Wat is de beste online piano cursus?

Wil je piano leren spelen en heb je gezien dat er verschillende online pianolessen zijn die je kunt volgen? Dan wil je vast graag weten welke pianoles het beste bij je past. Juist omdat er verschillende mogelijkheden zijn op het gebied van online pianolessen, is het al snel lastig om te bepalen wat nou de beste keuze is. Daarom heb ik het in dit blogbericht met je over de voor- en nadelen van de verschillende online piano cursussen, zodat jij voor jezelf kunt bepalen wat voor jou de beste mogelijkheid is. Zelf heb ik ook jaren pianoles gehad, alleen was dit bij een privé docent. Toen ik op mijn 6e begon met pianoles, was het nog niet mogelijk om online pianolessen te volgen. Hoewel je bij privéles heel veel persoonlijke begeleiding krijgt, is de komst van online lessen voor mij een hele mooie uitkomst. Als ik nu zou willen beginnen met piano spelen had ik zeker gekozen voor online lessen en wel om verschillende redenen. Hier kom ik later in dit bericht nog op terug.

Wat is de beste online piano cursus?

Om je direct antwoord te geven op de vraag wat de bete online piano cursus is, leg ik je graag uit waarom ik heb gekozen voor de online pianolessen van René als beste piano cursus en waarom je voor de pianolessen van rené zou moeten kiezen in plaats van voor een andere online piano aanbieder. Zelf ben ik van mening dat de pianolessen van René voor zover als dat online mogelijk is veel persoonlijkheid meegeeft, Dat geeft je direct het gevoel alsof je echt pianoles hebt. Van alle online pianolessen die ik heb bekeken, zijn voor mijn gevoel de pianolessen van René het meest volledig en het makkelijkste te volgen. Wel moet ik erbij zeggen dat de pianolessen van PianoPro ook heel uitgebreid zijn, maar die lessen zijn voor mij net een beetje te onpersoonlijk. Bij de pianolessen van René krijg je direct een goed gevoel en heb je het gevoel alsof je echt aan het lessen bent. Online pianolessen zoals Piano Pro hebben ook echt de uitstraling van een online pianoles.

Welke online pianolessen zijn er?

We hebben het al een beetje gehad over een van de mogelijkheden van online piano lessen. Dat is namelijk met de pianolessen van René. Daarnaast heb je ook nog twee andere mogelijkheden om uit te kiezen als je wilt beginnen met online pianoles.

Pianoles van René

Zoals ik al eerder aangaf in dit blogbericht is pianoles van René de beste keuze als je aan de slag wilt gaan met online piano leren spelen.
Dat komt simpelweg omdat pianoles van René het meest volledig is. Daarnaast is de kans groot dat jij geen behoefte hebt om uitgebreide theorie te leren over piano spelen, maar dat je gewoon snel aan de slag wil met het leren spelen van liedjes. Bij Pianoles van René ga je direct aan de slag met het leren spelen van akkoorden. Het leren spelen van Akkoorden stellen je in staat vrijwel alle liedjes mee te spelen die jij graag wilt. Daarnaast krijg je bij de pianolessen van René heel veel hulp van medecursisten via de community. Als je op zoek bent naar de meest complete online pianolessen, ga dan zeker aan de slag met de pianolessen van René.
 • Beginnerscursus – 53 video’s
 • Gevorderde cursus – 30 video’s incl. pdf lesmateriaal
 • Snelstart cursus noten lezen – 7 video’s incl. pdf lesmateriaal
 • 6 weken e-mail coaching
 • 24/7 Toegang tot actieve community – Hulp bij het leren spelen van piano door mede cursisten
 • Onbeperkt e-mail contact met René
 • Niet-goed-geld-terug garantie (30 dagen)
 • Persoonlijke begeleiding van een ervaren pianodocent

Piano Pro van Steven Pruis

Wil je snel en makkelijk akkoorden leren spelen op de piano en wil je precies leren hoe je simpel piano spelen heel mooi kunt laten klinken? Dan ben je bij Piano Pro aan het goede adres. Ook leer je hier hoe jij de melodie van liedjes kunt vinden en hoe je zo mee kunt spelen met je favoriete liedjes.
Bij Piano Pro draait het vooral om het leren spelen van liedjes die je leuk vindt. De eerste liedjes op de piano leer je spelen aan de hand van een handleiding die je precies voordoet hoe het werkt. Een van de grote voordelen van Piano Pro is dat de lessen zich vooral richten op het spelen van liedjes. Dat betekent dat als je voor deze lessen kiest, je binnen zeer korte tijd jouw favoriete liedjes kunt meespelen op de piano.
 • 30 Lessen in E-books (ook uit te printen)
 • 30 bijbehorende instructievideo’s online te bekijken, zodat je precies ziet en hoort wat je moet spelen
 • 10+ Bonuslessen met geheime tips & tricks
 • 70+ naspelen video’s waarin je toets voor toets een liedje leert spelen (constant worden er nieuwe liedjes toegevoegd)
 • Onbeperkt e-mail contact met je online pianoleraar
 • Niet-goed-geld-terug-garantie (30 dagen)
 • Elke maand opzegbaar bij termijnbetalingen (ook na de eerste maand van 1 euro)
Naast de Reguliere lessen van Piano Pro heeft Steven ook een starterspakket samengesteld. Je kunt er in plaats van de online lessen, ook voor kiezen om het complete lespakket thuis te bestellen. In dat geval krijg je dan het volgende thuisgestuurd:
 • Piano Starterpakket met lesmappen en DVD’s
 • 22 E-books met lessen
 • 20 bijbehorende instructievideo’s
Hoewel je in de meeste gevallen beter af bent met het volgen van de online pianolessen, kunnen er natuurlijk redenen zijn waarom je liever aan de slag zou willen gaan met het complete pakket.

Waarom kiezen voor een online cursus?

Ik kan duizenden redenen opnoemen waarom je juist zou moeten kiezen voor online pianolessen in plaats van het nemen van Privéles of les bij een muziekschool. Uiteindelijk ligt het natuurlijk helemaal aan wat jij het meest prettig vindt. Toen ik pianoles had had ik privé les. Hiervoor moest ik elke week naar mijn privé docente om pianoles te krijgen. Toen ik nog kind was, was dat heel makkelijk en had ik nooit moeite om er naar toe te gaan, maar toen ik ouder werd kreeg ik steeds meer verantwoordelijkheden waardoor het een stuk lastig was om tijd vrij te maken voor mijn privé les. Alleen het feit dat je met online pianolessen vanuit je eigen huis aan de slag kan vind ik al een enorm voordeel. Dat betekent ook dat je op elk moment dat het jou uitkomt aan de slag kunt gaan met het leren spelen van piano. Terwijl als je pianoles zou nemen bij een privé docent of muziekschool, je 1 keer per week lest. Met online pianolessen heb je daar helemaal geen last van en kun je aan de slag gaat met de lessen wanneer je zelf maar wilt. Een ander voordeel van het volgen van online pianolessen is dat het over het algemeen een heel stuk goedkoper is dan wanneer je privé les neemt. In de tijd dat ik privé les nam was ik per les al 15 euro kwijt. Ik ging wekelijks naar pianoles. Daardoor koste pianoles mij 60 euro per maand. Terwijl als je met online lessen begint, bijvoorbeeld de online pianolessen van René, dan betaal je eenmalig 149,- euro en heb je daarna levenslang toegang tot alle lessen. Ook is het daarbij goed om te weten dat de lessen regelmatig een update krijgen en dat er ook nieuwe lessen worden toegevoegd. Dat betekent dat je voor een eenmalige bedrag bijna onbeperkt aan de slag kunt met het leren spelen van piano. Als ik nu zou mogen kiezen welke manier van piano spelen ik zou willen gaan gebruiken zou mijn keuze direct op online pianoles vallen.

Conclusie: Wat is de beste online pianoles?

Nu je weet wat de voordelen zijn van het volgen van online pianoles, wil je vast graag aan de slag met het leren spelen van piano. Als ik mocht kiezen ging ik zeker voor de pianolessen van René voor een bedag van 149 euro heb je eigenlijk alles dat je nodig hebt om goed piano te leren spelen. Natuurlijk heb je ook een piano of keyboard nodig voordat je kunt beginnen met lessen, maar wat betreft lesstof heb je met de pianolessen van René de meeste inhoud. Na het volgen van de pianolessen van René kun jij al akkoorden spelen, weet jij hoe je bepaalde liedjes moet meespelen op de piano en kun je zelf als een beetje noten lezen. Dankzij de pianolessen van René leer je op een leuke manier piano spelen en kun je er zelfs mee beginnen als je nog nooit een pianotoets hebt aangeraakt.

Vergelijkbare berichten