beste Bosch wasmachine

Wat is de beste Bosch wasmachine? Je leest het hier!

Wil je graag een nieuwe wasmachine voor in jouw huis aanschaffen? Dan weet je op voorhand al twee dingen zeker; het aanbod is bijzonder uitgebreid te noemen en het merk Bosch heeft enkele interessante wasmachines in het aanbod. In dit artikel wil ik daarom ook graag bespreken wat de beste Bosch wasmachine is. Ik bespreek daarbij niet alleen wat in mijn ogen de drie beste Bosch wasmachines zijn, maar ik bespreek ook waarom de wasmachines van het merk Bosch zo populair zijn.

Verder bespreek ik ook nog de criteria waar je goed op moet letten bij het vergelijken van verschillende wasmachines van dit merk. In het assortiment van Bosch vind je namelijk allerlei soorten wasmachines terug, waarbij allerlei soorten wasmachines in specifieke situaties prima van pas komen. Je moet dus aan de hand van jouw eigen situatie op zoek gaan naar de beste Bosch wasmachine. Maar, wat is in jouw situatie dan de beste Bosch wasmachine? En hoe kan je de beste Bosch wasmachine voor jezelf zien te vinden? Op die vragen vind je in dit artikel een volledig antwoord terug!

Waarom een wasmachine van Bosch aanschaffen?

Als je een nieuwe wasmachine aan wilt schaffen, heb je dus meer dan genoeg mogelijkheden. Het aanbod is tamelijk uitgebreid te noemen, waardoor een ieder in staat is om een goed vergelijk te maken. Hoe komt het dan dat uiteindelijk behoorlijk veel mensen voor een wasmachine van het merk Bosch kiezen? Dat heeft voornamelijk te maken met de vele voordelen van de producten van dit merk.

Bosch is al langere tijd één van de pioniers in de wereld van witgoed. Dit merk levert niet alleen wasmachines van de hoogste kwaliteit af, maar ook bijvoorbeeld drogers en ook allerlei apparaten voor in de keuken. Doordat het merk een dergelijk uitgebreid assortiment aanbiedt, is de kans groot dat je op dit moment al één of meerdere Bosch apparaten in jouw huis hebt staan. Het is dan op zich logisch dat je ook bij het uitkiezen van een nieuwe wasmachine voor een variant van Bosch kiest.

Daarbij wil ik ook nog opmerken dat de kwaliteit van de Bosch wasmachine ongeveer ongenaakbaar is. De wasmachines van andere merken zijn ook absoluut niet slecht te noemen, maar Bosch is op het gebied van kwaliteit zeker één van de leiders in de wereld van witgoed. Daarbij komt ook nog eens dat Bosch niet direct de hoofdprijs vraagt voor de wasmachines. https://www.youtube.com/watch?v=J2ed3yUejlE

Het is goed mogelijk dat je nét iets meer geld aan een Bosch wasmachine uit moet geven dan voor een vergelijkbare wasmachine van een ander merk. De variant van Bosch heeft echter hoogstwaarschijnlijk een langere levensduur en levert je veel meer gemak en plezier op. Onder aan de streep is dáárom de aanschaf van een wasmachine van dit Duitse merk zo interessant te noemen.

Ook is het een feit dat Bosch de zaakjes bijzonder goed op orde heeft met betrekking tot innovatie. Dit merk is vaak één van de eerste merken die met een indrukwekkende innovatieve optie of technologie op de markt komt, waarna uiteindelijk meerdere andere merken gaan volgen. Doordat Bosch op het gebied van innovatie één van de meest vooruitstrevende merken is, is het op dat vlak ook logisch om voor een wasmachine van dit merk te kiezen.

Tot slot wil ik ook nog benoemen dat het aanbod van Bosch behoorlijk uitgebreid te noemen is. Ongeacht naar wat voor soort wasmachine jij zoek bent, is de kans groot dat je in het assortiment van Bosch een geschikte variant kunt vinden. Al met al zijn er dus meer dan voldoende redenen waarom je het beste voor een Bosch wasmachine kunt kiezen. Maar, waar moet je op letten bij het uitkiezen van een wasmachine van dit merk? Daarover informeer ik je graag hieronder!

Waar moet je op letten bij het uitkiezen van een nieuwe Bosch wasmachine?

Zoals hierboven al gesteld; in het assortiment van Bosch vind je allerlei verschillende soorten wasmachines terug. Wat is dan de beste variant waar jij voor kunt kiezen? Dat is eigenlijk afhankelijk van meerdere criteria, waarover ik graag hieronder het een en ander bespreek.

Allereerst is het zaak om naar de grootte van jouw huishouden te kijken. Woon jij met 2 personen in huis of heb je een gezin van bijvoorbeeld 4, 5 of 6 personen? Des te groter jouw huishouden is, des te groter het vulgewicht van de wasmachine zou moeten zijn. Mijn advies is dan ook om altijd het vulgewicht van de wasmachine af te stemmen op de grootte van jouw huishouden.

Heb je een gezin van bijvoorbeeld 2 personen? Dan volstaat een vulgewicht van 7 kilo. Heb je een huishouden van 3 á 4 personen? Dan volstaat een vulgewicht van 8 á 9 kilo/ Heb je een groter huishouden? Dan is een vulgewicht van 9, 10 of zelfs een nog hoger vulgewicht van harte aan te raden.

Daarbij moet je ook goed kijken naar het toerental van de wasmachine. Des te hoger dit toerental is, des te beter de kleding al in de wasmachine droogt. Met een hoger toerental hoef je dus minder tijd besteden aan het laten drogen van kleding. Indien je graag een zo’n droog mogelijke was wenst te hebben, is het advies om te kiezen voor een wasmachine met een toerental van 1600 toeren per minuut!

Ook is het verstandig om goed naar het geluidsniveau van de Bosch wasmachine te kijken. Des te stiller de wasmachine is, des te beter. Je bent dan immers ook in staat om ’s avonds nog een wasje te draaien of om een wasje te draaien terwijl jouw kind overdag heerlijk ligt te slapen. Als je een wasmachine met een nogal hoog geluidsniveau hebt, gaat dit vanzelf storen. https://www.youtube.com/watch?v=XobCXOg8eg0

In de afgelopen jaren is uiteraard meer en meer de nadruk komen te liggen op het energieverbruik van de wasmachine. Kijk daarom ook goed naar het energielabel van de Bosch wasmachine; een wasmachine met een energielabel van A+++ -30% is zeer zuinig te noemen en een wasmachine met een energielabel van A+++ -10% is ook zuinig te noemen, maar wel iets minder dan het eerder genoemde energielabel.

Tot slot wil ik je nog wijzen op verschillende extra opties én het prijskaartje. Qua extra opties kan je denken aan onder meer een startuitstel, een resttijdindicator, aan de mogelijkheid om tussentijds was toe te voegen, een beladingsensor, een kleding beschermende trommel, een automatische uitschakeling, bediening via een app, trommelverlichting en een zelfreinigende wasmiddellade.

Des te meer opties een Bosch wasmachine heeft, des te meer gebruiksgemak je ervaart. Let daarbij uiteraard ook goed op het prijskaartje van de wasmachine. Probeer voor jezelf een maximum budget vast te stellen, waarna je gericht op zoek kunt gaan naar de beste wasmachine van het merk Bosch. Die wasmachine sluit dan volledig op jouw voorkeuren én op de inhoud van jouw portemonnee aan!

Wat is in mijn ogen de beste Bosch wasmachine?

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, is het uitzoeken van een nieuwe wasmachine geen makkelijke opgave. Je moet immers op meerdere criteria letten en je moet voor jezelf de juiste keuzes zien te maken. Graag help ik jou daar een handje bij! Ik heb namelijk het gehele aanbod van Bosch aan een strenge keuring onderworpen, waarna ik uiteindelijk een top 3 van de beste Bosch wasmachines samen heb weten te stellen. Hieronder laat ik je graag kennis maken met de drie wasmachines van dit Duitse merk waar mijn voorkeur naar uit gaat.

#1. Bosch WNAT323471

Deze geweldige Bosch wasmachine is absoluut mijn favoriet. De wasmachine heeft meerdere geschikte wasprogramma’s, is zeer energiezuinig te noemen en wast met maar liefst 1600 toeren per minuut. Nadat de kleding uit deze wasmachine komt, hoef je de kleding dus niet meer al te lange tijd te laten drogen. Ideaal!

Met een vulgewicht van 7 kilo is deze wasmachine uitsluitend geschikt voor huishoudens van maximaal 2 personen. Je kunt de wasmachine ook voor een groter huishouden gebruiken, maar dan ben je eigenlijk continue een wasje aan het draaien. Voor een bedrag van 609 euro ben jij al de trotse eigenaar van deze sublieme Bosch wasmachine!

#2. Bosch WAN28275NL

Heb jij liever een wasmachine met een iets hoger vulgewicht? Dan kan je het beste voor de Bosch WAN28275NL kiezen. Deze Bosch wasmachine heeft namelijk een vulgewicht van 8 kilo en kost slechts 599 euro. Voor dat bedrag krijg je de beschikking over een ruime wasmachine, een snel werkende wasmachine en een wasmachine die er gelikt uit ziet. Je bent bovendien in staat om te kiezen uit allerlei wasprogramma’s, waardoor je al jouw kleding op de juiste manier kunt wassen.

Ook ben ik te spreken over het feit dat deze wasmachine een zogeheten EcoSilence Drive motor heeft. Deze motor zorgt ervoor dat je minder last van trillingen en geluid hebt, waardoor je nóg meer geniet van deze wasmachine!

#3. Bosch WAT28645NL i-DOS

Deze lijst met beste Bosch wasmachine sluit ik graag af met de Bosch WAT28645NL i-DOS. Dit is één van de voordeligste wasmachines van dit Duitse merk, maar dat is absoluut niet terug te zien in de kwaliteit en de werking van de wasmachine. Voor deze wasmachine betaal je een bedrag van slechts 549 euro!

De wasmachine is geschikt voor een huishouden van 2 personen (vulgewicht van 7 kilo), is in staat om verschillende wasprogramma’s te draaien, maakt relatief weinig geluid, levert weinig trillingen op en is ook nog eens energiezuinig te noemen. Al met al kan je niet de mist in gaan met deze sublieme Bosch wasmachine!

Slotwoord

Het mag duidelijk zijn; het aanbod van Bosch wasmachines is indrukwekkend te noemen. Je hebt de keus uit veel verschillende varianten, je kunt het zo gek maken als je zelf maar wilt én je bent sowieso van een sublieme kwaliteit verzekerd. Onder aan de streep kan ik met name de Bosch WNAT323471 aanraden.

Om meerdere redenen ben ik zéér te spreken over deze wasmachine. Daar ben ik bovendien niet de enige in, aangezien deze wasmachine bij mijn partner Coolblue op onwijs veel positieve reviews kan rekenen. Ook dat is een duidelijk teken dat je een goede aankoop doet met deze beste Bosch wasmachine!

Vergelijkbare berichten