de beste draadloze muis

Wat is de beste draadloze muis? Een top 5!

Wil je zo aangenaam mogelijk gebruik maken van jouw computer of laptop? Gaat jouw voorkeur daarbij uit naar een draadloze muis? Dan heb je op voorhand al een verstandige keuze gemaakt. Het is immers een feit dat een draadloze muis véél voordelen met zich mee brengt ten opzichte van een bedrade muis.

Zo geniet je van meer gebruiksgemak, van een onbeperkte bewegingsvrijheid en heb je ook de keus uit een uitgebreid aanbod. Maar, wat is nou de beste draadloze muis die je tegenwoordig aan kunt schaffen? Ik ben voor jou op onderzoek uitgegaan!

In dit artikel bespreek ik onder meer waarom de aanschaf van een draadloze muis aan te raden is én waar je op moet letten bij het uitkiezen van een draadloze muis. Ter afsluiting van dit artikel vind je vervolgens ook nog een top 5. Een top 5 van de beste draadloze muizen die je – eigenlijk zonder na te denken – direct aan kunt schaffen. Deze muizen voldoen aan alle verwachtingen, hebben een prima prijs-kwaliteitsverhouding en bieden je dus veel gemak.

Kortom; heb je op dit moment interesse om een draadloze muis aan te schaffen? Lees dit artikel op je gemakje door, vergelijk de 5 beste draadloze muizen uit dit artikel en schaf vervolgens direct de gewenste draadloze muis aan. Ik kan je één ding alvast verzekeren; met een draadloze muis weet je nog véél meer plezier en gemak gebruik te maken van jouw pc of laptop!

Waarom een draadloze muis aanschaffen?

In beginsel zijn er meerdere redenen om voor een draadloze muis te kiezen. Deze redenen wil ik graag aan je voorleggen, waarbij ik regelmatig een vergelijk maak met een bedrade muis. Een bedrade muis heeft een snoer en dit snoer moet rechtstreeks in de computer aangesloten worden.

Doordat je met een bedrade muis afhankelijk van de lengte van het snoer bent, geniet je niet van een onbeperkte bewegingsvrijheid. Daar heb je met een draadloze muis absoluut geen last van. Doordat de muis ontbreekt, kan je de muis zonder enige beperkingen op jouw tafel of bureau bedienen. Je hebt geen rekening te houden met een draad, je hebt geen rekening te houden met beperkingen en je hoeft in principe dus nergens aan te denken.

Daarnaast is het ook een voordeel dat nagenoeg alle draadloze muizen tegenwoordig compact vormgegeven zijn. Dit betekent dat je de draadloze muis ook moeiteloos mee op reis kunt nemen. Handig als je bijvoorbeeld regelmatig naar het buitenland moet, als je regelmatig met de trein reist of als je de laptop dagelijks mee naar werkt neemt.

Tot slot is het ook goed om te weten dat een draadloze muis onwijs energiezuinig is. Wat ik hier precies mee bedoel? Nou, je kunt een draadloze muis niet gebruiken zonder batterijen in de muis te doen. Deze batterijen – zijn vaak maar 1 of 2 stuks – gaan echter onwijs lang mee. Je hoeft zéker niet wekelijks of maandelijks de batterijen van jouw draadloze muis te vervangen.

Al deze voordelen brengen mij eigenlijk op dezelfde conclusie: met een draadloze muis geniet van je onbeperkte bewegingsvrijheid en onwijs veel gemak. Je hebt nergens meer rekening mee te houden en kunt de muis overal gebruiken.

Om het helemaal af te maken, heb je tegenwoordig ook nog de keus uit een uitgebreid assortiment van draadloze muizen. Maar, wat is dan de beste draadloze muis? Op die vraag geef ik graag in het restant van dit artikel een uitgebreid antwoord. Aan de hand van dit artikel ben jij in ieder geval in staat om de beste draadloze muis uit te kiezen!

beste monitor voor je pc

Waar moet je op letten bij het uitkiezen van een draadloze muis?

Heb je voor jezelf de keuze gemaakt; wil je heel graag een draadloze muis aan gaan schaffen? Verstandige keus! Het uitzoeken van de draadloze muis is echter geen gemakkelijke klus, aangezien je op de nodige criteria moet letten. In dit artikel bespreek ik graag wat de belangrijkste criteria zijn waar je goed op moet letten bij het uitkiezen van een nieuwe draadloze muis!

Allereerst is het goed om naar het soort besturingssysteem te kijken. Wat ik hiermee bedoel? Nou, niet alle draadloze muizen zijn zowel voor Windows als voor iOS geschikt. Met sommige draadloze muizen kan je dus bijvoorbeeld géén MacBook aansturen. Bekijk dus altijd welk besturingssysteem jij hebt en selecteer op basis daarvan de geschikte computermuizen.

Daarnaast moet je ook goed kijken naar de bediening van de muis. Wat ik hiermee bedoel? Nou, dat je wel een linkshandige muis aanschaft als je linkshandig bent. Tussen een linkshandige- en een rechtshandige muis bestaan absolute verschillen. Daarbij wil ik graag wel opmerken dat het aanbod van rechtshandige muizen een stuk uitgebreider is, aangezien een groot gedeelte van de bevolking rechtshandig is!

Ook is het verstandig om goed naar de afmetingen van de muis te kijken. Je kunt deze afmetingen het beste afstemmen op de grootte van jouw handen en op jouw eigen voorkeuren. Mogelijk is het daarom handig om even in de winkel een grotere en een kleinere draadloze muis uit te proberen; dan merk je direct de verschillen.

Hecht je veel waarde aan de uitstraling van een draadloze muis? Dan is het advies om ook goed naar de kleurstelling en de vormgeving van de draadloze muis te kijken. In sommige gevallen kan je bijvoorbeeld voor een felgekleurde muis kiezen, terwijl andere merken voor een basic kleur kiezen.

Tot slot kan je ook nog kiezen voor speciale opties van de draadloze muis. Zo hanteert Bol.com daar de volgende opties voor:

 

Klinken één of meerdere van deze opties bij jou als muziek in de oren? Dan is het verstandig om goed op deze opties te letten bij het uitkiezen/vergelijken van de draadloze muizen.

Wat zijn in mijn ogen de beste draadloze muizen?

Het mag duidelijk zijn; als je een nieuwe draadloze muis aan wilt schaffen, moet je op meerdere criteria goed letten. Je moet dus al snel rekening houden met een lange en intensieve zoektocht. Om jou hier een handje bij te helpen, heb ik alvast een top 5 voor jou samengesteld. De hieronder 5 beschreven muizen kan je zonder enige twijfel aanschaffen, maar let daarbij dus wel goed op jouw eigen voorkeuren en wensen!

#1. Logitech M235

De Logitech M235 is in mijn ogen om meerdere redenen de beste draadloze muis. Het belangrijkste voordeel van deze muis is in mijn ogen toch wel in de eenvoud terug te vinden. De muis ziet er eenvoudig uit, werkt onwijs handig en blinkt eigenlijk op alle vlakken uit.

Logitech M235 - Draadloze Muis - Rood

Doordat de moes niet al teveel poespas kent, is deze draadloze muis ook nog eens betaalbaar. Al met al is dit wat mij betreft de beste draadloze muis!

Je kunt bij deze muis ook nog kiezen tussen twee kleuren overigens: zwart of rood. De muis is bovendien voor zowel recht- als voor linkshandige geschikt. Wat wens je nog meer?

Bekijk de muis bij Bol.com >

#2. Logitech M570

Heb jij regelmatig last van je pols of van je arm? Het is goed mogelijk dat dit door het computergebruik én door het gebruik maken van een muis komt.

Om dit tegen te gaan, kan je het beste voor de Logitech M570 kiezen.

Logitech M570 - Draadloze Trackball Muis

Deze draadloze muis kent een bijzonder handige bediening, waardoor je jouw pols en arm weet te ontlasten. De batterij van deze muis gaat bovendien onwijs lang mee én de muis zelf is ook van een hoge kwaliteit. De muis is alleen níet te gebruiken voor linkshandige personen!

Bekijk de muis bij Bol.com >

#3. Apple Magic Mouse 2

Gebruik jij een computer of laptop van Apple? Dan is dit in mijn ogen de beste draadloze muis. Deze muis is namelijk qua vormgeving én qua bediening volledig afgestemd op de productlijn van Apple.

Apple Magic Mouse 2 - Draadloze Muis / Bluetooth / Wit

Opvallende voordelen zijn onder meer het lage gewicht, het gestroomlijnde design en de soepele bediening. Bovendien is het zo dat deze muis oplaadbaar is, waardoor je géén gewone batterijen meer hoeft te gebruiken. Al met al een zeer bijzondere-, maar zeer hoogwaardige muis!

Bekijk de muis bij Bol.com >

#4. Microsoft Wireless Mobile 3500

 

Ook over deze felgekleurde muis van Microsoft ben ik zeer te spreken. Net zoals bij de Logisch M235 valt bij deze muis met name de eenvoud op. De muis doet simpelweg wat hij moet doen, zonder al te veel poespas.

Microsoft Wireless Mobile 3500 - Draadloze Muis - Grijs

De muis ligt heerlijk in de hand, is voordelig geprijsd en ziet er ook nog eens flitsend uit.

Je hebt bovendien de keus uit allerlei verschillende kleuren. Om het nog mooier te maken; deze draadloze muis van Microsoft is geschikt voor links- én rechtshandigen!

Bekijk de muis bij Bol.com >

#5. Trust GXT 130 Ranoo

Speel jij graag een game op jouw computer of laptop? Dan is het advies om te kiezen voor een speciale gaming draadloze muis. In dat geval kan je het beste kiezen voor deze variant van Trust. Deze variant is geoptimaliseerd voor het spelen van games, ligt heerlijk in de hand en heeft een unieke bediening.

Trust GXT 130 Ranoo - Draadloze Gaming Muis / Zwart

Bijkomend voordeel is dat je voor deze muis niet de hoofdprijs hoeft te betalen, dat de batterijen vrij lang mee gaan en dat deze muis een bereik van maar liefst 8 meter heeft. Al met al een prima draadloze muis die helaas niet voor linkshandigen geschikt is.

Slotwoord

Naar welk van bovengenoemde draadloze muizen gaat jouw voorkeur uit? Zet je wensen op een rijtje, vergelijk de verschillende draadloze muizen en sla direct je slag. Van de aanschaf van één van bovengenoemde draadloze muizen ga je zeker geen spijt krijgen!

Bekijk ook de top 10 Draadloze muizen van Bol.com > 

Vergelijkbare berichten