Online piano leren spelen

Wat zijn eigenlijk de voordelen van piano spelen? – De 8 allergrootste voordelen vindt je hier!

Wat zijn eigenlijk de voordelen van piano spelen? Als jij een doorgewinterde pianospeler bent of je speelt al een aantal jaar piano, dan weet ik zeker dat je er al zo een aantal kan opnoemen en dat je al veel van de voordelen geprofiteerd hebt. Mocht jij een beginnend pianospeler zijn of hier nog niet zoveel van weten, dan kan ik goed begrijpen dat je je afvraagt wat deze voordelen nu zijn.

Behalve dat er veel mentale voordelen aan piano spelen zitten, zijn er natuurlijk ook veel fysieke voordelen aan piano spelen. Mocht jij denken dat je alleen van de voordelen kan genieten als gevorderde speler, dan kan ik je blij maken met leuk nieuws. Ook als beginner kan jij natuurlijk genieten van alle voordelen die er zijn.

In dit artikel ga ik je alles vertellen over piano spelen zelf én kun je hier alle voordelen vinden die piano spelen met zich mee kan brengen. Mocht jij hier razend benieuwd naar zijn, dan raad ik je aan om het artikel helemaal tot het einde te lezen om daarachter te komen.

Wat zijn eigenlijk de voordelen van piano spelen?  – 8 voordelen

Laat ik je niet meer langer in spanning houden en direct doorgaan naar alle voordelen van piano spelen. Voordelen die voor zowel de beginnend als voor de gevorderde speler gelden. Om jou een beeld te geven van alle voordelen van piano spelen, heb ik deze voor jou op een rijtje gezet.

Als gevorderd pianospeler zul je ze vast herkennen en al beginnend pianospeler kan je op deze manier ontdekken waar jij straks van kan profiteren als jij wilt beginnen met piano spelen.

Voordeel nummer 1: Een toevoeging voor jouw interieur

Tja, laten er maar gelijk eerlijk over zijn en er niet omheen draaien. Een piano in je huis- of slaapkamer is een supertoffe toevoeging voor jouw interieur. Dat ben je vast wel met me eens.

Want behalve dat piano spelen zelf veel voordelen heeft, heeft de piano dat zelf natuurlijk ook. Het is namelijk een erg mooi meubelstuk. Dat geld voor zowel de traditionele vleugel als voor het keyboard. Het staat erg professioneel en muzikaal. Daarnaast is het ook een echte motivatie om te gaan spelen als de piano zo duidelijk in het zicht staat.

Wat <a href=zijn eigenlijk de voordelen van piano spelen?” width=”723″ height=”468″ />

Voordeel nummer 2: Je gaat veel lekkerder in je vel zitten

Door de jaren heen is er ontzettend veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de invloed van muziek op ons mensen. Uit die wetenschappelijke onderzoeken is zonder twijfel gebleken dat we ons door muziek een stuk beter gaan voelen, zeker als het om muziek gaat die we mooi vinden. Of dat nu gaat om muziek spelen of om muziek luisteren. Dat is hetzelfde effect.

Zo zorgt piano spelen er dus voor dat je veel lekkerder in je vel gaat zitten. Want ook de piano valt natuurlijk onder de noemer muziek. Door een nummer te spelen waar jij blij van word of die jij mooi vindt, beïnvloed je op een positieve manier je humeur. Mocht je hier nog niet helemaal van overtuigd zijn, dan is dat natuurlijk het proberen waard.

Voordeel nummer 3: Piano spelen is goed voor de hersenen

Een work-out voor je brein. Dat kan eigenlijk nooit kwaad. Nu zijn de traditionele denkspelletjes een beetje eentonig en die woordzoekers heb je vast ook wel een keer bekeken. Een work-out voor je brein, dat is piano spelen absoluut.

Het is zelfs door wetenschappelijk onderzoek bewezen dat piano spelen een goede work-out is voor je brein. Je bent beter is staat om dingen te onthouden en het kan zelf een positieve invloed hebben op je IQ. Of dat echt zo is, dat weten we natuurlijk nooit zeker. Misschien kom je daar wel achter door ermee aan de slag te gaan.

Voordeel nummer 4: Mentaal eventjes ontspannen

Er wordt vandaag de dag veel gehamerd op ontspannen. De maatschappij is in de laatste paar jaar erg veranderd en jachtiger geworden. Ontspannen is dus cruciaal voor ons mentale welzijn. En hoe kan je nu beter ontspannen dan door even achter de piano te gaan zitten?

Je kan op mentaal vlak op veel manieren ontspannen als je piano aan het spelen bent. Je bent op zo’n moment even niet bezig met je omgeving, met je smartphone en je bent ook niet gericht op je mailbox. Dat maakt dat je mentaal optimaal kan ontspannen en je even je eigen wereld in kan duiken.

Daarnaast speelt dat humeur ook weer een grote rol, zoals je in het tweede voordeel hebt kunnen lezen. Dat goede humeur zorgt er natuurlijk ook weer voor dat je kan ontspannen en je je lekker voelt. Wil het niet helemaal lukken met een serie kijken of je kan geen manier vinden waardoor jij ontspant, dan is piano spelen het proberen zeker waard. Het is ook absoluut een aanrader om even te gaan spelen wanneer je een drukke of vermoeiende dag hebt gehad. Hoewel het erg verleidelijk is om even in bed of op de bank te gaan liggen, is dat niet altijd aan te raden of bevorderlijk voor het ontspannen.

Wat <a href=zijn eigenlijk de voordelen van piano spelen?” width=”749″ height=”500″ />

Voordeel nummer 5: De perfecte manier om uitdaging te zoeken

Veel mensen vinden het erg fijn om op z’n tijd wat meer uitdaging te krijgen. Zeker als je studie of je baan je goed afgaan, kan je daarbuiten wel wat uitdaging gebruiken. Piano spelen kan jou wat dat betreft de uitdaging bieden waar jij zo naar op zoek bent.

Want of jij nu een beginnend of professioneel pianospeler bent, die uitdaging die is er altijd. Zo kan je een keer kiezen voor een nummer die je wat lastiger vindt of waar je wat meer tijd in moet steken. Die uitdaging, die kan je overal wel vinden.

Uitdaging nummer 6: Je houding kan erdoor verbeterd worden

Eén van de belangrijkste punten bij piano spelen, is letten op je houding. Wanneer je je houding niet goed in acht neemt, kan je erg pijnlijke blessures oplopen. Met name de rug is een pijnlijk mikpunt als het gaat om blessures bij het piano spelen. Het belangrijkste is dus dat je met een rechte rug op je kruk gaat zitten.

Wat dat als voordeel heeft? Automatisch ga je je houding verbeteren, ook buiten het piano spelen. Doordat je jezelf aanleert om met een rechte rug te gaan zitten, ga je dit automatisch toepassen in het dagelijks leven. De kans dat je tijdens het werk of tijdens school last gaat krijgen van je rug, word dus aanzienlijk kleiner hierdoor.

Voordeel nummer 7: Sterker in je schoenen staan

Eindelijk is het gelukt om dat ene nummer te spelen wat jij zo mooi vindt en wat jij zo graag wilde leren spelen. Het ging niet zonder slag of stoot, maar het is je toch gelukt. Bloed, zweet en tranen heeft je misschien gekost.

Denk je eens in wat dat doet met je. Je kan de klok erop gelijk zetten dat je een stuk sterker in je schoenen gaat staan dan eerder. Het geeft je de motivatie om door te gaan en om nog veel meer nummers te gaan leren spelen. Naast dat je sterker in je schoenen gaat staan wat het piano spelen betreft, is het ook bevorderlijk voor in het dagelijks leven. Ook hierdoor ga je veel lekkerder in je vel zitten.

Voordeel nummer 8: Je kan je creativiteit kwijt

Vind jij het ook fijn om creatief bezig te zijn en doe je dat liever de hele dag? Piano spelen valt ook zeker onder de noemer creatief. Sterker nog, dat geld voor ieder instrument.

Ieder muziekinstrument bied je de mogelijkheid om creatief bezig te zijn. Je kan er namelijk eindeloos op los componeren en spelen wat jij maar wilt.

Ik wil graag piano leren spelen! Waar doe ik dat?

Als jij graag piano zou willen leren spelen, dan zou je natuurlijk les kunnen nemen bij de plaatselijke muziekschool. Nu kan ik wel begrijpen dat je daar niet altijd de tijd of zin in hebt. Je hebt het misschien al druk genoeg met een studie of je fulltime baan. In dat geval zou online pianoles het meest ideaal zijn. Maar, waar vindt je dat?

Met Pianoles van René kan jij geheel online leren hoe jij als beginner piano kan leren spelen. Alle aspecten komen namelijk voorbij. Zo leer je bijvoorbeeld noten lezen, leer je alles over de piano zelf en kan jij 24 uur per dag gebruikmaken van het online platform.

Is Pianoles van René alleen geschikt voor de beginnend pianospeler? Absoluut niet. Ik weet zeker dat jij als professional nog steeds iets bij kan leren.

<a href=Wat zijn eigenlijk de voordelen van piano spelen?” width=”720″ height=”480″ />

Conclusie

Wat zijn eigenlijk de voordelen van piano spelen? Dat jij in dit artikel veel voordelen hebt kunnen vinden, dat is in ieder geval een ding dat zeker is.

Mochten die voordelen jou aanspreken en je zou graag willen beginnen met piano spelen, dan is dat natuurlijk mogelijk. Je kan hier namelijk op ieder moment en op iedere leeftijd mee beginnen. Hoe tof klinkt dat?

Nadat je de voordelen van piano spelen hebt kunnen vinden, ben jij misschien helemaal overtuigd dat jij het wilt gaan leren of dat jij het weer wilt gaan oppakken. In dat geval kan jij het beste terecht bij Pianoles van René. Hier leer jij namelijk geheel online alles over de piano en over piano spelen. Heel veel succes en vooral veel plezier!

Vergelijkbare berichten