Welke laptop heb ik nodig voor mijn opleiding

Welke laptop heb ik nodig voor mijn opleiding? Als je gaat studeren heb je tegenwoordig een laptop nodig. Het is dan belangrijk dat je er ook daadwerkelijk wat aan hebt tijdens je studie. Veel studenten kopen een laptop en komen er dan achter dat het toch niet helemaal de laptop is die ze vooruit helpen. Hier lees je waar je laptop aan moet voldoen voor een studie.

Welke laptop heb ik nodig voor mijn opleiding

Allereerst is het handig om te weten welke studie je gaat doen en welke taken je moet gaan uitvoeren. Als je bijvoorbeeld een studie gaat doen waarbij je programma’s zoals fotoshop gaat gebruiken heb je natuurlijk een betere laptop nodig dan wanneer je alleen maar verslagen hoeft te maken.

Er zijn een aantal dingen waar je rekening mee moet houden bij het kopen van je laptop. Daar gaan we het hieronder uitgebreid over hebben. Een laptop kopen is vooral lastig omdat er zoveel keuze hebt. Ook hebben we lang niet allemaal verstand van computers, en moeten we maar vertrouwen op de verkoper van de laptop.

De accu

Dit is een van de belangrijkste onderdelen waar je op moet letten als je een laptop gaat kopen voor je opleiding. Als je een laptop koopt met een korte accuduur, kan het zo maar eens zijn dat je tijdens de les verder moet gaan met pen en papier. Er zijn namelijk laptops die wel 12 uur mee gaan, maar er zijn ook laptops die het net 5 uur volhouden. Als je dan een schooldag hebt van 8 uur. Dan kom je dus al snel in de problemen als er geen stopcontact in het lokaal te vinden is.

Kijk dus altijd naar de accuduur van een laptop. Alles met 8 uur of meer is prima voor je opleiding. Zo kom je in ieder geval de schooldag door. Gelukkig heb je tussendoor ook nog pauze, en zou je altijd tijdens de pauze je laptop nog een beetje bij kunnen laden.

Het formaat van de laptop

Je hebt natuurlijk hele grote laptops, maar ook kleinere laptops. Zelf ben ik vooral een voorstander van wat kleinere laptops omdat die veel makkelijker zijn om mee te nemen. Een laptop van bijvoorbeeld 13 inch past makkelijk in je rugtas. Zo neem je hem makkelijk overal mee naar toe.

Een ander voordeel van een kleinere laptop is dat ze over het algemeen ook lichter zijn. Je hebt er natuurlijk niets aan als je de hele dag met een laptop van ruim twee kilo moet rondlopen.

De processor

Als je een laptop gaat kiezen wil ik je aanraden om minimaal voor een nieuwe generatie I3 processor van Intel te gaan. Deze laptops worden over het algemeen zo gebouwd dat alle componenten zo goed mogelijk op elkaar afgestemd zijn. Het is namelijk zo dat wanneer je een hele snelle processor hebt, maar trage andere onderdelen van je laptop. De processor zich gaat aanpassen op die trage onderdelen.

Bij de meeste laptops die zijn uitgerust met een I3, I5 of I7 processor is dat niet het geval. Hier wordt alles zo goed mogelijk op elkaar afgestemd zodat de laptop op zijn snelst kan functioneren.

De harde schijf

Natuurlijk kun je het beste gaan voor een SSD (Solid State Drive) gaan. Hier zit namelijk een soort van flash geheugen in die ervoor zorgt dat je laptop razend snel kan opstarten en kan onthouden waar je gebleven bent. Veel nieuwe laptops zijn voorzien van deze harde schijf en soms zelfs ook nog van een tweede gewone harde schijf. Hier kun je dan al je belangrijke bestanden opslaan.

Zorg er wel voor dat je voldoende opslag capaciteit hebt bij je laptop. Als je laptop namelijk overvol raakt, wordt de laptop traag.

Het ramgeheugen

Voor de meeste opleidingen heb je aan een computer met 4 GB intern geheugen wel voldoende. Als je ook gebruik gaat maken van programma’s zoals Photoshop of als je af en toe nog een Game wil spelen, is 8 GB minimaal een aanrader.

Gelukkig zijn er genoeg laptops die voorzien zijn van al deze specificaties en heb je daarom dus keuze genoeg.

Nieuwe laptop kopen

Als je een nieuwe laptop gaat kopen zijn de bovenstaande specificaties vooral belangrijk voor je opleiding. Je hebt voor een opleiding niet een super luxe laptop nodig. Als hij maar gewoon snel genoeg is en de dingen kan die jij wilt, is het goed. Als je voor de beste kwaliteit wil gaan raad ik je aan om minimaal een I3, I5, of I6 computer te kopen. Er zijn verschillende laptop merken die dit aanbieden. Kijk gewoon een rond wat je mooi vindt, en kijk dan of ze voorzien zijn van deze specificaties.