laptops onder de 700 euro

Wat zijn de beste laptops onder de 700 euro om nu te kopen? Een top 3!

Wil jij graag een laptop kopen? Wil je graag te allen tijde aan je projecten kunnen werken? En vind je het ook aangenaam om hem mee te kunnen nemen? Als je op deze vragen ‘ja’ beantwoord hebt, is het aan te raden om eens te kijken naar mogelijkheden die er zijn bij aanschaf van een laptop.

Als je dit artikel nu leest, is de kans groot dat je al interesse in het kopen van een laptop hebt. Wat mij betreft heb je dan al een verstandige keuze gemaakt, aangezien een laptop echt heel veel voordelen met zich mee brengt. Over deze voordelen lees je in dit artikel meer; in dit artikel geef ik je eigenlijk alle relevante informatie waardoor je direct de beste laptop voor onder de 700 euro kunt kopen.

Hoe ik dat doe? Nou, ik heb het uitgebreide aanbod van laptops onder de 700 euro aan een strenge keuring onderworpen. Door mijn uitgebreide test heb ik een top 3 samen weten te stellen. Over deze drie beste laptops ben ik zéér te spreken, waardoor ik je de aanschaf van deze laptops ter harte aan kan raden. Over deze drie beste laptops vind je hieronder meer informatie; ik heb namelijk korte reviews over deze laptops voor je opgesteld.

Tevens vind je aan het einde van dit artikel een koopgids. In deze koopgids vind je de belangrijkste eigenschappen waar je op moet letten bij het vergelijken van laptops. Met dank aan deze koopgids kun jij direct een goed vergelijk maken tussen de drie laptops die je hieronder kunt vinden!

Laptop onder 700 euro kopen? Waarop letten?

Als je de beste laptop wilt kopen, is het belangrijk om een goed vergelijk te maken. Waar let je nou precies op bij het vergelijken van bijvoorbeeld de hieronder genoemde types?

In de onderstaande koopgids bespreek ik graag wat de belangrijkste criteria van een laptop zijn. Door hier goed op te letten, kun je uiteindelijk de juiste keuze maken wat betreft je eigen gebruik van de laptop.

Specificaties van de laptop

Wil je de laptop zowel privé als zakelijk gebruiken? Dan is het belangrijk om goed naar de specificaties van de laptop te kijken. De laptop moet immers aan de gestelde eisen voldoen en passen bij jouw gebruiksgemak.

Daarom is het goed om op de volgende dingen te letten:

In mijn ogen is het ideaal als de laptop van dergelijk formaat is en fijn is om mee te werken.

Door deze twee criteria kan je hem ten alle tijden makkelijk meenemen onderweg en is die ideaal in gebruik.

Gebruiksdoeleinden van de laptop

Het is belangrijk om vast te stellen waar je de laptop voor gaat gebruiken;

 • Internetten, tekstverwerken
 • Foto’s bewerken
 • Gamen
 • Video’s bewerken

Als je dit eenmaal weet dan kun je alvast rond gaan kijken welke belangrijke specificaties daarbij komen kijken.

Laptopscherm van de laptop

Nagenoeg alle laptops worden tegenwoordig met een fraai laptopscherm geleverd.

De grootte van het laptopscherm is één van de belangrijkste factoren om op te letten bij de aanschaf van een laptop. Je kijkt namelijk constant op je scherm als je werkt op je laptop. De schermgrootte is van belang, wil je met programma’s werken dan wil je een resolutie hebben die fijn is, je wilt letters goed kunnen lezen.

Daarnaast is het bij een laptopscherm belangrijk dat die een goede kijkhoek heeft, zodat je van alle mogelijke posities je laptopscherm goed kan aflezen. Ook de helderheid en de kleurensamenstelling is belangrijk. Je wilt mooie en fraaie gezichtsgetrouwe foto’s, afbeeldingen of video’s zien.

Bij het beoordelen van het laptopscherm is het van belang om op de volgende facetten te letten:

 • Geschikt voor onderweg of thuisgebruik? Tot en met 15 inch of groter voor thuisgebruik vanaf 17 inch?
 • Resolutie: Hoe hoger de resolutie, hoe scherper het beeld. Een Full HD scherm heeft 1920 x 1080 = 2.073.600 pixels. Een groter aantal pixels zorgt voor een gedetailleerder beeld.
 • Paneeltype: Een IPS paneel heeft een grote kijkhoek, betere kleurweergave en laat contrasten duidelijker zien.
 • Coating: Een anti-glare coating zorgt voor minder reflecties van de zon of lampen. Een glanzend scherm heeft daarentegen helderdere kleuren.

In mijn ogen is het wenselijk dat het laptopscherm lekker helder is met een goed contrast, heldere kleuren en een scherp beeld, en dat dit zichtbaar is op alle kijkposities.

De juiste processor

Uiteraard is het ook van belang dat de laptop lekker snel is met opstarten en tijdens het werken met programma’s of het spelen van een game.

Hoe weet je nu of de processor aansluit op de wensen bij hetgeen waar je de laptop voor gebruikt? Ik wil je sowieso aanraden om altijd voor een laptop te gaan van een gerenommeerd A-merk.

Je hebt 2 grote spelers: AMD en Intel.

Daarnaast heb je veel variatie in generatie. De meeste laptops die nieuw op de markt komen hebben een processor met de nieuwste generatie. Daarnaast is het bij een processor belangrijk om te letten op:

 • De snelheid uitgedrukt in gigahertz.
 • Het geheugen uitgedrukt in cores.

Bij de laptops van Intel onderscheiden we heden ten dage voornamelijk drie type processoren: Intel i3, i5 en i7. Bij AMD onderscheiden we AMD A12, AMD Ryzen 3, 5 of 7. Er zijn van Intel en AMD meerdere types processoren op de markt, het is aan te raden om op internet reviews te lezen.

geheugen

Over het algemeen geldt: hoe meer werkgeheugen, hoe meer taken je laptop tegelijkertijd aan kan. Dit heeft invloed op de snelheid van je laptop.

Gebruik je de nieuwste programma’s die zijn meestal zwaarder, dus heb je meer RAM geheugen nodig om ze te gebruiken. Tegenwoordig is het RAM geheugen van 4 GB een vereiste, 8 GB is de standaard dit is meer dan voldoende voor fotobewerking en voor 16 of 32 GB kan je goed uit te voeten voor videobewerking of het spelen van games.

opslagcapaciteit

Hoeveel opslagruimte heb je nodig? Dit hangt sterk af van wat je opslaat aan gegevens en de hoeveelheid.

Als je de laptop gebruikt voor het opslaan van documenten en foto’s en het werken met programma’s als tekstverwerkers of fotobewerkingsprogramma’s kan je met 500gb tot 1 terabyte goed uit te voeten.

Opslagcapaciteit van 1 terabyte of meer kan gebruikt worden voor het installeren van games of voor het opslaan van films, video- en muziekopslag.

Wil je dat bestanden snel of op een normaal tempo laden?

Een snelle laptop beschikt over een SSD schijf. Waar een traditionele harde schijf (HDD) er vaak langer dan een minuut over doet, start een SSD je laptop binnen een minuut op. Vaak zelfs binnen 15 seconden. Daarnaast gaat het opstarten van programma’s en het overzetten van bestanden van de ene naar de andere map een stuk sneller. Een HDD doet dit met een gemiddelde snelheid van 50 tot 120 MB per seconde, terwijl een SSD bestanden overzet met een snelheid tot 2600 MB per seconde.

Videokaart laptop

Tegenwoordig zijn er laptops op de markt voor gaming.
Veel fabrikanten bieden gaming laptops aan. In deze laptops zijn krachtigere videochips geïnstalleerd dan in een reguliere laptop. Je speelt op deze laptops games in hoge resolutie. De games kun je soepel spelen, doordat de kloksnelheid van de videochip hoog is en je voldoende VRAM-geheugen ter beschikking hebt. Belangrijkste specificaties

Let goed op wat ik bovenstaand vermeld heb! De belangrijkste specificaties zijn bepalend voor de manier waarvoor je de laptop gebruikt. Om een goed vergelijk te maken, is het wel van belang dat je jouw wensen op een rijtje gaat zetten. Heb je bijvoorbeeld behoefte aan een krachtige laptop of ga je liever voor een laptop die efficiënter is en een langere batterijduur heeft, of voor een smallere kleinere laptop om mee te nemen? Probeer voor jezelf antwoorden te vinden op dergelijke vragen!

Prijskaartje

Tot slot wil ik je ook nog aanraden om goed naar het prijskaartje van de laptop te kijken. Voor sommige laptops betaal je een bedrag van 700 euro of meer, terwijl je voor andere varianten 600 euro moet betalen.

Aan jou de keus om te bepalen hoeveel geld je uit wilt én kunt geven.

Is het aan te raden om te investeren in een duurdere laptop? Ja, dat is wat mij betreft zeker aan te raden. Juist met een duurdere laptop ben je verzekerd dat je langer mee kunt met de nieuwste software. Dit zie je dan ook vaak terug in het prijskaartje.

#1. HP 14s-dq1953nd – Laptop

Wil jij graag een laptop die je mee kan nemen en kunt gebruiken voor studie of werk? Dan moet je rekening houden met de afmeting van de laptop. Deze laptop is 14 inch dus een lekker compact formaat.

Ook voldoet deze laptop aan de nieuwste eisen. Met een Intel Core i5 processor en 8 GB werkgeheugen, multitasken kan je met lichte programma’s zoals Microsoft Office. De laptop weegt maar 1,46 kilogram, waardoor je hem makkelijker meeneemt dan andere laptops.

HP 14s-dq1953nd rechterkant
Afbeelding van Coolblue

Je hebt minder last van reflectie, lichtinval en vette vingerafdrukken met het anti reflecterende beeldscherm. Met de 256 gigabyte SSD start de laptop lekker snel op, tevens kan je er een extra externe SSD harde schijf bij kopen voor extra opslag.

Dit is namelijk één van de meest compacte laptops waar je momenteel voor kunt kiezen. Het A-merk HP staat hoog aangeschreven. De laptop heeft een compacte vormgeving en uitstraling.

Over het prijskaartje ben ik zeer te spreken. Je betaalt namelijk een bedrag van 599 euro voor deze piekfijne laptop. Daarbij ben je verzekerd van de volgende specificaties:

 • Schermdiagonaal: 14 inch
 • Processor: Intel Core i5
 • Intern werkgeheugen (RAM): 8 GB
 • Totale opslagcapaciteit SSD: 256 GB
 • Videokaart chipset: Intel UHD Graphics

Deze specificaties in combinatie met de bovengenoemde voordelen zorgen voor een hele interessante laptop. Een laptop die de aanschaf wat mij betreft méér dan waard is. Andere kopers zijn in ieder geval blij met hun aankoop.

Bekijk de laptop en recensies bij Coolblue.nl > 

#2. Acer Aspire 5 A514-54-59FF – Laptop

Als je een nieuwe laptop aan wilt schaffen, is het aan te raden om voor een variant van een gerenommeerd merk te kiezen. Een merk dat zeker bij de top merken aansluit is Acer. Dit merk heeft echter al bewezen dat zij mooie laptops weten te ontwikkelen, waaronder deze Acer Aspire 5.

Zo vind ik het verlichte toetsenbord een groot pluspunt, waardoor je in het donker minder snel fouten maakt tijdens het typen.

Acer Aspire 5 A514-54-59FF linkerkant
Afbeelding van Coolblue

De laptop is helemaal van deze tijd, dankzij Windows Hello en de vingerafdrukscanner, je logt met jouw vingerafdruk in op Windows zonder dat je een wachtwoord gebruikt.

Voor deze laptop betaal je een bedrag van 699 euro. In mijn ogen is dat een hele schappelijke prijs voor een middenklasser. Ik heb de belangrijkste eigenschappen voor je op een rijtje gezet:

 • Schermdiagonaal: 14 inch
 • Processor: Intel Core i5
 • Intern werkgeheugen (RAM): 8 GB
 • Totale opslagcapaciteit SSD: 256 GB
 • Videokaart chipset: Intel Iris Xe Graphics

Wat mij betreft heb je met deze eigenschappen een top laptop. Het enige nadeel kan zijn dat je meer opslagcapaciteit wilt, maar daarvoor kan je altijd een externe SSD aansluiten. Als je houdt van fotobewerking of eventueel videobewerking kan je hiermee goed uit de voeten. Je kan daarnaast ook nog meerdere programma’s draaien.

Bekijk de laptop en recensies bij Coolblue.nl > 

#3. ASUS VivoBook 14 X413FP-EB129T – Laptop

In het assortiment van laptops vind je veel verschillende varianten terug. Zo zijn er duidelijke verschillen zichtbaar op het gebied van afmetingen, op het gebied van specificaties en natuurlijk op het gebied van de prijskaartjes.

Wil jij graag de beste laptop kopen met één van de meest interessante prijs-kwaliteitsverhoudingen? Dan is deze ASUS VivoBook 14 die geschikte kandidaat voor jou.

Asus is één of dan wel het bekendste merk op laptopgebied. Omdat deze laptop zulke goede specificaties heeft wil ik je hem niet onthouden.

ASUS VivoBook 14 X413FP-EB129T - Laptop - 14 Inch
afbeelding van bol.com

Voor deze laptop betaal je 679 euro en dit is zeker het geld waard. Het is hiermee één van de snelste laptops samengesteld.

1 goede reden tot aanschaf van deze laptop is; er zit een M.2 SSD interface geïntegreerd met een 512 GB aan totale opslagcapaciteit SSD harde schijf geplaatst, wat de snelheid enorm ten goede komt.

Je kan er goed mee uit de voeten. De mogelijkheden zijn o.a. het bewerken van video’s of het ontwerpen van 3D bestanden.

 • Schermgrootte: 14 inch
 • Processor type: Intel Core i5 – 1035G1 (4 cores)
 • Intern geheugen: 8 GB
 • Totale opslagcapaciteit M.2 SSD: 512 GB

Al met al kan ik de aanschaf van deze beste laptop voor intensief gebruikt zeker aanraden!

Slotwoord

Wil jij voor jezelf de beste laptop kopen? Dan weet je nu precies waar je op moet letten én welke types ik je aanraad. Maak een goede overweging en koop dan direct je droom laptop. Als je eenmaal je perfecte laptop in bezit hebt, ga je hier veel uurtjes mee werken!

Vergelijkbare berichten