Wat is een chromebook laptop?

Ben je op zoek naar een nieuwe laptop? Dan is de kans groot dat je ook wel een keer naar een Chromebook hebt gekeken. Ook is de kans groot dat je nog nooit van een Chromebook hebt gehoord en je vraagt je af wat een Chromebook laptop is. In dit blogbericht ga ik dieper in op wat een Chromebook laptop is en wanneer het een goed idee is om een Chromebook te kiezen.

Wat is een Chromebook laptop?

Een Chromebook laptop is totaal niet te vergelijken met een Windows laptop. Een Chromebook is namelijk van Google. Met een Chromebook voer je eigenlijk alle apps en taken uit via het internet. Een Chromebook is ervoor gemaakt om vooral snel te zijn en makkelijk te gebruiken is voor mensen die veel gebruik maken van het internet. De eerste Chromebooks hadden niet heel veel keuze in het kiezen van apps, maar bij de nieuwere Chromebooks heb je nu de mogelijkheid om apps te downloaden uit de Playstore. Hierdoor zijn de nieuwere Chromebooks dus eigenlijk een grote Android smartphone, alleen kun je er dan niet makkelijk mee bellen. Sommige mensen vinden het Besturingssysteem van een Chromebook heel fijn en kiezen er daarom bewust voor. Maar voor de meeste mensen is een Windows computer meestal een beter idee.

ChromeOS of Windows kiezen?

Er zijn veel factoren die bepalen welk besturingssysteem je het beste kunt kiezen. Vooral als je naar school gaat, ben je in de meeste gevallen het beste af met een Windows computer. Dat komt omdat er op scholen vaak gebruik gemaakt wordt van bepaalde programma’s die alleen te installeren zijn op een Windows of Apple computer. Bij de keuze uit applicaties is een Chromebook heel beperkt. Daarnaast is de kans groot dat je heel veel programma’s die je normaal zou gebruiken op school, niet kunt installeren. https://www.youtube.com/watch?v=XcpzrDv3gX8 Daarom zou ik in dat geval kiezen voor een Windows computer. Er zijn natuurlijk ook situaties wanneer je wel voor een Chromebook zou kiezen. Bijvoorbeeld als je vooral veel gebruik maakt van tekstverwerkingsprogramma’s en veel met Google producten werkt. Zelf heb ik ook een tijd gebruik gemaakt van een Chromebook en is me dat best goed bevallen. Toch vond ik het besturingssysteem Windows 10 een stuk makkelijker te gebruiken waardoor ik weer over ben gestapt naar een Windows laptop.

De voordelen van een Chromebook

Een van de grootste voordelen van een Chromebook is de snelheid. Met een Chromebook wordt niets geïnstalleerd op de laptop zelf, maar allemaal in de Cloud. Dat betekent dat je Chromebook eigenlijk nooit langzaam wordt. Daarnaast is het ook een heel groot voordeel dat de meeste Chromebooks een ontzettend lange batterij levensduur hebben. De laptop die ik had ging wel 15 uur mee met best intensief gebruik. Als je dus op zoek bent naar een laptop die behoorlijk snel is en ook nog eens lang mee gaat, dan is een Chromebook zeker een goede keuze voor jou. Als laatste wil ik ook nog even benoemen dat een Chromebook in de meeste gevallen een heel stuk goedkoper is dan een laptop met Windows. Voor een paar honderd euro heb je al een splinternieuwe Chromebook met alles erop en eraan.

De nadelen van een Chromebook

Naast de voordelen heeft het apparaat natuurlijk ook wat nadelen. Een van de grootste nadelen bij een Chromebook is dat je niet alle applicaties kunt installeren zoals je dat bij een Windows computer wel kan. Hierdoor kun je in de problemen komen als ie een bepaald programma nodig hebt voor je werk of school. Daarnaast vind ik het apparaat heel licht. Als je veel onderweg bent is dat natuurlijk een groot voordeel, maar doordat het apparaat zo licht is, heb ik niet echt het gevoel dat ik op een laptop aan het werk ben. Naast deze nadelen vind ik een Chromebook een hele goede optie als je veel op reis bent en vooral wilt genieten van een snelle laptop.

Wanneer kies je voor een Chromebook?

Een Chromebook is vooral geschikt voor mensen die veel onderweg zijn. Als je regelmatig moet reizen is het natuurlijk prettig dat de batterij van je laptop lang mee gaat. Daar heb je met een Chromebook geen enkel probleem mee. De gemiddelde accuduur van een Chromebook is 13 uur. Daarnaast is een Chromebook qua gewicht ook enorm licht en is dat vooral voor als je op reis bent heel prettig. Dat scheelt je heel wat getil in gewicht. Als laatste is de Chromebook ook een ideale laptop voor mensen die vooral veel met internetapplicaties bezig zijn. Zelf werk ik bijvoorbeeld veel met Google Drive om te typen en maak ik gebruik van meer Googleapplicaties. Als jij ook veel van deze applicaties gebruik maakt en verder niet veel applicaties installeert, is een Chromebook waarschijnlijk ook een goede keuze voor jou.

Welke laptop heb je nodig?

Het is altijd lastig om een nieuwe laptop te kiezen. Er is ontzettend veel keuze en je ziet al snel door de bomen het bos niet meer. Moet je nou een Chromebook kiezen? Een laptop met Windows of toch maar een MacBook. Er zijn heel veel verschillende soorten laptops en op basis van wat je precies gaat doen met de laptop kun je een goede keuze maken. Een goede manier om snel te weten te komen welke laptop je nodig hebt is door de Keuzehulp van Coolblue in te schakelen. Via de website van Coolblue leer je hoe je de beste laptop voor jezelf kiest en waar je precies op moet letten bij het kopen van een goede laptop. Uiteindelijk zijn natuurlijk alle laptops goed. Het maakt niet uit of je nou een Chromebook, Windows laptop of MacBook koopt. Het is allemaal kwaliteit. Het ligt er maar net aan welke dingen jij ermee wilt gaan doen en wat je wensen zijn. Als je op zoek bent naar een mooie nieuwe laptop raad ik je zeker aan eens te kijken bij Coolblue.nl. Daar vind je namelijk een heel ruim assortiment laptops en wordt je indien nodig geholpen bij het maken van de beste keuze. Ben jij benieuwd naar de verschillende laptops? Neem dan eens een kijkje bij Coolblue.  

Vergelijkbare berichten