wat-is-de-beste-wasdroger-met-energieklasse-a-200276-w360-h144

Wat is de beste wasdroger met energieklasse A+++?

Heb jij in huis al een geweldige wasmachine staan? Een wasmachine die een groot genoeg vulgewicht heeft, een wasmachine die niet al te veel lawaai maakt en een wasmachine die relatief snel de wasjes draait? Dan heb je in ieder geval al één goede aankoop gedaan; van een goede wasmachine wordt immers iedereen gelukkig.

Wil je echter nóg meer van jouw wasmachine gaan genieten? Wil je bijvoorbeeld minder omkijken naar het drogen en strijken van jouw was hebben? Dan is het advies om de beste wasdroger aan te gaan schaffen. Met de beste wasdroger heb je immers géén omkijken meer naar het drogen van de was.

Een bijkomend voordeel is dat jouw was ook een stuk minder gekreukt uit de droger komt. Daardoor hoef je minder tijd aan het strijken te besteden en houd je dus meer tijd over voor de leuke dingen in het leven. Maar, wat is nou de beste wasdroger voor jou? En waar moet je op letten bij het uitkiezen van een wasdroger?

In onze ogen is het zeer verstandig om naar het energieverbruik van de wasdroger te kijken. Des te hoger het energieverbruik is, des te meer geld je maandelijks voor jouw energierekening moet betalen. Het is dus absoluut wenselijk dat je voor een zo’n zuinige mogelijke wasdroger kiest; deze wasdrogers staan hedendaags bekend als ‘wasdrogers met energieklasse A+++’ of als ‘wasdroger A+++’.

In dit artikel bespreken wij graag wat de beste wasdroger A+++ is. Dit doen we enerzijds door je te wijzen op de belangrijkste criteria van een dergelijke wasdroger, maar we doen dit ook door jou kennis te laten maken met de 5 beste wasdrogers met energieklasse A+++. Door dit artikel op je gemakje door te nemen, ben je direct in staat om de beste wasdroger aan te schaffen. Dat is een wasdroger met een laag energieverbruik; dat resulteert uiteindelijk in een lage(re) energierekening!

Waarom voor een energiezuinige wasdroger kiezen?

Als je het huidige aanbod van wasdrogers bekijkt, weet je niet wat je ziet. Meerdere fabrikanten hebben in de afgelopen jaren hun pijlen gericht op het ontwikkelen van hoogwaardige wasdrogers, waardoor het assortiment zéér uitgebreid geworden is. Je hebt tegenwoordig dus méér dan genoeg keuze als je op zoek bent naar de beste wasdroger.

Het uitgebreide assortiment brengt direct een ander voordeel met zich mee: je kunt gericht op meerdere criteria gaan letten. Maar, wat is dan het beste criteria? Met het oog op het milieu is dat absoluut de zuinigheid van de wasdroger. Daarmee hebben we direct het belangrijkste voordeel aangestipt van een energiezuinige wasdroger.

Om dit voordeel nader uit te kunnen leggen, is het goed om te kijken naar de werking van een droger. Nadat je de kleding in de droger gestopt hebt, gaat de droger aan de slag om deze kleding te drogen. Dat kan aan de hand van verschillende technieken, maar deze technieken hebben wél één gemeenschappelijk kenmerk; ze vragen om de nodige energie.

Des te meer energie een wasdroger verbruikt, des te meer energie er in jouw huis opgewekt moet worden. Als elk huishouden voor een energiezuinige wasdroger zou kiezen, zou het milieu hier absoluut mee geholpen zijn. In dat geval hoeft er namelijk een stuk minder energie ontwikkeld te worden; dat komt de staat van onze aardbol alleen maar ten goede.

Besparen met een zuinige wasdroger?

Het weinige energieverbruik is echter niet alleen bevorderlijk voor de staat van het milieu. Nee, dit energieverbruik is ook duidelijk terug te merken in jouw portemonnee. Als je een oude wasdroger hebt, verbruikt deze wasdroger namelijk veel te veel energie. Voor al die energie moet jij maandelijks betalen, waardoor de jaarlijkse energiekosten behoorlijk hoog oplopen.

Dat is echter níet het geval als je voor een energiezuinige wasdroger kiest. Als je voor de beste wasdroger A+++ kiest, weet je jouw energierekening ongekend veel omlaag te brengen. Je hoeft daardoor een stuk minder geld vrij te houden voor de energiekosten, waardoor je meer geld over houdt voor de leuke dingen in het leven!

Al met al zijn er dus zwaarwegende redenen om voor een energiezuinige wasdroger te kiezen. Dergelijke wasdrogers zijn bevorderlijk voor het milieu en leveren voor jou ook een flinke kostenbesparing op. Het klopt dat je daarvoor wel eerst iets meer geld uit moet geven, maar die extra investering heb je binnen de kortste keren alweer terugverdiend.

Moraal van het verhaal; je kunt op dit moment eigenlijk maar één juiste keuze maken. En dat is het aanschaffen van de beste wasdroger A+++. Maar, waar moet je nou opletten bij het aanschaffen van een dergelijke wasdroger? Wij helpen jou daar graag een handje mee op weg; hieronder bespreken we wat de belangrijkste criteria zijn waar je bij het uitzoeken van een nieuwe energiezuinige wasdroger goed op moet letten.

Waar moet je op letten bij het uitkiezen van een wasdroger A+++?

Heb je jouw pijlen gericht op een energiezuinige wasdroger? Verstandige keus. Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, brengt een wasdroger A+++ immers de nodige voordelen met zich mee. Maar, hoe kan je in het uitgebreide aanbod nou de beste wasdroger A+++ vinden? Op welke criteria moet je goed letten en wat zijn de belangrijkste criteria? Wij bespreken het hieronder graag.

Allereerst is het zaak dat je goed naar jouw gezinssamenstelling gaat kijken. Des te groter jouw gezin/huishouden is, des te hoger het laadvermogen van de wasdroger moet zijn. Een laadvermogen van bijvoorbeeld 8 kilo is geschikt voor een huishouden van 3 personen, terwijl een groter huishouden eerder behoefte heeft aan een laadvermogen van 9 kilo of meer.

Welke wasdroger kies je?

Mocht je alleen wonen, is een wasdroger met een laadvermogen van 6 of 7 kilo al afdoende. Moraal van het verhaal; stem het laadvermogen af op het aantal personen in jouw huis.

Vervolgens moet je nog een keuze maken tussen de verschillende drogersoorten. Door de jaren heen zijn er verschillende technieken en varianten op de markt gebracht, waardoor je nu tussen de volgende droogsoorten kunt kiezen:

 • Warmtepompdroger: in de afgelopen jaren is dit de meest gekozen keuze, aangezien deze techniek tot 60% zuiniger is. Met het oog op een wasdroger A+++ is het dus verstandig om voor een warmtepompdroger te kiezen.
 • Condensdroger: deze techniek maakt gebruik van een hoge droogtemperatuur, waardoor deze variant een stuk minder zuinig is dan de hierboven genoemde variant.
 • Droogcabine: deze wasdroger is eigenlijk te vergelijken met het buiten ophangen van jouw kleding. Deze techniek heeft echter een nogal negatieve invloed op de staat van jouw kleding en bijvoorbeeld de opdruk op jouw kledingstukken.
 • Luchtafvoerdroger: ook deze variant is behoorlijk zuinig te noemen, terwijl deze variant ook nog een snelle droogtijd heeft. Met het oog op de zuinigheid van een wasdroger is dit in ieder geval ook een prima optie.

Als je op zoek naar de beste wasdroger A+++ bent, kan je dus het beste voor een warmtepompdroger of voor een luchtafvoerdroger kiezen. Deze twee technieken werken simpelweg het meeste efficiënt en zijn daardoor een stuk minder belastend voor het milieu.

Tot slot willen wij je ook nog wijzen op het geluidsniveau én op enkele handige opties. Qua geluidsniveau kunnen wij je maar één tip geven: ga altijd voor de wasdroger met het laagste geluidsniveau. Qua opties kan je onder meer op de volgende opties letten:

 • Een stoomfunctie
 • Een zelfreinigende functie
 • Mogelijkheid om de wasdroger via een app te bedienen
 • Indicatie met daarop de resttijd
 • Geluidssignaal aan het einde van het droogprogramma
 • Verlichting van de trommel
 • Draairichting van de deur (recht of links)

Al met al zijn er dus de nodige aspecten waar je goed op moet letten bij het uitkiezen van een wasdroger A+++. Gelukkig hoef je deze zoektocht niet meer volledig zelfstandig uit te voeren; wij helpen jou daar graag een handje bij!

Wat zijn de beste wasdrogers A+++?

Het uitgebreide assortiment van energiezuinige wasdrogers hebben wij aan een uitgebreide keuring onderworpen. Aan de hand van deze keuring hebben wij uiteindelijk een top 5 samen weten te stellen. Hieronder bespreken we graag de vijf beste energiezuinige wasdrogers nader, zodat jij direct voor jezelf de juiste keuze kunt gaan maken.

 

#1. AEG T7DBN460 – 7000 serie- SensiDry – Warmtepompdroger

Qua techniek, droogresultaten, droogsnelheid én prijs-kwaliteitsverhouding steekt deze AEG wasdroger er met kop en schouders bovenuit. Dit betreft een zogeheten warmtepompdroger met een energieklasse van A+++. Je weet hierdoor zeker dat jouw energierekening laag uit gaat vallen en dat je kleding ook nog op een veilige en snelle manier gedroogd worden.

Deze wasdroger is ook door de Consumentenbond tot beste koop uitgeroepen; een duidelijk teken in onze ogen. Eigenlijk voldoet deze wasdroger aan alle verwachtingen, waaronder een interessante prijs-kwaliteitsverhouding. Voor deze variant betaal je slechts 579 euro; de wasdroger heeft overigens ook nog een laadvermogen van 8 kilo. Dat hou je eigenlijk niet voor gezien met een dergelijk prijskaartje, maar het is echt de waarheid. Al met al een super wasdroger!AEG T7DBN460 - 7000 serie- SensiDry - Warmtepompdroger

Deze wasdroger is te koop bij Bol.com >

#2. Bosch WTR88T00NL – Serie 6 – Warmtepompdroger

Ook deze Bosch wasdroger is door de Consumentenbond tot de beste koop uitgeroepen. Wij begrijpen wederom waarom dat zo is; Bosch heeft simpelweg subliem werk afgeleverd met deze wasdroger. Deze warmtepompdroger is onwijs zuinig te noemen, is voordelig geprijsd en biedt enkele interessante opties en voordelen.

Zo is het een zeer stille wasdroger; deze wasdroger maakt slechts 64 decibel aan geluid. Daarnaast zorgt deze wasdroger ook voor de best mogelijke verzorging van jouw kleding. Dankzij de verschillende droogprogramma’s geniet je bovendien van het snelste droogresultaat; wat wens je nog meer? Voor een bedrag van slechts 699 euro kan jij al de eigenaar worden van deze beste wasdroger A+++!

Bosch WTR88T00NL - Serie 6 - Warmtepompdroger

Deze wasdroger is te koop bij Bol.com >

#3. Beko DR8534GX0 – Warmtepompdroger

Plek nummer 3 in deze lijst met beste energiezuinige wasdrogers is weggelegd voor deze variant van Beko. Deze wasdroger is onwijs zuinig te noemen, heeft een gunstig prijskaartje en biedt maar liefst 16 verschillende droogprogramma’s aan. Door deze variatie aan droogprogramma’s geniet je altijd van het snelste én beste droogresultaat.

Met een laadvermogen van 8 kilo is het ook een behoorlijk ruime wasdroger te noemen. Daarbovenop komt nog eens de energiezuinigheid (klasse A+++) en het relatief voordelige prijskaartje (689 euro). Al met al hebben zijn wij ook zeer te spreken over de warmtepompdroger van het merk Beko. Wist je overigens dat dit de snelste wasdroger is die gebruik maakt van de warmtepomptechnologie? Alleen dat al is voldoende reden om direct deze wasdroger aan te schaffen!

Beko DR8534GX0 - Warmtepompdroger - NL/FR

Deze wasdroger is te koop bij Bol.com >

 

#4. Siemens WT47W5E7NL – iQ700 – speed – Warmtepompdroger

Deze wasdroger A+++ van Siemens is iets duurder dan de hierboven genoemde varianten, maar biedt ook onwijs veel waar voor zijn geld. Voor deze warmtepompdroger betaal je een bedrag van 799 euro, maar daarvoor krijg je wel de beschikking over een wasdroger A+++. Door deze wasdroger gaat jouw energierekening dus fors dalen!

Siemens heeft voor een geweldige wasdroger gezorgd, waarbij onder meer de snelheid van het drogen in positieve zin opvalt. Daarnaast is het ook een vrij grote wasdroger (laadvermogen van 8 kilo) en bevat deze wasdroger enkele handige sensoren. Dankzij die sensoren is het droogresultaat altijd perfect!

Siemens WT47W5E7NL - iQ700 - speed - WarmtepompdrogerDeze wasdroger is te koop bij Bol.com >

#5. Beko DH7533RXW – Warmtepompdroger

Deze lijst met beste energiezuinige wasdrogers sluiten we graag met de voordeligste variant af. Voor deze wasdroger van Beko betaal je slechts een bedrag van 529 euro. Daarvoor krijg je wel een zeer energiezuinige wasdroger, aangezien deze droger energieklasse A+++ heeft.

De droogcapaciteit is met 7 kilo niet super groot te noemen, maar de wasdroger is groot genoeg voor de kleinere huishoudens. Mocht je voor deze wasdroger kiezen, profiteer je van een dubbele besparing. Je weet geld op de aanschaf van de wasdroger te besparen, waarna je ook een hoop geld op de hoogte van jouw energierekening gaat besparen. Wat wens je nog meer? Al met al zijn wij óók over deze variant van Beko zeer te spreken.

Beko DH7533RXW - WarmtepompdrogerDeze wasdroger is te koop bij Bol.com >

Slotwoord

Zo, ben je op zoek naar de beste wasdroger A+++? Dan heb je in ieder geval méér dan voldoende keuze. De belangrijkste vraag hierbij is uiteraard; naar welk van bovengenoemde varianten gaat jouw keuze uit? Vergelijk de verschillende energiezuinige wasdrogers met elkaar en doe direct een verstandige aankoop!

Vergelijkbare berichten