Yamaha DGX-660 Digitale piano Review

Het merk Yamaha is al jarenlang een van de specialisten als het op digitale piano’s aankomt. Dankzij de vele jaren aan ervaring die ze opgedaan hebben, hebben ze beste klasse piano’s die er zijn. Dit geldt ook voor de Yamaha DGX-660 piano die gezien wordt als de beste digitale piano. Doordat Yamaha op deze piano haar ervaring en traditie op het gebied van pianobouw heeft toegepast is deze variant er echt 1 van wereldklasse. Ik heb de piano nu al een half jaar in mijn bezit en ben er ontzettend blij mee moet ik zeggen. Aangezien Yamaha met de tijd mee blijft gaan en de piano’s steeds verder doorontwikkeld, worden er steeds nieuwe materialen en constructies gebruikt en daarom is de DGX-660 van Yamaha ook zo’n top kwaliteit digitale piano. Dit type piano wordt erg veel gebruik in muziekscholen, conservatoria en verschillende muzikanten zweren ook bij de Yamaha DGX-660 piano. Dat is ook de reden waarom ik voor deze gekozen heb, als andere professionals er graag mee willen werken, dan zal het ook wel aansluiten bij mijn wensen en voorkeuren dacht ik destijds. Dit klopte dan ook en ga elke keer weer met veel plezier achter de piano zitten. De reden dat ik een nieuwe piano wilde hebben, is omdat de piano die ik had nogal verouderd was en er elke keer weer wat anders kapot ging. Ik liet deze steeds wel weer maken, maar op een gegeven moment werden die kosten alsmaar hoger, dat ik veel beter een nieuwe piano kon kopen. Dit heb ik toen dus ook gedaan en na wat zoekwerk viel mijn oog op de Yamaha DGX-660 digitale piano.

Wat is de digitale piano voor een piano?

De digitale Yamaha DGX-660 is een piano die een zeer verfijnde klank heeft met een lichte aanslag. Al sinds 1900 bouwt Yamaha piano’s, sinds 1980 digitale piano’s en het vakmanschap kun je aan de verschillende piano afzien. Het materiaal dat gebruikt is, is van hoogwaardige kwaliteit. De toetsen bijvoorbeeld zijn van het type materiaal gemaakt dat ervoor zorgt dat er een optimale toonvorming en respons ontstaat. Daarnaast is het materiaal ook duurzaam waardoor de Yamaha piano nog jaren meegaat. Aangezien Yamaha bij deze digitale piano een speciale configuratie toegepast heeft op het klankbord, is het geluid van de piano zeer krachtig. De DGX-660 is een piano van absolute topkwaliteit en is het best verkochte model van Yamaha. Yamaha is sowieso een toonaangevend merk en geniet veel trouwe gebruikers. Veel mensen vinden spelen op de Yamaha piano dan ook zeer prettig en de techniek maakt dat het soepel en eenvoudig gaat. Ik kan me daar alleen maar bij aansluiten. Deze digitale piano is voor mij ideaal en ik zou absoluut geen ander merk meer willen. Ik verwacht ook dat deze piano nog lang mee zal gaan en weet dat ik hierop kan vertrouwen omdat het een piano van Yamaha is. Het bedrijf produceert enkel en alleen topkwaliteit producten en dat geldt ook voor de DGX-660 piano. Ik vind de Style Recommender ook een goede toevoeging. Als ik dan m’n akkoorden speel, voegt de piano zelf een back-up band eraan toe. Zodra ik dan wat verander, verandert de piano zelf mee.

Wie heeft het ontwikkeld?

Yamaha is de producent van de DGX-660 piano, zoals eerder gezegd. Deze firma bestaat al sinds 1897 en is vanaf 1900 piano’s gaan fabriceren. Doordat het bedrijf goed naar haar gebruikers geluisterd heeft en constant nieuwe ontwikkelingen in de gaten gehouden heeft, zijn de piano’s constant gemoderniseerd. Natuurlijk is Yamaha zelf ook innovatief en heeft het heel veel systemen zelf verbeterd met eigen techniek. Voor mij was de keuze voor een merk piano snel gemaakt. Ik weet dat Yamaha piano’s erg veel gebruikt worden op muziekscholen en conservatoria. De DGX-660 piano van Yamaha is dan ook echt een topproduct en doordat er enkel met hoogwaardige materialen gewerkt is om deze te maken, gaat deze nog hele lange tijd mee. Ik zorg ook dat ik qua onderhoud er alles aan doe om de piano in topvorm te houden. Dit is natuurlijk wel belangrijk. Ik weet dat ik op Yamaha kan vertrouwen en heb daarom dit merk ook gekozen.

Wat is er zo goed aan deze piano?

Het doel van de digitale piano is jou zo mooi mogelijk muziek te laten maken. De toetsen zijn op de juiste manier ingesteld dat de toetsaanslag niet zwaar is. Zo kun je dus licht spelen en de mooiste klanken uit de Yamaha DGX-660 piano laten komen. De piano is uitgerust met optimale stemvastheid waarmee je optimaal plezier kunt hebben van het spelen op het instrument. Je hebt 150 klanken tot je beschikking en kunt zo de mooiste muziek maken Toen ik de digitale piano van Yamaha in de winkel uitprobeerde, was ik direct verkocht. De piano had alles wat ik zocht en was in een mooie zwarte kleur te verkrijgen. Ik wist ook dat de DGX-660 1 van de piano’s is welke vele andere merken gebruiken als voorbeeld voor hoe het moet. Ik dacht ook waarom dan een namaak als je het echte kunt gebruiken. Ik kan de mooiste muziek zelf maken met de piano en werk er met heel veel plezier mee.

Voor wie is de digitale piano geschikt?

De DGX-660 piano is voor veel verschillende pianisten een zeer goede piano. Door de stabiele kwaliteit van de piano zijn er wereldwijd al ontelbaar veel DGX-660 Yamaha piano’s verkocht. Deze piano is goed te gebruiken als piano om les op te geven. Je studenten zullen het dan op een echt goede piano leren en daar wordt de kwaliteit van de muziek alleen maar beter van. De piano is ook geschikt als je al wat beter kunt spelen en het hobbymatig doet. De Yamaha DGX-660 piano zal een pronkstuk in je huis zijn met de bijgeleverde standaard en als je daarnaast ook nog eens goed kunt spelen, kun jij je visite een avond optimaal vermaken. Daarnaast kun je als professional deze piano ook zeer goed gebruiken. Ik behoor zelf tot de laatste categorie en heb voor deze piano van dit merk gekozen om de kwaliteit en klank die eruit komt. Ik heb meerdere merken geprobeerd en mijn hoofd bleef toch steeds weer terug gaan naar de Yamaha. Ik heb daarom dan ook deze piano aangeschaft en zou niet anders meer willen!

Wat vinden anderen ervan?

Als je het internet afzoekt naar meningen van andere pianisten over de digitale piano van Yamaha dan zul je zien dat de reacties uitermate positief zijn. Voor heel veel pianisten is het echt al jarenlang de favoriet en het is niet voor niets dat veel muziekscholen ervoor kiezen met dit merk te werken. De geluiden uit de DGX-660 komen zijn zeer realistisch en dat vind ik er zo mooi aan. De digitale piano blijft dicht bij de akoestische versie en dat maakt deze piano ook zo populair. Je hebt de mogelijkheid verschillende geluiden te gebruiken en je kunt ook muziek opnemen intern op de digitale piano. Dit bestand kun je dan vervolgens op een USB stick overzetten. Dit vind ik persoonlijk heel handig, zo heb ik niet altijd direct mijn laptop nodig om muziek te maken.

Wat kost de digitale piano?

De vanafprijs voor een Yamaha DGX-660 is €829, maar als je even goed zoekt, kun je misschien nog wel een mooie deal vinden. Je kunt natuurlijk een nieuwe kopen, maar er zijn ook genoeg tweedehands piano’s te vinden. Zo heb je wel de kwaliteit van Yamaha, maar dan voor een voordeligere prijs. De piano’s zijn van zulk duurzaam materiaal gemaakt dat ze lang mee gaan.
Ik heb de mijne wel nieuw gekocht, maar kon deze met een leuke korting kopen. Ik heb er rond de €800 voor betaald en ben zeer tevreden over de prijs/kwaliteitverhouding. De klank prestaties zijn optimaal en dat is precies de reden dat ik echt voor deze digitale piano van Yamaha gekozen heb.

Is de digitale piano aan te raden?

Ik vind de DGX-660 digitale piano van Yamaha echt een aanrader. Ik heb zoveel mogelijkheden dankzij deze piano en kan de mooiste muziek produceren. Ik kan de piano ook meenemen wanneer ik dat wil en op een andere locatie spelen. Het is wel belangrijk dat je zelf de piano probeert voor je deze koopt. Je kunt meerdere merken en modellen uittesten en zo waarschijnlijk wel tot dezelfde conclusie komen als ik. Als je eenmaal gespeeld hebt op de DGX-660 van Yamaha, dan zul je niet snel meer wat anders willen.
Qua prijs is de piano ook prima, het is dan wel niet de goedkoopste, maar je betaalt wel voor een kwaliteitsproduct. Helemaal als je bekijkt wat je ervoor terugkrijgt. Hij is de prijs echt wel waard, juist omdat je zoveel extra features hebt waar je goed mee kunt werken. Het was voor mij de beste keuze, omdat de DGX-660 van Yamaha helemaal aansluit bij mijn wensen en behoeften. Je moet voor jezelf nagaan wat je zoekt in een digitale piano en zo kom je vanzelf bij de juiste uit.

Vergelijkbare berichten