beste online piano cursus

Als pianospelen altijd al een sluimerende droom voor je was, dan kun je dit zeker met verschillende pianocursussen vervullen. Je hoeft zeker niet direct op les, maar kunt aan de hand van goed gestructureerde boeken zelf aan de slag. Op je eigen tempo kun je zo alsnog het piano spelen aanleren en deze vaardigheid goed onder de knie krijgen.

Een mooi vooruitzicht voor elke liefhebber van dit prachtige muziekinstrument. Op bax-shop vind je diverse goede pianocursussen die je kunnen helpen om het piano spelen snel en vaardig in de vingers te krijgen.

Met een goed pianolesboek kom je zeker een heel eind en leer je snel alle basisvaardigheden aan, die nodig zijn om piano te leren spelen. De beste pianocursus vind je dan ook zeker gewoon online. Enkele van deze pianocursussen zullen hier besproken worden.

Online piano cursus

Wil je zelf piano leren spelen, zonder hiervoor telkens naar een muziekles toe te hoeven? Dan kun je tegenwoordig heel eenvoudig online pianocursussen volgen.

Er zijn voldoende opties beschikbaar, waardoor je ongetwijfeld de juiste manier zult vinden die aansluit bij wat goed werkt voor jouw individuele situatie. Duizenden mensen hebben online zelf piano leren spelen.

Vaak zijn er ook goede pianocursussen beschikbaar in de vorm van boeken. Deze helpen je dan ook door alle basisvaardigheden heen, zodat je optimaal leert piano spelen.

Afhankelijk voor wat jou het meest aanspreekt, kun je overwegen om online een begeleide cursus te volgen, of om de beste pianocursus te bestellen als boek. Ook zo kun je heel eenvoudig, in je eigen tempo, leren hoe je moet piano spelen.

Voordelen van zelfstandig piano leren spelen

Als je besluit om zelfstandig te leren hoe je moet pianospelen, dan zul je bemerken dat er zeker voldoende voordelen aan zitten. Er zijn namelijk geen vaste tijden of dagen dat je naar les toe moet. Bovendien kun je jezelf een geheel eigen en unieke stijl aanleren, in het piano spelen.

Dit geeft je een goed gevoel over jezelf en helpt je om op jezelf te vertrouwen. Je kunt piano spelen immers heel goed zelfstandig aanleren, door de beste pianocursus uit te kiezen om je hierin te begeleiden.

Vaak is dit bovendien een stuk goedkope dan regulier pianolessen. Als je met een goede pianocursus aan de slag gaat, zul je zeker bemerken hoe deze voordelen ook voor jou zullen opgaan.

Eigen tijd indelen

Doorgaans is het gebruikelijk om je aan te melden bij een muziekschool of een privé docent. Op vaste tijden naar de les toe en ontvang je persoonlijk uitleg en begeleiding over het aanleren van het pianospel. Vaak krijg je dan ook nog een heleboel huiswerk mee, waar je door de week nog extra tijd voor moet reserveren.

Het is zeker tijdrovend als je op deze manier begint met pianospelen. Door jezelf wegwijs te maken in alle vaardigheden van het piano spelen, behoud je veel meer grip op je eigen vrijetijdsbesteding. Je hoeft niet ergens heen, maar kunt gelijk thuis beginnen met de beste pianocursus, ofwel de boeken die je dit gaan aanleren.

Er zijn zo niet afzonderlijke tijdsperiodes die je hoeft in te plannen, maar kunt zelf bepalen wanneer je met de pianocursus aan de slag gaat. Dit scheelt een hoop stress en geregel en maakt het pianospelen een stuk aangenamer.

In eigen tempo aanleren

Naast dat je je eigen tijden kunt inplannen, zit er evenmin een bepaalde tijdsdruk op het aanleren van het piano spelen. Als je even minder tijd hebt of gewoonweg minder behoefte voelt om hier mee bezig te zijn, dan stel je het leren pianospelen heel eenvoudig even uit.

Je bent niet gebonden aan specifieke tijdsperiodes waarop je aanwezig moet zijn voor de les en verliest hierdoor dus ook geen tijd of geld. Volstrekt in eigen tempo kun je zo het piano spelen eigen maken en aanleren, zonder dat hier verder druk achter zit.

Als je bepaalde onderdelen lastiger vindt om te leren, dan kun je hier gewoon langer over doen en er meer tijd en aandacht aan besteden. Je ervaart hierbij geen druk van een docent, maar kunt gewoon het je volle aandacht geven wanneer dit goed voelt voor jou.

Minder geld kwijt voor lessen

Reguliere lessen bij een pianoleraar of muziekschool kunnen veel kosten. Zeker doordat je meerdere lessen nodig hebt om de basisvaardigheden aan te leren, ben je al snel veel kwijt.

Ook zul je lessen moeten aanhouden om je vaardigheden te verbeteren, waardoor je nog meer moet investeren om goed te leren piano spelen.

Door de beste pianocursus uit te kiezen, kun je juist heel eenvoudig jezelf deze vaardigheden aanleren en tevens blijven ontwikkelen.

Beste digitale piano voor beginners

Je hoeft dan veel minder te betalen, om dezelfde resultaten te behalen.

Vaak leer je het piano spelen zelfs op een nog uniekere wijze aan, waardoor het helemaal eigen wordt en je iedereen versteld zult doen staan van je bijzondere kwaliteiten. Het is een stuk voordeliger om zelfstandig via een pianocursus te leren piano spelen, dan wanneer je reguliere lessen gaat volgen.

Voordelen van piano leren spelen

Als volwassene leren piano spelen heeft veel voordelen voor je gezondheid. Naast dat het fijn is om een muziekinstrument aan te leren, zorgt het er zeker voor dat je zelfvertrouwen wordt versterkt.

Je kunt immers trots op jezelf zijn, als je bemerkt dat het spelen van de piano je steeds beter afgaat. Bovendien helpt het spelen van muziek bij het verminderen van stress. Zowel je geheugen als je humeur zullen er verder op vooruitgaan en ook biedt piano spelen een goede workout voor je vingers, je handen en polsen, waardoor deze soepel blijven.

Allemaal voordelen die bijdragen aan plezier in het spelen en kunnen aanmoedigen om daadwerkelijk met een goede pianocursus aan de slag te gaan.

EMC Moderne Pianocursus 1 – John Thompson pianolesboek

Om te bepalen wat de beste pianocursus kan zijn om zelfstandig te leren piano spelen, bekijken we enkele cursussen zoals deze bij bax-shop.nl verkrijgbaar zijn.

Een uitstekend boek om de basisvaardigheden van het piano spelen onder de knie te krijgen, is de EMC Moderne Pianocursus 1 van John Thompson. Hierin worden alle basisprincipes van het pianospel omschreven en uitgelegd, waardoor de lezer precies weet wat er allemaal komt kijken bij het aanleren van het pianospel.

Zodra je met deze pianocursus aan de slag gaat, zul je bemerken dat je een totale muzikale ontwikkeling doormaakt. In elke aparte les wordt telkens een ander onderdeel van muziekkennis behandeld, waardoor je veel afwisseling ervaart en veel zult leren.

Inhoudelijkheid van Pianocursus 1

Iedereen kan gebruik maken van deze cursus, ongeacht of je nu nog jong bent of al wat ouder. Het pianolesboek is Nederlandstalig, waardoor je er gemakkelijk doorheen loopt.

Het instapniveau is gericht op starters, waarbij je aan de hand van heldere instructies duidelijk de basisfacetten aangeleerd krijgt. Het boek is overzichtelijk ingedeeld, waardoor je heel eenvoudig kunt zien welke stappen er genomen kunnen worden om het piano spelen verder bekwaam te worden.

Een uitstekend pianocursus in boekvorm die je zeker op weg kan helpen als je nog maar net met piano spelen begint. Voor iedere beginnende pianist zeker een verstandige investering.

EMC Moderne Pianocursus 2 – John Thompson pianolesboek

Een belangrijke aanvulling op Pianocursus 1 is dit EMC Moderne Pianocursus 2, eveneens van John Thompson. Ook hierin vind je diverse lessen om het pianospel verder te ontwikkelen.

Er is een ruime variatie aan lessen in beschikbaar, waardoor het oefenen leuk blijft en uitnodigend, zelfs als het moeilijk blijkt te zijn om je tot het pianospel te zetten. Het boek brengt bovendien verschillende stijlen onder de aandacht, waardoor het zeker een aangename pianocursus is.

Thema’s als operette, ballet, opera of liedkunst komen allemaal aan bod, om het interessant te houden. Elke beginnende pianospeler zal zeker goed met dit boek overweg kunnen, doordat het uiterst overzichtelijk is opgesteld. Ook dit boek is Nederlandstalig en gericht op startende pianospelers. Je ontvangt hierin heldere instructies om nog meer over de basisfacetten te leren.

Willis Music – Thompson’s Modern Course for the Piano grade 4

Een andere goede pianocursus vind je in het vierde deel van John Thompson’s Moderne Piano Course. Hierin vind je nog meer technische oefeningen, arrangementen en waardevolle informatie over de geschiedenis van muziek en pianisten.

Kenmerkend voor de cursusboeken van John Thompson is de zorgvuldigheid waarmee hij de lesmethodes in elkaar heeft gezet. Studenten kunnen zo uiterst bekwaam leren piano spelen, zonder verdere begeleiding nodig te hebben.

De pianocursus is uitgegeven door Willis Music en is bij bax-shop.nl verkrijgbaar in de Engelstalige uitvoering. Zeker een waardevol vervolg van de eerdere pianocursussen, die zijn uitgegeven. Ook deze zal je pianospel verder doen verbeteren, waardoor je een volwaardig pianist wordt.

Beste pianocursus bestellen

Om goed te leren piano spelen heb je de beste pianocursus nodig. Deze zijn in boekvorm verkrijgbaar bij bax-shop.nl, waardoor je op eigen tempo in je eigen tijd heel eenvoudig kunt leren piano spelen.

Door de volgorde van de cursussen te hanteren, leer je vanzelf alle basisfacetten van het piano spelen.

Werk aan je eigen ontwikkeling tot pianist met deze overzichtelijke pianocursussen en ook jij  kunt binnenkort volleerd piano spelen.

Vergelijkbare berichten