Beste laptop student

Wat is een goede laptop voor een student? Een Top 3!

Alles moet tegenwoordig digitaal. Waar je vroeger alles moest doen met eindeloze saaie lesboeken, pak je nu je laptop om het lesmateriaal te bekijken. Dat heeft zowel voor- als nadelen. Het voordeel is dat je een veel lichtere tas hebt zonder zoveel boeken.

Het nadeel is echter dat een laptop relatief prijzig is, dus als je er nog niet één tot je beschikking had, moet je een flinke investering doen. Doordat het zo’n investering is, is het wel van belang dat jij ervoor zorgt dat je een goede laptop koopt. Om die reden besteden we in dit artikel aandacht aan de beste laptop voor studenten.

Waarom is een goede laptop belangrijk?

Misschien een overbodige vraag, maar het blijft belangrijk om het belang van een laptop te benadrukken. Je komt haast niet meer weg zonder een laptop of computer in jouw huis te hebben. Vooral een laptop is belangrijk om meerdere redenen.

Dit ondervond ik zelf ook. Al jarenlang had ik een goede desktop in huis waar ik alles op kon doen. Gamen, projecten maken en noem het maar op. Ik had ook wel een laptop, maar deze stamde nog net niet uit de steentijd en hier kon je dus ook vrij weinig mee. Ik vond het wel prima zo, want ik had namelijk mijn desktop.

Totdat ik begon met mijn studie. Ik dacht dat ik het wel kon redden met mijn desktop, maar op de eerste dag van de studie had iedereen een laptop voor zijn neus behalve ik. Daarom werd ik ook een beetje raar aangekeken. De leraar sprak me er zelfs op aan en hij zei nog net niet dat een laptop verplicht was.

Een onaangename verrassing dus, want ik moest een gloednieuwe laptop aanschaffen die qua specificaties ook nog eens voldeed aan de eisen van de studie. Toen heb ik toch maar een goede, nieuwe laptop gekocht.

Hoewel het eerst kwam als een onaangename verrassing, ben ik nu blij met de keuze om een nieuwe laptop te kopen. Het is ten eerste gewoon enorm makkelijk om mee te nemen. Daarnaast geldt het als zowel schoolboeken als een schrift. Een laptop is voor een student eigenlijk alles-in-1. Daarom spreek ik uit eigen ervaring dat een goede laptop voor studenten onmisbaar is.

Wat is een goede laptop voor een student?

Allemaal leuk en aardig, maar wat is nu een goede laptop voor een student? Er zijn een aantal dingen waar de laptop aan moet voldoen en daarover zal ik je hieronder wat meer vertellen.

Grootte

Het is voor een student ten eerste van belang dat je let op de grootte van de laptop. Je kan je wel voorstellen dat het niet heel handig is om een laptop aan te schaffen die erg groot is. Het is praktisch wanneer hij wat kleiner is, waardoor hij makkelijk in jouw tas past en je hem makkelijk mee kunt nemen.

Gewicht

Eigenlijk sluit dit erg goed aan op de eerstgenoemde reden. Wanneer je jouw laptop veel mee moet nemen, is het praktisch dat hij wat lichter is. Je hebt namelijk hele zware laptops, maar ook laptops die erg licht zijn. Het is natuurlijk fijn als je zo min mogelijk gewicht met je mee moet dragen. Ga daarom als student voor een wat lichtere laptop.

Accuduur

Zit je op school, is de kans groot dat je de laptop veel gebruikt. Het is erg vervelend wanneer je jouw laptop 3 keer per dag op moet laden. In sommige lokalen heb je de mogelijkheid om dit te doen, maar in sommige ook niet. Om te voorkomen dat jij met een lege laptop komt te zitten, is het altijd goed om te gaan voor een laptop met een lange accuduur. Een accuduur van minimaal 10 uur is aan te raden.

RAM-geheugen

Ook is het belangrijk bij het uitzoeken van een nieuwe laptop dat jij aandacht besteed aan het RAM-geheugen van de laptop. Het is bij het studeren natuurlijk erg vervelend als de laptop traag loopt. Daarom is het van belang dat jouw laptop beschikt over voldoende intern geheugen. Zo is het voor jouw laptop mogelijk om snel te reageren. Het is aan te raden om te kiezen voor een laptop die beschikt over minimaal 4 GB aan RAM-geheugen.

Harde schijf

Ook de harde schijf is belangrijk om een goede snelheid van jouw laptop te kunnen garanderen. Vroeger beschikten bijna alle laptops over een HDD-schijf. Deze werkte prima, maar ook vaak best traag. Met de komst van de SSD-schijf is er veel veranderd. Deze werkt namelijk veel sneller en kan jouw laptop opstarten binnen enkele seconden. Wel zo handig wanneer je het studietempo bij moet benen.

Processor

De processor zorgt ervoor dat de laptop snel kan rekenen. Daarom is dit ook een belangrijke factor om rekening mee te houden. Hoe beter de processor, hoe beter de prestaties van de laptop zullen zijn. Het is voor je studie aan te raden om te gaan voor een laptop met minimaal een i3 processor. Alles daarboven is mooi meegenomen.

Prijs

Tenslotte kun je nog letten op de prijs van de laptop. Als student is het logisch wanneer je niet al te veel te besteden hebt, waardoor je het liefst zo min mogelijk uitgeeft. Let er wel op dat je vaak minimaal 4 jaar over je studie doet. Gedurende deze periode heb je een goed werkende laptop nodig. Het is daarom niet per se aan te raden om, maar te gaan voor de goedkoopste optie.

Goede laptop student

De beste laptops voor een student

Inmiddels ben je op de hoogte van de dingen waar je op kunt letten bij het aanschaffen van een nieuwe laptop voor een student. Dan is het nu tijd om te gaan kijken naar een aantal laptops die aan deze eisen voldoen.

Apple MacBook Air (November, 2020) MGN63N/A – 13.3 inch – Apple M1 – 256 GB

De eerste laptop voor studenten van de lijst is de welbekende Apple Macbook Air. Deze laptop kan jou alles bieden wat je maar kunt wensen. Het enorm grote voordeel van deze laptop is dat de batterij mee kan gaan tot wel 18 uur. Vaak hoef je hem dus niet op te laden. Met deze laptop heb je de mogelijkheid om verschillende taken tegelijk uit te voeren, zonder dat dit ten koste gaat van de snelheid.

Apple MacBook Air (November, 2020) MGN63N/A - 13.3 inch - Apple M1 - 256 GB - Space Grey

Een ander bijkomend voordeel: hij is erg licht en daardoor enorm makkelijk mee te nemen. Zo sleep je ook geen onnodig gewicht mee. Ook de processor is erg krachtig. Deze laptop komt in verschillende uitvoeringen, dus er kunnen ook verschillende specificaties zijn. Als je dan toch een nadeel moet noemen van deze alleskunner, is het wel het prijskaartje. Deze kan voor veel mensen wat hoog liggen, maar hij is het dubbel en dwars waard! Je kan deze laptop hier vinden.

HP Pavilion x360 14-dw1701nd – 2-in-1 Laptop – 14 inch

De volgende laptop op de lijst van beste laptop voor studenten is deze HP Pavilion. Deze laptop is multifunctioneel, aangezien je hem ook kunt gebruiken als tablet. Een ander groot pluspunt is het prachtige beeldscherm. Deze kan levensechte kleuren weergeven.

HP Pavilion x360 14-dw1701nd - 2-in-1 Laptop - 14 inch

Hij is ideaal geschikt voor dagelijks gebruik en beschikt over een omklapbaar scherm. De processor zorgt ervoor dat je snel aan de slag kunt. Al met al de perfecte laptop voor studenten. Het enige nadeel van deze laptop is dat hij niet krachtig genoeg is voor het bewerken van foto’s en video’s.

Lenovo Ideapad 5 15ARE05 81YQ006JMH – Laptop – 15.6 Inch

De laatste laptop van de lijst beste laptops voor studenten alweer is afkomstig van Lenovo. Deze laptop beschikt over een krachtige processor waardoor jij verzekerd bent van goede prestaties. Hij kan vrijwel alles aan, een echte alleskunner. Alleen met zware games en videobewerking heeft hij het wat lastiger.

Lenovo Ideapad 5 15ARE05 81YQ006JMH - Laptop - 15.6 Inch

Een pluspunt is het verlichte toetsenbord. Hierdoor kun jij ook bij weinig licht goed werken. De gebruiksvriendelijkheid van de laptop is enorm en dat is ook terug te zien in de goede beoordelingen die de laptop krijgt van gebruikers. Mocht je geïnteresseerd zijn in deze ideale laptop, dan kan je hem hier aanschaffen.

Koop nu jouw nieuwe studentenlaptop!

We zijn alweer aan het einde gekomen van dit artikel. Ik hoop dat ik je door middel van dit artikel voldoende heb geïnformeerd. Je bent in ieder geval op de hoogte van de dingen waar je op kunt letten bij het kopen van een laptop. Daarnaast heb je een aantal voorbeelden gezien van goede laptops voor studenten.

Valt er geen enkele laptop van het bovenstaande lijstje in de smaak? Bekijk dan hier het complete aanbod. Hopelijk lukt het jou om de perfecte laptop voor een student te vinden die joe jouw studietijd doorhelpt!

Vergelijkbare berichten