Wat maakt een laptop traag?

Niets is vervelender dan een trage laptop. Is jouw laptop ook traag? Daar wil je dan ook graag wat aan doen. Wij hebben de beste oplossing voor je. Zodat jij nooit meer last hebt van een trage laptop. Waardoor je in de toekomst veel ergernis bespaard zal blijven.

Een trage laptop kun je eenvoudig voorkomen. Je kunt een laptop terugzetten naar de fabrieksinstellingen. De onnodige bestanden verwijderen. Maar een slimmere oplossing is bijvoorbeeld door de overstappen naar een nieuwe SSD harde schijf te maken. Daarmee start je jouw laptop in razendsnel op. Draai je applicaties in een handomdraai. Overkomt een trage laptop je echt geen tweede keer. Hoe intensief je jouw laptop ook zal gebruiken. De enige keuze die jij nog hoeft te maken is hoeveel opslag je nodig hebt. Heb je voldoende aan 32 GB interne opslag of ben je een absolute grootverbruiker. 

De snelheden van interne SSD harde schijven zijn ongekend. Wanneer je precies weet aan hoeveel opslag je voldoende hebt kun je eenvoudiger kiezen. Bij SSD harde schijven heeft de opslagcapaciteit geen enkele invloed op de snelheden. Een ander voordeel is dat er voor elk soort laptop wel een upgrade naar de SSD harde schijf mogelijk is. De installatie van de nieuwe harde schijf kun je gemakkelijk zelf uitvoeren. Waarna je op verschillende manieren al je gegevens gemakkelijk kunt overzetten.

Wat jij allemaal kunt doen om een trage laptop te voorkomen vertel ik je in dit artikel. Er is namelijk nog veel meer dat je moet weten. Zodat jij in de toekomst goed voorbereid bent bij een trage laptop, waardoor je dat gemakkelijk kunt voorkomen.

Waardoor een laptop traag kan worden?

Je gebruikt je laptop misschien heel intensief. Hebt veel gegevens op je harde schijf staan. Of hebt inmiddels heel veel applicaties geïnstalleerd staan. Dat kan er voor zorgen dat je laptop steeds meer moeite krijgt met opstarten, minder snel zal worden of soms zelfs kan vastlopen. Hoog tijd om je harde schijf eens grondig op te ruimen. De applicaties die je niet gebruikt te deïnstalleren. Je foto’s of video’s in een cloudservice of externe harde schijf te plaatsen. Zorg te dragen voor defragmentatie van de harde schijf. Waarna je uiteindelijk de laatste updates ook nog even binnen haal. Je zal merken dat je laptop hierdoor een stuk sneller zal zijn. Maar je blijft zeker het risico lopen dat je dit na verloop van tijd weer zou moeten herhalen. Omdat naarmate je de laptop weer een tijdje hebt gebruikt je eenzelfde probleem hebt. 

Nu kan ik mij goed voorstellen dat je daar niet op zit te wachten. Daarom is het verstandig om te zoeken naar een permanente oplossing. Je kunt bijvoorbeeld denken aan het kopen van een nieuwe harde schijf. Bij het kiezen van een nieuwe harde schijf kun je kiezen voor een SSD harde schijf. Deze schijven bieden je vaak minder opslag. Echter is de blijvende snelheid een groot voordeel dat het overwegen waard is.

Wat kan ik zelf doen om een trage laptop te voorkomen?

Om een trage laptop te voorkomen kun je zelf het volgende doen. Je kunt kijken welke applicaties je dus niet meer gebruikt, waarna je deze verwijderd van de laptop. Beschikbare updates tijdig op de laptop installeren of de harde schijf met regelmaat defragmenteren. Maar er zijn ook een aantal applicaties beschikbaar die je kunnen helpen om een trage laptop te voorkomen. Vaak voorzien ze je van informatie over het gebruik van je laptop. Waarna je zelf kunt inschatten of aanpassingen noodzakelijk zijn. Hoewel je dit vaak zelf goed kan inschatten kunnen deze applicaties je zeker helpen.

Het is vaak lastig te vinden waardoor je laptop trager is geworden. Dat kan best wel een frustratie zijn. Omdat je bijvoorbeeld niet direct weet wat je eraan kunt doen. Zeker als je al meerdere dingen hebt geprobeerd. Maar soms heeft het niets te maken met de applicaties of het soort harde schijf. Dan kun je dus blijven zoeken, maar veelal zonder resultaat. 

Het kan ook te maken hebben met het soort laptop dat je hebt, de processor of het interne geheugen. Hoe meer je van een laptop zal vragen, hoe meer interne geheugen je vaak nodig hebt, hoe krachtiger de processor met zijn of hoe geavanceerder de grafische kaart.

Is het upgraden van mijn laptop goedkoper dan vernieuwen?

Solide State Drive Wanneer je laptop trager is geworden. Wat verschillende oorzaken kan hebben kun je deze door een computer specialist laten upgraden. Hierbij worden bijvoorbeeld de harde schijf vervangen door een snellere versie. Zal er vaak geheugen worden toegevoegd. Maar een nieuwe processor is vaak een ander verhaal. Dit is niet altijd mogelijk. De kosten voor een upgrade verschillen per laptop, maar is in slechts enkele gevallen goedkoper dan wanneer je kiest voor een nieuwe laptop. 

Soms kun je ook zelf een upgrade uitvoeren. Wanneer je precies weet welke harde schijf je nodig hebt. Of je het geheugen kunt uitbreiden. Maar het is dan wel belangrijk dat je precies weet wat je doet

Op internet is meestal te vinden wat je nodig hebt voor een upgrade. Echter geeft een upgrade niet altijd garantie dat je laptop ook sneller zal worden. Dit blijft afhankelijk van het totaalpakket van specificaties.

Is mijn laptop verouderd waardoor hij trager is geworden?

Een laptop kan gemakkelijk verouderen als je kijkt naar het gebruik van applicaties. Het heeft dan niet direct te maken met een laptop die niet meer werkt. Maar meer met wat wij mensen van een laptop verwachten. De applicaties die wij gebruiken worden steeds maar groter. Deze vragen dus meer van een laptop dan misschien een aantal jaren geleden. Dat heeft als gevolg dat je bepaalde software niet meer kunt gebruiken. Of kunt gebruiken maar dat de applicatie niet soepel zal draaien. 

Een laptop zal gedurende de jaren verouderen, wanneer applicaties vernieuwen. Een laptop gaat gemiddeld drie tot vijf jaar mee bij gemiddeld gebruik. Bij intensief gebruik kan dit dus korter zijn.

Hoe kies ik een laptop die langer mee zal gaan?

Je koopt een laptop voor een bepaald gebruik. De een wil er voornamelijk video’s op kijken waar de ander de nieuwste games wil spelen. Dat heeft invloed bij de keuze die je maakt. Je kunt je misschien voorstellen dat video’s kijken wel een aantal jaren lukt op een goedkopere of eenvoudigere laptop. Maar dat computergames steeds veranderen. De spellen worden steeds groter, grafisch mooier maar ook lastiger te draaien op gamelaptops van een aantal jaar geleden. 

Bij het kiezen van een laptop is het dus belangrijk te weten hoe lang je ermee vooruit kan per gebruik. Waarbij elke laptopgebruiker andere belangen heeft.

Welke laptops gaan zeker nog jaren mee?

Heb je besloten je laptop te voorzien van een nieuwe harde schijf? Ga je meer geheugen in je laptop plaatsen. Of kies je toch voor een nieuwe laptop die nog jaren mee zal gaan. Ik heb de beste laptops per gebruik voor je op rij gezet. Zo kun je gemakkelijk zien welke laptops de komende jaren aan jouw gebruik zullen voldoen. Van de perfecte gaminglaptop, chromebook tot windows laptop. 

De geschikte laptop voor basistaken of thuis gebruik.

Ben je op zoek naar een supersnelle laptop voor basistaken? Dan is een chromebook zeer geschikt. Met de HP chromebook geniet jij de komende jaren van mogelijkheden, snelheid maar vooral gebruiksgemak. Van het verwerken van teksten, internetten, e-mails versturen of gebruik maken van duizenden apps uit de google play store. Met deze laptop kan het allemaal. 

De geschikte laptop voor algemeen gezinsgebruik.

Ben je op zoek naar een gebruiksvriendelijke laptop voor het hele gezin. Dan moet je de Lenovo Ideapad S130 zeker eens bekijken. Deze laptop heeft alles in zich voor algemeen gebruik binnen een gezin. Op het prachtige scherm kun je gemakkelijk video’s kijken, een internetpagina bezoeken, e-mail berichten versturen of tekstverwerker draaien. Met deze laptop kun je de komende jaren zeker vooruit.

De geschikte laptop voor de intensieve gamer van nu.

Voor de veeleisende gamer is de HP Pavilion game laptop de beste keuze. Deze laptop heeft alles wat je nodig hebt voor de nieuwste games maar ook games in de toekomst. Zo ben je met deze laptop absoluut verzekerd van kwaliteit, prestatie, beleving. De snelheid van deze laptop laat je nooit in de steek. Jouw games zullen soepel blijven draaien. Zo speel je zonder beperkingen altijd de nieuwste games.

Upgraden of toch een nieuwe laptop!

Wanneer je laptop relatief nieuw is kun je het beste een mogelijke upgrade overwegen. Je kunt dan vaak weer een aantal jaren vooruit. Voor laptops die ouder dan drie tot vier zijn is dit vaak niet de voordeligste optie of geeft dit garantie dat de laptop sneller gaat worden. Je kunt dan het beste overwegen tot de aanschaf van een nieuwe laptop

Kijk gerust bij de merken die wij je aanbieden.
Zo kies je gemakkelijker de laptop die het beste bij jouw gebruik past. Of de onderdelen die je nodig hebt voor een upgrade.