Wat is een refurbished laptop?

Wat is een refurbished laptop? Je kent het wel. Je gaat een laptop kopen, maar je kunt simpelweg niet de juiste keuze maken. Natuurlijk ben je op zoek naar de beste prijs-kwaliteitsverhouding, maar juist die modellen zijn veelal niet in de winkels beschikbaar. Wat ga je dan doen? Je kunt altijd gaan kijken naar een refurbished laptop. Een laptop staat vrij vertaald voor: een gecontroleerde, gerenoveerde en schoongemaakte tweedehands laptop. Je koopt dus in feite een tweedehands laptop, maar deze ziet er als nieuw uit. Op die manier kan je een perfecte prijs-kwaliteitsverhouding verkrijgen!

Wat is een refurbished laptop?

Een refurbished laptop is een behoorlijk specifiek product. In de afgelopen jaren zijn dergelijke laptops de strijd aangegaan met de nieuwe laptops van de verschillende fabrikanten. Onder andere Acer, Asus en Apple leveren allerlei nieuwe soorten laptops. Een gemeenschappelijk kenmerk van nieuwe laptops is het relatief hoge prijskaartje. Dit prijskaartje zorgt er vaak voor dat de prijs-kwaliteitsverhouding ietwat uit verhouding is. Gelukkig heb met een refurbished laptop juist een perfecte prijs-kwaliteitsverhouding.

We spreken van een refurbished laptop als dit een tweedehands laptop is. Het kenmerkende van een dergelijke laptop is het feit dat deze volledig schoongemaakt is. Een refurbished laptop ziet er fraai uit, werkt prima en is bovendien helemaal schoon. Controleren, renoveren en schoonmaken zijn dan ook de drie sleutelwoorden bij een refurbished laptop.

Wanner is er nou sprake van een refurbished laptop? Met andere woorden: hoe komen dergelijke laptops op de markt terecht? Dat is bijvoorbeeld het geval als een fabrikant een overschot aan voorraden heeft. Ook kan een inruilprogramma of een technisch defect de oorzaak van een refurbished laptop betekenen. Een technisch defect zegt niet zoveel. De verschillende partijen zorgen er tenslotte voor dat de tweedehands laptop weer volledig aangepast wordt. Onder aan de streep heb je dus altijd een perfect werkende laptop met een bijzonder gunstig prijskaartje.

Is een refurbished laptop betrouwbaar?

Op deze vraag kunnen we een behoorlijk simpel antwoord geven: ja, een refurbished laptop is betrouwbaar. Om dit duidelijke antwoord kracht bij te zetten, hebben we een fraai voorbeeld bedacht.

Stel nou dat je in de markt bent voor een BMW 3 serie. Je wilt graag een nieuwe auto kopen, maar je hebt ook interesse in een tweedehands auto.

Voor jou is het van belang dat de prijs-kwaliteitsverhouding in orde is. Je kunt een nieuwe BMW 3 serie voor € 50.000 aanschaffen, terwijl je een tweedehands BMW 3 serie al voor € 35.000 aan kunt schaffen? Een dergelijke auto heeft al wat kilometers gelopen, maar de verkopende dealer zorgt voor een perfecte aflevering.

Dat wil zeggen dat de auto nog een onderhoudsbeurt krijgt en dat de auto 4 nieuwe banden krijgt. Naar welke BMW 3 serie gaat jouw keus dan? De tweedehands BMW 3 serie is een voorbeeld van een refurbished product. Het is namelijk een tweedehands product met de kenmerken van een nieuw product. De werking is perfect én de auto is betrouwbaar.

Het enige verschil is dat de kilometerstand iets hoger is én dat het prijskaartje (veel) lager is. Als je een nieuwe auto koopt, schrijf je op de eerste dag meestal al zo’n 15% van de nieuwwaarde. Dat is ook het geval bij een refurbished laptop.

Een refurbished laptop is dus zeker betrouwbaar. Vergelijk een refurbished laptop maar met een tweedehands auto die nog perfect rijdt. Je bent een dief van je eigen portemonnee als je dan alsnog een refurbished laptop aan wilt gaan schaffen.

Wat zijn de voor- en nadelen?

Heeft een refurbished enkele specifieke voor- en nadelen? Ja, absoluut. Een belangrijk voordeel is dat je de beste prijs-kwaliteitsverhouding weet te verkrijgen. Een refurbished laptop heeft namelijk een gunstig prijskaartje, terwijl je qua kwaliteit niks inlevert. Het is dus absoluut een verstandige keuze om voor een refurbished laptop te kiezen.

Daarnaast ben je met een refurbished laptop bewust met het milieu bezig. Je levert tenslotte een duurzame bijdrage, aangezien de refurbished laptop niet vernietigd hoeft te worden. Daarnaast hoeft er voor jou ook geen nieuwe laptop gemaakt te worden. Daarmee bespaar je ook weer op de grondstoffen.

Ook is het een voordeel dat je vaak nog de keus uit oudere apparaten hebt. Als jij op zoek naar een specifieke laptop bent, is de kans groot dat je deze onder de noemer refurbished laptop kunt vinden. Het aanbod is dan ook vele malen uitgebreider en richt zich niet enkel en alleen op de laatst uitgebrachte modellen.

Heeft een refurbished laptop dan ook nog nadelen? Ja, het is een feit dat gebruikssporen aanwezig kunnen zijn. Je kunt bijvoorbeeld te maken hebben met een beschadiging op het toetsenbord of op het scherm. Ook kunnen sommige onderdelen al ietwat versleten zijn. Dat neem je echter op de koop toe, aangezien je een beperkt bedrag hoeft te betalen voor een refurbished laptop.

Kun je beter een nieuwe laptop kopen?

Het is erg lastig om een antwoord op deze vraag te geven. Het kopen van een nieuwe laptop brengt namelijk óók enkele voordelen met zich mee.

Het is aan jou om te bepalen waar je voorkeur naar uit gaat. Wil jij een volledig nieuw product met een hoger prijskaartje? Of wil je een refurbished laptop voor een zacht prijsje? Aan jou de keus. Ons advies is sowieso altijd om een refurbished laptop te overwegen.

Je bent een dief van je eigen portemonnee als je (veel) meer geld uit gaat geven voor een nieuwe laptop. Maar, nogmaals: het is volledig je eigen keuze. Zoals je wellicht merkt, zijn wij wel fan van een refurbished laptop. Voor je portemonnee en voor je milieu is het simpelweg een prima oplossing.

Laptop kopen bij Coolblue

Ben je op zoek naar een nieuwe laptop? Weet je nog niet zeker of je een 100% nieuwe laptop wilt of een refurbished laptop? Als je in het assortiment van Coolblue kijkt, zie je beide varianten. Wij willen je dan ook van harte aanraden om je nieuwe laptop bij Coolblue uit te kiezen. Het is makkelijk, goedkoop en handig om een laptop bij Coolblue te kopen. Wat houdt jou nog tegen? Koop direct je nieuwe- of refurbished laptop bij Coolblue!

Vergelijkbare berichten