Wat maakt een laptop snel

Wil je een laptop sneller maken? Dan is een nieuwe laptop misschien ook een goede oplossing voor je. Het lukt lang niet altijd om een oudere laptop sneller te maken. Toch zijn er wel mogelijkheden die voor nu misschien een goede oplossing bieden.
Asus UX463FA-AI058T - Laptop - 14 Inch
Je oude laptop laten vervangen door een nieuwe laptop? Als je er geen geld voor hebt kun je ook denken aan het upgraden van je laptop. Soms is dat voldoende om er weer even mee vooruit te kunnen. Maar ook een upgrade voor een oudere laptop kan soms flink in de papieren lopen. Aan de hand van dit artikel wil ik je goede informatie bieden. Zodat je gemakkelijker een keuze kunt maken tussen een oude laptop upgraden of het aanschaffen van een nieuwe laptop. Een upgrade zou immers zonde zijn als je uiteindelijk toch aan een nieuwe laptop moetq denken. Bovendien zijn laptops lang niet heel duur meer, soms zelfs goedkoper dan als je een upgrade zou overwegen. Natuurlijk begrijp ik heel goed dat je een snellere laptop wilt. Zeker als je laptop alweer een tijdje mee gaat. Maar het is goed om een weloverwogen keuze te maken. Zowel levensduur, nieuwste technieken als kosten tegen elkaar af te wegen. Welke keuze je maakt is daarnaast afhankelijk van wat je met een laptop wilt doen. Het is mogelijk dat je huidige laptop niet gemaakt is voor de applicaties die je wilt kunnen gebruiken. Dan heeft een upgrade doen niet veel zin.

Wat is er belangrijk als je een oude laptop snel wilt maken.

Wanneer je een oudere laptop sneller wil maken zijn er verschillende mogelijkheden waaraan je kunt denken. Je kunt bijvoorbeeld een Solide State Drive overwegen, dit is een snellere opslag. Maar ook overwegen om het werkgeheugen uit te breiden.
Wat is beter een laptop of chromebook?
Het is belangrijk te weten wat de mogelijkheden zijn voor je bestaande laptop. Het is namelijk niet vanzelfsprekend dat je onderdelen kunt uitbreiden in je bestaande laptop. Laat staan dat je dit zelf kunt doen. Vaak is hulp van een expert nodig. Wanneer je het niet zelf kunt komen er dus ook kosten bij om het te laten doen. Dat maakt dat als je kiest voor een upgrade vaak veel geld kwijt bent. Je moet dan weten dat een nieuwe laptop vaak ook een goede keuze is als oplossing wanneer je een snellere laptop wilt.

Waarom zou je kiezen voor een Solide State Drive?

De Solide State Drive is een ongekend snelle opslag voor je laptop. Als je hiervan gebruik maakt merk je direct het verschil, zowel in opstart tijd van een laptop als het draaien van applicaties of het opslaan van je gegevens. De Solide State Drive is er in verschillende soorten. Je kunt kiezen uit de verschillende merken die te koop zijn. Maar ook uit hoeveel opslag je nodig denkt te hebben. Hoe meer opslag je kiest, hoe duurder de SSD zal worden. Met de Cloud mogelijkheden van tegenwoordig heb je bovendien niet veel opslag meer nodig. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een gratis clouddienst van google, microsoft of tegen geringe betaling voor meer ruimte.

Waarom zou je meer werkgeheugen kiezen?

Het werkgeheugen zorgt dat applicaties soepeler zullen laden. Dit komt omdat er voldoende ruimte is om grotere hoeveelheden data te verwerken. Deze optie maakt een laptop niet direct sneller. Maar maakt het wel mogelijk om zwaardere applicaties te kunnen uitvoeren.
Je moet hierin voor jezelf de overweging maken of je meer werkgeheugen nodig hebt. Als je laptop al een werkgeheugen van bijvoorbeeld 4 GB heeft is dit ruim voldoende voor basis taken. Als je het werkgeheugen wilt uitbreiden zijn er vaak een tweetal opties. Buiten de vraag of je dit zelf zou kunnen. Je vervangt het oude werkgeheugen voor nieuw geheugen met meer capaciteit. Of je plaatst een extra module met werkgeheugen. Je moet dus weten welke mogelijkheden je laptop kan bieden.

Zijn er nog meer opties om mijn laptop sneller te maken?

Over het algemeen ben je echt beperkt tot het vervangen van de harde schijf of het werkgeheugen. Als je de processor wilt aanpassen zijn er veelal ook aanvullende onderdelen nodig, wat het kostbaar maakt. De kosten zijn dan vaak net zo hoog als dat je de keuze maakt om een nieuwe laptop te kunnen kopen. De enige optie die je nog in overweging kunt nemen is het overstappen naar een besturingssysteem dat minder van de laptop vraagt. Dit is voornamelijk het geval als je gebruik maakt van windows. Over het algemeen draait een laptop ook op een ander besturingssysteem. Hoewel je wel zeker moet weten of dit een van de mogelijkheden is die je echt gaat helpen. Je kunt bijvoorbeeld geen windows applicaties meer uitvoeren, het besturingssysteem is wezenlijk anders.

Maar is een nieuwe laptop niet veel duurder dan een upgrade?

De levensduur van een gemiddelde laptop is korter dan een aantal jaar geleden. Dit komt niet door de manier van gebruik, maar de snelheid waarmee nieuwe technologie elkaar opvolgt. Het is een van de redenen waarom veel applicaties niet meer geschikt zijn voor oudere laptops. Samen met de aanzienlijke toename van snelheid waarmee laptops op de markt komen, daalt ook de prijs van laptops aanzienlijk. Er zijn de afgelopen jaren veel budget laptops, die voldoen aan de eisen om basistaken te kunnen verrichten. Maar lang niet iedereen is geholpen met een budget laptop. Logisch, iedereen gebruikt de laptop op een eigen manier. Zeker als je foto’s of video’s wilt bewerken, spellen wilt spelen of met het gezin van de laptop gebruik wilt maken. Je komt dan voornamelijk in het midden segment of zelfs al in het hogere segment. Wij bieden je hierover veel informatie op onze website. Je kunt per artikel lezen waarvoor deze het meest geschikt is, wat je kunt verwachten maar ook de prijs. Je kunt aan de hand van informatie die wij je over een laptop geven een goede keuze maken. De informatie die wij je geven is vaak beter dan wanneer je aan een verkoper advies vraagt. Je kunt je het misschien helemaal voorstellen, dat door de hoge mate waarin nieuwe techniek voor jouw als consument beschikbaar komt, verkopers ook moeite hebben om je goed te adviseren.

Hoe kies ik tussen mijn laptop sneller maken of een nieuwe laptop aanschaffen?

Wat maakt een laptop traag
Om een goed vergelijk te maken tussen de kosten heb ik verschillende offertes aangevraagd voor het upgraden van een oude laptop. De upgrade die ik voorstelde was een Solide State Drive in de laptop installeren, samen met het uitbreiden van het 4GB geheugen naar 8GB. De gemiddelde prijs voor het vervangen van de harde schijf voor een snelle SSD opslag was ruim 119 euro. De installatie en het overzetten van de gegevens, samen met 1 jaar garantie waren inbegrepen. De kosten voor het uitbreiden van het werkgeheugen (verdubbelen) zou mij gemiddeld 88 euro kosten, waarbij de installatie inbegrepen was. Een eenvoudige upgrade zou mij dus ruim 200 euro kosten. Als ik eerlijk ben verraste mij dit wel, ik had verwacht dat het duurder zou zijn. Maar wanneer ik kijk wat het mij zal opleveren ben ik zeker van mening dat een nieuwe laptop toch een betere optie zou zijn. Je hebt wanneer je kiest voor een nieuwe laptop immers een systeem wat zeker weer jaren mee kan gaan. Wat je bij het uitvoeren van een upgrade nog moet afwachten.

Welke laptops zijn er allemaal te koop in de webwinkel?

Wij bieden uitsluitend een collectie laptops aan waarvan wij overtuigd zijn dat deze goed genoeg zijn voor consumenten. Hierin blijven wij ons steeds opnieuw onderscheiden. Daarnaast vinden wij het ook belangrijk om je niet te beperken in de keuze. Daarom proberen wij per segment de allerbeste producten online te plaatsen. Je vindt bij ons een selectie van de allerbeste basis laptops. Op deze laptops kun je gegarandeerd uit de voeten als het gaat om internetten, tekstverwerker, mailen of andere dagelijks lichte activiteiten. Daarnaast bieden wij een middensegment aan. Maar laten we eerlijk zijn dat deze laptops voldoen aan zeer hoge verwachtingen. Dat zorgt dat je bij een keuze in de producten die je bij ons kunt vinden eigenlijk al richting het hoge top segment aan het zoeken bent. Maar ook het topsegment kun je bij ons vinden. In het topsegment van de website is alles te vinden voor de echte gamer, zakelijke gebruiker of wanneer je aan de slag wilt met het bewerken van fotoś of video.

Waarop moet ik letten bij de aankoop van een nieuwe laptop?

Je wilt je oude laptop sneller maken. Wanneer je dus kiest voor een nieuwe laptop, is het belangrijk dat je kiest voor meer snelheid. Je kunt letten op de processor, werkgeheugen, soort of hoeveel je aan opslag hebt maar ook wat je er mee kunt doen. Ik beschrijf op mijn website al deze aspecten. Zodat jij een goede keuze kunt maken. Aan de hand van wat jij belangrijk vindt. Elke week probeer ik nieuwe topmodellen laptops te plaatsen. Zodat jij verzekerd bent van een actueel aanbod. Maak gerust gebruik van de filters, waarmee je jouw keuze makkelijker maakt. Koop jij een nieuwe laptop op onze website? Dan ben je verzekerd van de beste keuze!