Wat is de beste piano voor beginners?

Wat is de beste piano voor een beginner?

Wat is de beste piano voor een beginner? Mocht jij willen beginnen met piano spelen en je hebt nog geen enkele ervaring, dan kan ik me goed voorstellen dat je je dit afvraagt. Tenslotte ben je geen ervaren pianospeler en kan je wel wat advies gebruiken op het gebied van piano’s.

Natuurlijk zijn er ontzettend veel piano’s te vinden. Zowel in fysieke winkels als op internet. Als beginnend pianospeler heb je niet altijd de juiste kennis en kan het zo zijn dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Er zijn zoveel piano’s verkrijgbaar, welke piano is nu écht geschikt voor een beginnend pianospeler?

Ben je aan het Googelen geweest hiernaar, dan is de kans groot dat je bij dit artikel terecht bent gekomen. Gelukkig maar, want hier ga ik je precies vertellen wat de beste piano voor beginners is en waar deze zoal aan moet voldoen. Na het lezen van dit artikel ben jij in staat om de beste piano voor beginners te kopen en kan jij lekker aan de slag gaan met piano spelen. Kijk je er al naar uit?

Welke soorten piano’s zijn er eigenlijk?

Wat is er nu leuker dan piano spelen? Er zijn heel veel soorten piano’s. Daar ben jij vast ook al achter gekomen als je al een beetje onderzoek hebt gedaan. Er zijn veel soorten, maten en kleuren. Als we onderscheid maken tussen soorten piano’s, dan kunnen deze verdeeld worden in 3 categorieën: Een akoestische piano, een keyboard en een digitale piano.

Ik weet zeker dat de bovenstaande piano soorten je bekend voor zullen komen. Zeker als je al wat research hebt gedaan naar piano’s voor beginners. De vraag die je nu misschien hebt, is welke van deze drie piano’s geschikt is voor een beginnend pianospeler. Ik kan je nu alvast verklappen, dat is de digitale piano.

Wil jij weten waarom de digitale piano geschikt is voor beginners? Lees het artikel verder en ik leg het aan je uit.

Waarom kiezen voor een digitale piano voor beginners?

Zoals ik je hierboven al vertelde, is een digitale piano de beste piano voor beginners. Laat ik je dat uitleggen. Want, waarom zou je als beginner moeten kiezen voor een digitale piano?

Dat heeft te maken met het feit dat een digitale piano erg lijkt op een akoestische piano, maar toch perfect is voor beginners. De toetsen voelen precies zo aan als van een akoestische piano. Dat betekent dus dat je laagdrempelig leert te spelen en je hier alvast aan kan wennen. Het klinkt eigenlijk bijna hetzelfde als een akoestische piano en dat maakt dat het oefenen lijkt op het spelen op een échte piano. Dat motiveert ook!

Een digitale piano heeft veel functies en opties. Zo zijn er verschillende geluiden, klanken, kan je stukken opnemen en kan je je dus helemaal uitleven. Zeker als je nog een beginner bent en moet ontdekken wat jouw stijl is, is dat natuurlijk ideaal.

Ook is een digitale piano een kleinere uitgave dan bijvoorbeeld een akoestische piano. Als beginner is dat erg mooi meegenomen. Tenslotte begin je net met piano spelen en heb je ruimte nodig om te groeien. Doordat digitale piano’s wat goedkoper zijn en meer opties hebben, zul jij als beginner lekker uitgedaagd worden en zal het oefenen een stuk leuker voor je worden. Een duurdere piano, dat komt later wel.

Waar let je op bij het aanschaffen van een piano voor beginners?

We gaan in dit artikel dus speciaal kijken naar de beste piano voor beginners. Daar ben je inmiddels wel achter gekomen. Logischerwijs zijn er een aantal dingen waar je op moet letten als je een piano voor beginners wilt aanschaffen.

Weet je waar je op moet letten en je houd deze punten ook in je achterhoofd, dan weet je zeker dat je geen miskoop doet. Om je hier een handje bij te helpen, heb ik deze punten voor je op een rijtje gezet. Zo weet je waar je aan toe bent.

  • Jouw budget: Heb je al bedacht wat je aan een piano wilt uitgeven en wat jouw maximale budget is? Dat speelt heel erg mee wanneer je een piano wilt gaan aanschaffen. Het bepaalt namelijk jouw keuze en je kunt beter bepalen waar je naar op zoek wilt gaan. Voordat je een piano gaat aanschaffen, is het verstandig om je budget helder te hebben.
  • Grootte: Heb je überhaupt wel plek voor een piano in huis of in je kamer? Hij moet natuurlijk wel een mooi plekje krijgen. Meet de plek even op en bepaal dan hoe groot je piano mag worden. Maak zo nodig een beetje ruimte.
  • Soort piano: Wat zou je willen? Voel je meer voor een digitale piano, of juist voor een akoestische? Een keyboard kan ook. Ga even op onderzoek uit. Kijk niet alleen naar wat je mooi vindt, maar ook wat praktisch is voor een beginner. Een digitale piano is een aanrader.
  • Het geluid: Dat een piano mooi klinkt, dat is natuurlijk erg belangrijk. Dat is even een kwestie van proberen en letten op de specificaties. Let wel op. Goedkoop is vaak duurkoop, zeker wat het geluid van een piano betreft.
  • Toetsen van de piano: Kies voor een piano met 88 toetsen en eentje die een gewogen hamermechaniek heeft. Zo leer jij hoe het is om te spelen op een échte piano.

Wat is de beste piano voor beginners? – Top 3

Je bent inmiddels veel te weten gekomen over piano’s voor beginners. Je weet nu waar je als beginner op moet letten en waar een piano voor beginners aan moet voldoen. Als je het artikel tot en met hier hebt gelezen, dan heb je misschien al een idee van welke piano jij graag zou willen hebben als startend pianospeler. Dat is alleen maar goed.

Toch kan ik me voorstellen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Tenslotte zijn er zoveel piano’s, welke moet je nu kiezen? Laat ik je daarbij helpen.

Om je een steuntje in de rug te geven, heb ik een top 3 gemaakt met de beste piano voor beginners. Mocht hier iets voor je tussen staan, dan weet je welke keuze je moet maken. Neem de top 3 goed in je op en beslis daarna voor welke piano jij wilt gaan.

1.        Yamaha P-125 Zwart

Als je het hebt over de beste piano voor beginners, dan is het deze digitale piano van het merk Yamaha. Deze heeft alles wat jij nodig hebt als beginner.

Het belangrijkste kenmerk aan de Yamaha piano, is dat de toetsen een gewogen hamermechaniek hebben. Dat betekent dat de toetsen van de piano ook écht aanvoelen als de toetsen van een ‘doorsnee’ piano. Je ervaart dus als beginner hoe het is om op echte een piano te spelen. Hoe gaaf is dat? Je speelt digitaal, maar toch ook een beetje akoestisch.

Wat is de beste piano voor beginners?

Verder beschikt de Yamaha P-125 over alles wat jij nodig heeft. Zo heeft de digitale piano een voetpedaal, speakers voor optimaal geluid, een standaard voor je bladmuziek en past de piano zich aan als deze op tafel staat. Speel je op de piano, dan krijg je de ultieme ervaring die je ook zou hebben op een akoestische piano. De Yamaha P-125 Zwart is daarmee de beste piano voor beginners. Hier kan jij lekker mee aan de slag gaan en een eind weg spelen.

2.      Casio CT-X3000

Ben je meer van de elektrische instrumenten en is die akoestische ervaring niet iets voor jou? Geen probleem. Ook voor jou is er een piano beschikbaar die geschikt is.

Neem nu de Casio CT-x3000. Dit is een keyboard dat uitermate geschikt is voor beginners. Zoals ik al zei, heb je niet de ervaring zoals bij een akoestische piano. De toetsen zijn namelijk niet verzwaard. Wel klinken de geluiden als een akoestisch en elektrisch instrument. Dat is natuurlijk ook wat waard. Het keyboard heeft twee ingebouwde speakers zodat je deze niet apart hoeft aan te sluiten. Mocht jij een creatieveling zijn en je pianospel willen opnemen en willen bewerken, dat is natuurlijk geen probleem.

Wat is de beste piano voor beginners?

Gaat het pianospelen goed en wil je altijd en overal je keyboard mee kunnen nemen om te spelen? Dat zit je bij het keyboard van Casio goed. Omdat deze op batterijen werkt zit je nooit vast aan een snoer en kan je overal spelen. Misschien breek je wel door in de muziek!

 

3.      Casio PX-770 Zwart

Deze top 3 sluiten we weer af met een digitale piano. Dé ideale piano voor beginners. Ook al staat de Casio PX-770 op de laatste plek in deze top 3, dat maakt hem niet minder geschikt.

Deze digitale piano heeft ontzettend veel opties, maar ziet er niet uit als een digitale piano. Op het eerste oog zul je denken dat het een akoestische piano is en dat maakt hem ook zo mooi.

Wat is de beste piano voor beginners?

Ook deze Casio piano heeft een gewogen hamermechaniek en beschikt over 88 toetsen. Dat is helemaal prima natuurlijk. Je hoeft niet bang te zijn dat deze piano gaat vervelen, want deze heeft maar liefst 19 pianoklanken die erg realistisch klinken. Waaronder concertvleugels, elektrische piano’s en zelfs orgels. Tijdens het spelen zal het voelen alsof je een écht concert aan het geven bent. Van welke piano kan je dat nu zeggen?

Omdat de piano 2 speakers heeft, hoef je deze niet apart aan te schaffen en dat scheelt natuurlijk een hoop geld. Behalve de piano zelf krijg je bij bestelling onder andere ook een standaard voor je bladmuziek, pedalen en een stroomkabel meegeleverd. Is zwart niet helemaal je ding? Dan kan je ook kiezen voor een witte kleur. Hiermee speel jij straks de sterren van de hemel.

Als beginner piano leren spelen? Zo doe je dat!

Je hebt eindelijk de perfecte piano bemachtigd en je bent klaar om te beginnen met spelen. Toch kan het als beginner erg lastig zijn om te starten met piano spelen. Tenslotte heb je nog geen ervaring. Waar en hoe leer je dan piano spelen?

Met Pianoles van René leer jij volledig online piano spelen. Naar een muziekschool waar je eigenlijk geen tijd voor hebt? Dat is helemaal niet nodig. Leer door middel van online-lesmateriaal hoe je noten moet lezen, hoe je piano eigenlijk werkt en over de piano in het algemeen. Als beginner doe jij er goed aan om pianoles te volgen bij Pianoles van René. Veel plezier!

Vergelijkbare berichten