Wat zijn goede laptop merken?

Wat zijn goede laptop merken?

Ben je op zoek naar een nieuwe laptop die je oude gaat vervangen? Dan kom je voor een gigantische keuze te staan. Er zijn ontzettend veel verschillende soorten laptops als merken te koop. Over laptop merken vertel ik je in dit artikel meer.

Heeft een laptop je de afgelopen jaren aangenaam verrast? Dan is de kans groot dat je weer kiest voor hetzelfde merk. Maar vaak is het ook verstandig om andere merken te bekijken. Je kunt vaak ook door een ander merk te kiezen een verstandige keuze maken. De bekendste laptop merken die te koop zijn hebben wij op de website geplaatst. Je kunt hierbij denken aan de Acer, Asus, HP of surface laptops van microsoft. Ze hebben elk hun eigen bijzonderheden, passend bij specifiek gebruik van een laptop.

Ik heb de afgelopen tijd veel vergelijkingen van laptops mogen maken, voor verschillende soorten laptopgebruik. Je kunt hierbij denken aan laptops voor basisgebruik, zakelijk gebruik als het spelen van zwaar grafische games of software applicaties.

Er is naar mijn mening genoeg keuze, waardoor je niet beperkt bent door een laptopmerk waar je de afgelopen jaren tevreden over bent geweest. Daarbij ontwikkelen de merken zich op het moment razendsnel, hierdoor is het niet te zeggen dat een nieuwe laptop van hetzelfde merk je opnieuw zal verrassen in positieve zin. Je kunt je dus beter richten op waarvoor je de laptop wilt gebruiken.

Later in dit artikel ga ik de verschillende soorten gebruik van elkaar scheiden, waardoor je direct kunt lezen wat het beste laptopmerk is voor het gebruik dat jij voor ogen hebt. Bijvoorbeeld basis taken, zakelijke taken, gaming of scholing en studie.

Waarop selecteer je een merk dat geschikt is voor je taken?

Je hebt misschien al rondgekeken op het internet, waardoor je erachter bent gekomen dat je keuze hebt uit een gigantische assortiment laptops. Welke laptop het beste bij je past is afhankelijk van je gebruik. Er is dus bijna geen onderscheid te maken, waardoor te vertellen is wat de beste merken van dit moment zijn voor specifieke taken.

Om toch een goede selectie te maken in de beste laptop merken heb ik gekozen voor de expertise in vergelijkingen die ik tot mijn beschikking heb. 

Wij voegen doorgaans nieuwe laptops toe aan de website aan de hand van criteria. Zodat wij onze klanten de beste laptops kunnen beloven. Deze criteria bestaat uit het soort processor voor de rekenkracht, werkgeheugen, opslag als het beeldscherm. Daarnaast is de prijs voor de door ons aangeboden laptops ontzettend belangrijk. De prijs moet altijd passen bij het soort laptop dat je wilt kopen.

Hierna kun je mijn bevindingen per categorie teruglezen, de reden dat ik op deze manier een vergelijk tussen laptopmerken heb gemaakt is dat ik elk merk een eerlijke kans per segment wil bieden.

Lees dit artikel gerust verder, ik ben benieuwd of ik je goed geholpen hebt om de perfecte laptop te kunnen vinden. Wanneer je nog vragen hebt over een laptop staat je vrij om deze te stellen.

Wat is het beste laptop merk voor dagelijkse basistaken?

De meeste mensen gebruiken een laptop voor dagelijkse taken. Als wij naar dagelijkse taken kijken vinden wij internetten, e-mailen, tekstverwerker als het bekijken van video hiertoe behoren. Voor de dagelijkse taken moet er dus voldoende rekenkracht, werkgeheugen, opslag als een goed scherm op de laptop aanwezig zijn. Daarbij moet de prijs natuurlijk in lijn zijn met de specificaties.

Voor een goed vergelijk heb ik laptops tot 500 euro onderling kunnen vergelijken. Het merk dat in vrijwel alle gevallen goed naar voren kwam was Lenovo.

Voor mij was dit zoals ik had verwacht. Het laptopmerk Lenovo scoort boven verwachting wanneer je op zoek bent naar basislaptops die in veel opzichten goed meekunnen met alle verwachtingen. Het is ook iets dat op onze website steeds opnieuw terugkomt voor basistaken. In vergelijking met merken als HP of Acer krijg je bij Lenovo doorgaans hogere specificaties dan deze merken.

Het beste laptopmerk voor dagelijkse basistaken is het merk Lenovo. Je hebt binnen het merk ook nog de mogelijkheid een keuze te maken tussen een windows laptop of chromebook laptop. 

Wat is het beste merk voor de zakelijke gebruiker?

Wanneer je echt op zoek bent naar een zakelijke laptop moet je denken aan de surface. Het is de meest geavanceerde laptop die ook nog eens veel te bieden heeft. Maar wanneer ik ga vergelijken met andere merken merk ik op dat dit meer een slimme marketing truc is. Want niet elke surface laptop is even geschikt voor zakelijke taken. Je komt dan vaker in het hogere segment.

Natuurlijk is de microsoft Surface een zeer geschikte laptop voor zakelijke gebruikers. Maar ik ben echt op zoek naar het beste laptopmerk voor zakelijke gebruikers, opmerkelijk genoeg behoort de laptop op de derde plek.

Het is vooral de prijs van de surface laptop, want als ik kijk naar merken als HP in een gelijkwaardig prijssegment krijg je wel degelijk meer laptop dan de surface. Gevolgd door de Acer laptops die op grafisch gebiedt veel te bieden hebben.

Dat brengt mij de conclusie dan het beste laptopmerk voor zakelijke gebruikers HP is, gevolgd door de Acer waarna uiteindelijk de surface op de derde plek eindigt. 

Wat is het beste merk voor studenten of opleidingen?

Als student zit je niet te wachten op een laptop van enkele duizenden euro’s. Dat maakt ook bij het kiezen van een geschikte studentenlaptop de prijs van het merk ontzettend belangrijk. Bij de eerste selectie komen wij uit bij de chromebooks van met name Lenovo. Een goede keuze als je de vrijheid hebt om te kiezen in het besturingssysteem.

 

Wanneer je voor een studie een windows laptop nodig hebt zitten zowel Lenovo als HP op een gedeelde eerste plek. Ze bieden beide prima oplossingen voor studenten.

Een studenten laptop moet volgens ons voldoen aan draagbaarheid, accuduur maar ook applicaties kunnen afspelen die nodig zijn voor een opleiding of studie. Wij gaan er daarom vanuit dat je voor een studie meer capaciteit nodig hebt dan voor de dagelijkse basis taken van een laptop.

Daarmee komt een goede studentenlaptop, of je nu kiest voor een windows laptop of chromebook wanneer wij naar de prijs kijken uit op ongeveer 600 euro.

Wanneer je op zoek bent naar de beste studentenlaptop kom je binnen chromebooks uit op het merk lenovo. Als de windows laptop een vereisten is, komen laptopmerken Lenovo en HP beide op een gedeelde eerste plek. Omdat deze merken niets van elkaar onder doen.

Wat is het beste merk voor de echte gamers onder ons?

Als je een fanatiek gamer bent wil je dat jouw laptop de games die je wilt spelen goed kan draaien zonder beperkingen in grafische instellingen of gebrek aan goed geluid. Bij het vergelijken van de verschillende gaming laptops moest ik helaas soms wel wat water bij de wijn doen. Want lang niet elk laptopmerk voldeed aan elke eis van een verveent gamer.

Daarom heb ik de keuze gemaakt vooral de processorkracht als grafische kracht te laten wegen in de keuze tot de beste laptop. Daarin kwam vrijwel direct de doorslag.

Verder is het scherm van een gaming laptop ontzettend belangrijk. Je wilt dat alle grafische kracht ook tot het recht komen. Dit heb ik dan ook meegenomen in het vergelijken. Een van de dingen die naar voren kwam was dat het scherm aanzienlijke pixeldichtheid moest hebben. Hierin blijkt Asus een zeer goede maar ook betrouwbare keuze te zijn.

Het geluid van de Asus laptopmerk is doorgaans indrukwekkend, echter heeft niet elke laptop uit het Asus assortiment dezelfde beoordeling als het op geluid aankomt. Hoewel het niet tegenvalt.

Het beste laptopmerk voor het kunnen draaien van games blijkt Asus te zijn. De specificaties van de Asus laptops zijn zeer krachtig. Er is veel rekenkracht aanwezig, ruim voldoende werkgeheugen als een sterke grafische kaart.

Dit zijn de beste laptopmerken van dit moment!

Er zijn veel laptopmerken te koop op dit moment. Waarvan ook veel merken die minder bekend zijn dan bijvoorbeeld een HP of Acer laptop. Dit betekend echter niet dat deze merken niet genoemd mogen worden als beste laptopmerk van dit moment. Dat deze in mijn resultaten minder sterk naar voren zijn gekomen had hier dan ook niets mee te maken.

De merken die minder bekend zijn hebben gewoon minder vergelijkingsmateriaal, waardoor ook de prijs voor een systeem relatief hoog is in vergelijking met bekende merken.

In sommige gevallen waren minder bekende merken beter dan de bekende merken. Maar ook ik moet in het vergelijk eerlijk blijven, waardoor de prijs ook onderdeel van het vergelijk is. Daar kan ik niet omheen.

Ik hoop je een stukje dichterbij je favoriete laptop te hebben gebracht, vergelijk zelf ook op mijn website, zodat je daarin ook de verschillen kunt zien!

De merken die in mijn vergelijk nadrukkelijk naar voren kwamen waren de Lenovo, HP, Asus als de Acer. Waarbij ik voor het laptopmerk Acer moet zeggen dat deze qua prijs vaak net buiten de beste laptop viel, waardoor dit merk ook een uitstekende keuze is.

Vergelijkbare berichten