Wat is de beste laptop voor administratie

Wat is de beste laptop voor administratie?

Ben je op zoek naar een laptop waarmee jij met gemak je administratie kunt doen? Dan heb je daarvoor verschillende mogelijkheden. Hoewel je voor het doen van je administratie geen hoogwaardige game laptop nodig hebt, is het natuurlijk wel fijn als je alles kunt doen zonder dat je laptop steeds vast loopt .

Ook bespreek ik hier met je welke laptops het beste passen bij het doen van de administratie en geven we je een aantal voorbeelden van mogelijke laptops waarvoor je zou kunnen kiezen.

Voor slechts de administratie zijn er natuurlijk een heleboel laptops om te kiezen. Maar hoe zorg je er nou voor dat jij de beste laptop kiest voor het doen van je administratie? Daar zijn een aantal zaken bij van belang. In dit blogbericht help ik je bij het kiezen van de beste laptop voor je administratie.

Waar moet de beste laptop voor je administratie aan voldoen?

Als je op zoek gaat naar een geschikte laptop voor je administratie, zie je al snel door de bomen het bos niet meer. Er zijn meer dan 100 laptops om uit te kiezen en daardoor wordt het al snel lastig om een goede keuze te maken. Sommige laptops hebben net weer wat andere functies dan een andere laptop en je weet ook niet zeker welke functies je nu wel en niet nodig gaat hebben in de toekomst.

Om een zo goed mogelijke keuze te maken in wat voor jou de beste laptop is, zijn er een aantal dingen belangrijk om te weten bij het kiezen van een laptop.

Allereerst is het natuurlijk belangrijk om te weten waar je de laptop voor wilt gaan gebruiken. In dit geval administratie (zakelijk gebruik). In dat geval vallen de hele dure laptops vaak al af omdat je niet het beste van het beste nodig hebt om je administratie te kunnen doen.

Het besturingssysteem van je laptop

Bij het kiezen van je nieuwe laptop is natuurlijk het besturingssysteem belangrijk. Bij het kiezen van een besturingssysteem heb je de keuze tussen Windows, MacOS en ChromeOS.

Hoewel sommige mensen zweren bij Apple Laptops, is dat lang niet altijd de beste of voordeligste keuze als je op zoek bent naar een laptop voor administratieve taken.

ChromeOS

In de meeste gevallen heb je aan een chromebook al genoeg om je administratie bij te houden. Als jij niet veel waarde hecht aan het besturingssysteem van je laptop, raad ik je zeker aan om eens te kijken naar en chromebook. Deze laptops zijn vooral goedkoop in aanschaf en zijn razend snel omdat ze voor het grootste gedeelte applicaties op het internet gebruiken.

Doordat alle applicaties vanaf het internet (chrome) worden geregeld, blijft je laptop eigenlijk altijd snel. Dat komt omdat je vrijwel geen bestanden hoeft op te slaan op de laptop zelf.

Windows 10

Wil je niet eerst hoeven wennen aan een geheel nieuw besturingssysteem en ben je eigenlijk Windows 10 gewend? Dan is het natuurlijk een voor de hand liggende keuze om weer een nieuwe Windows laptop aan te schaffen.

Als je al een behoorlijke tijd met je oude laptop hebt gewerkt is de kans groot dat je laptop al flink is verouderd. Dat betekent vooral dat je laptop in vergelijking tot nieuwere laptops een heel stuk langzamer is.

Het voordeel daarvan is dat je niet de nieuwste laptop hoeft aan te schaffen om er flink op vooruit te gaan. Met een nieuwe laptop die een paar generaties jonger is dan je oude laptop kom je al een heel eind. Daarnaast is het ook goed om te weten dat je voor het bijhouden van je administratie helemaal niet veel vermogen nodig hebt.

Met een simpele I3 laptop kun je eigenlijk al alles doen zonder moeite.

MacOs

Heb je altijd al een windows laptop gehad? Dan stap je vaak niet zo snel over naar een ander besturingsysteem. Je moet dan ten slotte alles opnieuw leren en het besturingsysteem onder de knie krijgen. Toch heeft een Apple Macbook veel voordelen tegenover een Windows computer.

Zo gaat de batterij van een Macbook vaak veel langer mee, blijft een Macbook vaak langer snel dan een Windows laptop en zijn Apple Macbooks veel beter beveiligd tegen hackers en virussen.

Natuurlijk is het wel even wennen als je overstapt naar een ander besturingssysteem, maar als je een keer toe bent aan iets nieuws is een Apple Macbook een heel mooi Alternatief.

Formaat van je laptop

Je bent op zoek naar de beste laptop voor je administratie. De vraag is dan natuurlijk ook waar jij de laptop gaat gebruiken. Is het bijvoorbeeld belangrijk dat jij je laptop overal mee naar toe kan nemen, of laat jij je laptop over het algemeen thuis.

Als je voral thuis aan het werk gaat raad ik je aan om een laptop van een wat groter formaat te nemen. Een groter beeldscherm werkt een stuk prettiger dan een klein beeldscherm.

Als je van plan bent om je laptop ook vaak mee te nemen is een kleinere laptop vaak een betere keuze. Vooral omdat je laptop dan makkelijk in je rugtas past en makkelijk mee te nemen is.

Als je dan thuis aan het werk gaat is het altijd nog mogelijk om je laptop aan te sluiten op een externe monitor. Zo kun je thuis toch op een groot beeldscherm werken en hoef je niet steeds naar een klein scherm te staren.

Andere belangrijke aspecten

Als je de laptop puur en alleen gaat gebruiken voor het bijhouden van je administratie, heb je niet een super snelle laptop nodig. Als je laptop voldoet aan de onderstaande criteria heb je een goede laptop waarmee je met gemak al je administratieve werkzaamheden kunt uitvoeren. De specificaties die je minimaal nodig hebt zijn:

Processor Intel I3
Grafische kaart Intel HD Graphics
Werkgeheugen 4GB
Beeldscherm Resolutie 1920×1080 (Full HD 1080p)
Opslag 128 GB SSD
Accu capaciteit 8 uur of langer (gehele werkdag)

Bekijk een selectie van laptops bij Coolblue die aan deze specificaties voldoen. Klik hier om de laptops te bekijken.

Wat is de beste laptop voor administratie?

Nu je ongeveer weet aan welke specificaties een goede laptop moet voldoen voor het bijhouden van je administratie, zijn er al een heleboel laptops afgevallen. Ook heb je als je de bovenstaande laptops heb bekeken gezien dat de prijs ook niet heel hoog is van dit soort laptops.

Nu wil je natuurlijk ook graag weten wat de beste laptop is voor het doen van je administratie. Ik heb daarom 2 laptops uitgekozen die uiterst geschikt zijn voor administratie, tekstverwerken en surfen op het internet.

Als je een van de onderstaande laptops zou aanschaffen heb je meer dan voldoende aan de laptop en kun je er weer een lange tijd mee vooruit.

Lenovo IdeaPad S145-14IIL 81W60030MH

De Lenovo IdeaPad S145-14IIL 81W60030MH is een laptop die eigenlijk prima geschikt is voor allerdaags gebruik. Je kunt deze laptop prima gebruiken voor zakelijke doeleinden en kunt er zelfs nog netflix of YouTubevideo’s mee streamen. Een van de grote voordelen van deze laptop is dat de prijs heel gunstig is. Deze laptop kun je namelijk kopen voor maar € 399,-

Een ander voordeel aan deze laptop is dat de laptop is uitgevoerd met het Windows 10 S besturingssysteem. Dankzij deze versie van het besturingssysteem gaat de batterij van je laptop een stuk langer mee omdat de laptop met dit besturingssysteem een stuk zuiniger is.

Ook is deze laptop voorzien van een Intel I3 processor waardoor je met gemak meerdere programma’s naast elkaar laat draaien zonder dat je laptop steeds vastloopt.

Ook is deze laptop voorzien van een mat scherm waardoor je ook buiten gewon op je beeldscherm kunt kijken zonder dat het licht weerspiegelt op je scherm.

Als we kijken naar de prijs-kwaliteitsverhouding. Is deze laptop uitstekend geschikt voor het bijhouden van je administratie en is hij zelf geschikt voor alledaags privé gebruik. Zo heb je heel veel laptop voor relatief. weinig geld.

Acer Aspire 3 39,6 cm (15,6 inch Full-HD mat) multimedia laptop Full-HD. 128 GB SSD zwart

Een andere mogelijkheid die je hebt is de Acer Aspire 3. Deze laptop is net iets sneller dan de bovenstaande Lenovo IdeaPad.

Dat maakt deze laptop ook geschikt voor multimedia. Dat betekent dat je naast het doen van je administratie de laptop ook kunt gebruiken voor het kijken van YouTube video’s of het streamen van je favoriete netflix series zonder problemen.

Deze laptop is ook net iets groter dan de Lenovo laptop hierboven. Dat maakt het net iets fijner werken op je laptop zonder dat je een extern beeldscherm aan hoeft te schaffen.

Als je een van deze twee laptops kiest zit je altijd goed en kun je weer een hele tijd verder.

Conclusie

Je hebt nu een idee van waar en laptop aan moet voldoen voor het verwerken van je administratie. Ook heb ik je een aantal voorbeelden laten zien van laptops die uiterst geschikt zijn voor het verwerken van tekst, het surfen op het intenret en zelfs nog om je favoriete series te kunnen kijken.

Met deze informatie moet het je lukken om een geschikte laptop te vinden zodat je weer een tijd verder kunt. Heb je verder nog vragen? laat ze dan weten in de reacties.

Vergelijkbare berichten