Voor het meeste wat je doet met je laptop heb je namelijk een toetsenbord nodig.

Toch zijn er een aantal dingen die je kunt doen voordat je besluit een nieuwe laptop te kopen. Zo kun je je toetsenbord laten repareren of een extern toetsenbord gebruiken.

Als je laptop al wat ouder is, kan het een goed idee zijn om een nieuwe laptop aan te schaffen. Zo kun je weer fris beginnen en heb je langer plezier van je laptop.

Probeer je toetsenbord schoon te maken

Vooral als er water of drinken over het toetsenbord van je laptop is gekomen, is het een goed idee om dit zo snel mogelijk schoon te maken. Het meeste water gaat namelijk niet direct je laptop in, maar blijf eerst nog even op je toetsenbord liggen.

Door het zo snel mogelijk droog te maken en het meeste vocht te absorberen, bespaar je je een hoop ellende.

Als het water eenmaal door het toetsenbord je laptop ingaat, is de kans groot dat er nog veel meer kapot gaat dan alleen je toetsenbord.

Ook is het een goed idee (als je technisch bent) om je laptop open te schroeven en de binnenkant van je laptop droog te maken. Hierdoor voorkom je meer schade.

 

Gebruik een USB toetsenbord

Als je toetsenbord het om welke reden dan ook niet meer doet, heb je altijd nog de mogelijkheid om een extern toetsenbord te gebruiken.

Dit toetsenbord kun je dan aansluiten via USB en zo als nog gebruik blijven maken van de laptop. Natuurlijk is het gebruik van een extern toetsenbord niet ideaal.

Maar als je niet direct in de gelegenheid bent om een nieuwe laptop aan te schaffen kan het wel een tijdelijke oplossing zijn.

Laat het toetsenbord van je laptop repareren

Naast het gebruik maken van een extern toetsenbord kun je je laptop natuurlijk ook laten repareren. Niet altijd is het mogelijk om het toetsenbord van je laptop te laten vervangen maar in sommige gevallen wel.

Neem daarom eens contact op met een computer reparateur om te vragen wat de mogelijkheden zijn. In sommige gevallen is het maar iets kleins om het toetsenbord weer werkend te krijgen, maar in andere gevallen kunnen de kosten hoog oplopen.

Als het blijkt dat het toetsenbord niet meer gemaakt kan worden, is het misschien tijd om eens te kijken naar een nieuwe laptop.

Een nieuwe laptop hoeft helemaal niet duur te zijn, als je de aanbiedingen een beetje in de gaten houdt.

Koop een nieuwe laptop

Als laatste optie die je hebt als het toetsenbord van je laptop niet meer werkt is een nieuwe laptop kopen.

Je hebt dan de mogelijkheid om te kiezen voor een tweedehands laptop of een nieuwe. Als je je laptop regelmatig gebruikt, en niet snel weer voor verrassingen wilt komen te staan raad ik je aan eens te kijken naar een nieuwe laptop.

Bij coolblue heb je al laptops voor € 250,- waar je weer prima een aantal jaar mee verder kunt. Natuurlijk ligt de prijs helemaal aan welke functies jij wilt dat de laptop heeft, en hoe snel de laptop moet zijn.

Als je niet veel verstand van laptops hebt raad ik je aan eens in je familie te vragen om zo de meest geschikte laptop te vinden. Daarnaast mag je ook altijd je wensen in de reacties vermelden en dan zal ik je daar mee helpen.

Het kiezen van een goede laptop is tegenwoordig helemaal niet meer zo moeilijk. Overal op het internet lees je reviews en recensies van andere mensen. Op basis hiervan krijg je al snel een idee van wat een goede laptop is en wat niet.

Ben jij toe aan een nieuwe laptop en wil je ruime keuze hebben in verschillende soorten laptops? Dan raad ik je zeker aan om eens te kijken bij Coolblue >