Wat is een zakelijke laptop?

Wat is een zakelijke laptop? Als je op zoek bent naar een laptop voor je bedrijf is het een goed idee om op zoek te gaan naar een zakelijke laptop. Ze zien er vrijwel hetzelfde uit als een reguliere laptop maar zijn van binnen toch anders. Wat is nou precies een zakelijke laptop en wat zijn de verschillen met een normale laptop? Hier lees je het verschil tussen de twee en geef ik je 10 tips bij het kiezen van een nieuwe laptop. Lees verder.

Wat is een zakelijke laptop?

Een zakelijke laptop is ingericht voor zakelijk gebruik. Als je een laptop nodig hebt voor de zaak is het een goed idee om daarvoor een zakelijke laptop aan te schaffen. Door een zakelijke laptop te kiezen heb je direct voordelen zoals:

Toch is het niet altijd nodig om een zakelijke laptop te kiezen. Veel normale laptops kunnen ook prima functioneren in je bedrijf. Maar als je bijvoorbeeld veel gebruik maakt van een beamer, is een VGA aansluiting vaak noodzakelijk. Deze aansluiting is bijna niet meer te vinden bij normale nieuwe laptops.

Een ander voordeel dat een zakelijke laptop heeft is dat ze vaak van sterker materiaal gemaakt zijn. Dat is handig want daardoor gaat je laptop minder snel kapot als je hem overal mee naartoe neemt.

10 tips bij het kiezen van een nieuwe laptop

Waar moet je nou op letten als je een nieuwe laptop gaat kopen voor de zaak? Hier geven we je graag een aantal tips om je een idee te geven waarop je moet letten.

1. Het besturingssysteem

Als je een nieuwe laptop gaat kopen heb je daarbij keuze uit verschillende besturingssystemen. De meest voorkomende besturingssystemen voor een zakelijke laptop zijn Windows 10 en MacOS (apple). Welke van de twee je kiest is eigenlijk helemaal afhankelijk van je persoonlijke voorkeur. Wel is het belangrijk dat de laptop in ieder geval MacOS of die nieuwste versie van Windows 10 heeft.

2. Het formaat van je laptop

Als je op pad gaat voor je bedrijf wil je natuurlijk niet een te grote laptop. Om te voorkomen dat je een te grote laptop koopt raad ik je aan om een laptop te kopen die niet groter is dan 15 “. Zo heb je een laptop die wel een mooi groot scherm heeft, maar niet te groot om de hele dag mee te nemen.

3. Het gewicht

Naast het formaat van de laptop wil je ook geen te zware laptop. Om een zware laptop even met je mee te dragen is niet zo erg, maar als je de hele dag op pad bent wordt een te zware laptop al snel vervelend. Probeer daarom je nieuwe laptop ook te selecteren op gewicht. Hoe lichter de laptop hoe beter.

4. De snelheid van de laptop

Als je met je laptop aan de slag gaat wil je natuurlijk niet steeds wachten tot je pagina’s geladen zijn. Daarom is het belangrijk dat je een snelle laptop kiest. Hierbij moet je goed kijken naar welke processor, videokaart en hoeveel ram-geheugen de laptop heeft. De meeste nieuwe laptops zijn snel en zou je geen problemen moeten ervaren tijdens het gebruik. Maar als je een wat ouder model kiest bestaat de kans dat je last krijgt van een trage laptop.

5. De hoeveelheid opslag

Ook is het belangrijk dat de laptop die je kiest voldoende opslag heeft. De meeste nieuwe laptops zijn voorzien van een SSD-schijf. Met dit soort schijven wordt je opgeslagen wat je voor het laatst gedaan hebt op de laptop en kun je daarmee je laptop binnen 15 seconden weer opstarten.

Daarvoor waren alle laptops nog voorzien van een HDD schijf. Hiermee duurt het een stuk langer om je laptop op te starten. Als je de keuze hebt uit het soort harde schijf raad ik je zeker aan om voor en SSD schijf te kiezen. Wel is het dan belangrijk dat je voldoende opslagruimte neemt. Zelf ben ik tevreden met een SSD schijf van 128 GB of meer.

Om ervoor te zorgen dat je laptop niet te snel vol raakt kun je gebruik maken van een extra externe harde schijf of cloudopslag zoals OneDrive of dropbox

6. De aansluitingen

Zoals al eerder vermeldt kan het aantal aansluitingen voor een zakelijke laptop belangrijk zijn. Voor een beamer heb je bijvoorbeeld een VGA aansluiting nodig. Deze aansluiting is bijna niet meer te vinden bij een normale laptop. Daarnaast is het in sommige gevallen ook nog noodzakelijk om een Lan aansluiting te hebben. Veel zakelijke laptops hebben dit nog wel, maar normale laptops vrijwel niet meer.

7. Garantie

Wanneer je kiest voor een zakelijke laptop heb je daarmee in de meeste gevallen de mogelijkheid om een langere garantie periode af te spreken. Bij een normale laptop staat dit vaak vastgesteld op 2 tot 5 jaar. Als je meer garantie wilt dan 5 jaar is het een goed idee om te gaan voor een zakelijke laptop.

8. De accuduur van de laptop

De accuduur is een van de belangrijkste dingen waarop je moet letten als je een nieuwe laptop kiest voor je bedrijf. Vooral als je veel op pad bent zit je er niet op te wachten dat je laptop binnen een paar uur al leeg is. Sommige laptops gaan maar 4 uur mee voordat ze weer achter de lader moeten. Maar er zijn ook laptops die ruim 13 uur mee gaan op één batterij. Kijk dus altijd hoe lang de laptop mee gaat voordat je een nieuwe laptop koopt.

Ben je op zoek naar een laptop?

Ben je op zoek naar een nieuwe laptop voor je bedrijf? Dan raad ik je aan om eens te kijken bij Coolblue. Coolblue biedt zowel normale als zakelijke laptops aan en geeft je de mogelijkheid om te kiezen uit veel verschillende laptops. Ook krijg je bij Coolblue uitgebreide informatie over de laptops zodat je een goede keuze kunt maken. Als je voor 23:59 uur een laptop besteld heb je hem morgen al in huis.

Bekijk hier alle laptops van Coolblue >>

Vergelijkbare berichten