Wat te doen bij waterschade aan je laptop?

Waterschade aan je laptop.  Je hoopt natuurlijk dat het niet gebeurd, maar een ongelukje kan iedereen gebeuren. Je bent lekker aan het surfen op het internet en heb een glas drinken bij je laptop staan. Even let je niet op en je stoot het glas drinken om.

Voor je het door hebt ligt de volledige inhoud van je glas drinken over je laptop. Wat kun je doen als je laptop nat is geworden om te voorkomen dat hij stuk gaat? Is er nog een kans dat de waterschade geen fatale gevolgen heeft? In dit blogbericht lees je er alles over.

Wat te doen bij waterschade aan je laptop?

Als er water over je laptop heen gekomen is, zijn er een aantal dingen die je direct kunt doen om de schade zo veel mogelijk te beperken. Een van de belangrijkste dingen die je als eerst doet bij waterschade is het apparaat uitzetten. Dit zorgt ervoor dat je laptop geen kortsluiting maakt.

Ook is het belangrijk dat je het apparaat niet direct weer opstart nadat je het hebt afgesloten. Je laptop moet namelijk eerst even goed drogen.

Om ervoor te zorgen dat er niet nog meer water naar de binnenkant van de laptop lekt is het belangrijk om het oppervlak van de laptop goed droog te maken.

Je laptop in een bak met rijst leggen?

Een van de beste dingen die je kunt doen om ervoor te zorgen dat de laptop goed droogt is je laptop in een bak met rijst leggen.

Rijst heeft namelijk een vocht onttrekkende werking en zal ervoor zorgen dat je laptop goed droog wordt.

waterschade aan je laptop

Na enkele dagen drogen is het nog steeds geen goed idee om je laptop te proberen op te starten, maar deze eerst goed te laten onderzoeken door een computer reparatiebedrijf.

Veel van deze bedrijven hebben namelijk een speciaal middel dat ervoor zorgt dat alle onderdelen goed schoon worden gemaakt. Pas als er zeker weten geen water meer aanwezig is en er geen componenten defect zijn geraakt in het apparaat, kan de laptop weer worden opgestart.

Wat als de laptop stuk is gegaan door waterschade?

In sommige gevallen wordt waterschade gedekt door je verzekering. Hiervoor kun je contact opnemen met de instantie waar je verzekerd bent.

Als je laptop defect is geraakt, is het in sommige gevallen mogelijk om alleen de defecte componenten te vervangen. Maar in veel gevallen is er geen redden meer aan.

In dat geval is het een goed idee om eens te kijken naar een nieuwe laptop. Aangezien de vernieuwing van laptops de laatste jaren extreem hard gaan, is het voor jou mogelijk om een laptop te kopen die precies binnen je budget past.

Je hoeft natuurlijk niet de meest nieuwe laptop aan te schaffen als dat eigenlijk te duur is. Een wat oudere laptop werkt vaak ook prima.

Als je geld terug kunt krijgen via de verzekering is dat natuurlijk alleen maar mooi meegenomen. Dat betekent dat je niet het volledige bedrag voor een nieuwe laptop hoeft te betalen.

Wat is een goede laptop?

Een goede laptop betekent voor iedereen iets anders. Ook ligt het er maar net aan wat jij precies wilt doen met de laptop.

Als je een echte gamer bent, is het een goed idee om te kijken naar een gaming laptop of desktop. Maar als je alleen een laptop nodig hebt om te surfen op het internet en af en toe eens een serie te kijken, ben je vaak voor een paar honderd euro al klaar.

waterschade aan je laptop

Als je op zoek gaat naar een nieuwe laptop is het altijd een goed idee om voor jezelf eerst te bepalen welke doel je laptop gaat dienen. Voor sommige doeleinden heb je wat betere specificaties nodig dan voor andere doeleinden.

Als je eenmaal een idee hebt wat je wilt gaan doen met de laptop, kun je ervoor kiezen om een laptop te kopen bij een computerzaak, Media Markt of via een online webshop.

Zelf hebben we hele goede ervaringen met Coolblue en laten ze op hun website precies zijn waar bepaalde laptops geschikt voor zijn.

Het voordeel van coolblue ten opzichte van bijvoorbeeld de mediamarkt, is dat er geen verkoper in je nek staat te hijgen die je het liefst de duurste laptop wil verkopen voor zijn commissie.

Voordat je een laptop gaat aanschaffen is het altijd een goed idee om eerst even de reviews door te lezen op de pagina van het product. Hier lees je precies wat er juist goed en slecht aan de laptop is.

Laptop kopen bij Coolblue?

Coolblue is een van de grootste online webshops en geeft je zo veel mogelijk informatie over de producten voor je ze aanschaft. Het voordeel van Coolblue is dat ze razendsnelle bezorging hebben en daarnaast een extreem goede klantenservice.

Mocht er iets aan de hand zijn met de aankoop die je hebt gedaan, doen de medewerkers van Cool blue er alles aan om jou zo goed mogelijk te helpen.

Ook kun je bij Coolblue advies vragen over welke laptop het beste bij je past. Op onze website hebben wij voor jou de beste laptops van Coolblue geselecteerd.

We hebben ervoor gezorgd dat alleen de laptops met goede referenties op onze website staan. Door een laptop te kiezen die in onze lijst geselecteerd is, weet je zeker dat je een goede aankoop doet.

Ben jij benieuwd welke laptops wij voor jou hebben geselecteerd? Neem dan eens een kijkje in de webshop van Hardwareunlimited.

Heb je verder nog vragen over waterschade aan je laptop? Dan kun je al je vragen stellen in de reacties. We doen ons best om je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.

Bekijk hier alle laptops die wij hebben geselecteerd.