Wat is de beste desktop All-in-one? Een top 3!

Door de jaren heen hebben de ontwikkelingen absoluut niet stilgestaan. Dat is onder meer in het aanbod van laptops duidelijk terug te zien. Je kunt bijvoorbeeld tegenwoordig kiezen tussen laptops met allerlei verschillende beeldschermdiagonalen. Ook kun je kiezen voor een zogeheten chromebook of voor een laptop die voor speciale programma’s geschikt is.

Deze ontwikkelingen zijn niet alleen in de laptop-wereld duidelijk te zien. Nee, ook in de desktop-wereld hebben verschillende ontwikkelingen plaatsgevonden. Dit is duidelijk terug te zien in het aanbod, aangezien je hedendaags ook tussen allerlei verschillende desktops kunt kiezen.

Op Hardware Unlimited vind je allerlei interessante informatie over de verschillende desktops. We bespreken niet alleen van de voor- en nadelen van specifieke laptops zijn, maar we geven je ook graag handige aankooptips. Zo bespreken we in dit artikel bijvoorbeeld wat de drie beste All-in-one desktops zijn. In het artikel vind je daarnaast ook handige informatie over wat voor een desktop dit nou precies is én wat redenen zijn om de beste desktop All-in-one aan te schaffen.

Neem het artikel op je gemakje door en verdiep je daarmee in de wereld van All-in-one laptops. Ik kan je in ieder geval alvast twee dingen verklappen: een dergelijke desktop brengt meerdere voordelen met zich mee én het huidige aanbod is zeer interessant te noemen. Ben je benieuwd geworden? Neem dit artikel dan op je gemakje door en laat je verrassen!

Wat is een All-in-one desktop precies?

Zoals ik hierboven al aangaf, is de wereld van desktops door de jaren heen flink veranderd. De computers zijn een stuk compacter uitgevoerd, zijn een stuk krachtiger en bieden daardoor nóg meer mogelijkheden. Dat is zeker het geval als je voor een All-in-one desktop kiest. Een All-in-one desktop bestaat uit zowel een pc als uit een beeldscherm. Met aanschaf van deze desktop vang je dus eigenlijk twee vliegen in één klap.

De welbekende iMac is zonder twijfel het bekendste voorbeeld van een All-in-one desktop. Het merk Apple kwam met deze iMac op de proppen, waarna andere merken al snel gingen volgen. Mede daardoor is het huidige aanbod van All-in-one desktops vrij uitgebreid te noemen.

Pc, Computer, Me, Keyboard, Silver, Keys

In de basis is een All-in-one desktop geschikt voor studenten, voor thuiswerkers en voor op kantoor. Desalniettemin bestaan er ook enkele All-in-one desktops die geschikt zijn voor bijvoorbeeld gamers. Feit is wel, dat moet ik ook eerlijk toegeven, dat een All-in-one desktop zeker niet voor iedereen geschikt is.

Juist door de unieke toepassing (beeldscherm en pc in één) is het echter wel een desktop die in specifieke situaties veel voordelen met zich mee brengt. Over deze voordelen wil ik je graag in het vervolg van dit artikel uitgebreid informeren. Zo bespreek ik wat deze voordelen zijn én wat in mijn ogen de drie beste desktops All-in-one zijn. Daarbij benoem ik ook nog wat de belangrijkste criteria bij een dergelijke desktop zijn; bij het vergelijken van verschillende desktops kun je dus specifiek op de criteria letten!

Waarom een All-in-one desktop aanschaffen?

Wat is de reden dat jij dit artikel aan het lezen bent? Kwam je dit artikel toevallig tegen of heb je mogelijk interesse om een All-in-one desktop aan te schaffen. Ik heb zo’n vermoeden dat je om laatstgenoemde reden bij dit artikel uit bent gekomen. Nou, ik kan je zeker één ding verklappen: er zijn meer dan voldoende redenen om voor een All-in-one desktop te kiezen.

Allereerst is het een groot voordeel dat je slechts één apparaat hoeft te kopen. Normaliter zou je een losse pc en een losse monitor aan moeten schaffen, maar daar is bij een All-in-one desktop dus géén sprake van. In plaats daarvan hoef je slechts één apparaat aan te schaffen.

Dit levert meerdere voordelen op. Zo is het bijvoorbeeld prettig dat je geen last van kabels hebt. Je hoeft immers niet meer jouw pc met jouw monitor te verbinden. Vooral in een studentenkamer of in een kantoor is dat zeer wenselijk; je weet hiermee jouw kantoor eigenlijk nóg fraaier in te richten.

Verder is het ook nog eens ruimtebesparend. Je hoeft bijvoorbeeld onder jouw bureau niet meer een grote pc kast neer te zetten. Nee, in plaats daarvan hoef je alleen een monitor op jouw bureau neer te zetten. Toegegeven; deze monitor is alles behalve klein, maar dat levert uiteraard ook weer voordelen op.

Uiteraard is het ook super prettig dat de pc en de monitor naadloos met elkaar samenwerken. Je hoeft niet bang te zijn dat er bijvoorbeeld geen verbinding tussen de monitor en de pc gemaakt kan worden. Bij een All-in-one desktop vormen deze twee onderdelen één geheel.

Tot slot is het ook een voordeel dat er door de jaren heen meer All-in-one desktops op de markt zijn verschenen. Je hebt hierdoor meer keus, waarbij de prijzen door de jaren heen ook (flink) gedaald zijn. Dit betekent dat je niet meer duizenden euro’s voor een variant van Apple uit hoeft te geven, maar dat je ook met enkele euro’s klaar kunt zijn. Doordat het aanbod verder uitgebreid is, heb je meer en meer keuzes gekregen. Mogelijk krijg je hier keuzestress van, maar dat weet ik te voorkomen. Aan het einde van het artikel vind je namelijk een top 3 van de beste All-in-one desktops. Kies één van deze desktops uit en je doet sowieso een goede aankoop!

Al met al zijn er voldoende redenen om voor een All-in-one desktop te kiezen. Zoals eerder al gesteld; deze pc is met name geschikt voor in bijvoorbeeld een kantoor. De all-in-one pc staat immers super strak op een bureau, neemt weinig ruimte in beslag en biedt voldoende kracht voor alle werkzaamheden die je op een zakelijke pc uit wilt kunnen voeren.

 

Waar moet je op letten bij het uitkiezen van een All-in-one desktop?

Lijkt het jou wel iets om een All-in-one desktop te gaan gebruiken? Dan is het goed om te weten dat je de keus uit meerdere varianten hebt. Zoals ik hierboven al aanhaalde, hebben verschillende merken zich bemoeid met het ontwikkelen van interessante all-in-one pc’s. Dit heeft uiteindelijk tot een divers en interessant aanbod gezorgd, maar hoe vind je nou voor jezelf de beste All-in-one desktop?

In mijn ogen is het eerst van belang om te bepalen waar en waarvoor je de desktop wilt gebruiken. Moet deze desktop in jouw kantoor komen te staan? Of wil je de desktop graag gaan gebruiken om te gamen? Afhankelijk van deze keuzes moet je goed naar de volgende specificaties kijken:

  • De processor: dit onderdeel bepaalt eigenlijk de kracht van de gehele pc. Des te hoger het getal van de processor is, des te meer kracht de processor weet te leveren.
  • Het schermdiagonaal: des te groter het beeldscherm is, des te aangenamer je kunt werken. Een groot beeldscherm net echter wel meer ruimte op jouw bureau in.
  • Het werkgeheugen: het werkgeheugen geeft aan hoeveel tijdelijke bestanden jouw pc op kan slaan. Des te meer werkgeheugen je hebt, des te aangenamer en sneller de pc werkt.
  • Totale opslagcapaciteit: deze specificatie geeft aan hoeveel bestanden je op de All-in-one desktop kunt bewaren. Des te groter de opslagcapaciteit is, des te meer bestanden je op kunt slaan.
  • Videokaart: de videokaart is bij een All-in-one desktop in veel gevallen niet héél belangrijk. Alleen als je de desktop voor videobewerking, fotobewerking en/of gamen wilt gebruiken, is dit één van de belangrijkste criteria.

Let dus goed op de hierboven genoemde specificaties. Bepaal daarnaast van welk besturingssysteem je gebruik wilt maken: gaat je voorkeur uit naar macOS of naar Windows? Als jouw voorkeur naar macOS gaat, kun je eigenlijk maar voor de desktops van één merk kiezen: Apple.

Ook is het van belang om goed naar het merk en naar het prijskaartje te kijken. Je kunt dus specifiek voor Apple kiezen, maar je hebt de keus uit nog veel meer hoogwaardige merken. Onder meer Acer, Lenovo, Medion en MSI zijn ook prima vertegenwoordigd in het aanbod van All-in-one desktops.

Bepaal verder voor jezelf een maximum budget. Binnen dat maximum budget kun je vervolgens gericht zoeken naar de beste All-in-one desktop. Heb je eenmaal de gewenste desktop gevonden? Dan is het ook nog raadzaam om op zoek te gaan naar relevante beoordelingen/reviews. Uiteraard kun je daarvoor ook dit artikel raadplegen; hieronder laat ik je immers kennis maken met de drie beste desktops All-in-one.

Wat is volgens mij de beste desktop All-in-one?

Heb je voor jezelf de keuze gemaakt? Wil jij dolgraag een All-in-one desktop aan gaan schaffen? Dan moet je dus goed op verschillende criteria letten. Bovendien moet je rekening houden met jouw eigen voorkeuren én jouw maximale budget. Al met al is het vinden van de beste desktop All-in-one geen gemakkelijke keuze. Mede daarom heb ik onderstaande top 3 samengesteld. Lees de onderstaande reviews op je gemakje door en schaf direct één van deze desktops All-in-one aan. Daar ga je zéker geen spijt van krijgen!

#1. Lenovo IdeaCentre A540-27ICB F0EK00BGNY All-in-One

Persoonlijk ben ik zeer te spreken over het aanbod van Lenovo. Ook in de wereld van All-in-one desktops weet dit merk een prima pc te leveren; dit is in mijn ogen namelijk de beste All-in-one desktop. De specificaties van deze All-in-one desktop zijn prima, het beeldscherm ziet er gaaf uit en je hoeft ook niet de hoofdprijs voor deze variant te betalen.

Bij mijn partner Coolblue betaal je slechts 1199 euro voor deze All-in-one pc.

Lenovo IdeaCentre A540-27ICB F0EK00BGNY All-in-One Main Image

Dat valt echt heel erg mee, zeker als je naar de specificaties van deze pc kijkt. Deze Lenovo desktop heeft bijvoorbeeld een Intel Core i5 processor, een werkgeheugen van 8 GB en een opslagcapaciteit van maar liefst 1512 GB. Dat zijn echt indrukwekkende specificaties.

Bijkomend voordeel; de monitor heeft een beeldschermdiagonaal van 27 inch. De monitor is daardoor heerlijk groot, waardoor deze All-in-one desktop ook voor meerdere doeleinden geschikt is. Enige nadeel is dat je alsnog enkele kabels ziet lopen; dat zie je ook direct op de foto hierboven. Desalniettemin is dit een geweldige én betaalbare All-in-one desktop.

Deze All in One Desktop is te koop bij Coolblue>

#2. Apple iMac 4K 21,5″ (2020) 16GB/512GB Intel Core i7

Ben je bereid om meer geld aan een All-in-one desktop uit te geven? Gaat je voorkeur daarbij specifiek naar een desktop van Apple? Dan kun je niet om deze Apple iMac 4K 21,5″ (2020) 16GB/512GB Intel Core i7 heen.

Apple iMac 4K 21,5" (2020) 16GB/512GB Intel Core i7 Main Image

Voor deze desktop betaal je een bedrag van 2449 euro, maar daar krijg je ongekend veel voor terug. Deze All-in-one desktop heeft bijvoorbeeld een Intel Core i7 processor, een intern werkgeheugen van 16 GB en een prachtig 4K UDH Retina beeldscherm.

Bovendien zie je bij deze All-in-one pc helemaal géén kabels lopen. Het enige wat je ziet, is de prachtige monitor met een schermdiagonaal van 21,5 inch. Deze All-in-one pc is daardoor ook nog relatief compact uitgevoerd. Al met al een geweldige All-in-one desktop!

Deze All in One Desktop is te koop bij Coolblue>

#3. Acer Aspire C24-963 I7602 NL All-in-One

Deze lijst met beste All-in-one desktops sluit ik graag met een voordelige variant af. Voor deze geweldige All-in-one pc van Acer betaal je slechts 799 euro. Voor dat bedrag krijg je een prima functionerende desktop die perfect in bijvoorbeeld een kantoor past.

Acer Aspire C24-963 I7602 NL All-in-One Main Image

Deze pc heeft een Intel Core i3 processor, een totale opslagcapaciteit van 512 GB en een intern werkgeheugen van 8 GB. Voor ‘normaal’ gebruik zijn dat prima specificaties. Dankzij het 23,8 inch grote beeldscherm geniet je bovendien van een geweldig beeldscherm. Het scherm neemt niet super veel ruimte in beslag en is van een ongekend hoog niveau. Wat wens je nog meer?

Deze All in One Desktop is te koop bij Coolblue>

Slotwoord

In dit artikel heb je alle relevante informatie over de beste All-in-one desktops kunnen vinden. Naar welke variant gaat voorlopig jouw voorkeur uit? De keuze moet je uiteindelijk zien te maken op basis van jouw eigen voorkeuren (en budget), maar ik kan in ieder geval de  Lenovo IdeaCentre A540-27ICB F0EK00BGNY All-in-One héél erg aan te raden. Die All-in-one desktop is immers betaalbaar én levert geweldige prestaties.

Ongeacht voor welke variant je kiest; je gaat ongekend genieten van jouw nieuwe All-in-one desktop. Veel plezier met jouw nieuwe aankoop!