wat-is-de-beste-duurzame-wasmachine-een-top-3-200295-w360-h144

Wat is de beste duurzame wasmachine? Een top 3!

Welk huishoudelijk apparaat kan in eigenlijk geen enkele huishouden ontbreken? In mijn ogen kun je op deze vraag meerdere antwoorden geven. Het antwoord ‘een wasmachine’ is in mijn ogen echter sowieso goed. Een wasmachine is in een hedendaags huishouden simpelweg onmisbaar. Zie jij dat ook zo? Ben je op dit moment op zoek naar een nieuwe wasmachine? Dan ben je op mijn website in ieder geval aan het juiste adres.

Op mijn website bespreek ik namelijk in allerlei artikelen wat de beste wasmachine is. In dit artikel leg ik daarbij de focus volledig op een duurzame wasmachine. Ik bespreek waar de beste duurzame wasmachine aan moet voldoen, waarom het aanschaffen van een duurzame wasmachine aan te raden is én wat in mijn ogen de beste duurzame wasmachines zijn.

Aan het einde van dit artikel vind je ook nog een top 3 met interessante duurzame wasmachines. Dat zijn in mijn ogen de drie beste duurzame wasmachines!

Wat versta ik onder een duurzame wasmachine?

Een populair item in de hedendaagse maatschappij is zonder twijfel duurzaamheid. Dit zie je terug in de automobielindustrie, waarin meer merken zich gaan toeleggen op elektrische auto’s. Je ziet het echter ook bij energieaanbieders, waarbij de focus meer en meer komt op duurzame (groene) energie.

Ook in de wereld van wasmachines ligt de focus steeds meer op het milieu. Om het milieu zo min mogelijk te belasten, is het wenselijk dat je voor een duurzame wasmachine kiest. Een duurzame wasmachine is in dat geval een wasmachine die zo min mogelijk energie verbruikt. Des te minder energie een wasmachine verbruikt, des te beter voor het milieu. Ondertussen merk je dit ook nog terug in jouw portemonnee: je energierekening valt immers een stuk lager uit!

Waarom voor een duurzame wasmachine kiezen?

Ben je op dit moment op zoek naar een nieuwe wasmachine? Dan kun je het – in mijn ogen – maar beter in één keer helemaal goed doen. Dat doe je door nét iets meer geld uit te geven, waardoor je de beschikking krijgt over een duurzame wasmachine. Met die wasmachine ben je niet alleen milieubewust bezig, maar je weet ook nog veel geld te besparen.

Van nature is een wasmachine een energieverslinder. Dit apparaat heeft immers warme lucht én water nodig, waardoor het apparaat de nodige grondstoffen nodig heeft. Door verschillende ontwikkelingen is het waterverbruik al flink naar beneden gebracht, terwijl je met een duurzame wasmachine ook het energieverbruik naar beneden bijstelt.

Dat is dus heel erg bevorderlijk voor het milieu. Ondertussen zie je ook nog dat jouw energierekening een stuk lager uitvalt. Dat komt puur doordat de wasmachine een stuk minder energie verbruikt.

Zowel de inhoud van jouw portemonnee als het milieu zijn goede redenen om voor een duurzame wasmachine te kiezen. Maar, waar moet je nou op letten bij het uitkiezen van een duurzame wasmachine? En wat zijn in mijn ogen de beste duurzame wasmachines? Op die vragen geef ik in het restant van dit artikel een passend antwoord!

Waar moet je op letten bij het uitkiezen van een duurzame wasmachine?

Is jouw huidige wasmachine aan vervanging toe? Of wil je bewust jouw huis gaan verduurzamen? In beide gevallen is het interessant om naar een duurzame wasmachine te kijken. Je hebt hierboven kunnen lezen wáárom het interessant is om een dergelijke wasmachine aan te schaffen. Maar, waar moet je nou goed op letten bij het uitkiezen van een duurzame wasmachine?

Allereerst is het belangrijk om naar de energieklasse van de wasmachine te kijken. Deze energieklasse wordt altijd aangegeven in de volgende vorm: ‘A+++ – 30%’. Het percentage geeft hierbij aan hoeveel energie jij kunt gaan besparen: in dit geval dus 30%. Des te hoger dit percentage ligt, des te zuiniger de wasmachine is.

Washing Machine, Laundry, Tumble Drier, Housework

Daarnaast moet je ook goed naar de inhoud van de wasmachine kijken. Het volume van de wastrommel moet je namelijk afstemmen op de grootte van jouw huishouden. Woon je alleen? Dan is een wasmachine met een inhoud van 7 kilo groot genoeg. Heb je echter een groot gezin? Dan is een wasmachine van 7 kilo veel te klein. In dat geval kun je beter kijken naar bijvoorbeeld een wasmachine met een inhoud van 9 kilo.

Verder is het ook verstandig om naar het merk van de wasmachine te kijken. Kun je het beste voor een machine van één van de gerenommeerde merken kiezen? Ja, in mijn ogen wel. Die merken hebben immers bewezen dat zij geweldige apparaten fabriceren. Bovendien zijn de wasmachines van gerenommeerde merken vaak ook het meest zuinig.

Let uiteraard ook goed op het prijskaartje van de machine. Richt je hierbij niet alleen op de aanschafprijs, maar ook op de besparing van de wasmachine. Als je voor de beste duurzame wasmachine kiest, geniet je immers van een flinke besparing per jaar. Die besparing ga je duidelijk terug merken aan de hoogte van jouw energierekening.

Tot slot kan het ook geen kwaad om op verschillende functies, opties en eigenschappen te letten. Zo is een trommelverlichting handig, maar is ook een beladingssensor, een zelfreinigende wasmiddellade en een laag geluidsniveau wenselijk. Let uiteraard ook héél goed op de aanwezigheid van wasprogramma’s. De beste wasmachines hebben altijd meerdere wasprogramma’s ingebouwd zitten, waardoor jouw kleding/witgoed altijd op de perfecte wijze gewassen wordt.

Wat is in mijn ogen de beste duurzame wasmachine?

Wil je graag een duurzame wasmachine aanschaffen? Je hebt hierboven kunnen lezen dat je in dat geval op de nodige criteria moet letten. Om jou een handje met deze zoektocht te helpen, heb ik alvast een top 3 van de beste duurzame wasmachines samengesteld:

 

#1. AEG L8FB86ES

Waarom dit in mijn ogen de beste duurzame wasmachine is? Dat komt puur door de energieklasse in combinatie met de technologie. AEG heeft bij deze wasmachine voor een baanbrekende technologie gezorgd, waardoor je een stuk minder hoeft te strijken. Je hebt daardoor nóg minder omkijken naar het strijkwerk.

In dit artikel staat echter de duurzaamheid voorop. Nou, daar zit het bij deze AEG ook onwijs goed mee. Deze wasmachine heeft namelijk een energieklasse van A+++-50; dat is de hoogste klasse. Dit betekent dat je met deze wasmachine jaarlijks 50% op jouw energiekosten kunt gaan besparen. Ideaal!

AEG L8FB86ES Main Image

Ook het prijskaartje (699 euro), de kwaliteit en alle functies zijn dik in orde. Je kunt dus met een gerust hart deze geweldige wasmachine van AEG aanschaffen. Het enige waar je rekening mee moet houden, is een fors lagere energierekening. Daar is uiteraard helemaal niks mee. En o ja, ondertussen weet je ook nog veel tijd te besparen. e hoeft immers een stuk minder tijd voor het strijkwerk vrij te houden!

Deze wasmachine is te koop bij Coolblue.nl >

 

#2. Haier HW80-B14636

Vind je de hierboven genoemde AEG wasmachine iets te prijzig? Dan kun je ook prima voor deze wasmachine van het merk Haier gekozen. Ook deze wasmachine heeft namelijk energieklasse A+++-50, waardoor je jaarlijks 50% op de energiekosten van deze wasmachine weet te besparen. Ondertussen betaal je ook slechts 499 euro voor deze wasmachine: een geweldige prijs-kwaliteitsverhouding terug. Deze wasmachine heeft een vulgewicht van 8 kilogram.

Haier HW80-B14636 Main Image

Dit betekent dat deze wasmachine geschikt is voor een klein tot middelgroot huishouden: denk aan 2, 3 á 4 personen. De wasmachine heeft verder een laag geluidsniveau (max. 67 decibel), onwijs veel handige functies en een prettig formaat. Dankzij het formaat van deze wasmachine kun je ‘m moeiteloos in bijvoorbeeld jouw bijkeuken plaatsen.

Ben je al met al op zoek naar een betaalbare duurzame wasmachine? Dan kun je in mijn ogen het beste voor deze wasmachine van Haier kiezen. Deze wasmachine voldoet eigenlijk aan al mijn verwachtingen, inclusief een laag prijskaartje!

Deze wasmachine is te koop bij Coolblue > 

 

#3. AEG L8FEOKOMIX

Deze lijst met beste duurzame wasmachine sluit ik graag in stijl af. Dat doe ik met deze variant van AEG. In verhouding met de twee hierboven genoemde varianten is dit de duurste variant, maar daar krijg je wel een hoop voor terug. Zo heeft deze wasmachine een vulgewicht van 9 kilogram: ook voor een groot huishouden is dit dus een perfecte wasmachine.

Daarbovenop komt nog eens dat deze wasmachine ook energieklasse A+++-50% heeft. Ook met deze wasmachine kun je jaarlijks dus 50% op jouw energiekosten gaan besparen. Ondertussen geniet je van een ruime, kwalitatief hoogwaardige en onwijs handige wasmachine.

AEG L8FEOKOMIX Main Image

Met deze wasmachine kom je eigenlijk niks tekort. Het enige waar je wel rekening mee moet houden, is het prijskaartje van 729 euro. Als je dat kunt/wilt betalen, krijg je echter de beschikking over een onwijs duurzame wasmachine. Ik weet zeker dat je jarenlang erg gaat genieten van deze AEG wasmachine!

Deze wasmachine is te koop bij Coolblue > 

 

Slotwoord

Ga je een nieuwe wasmachine kopen? Kies dan altijd voor een duurzame wasmachine. Maar, wat is dan de beste duurzame wasmachine? In mijn ogen is dat de AEG L8FB86ES. Die wasmachine is onwijs zuinig, heeft de beschikking over een unieke technologie en is ook nog eens relatief gunstig geprijsd. Al met al is dat in mijn ogen de beste koop op het gebied van duurzame wasmachines!

Vergelijkbare berichten