beste laptop voor architecten

Wat is de beste laptop voor architecten

Ben jij Architect en ben je op zoek naar een nieuwe laptop? Dan is het goed om te weten dat je nieuwe laptop aan een aantal zaken moet voldoen. Er zijn heel veel verschillende laptops te verkrijgen, maar lang niet alle laptops zijn geschikt voor jouw werk als architect.

De beste laptop voor een architect is de Microsoft Surface book 3. Dit komt vooral door de specificaties van de laptop en de veelvuldigheid. Een goede laptop voor een architect is voorzien van een 15 inch scherm dat groot genoeg is om alle belangrijke taken uit te voeren. Ook beschikt de laptop minimaal 4 gb aan intern geheugen en heeft de laptop een goede grafische kaart.

Als architect ben je natuurlijk veel bezig met het maken van blauwdrukken voor het ontwerpen van huizen en bouwprojecten. Om ervoor te zorgen dat je laptop tijdens dit proces niet steeds vast loopt, wil je natuurlijk dat je laptop voldoende snelheid heeft.

Daarom hebben we 5 laptops die perfect aansluiten bij je werk als architect samengesteld.

Top 5 beste laptops voor architecten

Je bent architect en je bent op zoek naar een nieuwe laptop. Je hebt geen idee welke laptop nou eigenlijk het meest geschikt is en gaat daarom op zoek op het internet. Om je zo goed mogelijk te helpen en het je zo makkelijk mogelijk te maken hebben wij een selectie gemaakt van de top 5 beste laptops voor architecten.

Met deze selectie kunnen we met zekerheid zeggen dat jij je werk straks goed kunt uitvoeren zonder dat je laptop steeds vast loopt.

HP 15s-eq0004nd Laptop

Als architect heb je natuurlijk niet het snelste van het snelste nodig. Met een degelijke zakelijke laptop kom je al een heel eind. Het grote voordeel van niet het allerbeste nodig hebben, is natuurlijk ook dat de prijs een stuk lager ligt dan High end laptops.

Een zeer geschikte laptop voor jou al architect is de HP 15s-eq0004nd. Deze laptop is voorzien van 15,6 inch scherm dat groot genoeg is voor je dagelijkse werkzaamheden. De laptop beschikt over een AMD Ryzen processor die ervoor zorg dat al je programma’s snel draaien. Dat in combinatie met 8 GB werkgeheugen zorgt ervoor dat jou laptop tijdens het werk niet snel vast loopt. 

https://www.youtube.com/watch?v=UUgA5mBF8Hs

Acer Swift 3 SF314-58-59KV

Een andere zeergeschikte laptop voor architecten is de Acer Swift 3 SF314-58-59KV. Deze laptop is met 14 inch iets kleiner dan de laptop hierboven genoemd, maar is in prestaties net zo sterk of zelfs nog iets sterker. Deze laptop is voorzien van een Intel Core I5 processor met ook 8 GB aan werkgeheugen. Dat is voldoende om alle taken als architect goed uit te kunnen voeren.

Met de 256 GB SSD schijf kun je meer dan genoeg dingen opslaan op je laptop en start je laptop na het afsluiten binnen enkele seconden weer op. Een ander groot voordeel aan deze laptop is dat batterij bij normaal gebruik tot wel 14 uur meegaat. 

Apple Macbook Air (2020) MWTJ2N/A Space Gray

Een andere mogelijkheid dan een Windows 10 Laptop is natuurlijk een Apple Macbook. Zelf ben ik een groot fan van Macbooks, vooral omdat ze eigenlijk altijd snel blijven. Met een Apple Macbook hoef je je geen enkele zorgen te maken dat je laptop snel traag wordt. Ook heb je niet snel last van Virussen waardoor een Apple Macbook over het algemeen een hele goede keuze is. Een van de beste macbooks van dit moment is dan ook de Apple Macbook Air (2020) MWTJ2N/A Space Gray.

Hoewel het scherm van deze Macbook een stuk kleiner is dan de andere laptops die we hier beschrijven, beschikt deze laptop wel over een haarscherp beeldscherm. Ook is de laptop voorzien van een krachtige Intel I3 processor in combinatie met 8 GB Ramgeheugen.

Hiermee heb je meer dan voldoende capaciteit om aan de slag te gaan met je werkdag. Een ander voordeel van een Macbook is ook dat een Macbook over het algemeen sneller is dan een Windows laptop. Dat komt vooral omdat MacOS veel minder capaciteit nodig heeft om te draaien in vergelijking met een Windows laptop.

Microsoft Surface Book 3 – 15″ – i7 – 16 GB – 256 GB

Ik heb je al kennis laten maken met een aantal verschillende laptops. Het kan zijn dat je er toch nog niet helemaal tevreden mee bent en toch wilt gaan voor het beste van het beste. In het begin van dit artikel gaf ik al aan dat de Microsoft Surface Book 3 – 15″ – i7 – 16 GB – 256 GB de beste laptop is voor Architecten. Dat is natuurlijk niet zonder reden.

Deze laptop heeft namelijk van alles het beste en is daarmee gigantisch snel. Deze laptop beschikt zelfs over Touchscreen. Dat kan goed van pas komen tijdens je werk als architect.

Deze laptop is voorzien van een 15 inch beeldscherm dat groot genoeg is voor dagelijks gebruik. Ook beschikt de Microsoft Surface Book 3 – 15″ – i7 – 16 GB – 256 GB over een razendsnelle Intel I7 Processor in combinatie met maar liefst 16 GB aan werkgeheugen.

DAt maakt deze laptop een heel stuk sneller dan alle andere laptops die ik hierboven voor je beschreven heb. Als je echt wil gaan voor maximale capaciteit en een super snelle laptop is de Microsoft Surface Book 3 een uitstekende keuze. Wel is het goed om te weten dat er aan een suprême laptop zoals deze en behoorlijk prijskaartje hangt. 

Lenovo IdeaPad L340-17IRH 81LL003BMH

Ik ben al weer bij de laatste laptop aangekomen in de top 5 beste laptops voor architecten. Deze laptop is zeker niet minder dan de rest en is ook zeer geschikt voor jou als architect. Hoewel Lenovo nog niet heel populair is in Nederland, brengt het merk jaarlijks krachtige laptops uit voor verschillende doeleinden.

de Lenovo IdeaPad L340-17IRH 81LL003BMH is ideaal voor zakelijk gebruik en kan ook prima dienen voor jouw werkzaamheden. De laptop beschikt over een 17,3 inch scherm, wat groter is dan alle andere modellen die ik net noemde. Ook heeft deze laptop een Intel I7 processor in combinatie met 16 gb werkgeheugen.

Deze laptop is zo snel dat de laptop zelfs gebruikt kan worden als Game Laptop waarmee je de nieuwste games zonder problemen kunt spelen. In principe heb je voor je werk als Architect niet zulke hoogwaardige specificaties nodig. Maar als je graag wat meer wilt met je laptop dan alleen zakelijk gebruik. Is de Lenovo IdeaPad L340-17IRH 81LL003BMH een zeer goede keuze. 

Conclusie; Wat is de Beste Laptop voor architecten

Je hebt nu een aantal laptops kunnen bekijken die uiterst geschikt zijn voor jouw werk als architect. Om je nog meer te helpen wil ik je graag nog even laten weten wat mijn voorkeur zou zijn als ik aan de slag ging als architect. Als ik zou moeten kiezen uit een van deze 5 laptops, zou ik zeker kiezen voor de Microsoft Surface 3 . Deze laptop is het meest veelzijdig en heeft touchscreen. Vooral met creatief werk zoals het maken van blauwdrukken en bouwschema’s kan het beschikken over touch screen net even en stuk makkelijk werken.

Daarnaast ben ik zelf een enorm fan van de Microsoft Surface laptops omdat ze razend snel zijn en een prachtig design hebben. Hoewel een Surface laptop een best prijskaartje heeft, is het , het geld absoluut waard en kan ik je absoluut aanraden om te gaan voor deze laptop.

Als de Microsoft Surface 3 te duur is, zou je er ook nog voor kunnen kiezen om de Surface 2 te nemen. Ook deze laptop is nog steeds razend snel, maar kost je een stuk minder geld.

Vergelijkbare berichten